mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 09:58:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 158524 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
kKk
gost
« Odgovor #75 : sreda, 26.06.2002 : 10:28:26 »

hehe, ce bi se moral cesa bati bi se moral bati crnca ali crnke kajti iz tega izviramo ljudje ce pa se nazaj pogledamo se pa boj opice al pa kaksnega kuscarja al pa paramecija (whatever) . Ce gledas kaj discovery....aja sej res ne mors ker je esmeralda in podobno cel dan na pop tv.

Moj namen se sploh ni bil kregat jaz povem samo zgodbo in s tem povem da lahko pride do nenadne agresije pri psih. Jaz sem pac povedal zgodbo o pitbullu, ker je bil to naslov teme.

Je pa vec kot ocitno da je veliko v genih seveda ni nujno da agresija je pa kaj drugega ...lahko ima pes tumor v glavi in se mu spremeni vedenje ali kaj podobnega. Je pa res o mackah in misi ce gledas kaj tuje oddaje (ce znas anglesko ali pa brat podnapise). Kajti o tem je bilo ze veliko govora. Tako da ne govorim kar "nekaj", ceprav vsi nekaj mislite da nakladam in nocete sprejeti mojega mislenja za moje mislenje. Taksno je moje mislenje in nevem zakaj taksen fuzz okoli vsega.

Na forum se zato ne prijavim ker ga nocem podpirat ker ko bo dovolj uporabnikov ga bo jana VERJETNO prodala. Se velikokrat zgodi kaj tekega. Ne pa vedno. In dobro preberite kaj pisem ...ne pa nekaj napol kot ponavadi.

Lp

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #76 : sreda, 26.06.2002 : 10:51:02 »

kKk! A se midva poznava? Ne vem ce beres druge rubrike in teme, zato te to sprasujem tukaj, ceprav ne spada sem. Sorry drugim.
Lp,Jana
Logiran

kKk
gost
« Odgovor #77 : sreda, 26.06.2002 : 11:08:45 »

hoyla jana...

ne ne poznava se...poznam te iz foruma pa po slikah na forumu. Drugace pa ne vem nic o tebi in tudi izjava da bos prodala je tko...da ne vem sam zgodi se...

Lp
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #78 : sreda, 26.06.2002 : 11:23:36 »

kKk,

jest pač živim na kmetih pa nimam za satelitsko (kabelska pa tko al tko pr nas še 200 let ne bo), tko da res gledam sam Esmeraldo na pop tv in ne morem vedeti, o čem ti govoriš in o "diskaveriju". Sploh pa še nikol v življenju niti psa nisem videl, kaj šele pitbulla....

Sem ti hotel še kaj reči, pa ti ne bom. Bi prišel včeraj na piknik, pa bi lahko srečal mene in večino sodelujočih na forumu vključno z Jano. Šele takrat bi lahko sodil o vseh nas...
Logiran
kKk
gost
« Odgovor #79 : sreda, 26.06.2002 : 11:47:02 »

neli...ti si pa res revcek ane. Sploh se nisem s tabo nic pogovarjal pa se kar vtikas ker se pocutis ogrozenega a ne?
In zakaj mislite da ste tako posebni da bi vas kdo hotel spoznati in vam soditi? Mislim kaksen narcisoizem.

Tiste ki sem hotel spoznati jih ni vec na forumu...

Lp
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #80 : sreda, 26.06.2002 : 12:23:41 »


Citat

hehe, ce bi se moral cesa bati bi se moral bati crnca ali crnke kajti iz tega izviramo ljudje ce pa se nazaj pogledamo se pa boj opice al pa kaksnega kuscarja al pa paramecija (whatever) . Ce gledas kaj discovery....aja sej res ne mors ker je esmeralda in podobno cel dan na pop tv.


kKk,

a s tem nisi mislil name?

Sicer se je to zadnje, kar si  lahko prebral od mene. Sem na tem forumu debatiral z marsikom, samo s takim bednim osebkom pa še ne...

Veliko sreče in zabave ti želim ob prebiranju tega foruma.

Marko
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #81 : sreda, 26.06.2002 : 14:53:52 »

Citat
Če pa kKk in kapitan_nemo trdita, da je veliko odvisno od genetike pa naj povem tole; se še spomnite rimskih cesarjev, raznih osvajalcev in v novejši dobi Napoleona pa Hitlerja!? Torej naj se bojim tudi vaju


Kakšen način podtikanja "fašizma" sogovorniku pa je sedajle tole, Marko ? Omenil sem genetiko, dobil nazaj evgeniko ? Ali ni ravno omenjeni Dolfe izvajal čistokrvno selekcijo, tako pri ljudeh, kot umetnih pasmah živalih - bil je btw velik ljubitelj arijskih nemških ovčarjev! Mislim, da me nisi dobro razumel ?lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #82 : sreda, 26.06.2002 : 15:02:46 »

Tako kKk, mera je polna. Očitno se med kulturnimi ljudmi na tematskem forumu ne znajdeš najbolje. Prav zato te prosim, da se v bodoče vzdržiš svojih komentarjev, ki nimajo nobene zveze s psi. Vsekakor se vzdrži primerjav, ki se bodo nanašale na ostale forumovce ali kogarkoli drugega osebno.
Očitno se res ne poznava, pa tudi sicer dvomim, da imaš kaj dosti pojma o delu, konjičkih, uspehu..., celo o psih.

Nobeno tvoje dosedanje sporočilo ne bo zbrisano (kot ni bilo še nobeno drugo do sedaj) samo zato, da bo kot tvoje ogledalo v "poduk drugim". V bodoče pa lahko pričakuješ najprej brisanje neumnih sporočil, če se pa le ne boš mogel upreti skušnjavi, pa celo onemogočanje dostopa do foruma z IP-ja, ki ga trenutno uporabljaš. Ker si na internetu "doma", ti najbrž možnosti naslednjih sankcij niso neznane.

Sporočilo, ki se nanaša nate pišem le v to temo, saj je nesmiselno, da te opozarjam vsepovsod. Pametnim, kamor se prištevaš, je dovolj eno opozorilo.

Ostalim pa opravičilo, da tega nisem že prej zapisala. Pozno v noč sem bila na pikniku, vse dopoldne pa v službi.
Logiran

kKk
gost
« Odgovor #83 : sreda, 26.06.2002 : 15:53:16 »

ja ja zatirajte drugacne...alo pa hitro da ne bo prepozno. Pa se neki sankcij do mene ne bo nobenih k prevec placujem za povezavo, ne pa vi k ste vsi na zastonjskem arnesu. Itak mene tuki ne boste vidl nikol vec niti ne mojih kolegov kateri so zahajal gor, ker zdej so vidl kaksni bedaki ste vsi in kako pretiravate v vseh zadevah. Bom pa zadevo objasnil vsem ki jih bo vas forum zanimal.

Pa se nekaj: pojma mam o vseh zadevah ki si jih nastela velik vec kot kdorkoli tukaj misli.

Adijo
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #84 : sreda, 26.06.2002 : 16:12:00 »

Par komentarhev:

"Ubijalski" nagon, ki je bil omenjen, je znacilnost VSEH psov VSEH pasem. Ce ne bi bilo tako, tudi psi kot vrsta ne bi prezivela. Drugacno prepricanje niha med sprenevedanjem in poneumljanjem.  To je tipicno plensko vedenje plenilcev (zveri). Ker to pac v cloveskem svetu obicajno ni zazeljeno, je za zajezitev teh nagonov potrebna vzgoja. VSI psi pa imajo ta "ubijalski nagon" se naprej v sebi.

Druga stvar je ta, da so agresivnost do drugih zivali (plenska), agresivnost do pripadnikov iste vrste in - v nasem primeru - agresivnost do ljudi TRI RAZLICNE STVARI.  Slednja je pri pasmi apbt od nekdaj huda napaka.

Tretja stvar je pa ravno ta GENETIKA, na katero se nekateri sklicujejo, ne da bi imeli kolickaj  blage veze o tem.  Genetika je pomembna, ni pa odlocilna. Pasje vedenje doloca socializacija, podedovane predispozicije pa dolocajo tezavnost socializacije.  Lahko se delate pametne in pri kritiziranju pasme mahate z genetiko, s tem da kar  vzamete za gotovo, da je pasma "po naravi" (oziroma "genih") agresivna do ljudi. Sorry, ze v tem ste zgresili, tako da o preostalem sploh nima smisla debatirati.  Situacijo pri pasmi in probleme pasme sem razlozil in argumentiral ze velikokrat in se ne mislim vec ponavljati. Sploh pa ne zato, ker imam obcutek, da to nekaterih sploh ne briga.

Tretja stvar je zakaj "profesionalnega killerja" prevzgajati v miroljubneza....  hm, kaksnega "killerja", prosim? Mnogi lovski psi so - po vasi lastni definiciji -  definitivno bolj tipicni killerji.

Cetrta stvar: ce se hocete kolikor toliko resno pogovarjati o resnih receh, raje prenehajte govoriti o pasmah in se raje pogovarjajte o vzrejah in  vzrejnih linijah.  Prirojene predispozicije - surprise, surprise - niso odvisne od neke formalne pripadnosti pasmi, temvec od vzrejne linije  in vzrejne politike. Zato mi ne o apbt kot o killerjih ipd. Pogojno bi lahko rekli "killerji" samo nekaterim tocno dolocenim  psom iz tocno dolocene vzreje, ki so v primerjavi z ostalimi apbt v izraziti  manjsini.Pasme ze dolgo nimajo vec  nujno enotne vzreje in vzrejne politike.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #85 : sreda, 26.06.2002 : 17:35:08 »

Ja, Tomo, tvoja stališča zelo cenim in se ne bi po nepotrebnem spuščal v to debato. Samo toliko, nisem nikjer rekel, da so napadalni do ljudi, ampak do psov. Po svoje razumem, da ste skrbniki in ljubitelji teh pasem občutljivi na to temo , samo tukajle ste zelo "na kratko" z vsakim, ki si drzne kar koli podvomiti ? Dobro, pač niso teh psov namesto dragih "grickanj" bikov  začeli uporabljati za cenejše pasje borbe in nimajo "pirajskega gobca" Wink - za užitek za rajo ? Hmmm, res to ni edina pasma s tako plemenitim poreklom ...glede vzreje se strinjam s tabo , upam da brez zamere, se ne bom spuščal na področje, ki ga ne obvladam  Grin
LP
Logiran
Sinity
gost
« Odgovor #86 : sreda, 26.06.2002 : 18:26:58 »

A se gremo igrico, kdo se bo veckrat ponovil Huh Ker vse to je ze napisano, ce ne pod to temo, pa pod temo APBT, stran o APBT ali kaj drugega povezanega s tem.
Se enkrat, potencialno nevaren, smrtno nevaren cloveku je vsak pes, ki je visji od npr. 50 cm plecne. Torej?
Ne zdi se mi, da opravimo na hitro z vsakim, samo nekako se argumenti izgubijo, ko se napise par dejstev, mam prav?
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #87 : četrtek, 27.06.2002 : 06:32:37 »


Citat



Kakšen način podtikanja "fašizma" sogovorniku pa je sedajle tole, Marko ? Omenil sem genetiko, dobil nazaj evgeniko ? Ali ni ravno omenjeni Dolfe izvajal čistokrvno selekcijo, tako pri ljudeh, kot umetnih pasmah živalih - bil je btw velik ljubitelj arijskih nemških ovčarjev! Mislim, da me nisi dobro razumel ?lp


Kapitan_nemo,

nisem te hotel označiti za "fašista" (in če je kdo to tako razumel se ti tudi opravičujem). Hotel sem le povdariti, da je bilo tudi v človeški zgodovini kar nekaj primerkov, ki so veljali za zelo krute in ubijalske. Ravno tako, kot smo v medijih zasledili nekaj zgogb o t.i. "pitbullih ubijalcih" in o njihovi borbeni preteklosti. Zato mislim, da je nesmiselno označiti pasmo APBT kot nevarno ali celo "potencialno ubijalsko", ravno tako kot bi bilo nesmiselno označiti ljudi kot "nevarne in potencialne morilce".

Se pa vedno najdejo tisti, ki so drugačni od večine predstavnikov svoje vrste; tako med ljudmi kot med psi. Zato pa raje označimo tako: "tisti" človek (poimensko) je morilec in "tisti" pes "poimensko" je morilec.

Zakaj je "tisti" človek morilec, vedo psihologi, zakaj je pa "tisti" pes morilec, pa vejo kinologi.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #88 : četrtek, 27.06.2002 : 07:32:52 »

Citat
Se enkrat, potencialno nevaren, smrtno nevaren cloveku je vsak pes, ki je visji od npr. 50 cm plecne.


Potencialno nevaren je človeku lahko vsak pes, ne glede na plečno višino. Tip ugriza je tisti, ki določa stopnjo poškodbe. Je pa psihološko višina v prednosti.
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #89 : četrtek, 27.06.2002 : 12:36:11 »


Citat
.
Po svoje razumem, da ste skrbniki in ljubitelji teh pasem občutljivi na to temo , samo tukajle ste zelo "na kratko" z vsakim, ki si drzne kar koli podvomiti ?


Mah ne, sory ce sem tako izpadel. Razumem upravicene dvome in jih seveda sprejemam kot nekaj povsem normalnega. Priznam pa, da sem res malce obcutljiv na to, ce mi nekdo (posredno ali neposredno)  podtika nekaj drugega oziroma me tlaci v skupen kos z nekimi ljudmi in stvarmi, s katerimi se niti slucajno ne bi strinjal. Mogoce vcasih res dobimta obcutek po nepotrebnem in ce je bilo tako tudi v tem primeru, se brez sramu  opravicujem.

Glede same pasme in trenutnega stanja v katerem je, sem bilze mnogokrat odkrito kriticen. Se zlasti za to, ker to ni neko stanje, ki bi odrazalo nedvoumne pasemske norme in znacilnosti. In s tem se, kot ljubitelj te pasme, ne strinjam in se  ne morem strinjati. Veckrat sem ze predlagal konkretne resitve, ki bi to stvar resile tako, da bi bili zadovoljni vsi, neglede na breg, na katerem stojimo. Najbolj pa bi nedvomno  bili  s tem, da bi se stvar uredilo, zadovoljni mi, ljubitelji pasme.  Seveda me vcasih vznejevolji, ce kdo daja vse to  v ni c, ces da je ukvarjanje s to pasmo brez zveze in prida se kaj drugega "lepega"  o nas  ljubiteljih. Pasma sama ni ne glede zgodovine, ne glede cesa drugega nic posebnega v pasjem svetu, da bi jo lahko izpostavljali. Bokserji izhajajo neposredno iz borilnih psov, pa lahko kdo zanika, da so ti psi danes eni najboljsih druzinskih psov? Enako za staffordshirske bullterierje, ki jih v zadnjem casu  nekateri "na pamet" demonizirajo, ne da bi sploh vedeli kaksen pes je to. Vprasaj kaksnega Angleza, v katerih domovini so prideli tej zelo priljubljeni pasmi pomenljiv naziv "pes varuska".  Nobene veze nima zgodovina neke pasme, vazna je predvsem  sodobna vzrejna politika te pasme. In, mimogrede, "grizljanje" je v uzitek tudi mnogim danasnjim pasmam, predvsem sluzbenim, kjer je to logicna in potrebna  lastnost. O dolocenih lovskih sem itak ze govoril. Pa to vseeno  ne pomeni nic. Popolnoma nic. Da o "piranjem gobcu" ne govorim, ker se apbt glede tega skrijejo pred mnogimi pasmami.

Torej - to se nanasa na vse - po mili volji kritizirajte tiste apbt in vzrejo apbt, ki proizvaja  problematične pse.Pri tem se vam utegnem  tudi pridruziti. Po drugi strani pa pustite lepo pri miru tiste pse in tiste vzreditelje, ki si prizadevajo, da pasma ohranja in dosega svojo (predpisano) neproblematicnost. Zgodba se namrec lahko hitro ponovi tudi pri kaksni drugi pasmi. To res ni problem, ki bi bil  vezan na pasmo  apbt.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines