mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:17:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: gastritis
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: gastritis  (Prebrano 25572 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #15 : ponedeljek, 19.06.2006 : 08:34:11 »

Hvala Maja. Bomo danes začeli s preiskavami. Saj verjetno me bodo imeli za "zateženo".... pa vseeno - z zdravjem (našim ali pasjem) se ni za igrat.

Aja, še eno vprašanje bi imela. Na sosednjem forumu so mi predlagali tudi preiskave za klopne bolezni. Bi bilo lahko samo bruhanje tudi znak za kakšno klopno bolezen?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #16 : ponedeljek, 19.06.2006 : 08:53:20 »

mah, te klopne zadeve se res izrazajo na sto in en nacin, amapak pri gastritisu bi jaz vseeno prej pomislila na druga stvari. Lahko pa, seveda, da bos mirna.
m.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #17 : sreda, 06.06.2018 : 11:51:38 »

Obstaja možnost (zagotovo bom vedela naslednji četrtek, je pa to najboljši možni scenarij), da bi Bina imela gastritis oz. vnetje sluznice-bolj kronične sorte. Je alergik, žal pa tudi kosmati sesalec in kadar nisi 100% pozoren, hitro kaj posesa pa naj si bo kak drek, ostanki hrane, embalaže ali gumo....Malo brskam po spletu v SLO in ANG jeziku pa bore malo najdem kako bi človek prilagodil prehrano.

Trenutno je surove meso in pokuhano zelenjavo, sedaj je veterinar predlagal da bi morda bilo bolje malo pokuhano/podušeno meso.

NE SME JESTI
govedine, svinjine
žitaric, stročnic, koruze, soje
jajc
kravjega, kozjega, ovčjega mleka
razhudnike
česen, por
jabolko

Trenutno imam polno skrinjo z mesom divjačine (srna, jelenovo srce), ovčetina, puranja jetra, sardele, oslič, ovčji vampi in nekaj malo piščanca. Zelenjavo trenutno so šparglji, bučke, korenje, občasno malo cvetače in malo brokolija.
Logiran
Rokii
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #18 : četrtek, 18.10.2018 : 07:28:54 »

Pozdravljeni,

lepo prosim če ima kdo izkušnje glede gastroskopije in kolonoskopije...namreč imamo teave verjtno z želodcem ali prebavili..pes se oblizuje, mljaska...v trebuščku se mu pretaka. Pri veterinarju so mu vzeli kri ( vse ok ) .. dobil terpaijo Ranital, Spasmex, Controloc i.m
Tablete proti parazitom...en teden je imel terapijo z ranitalom 1/4 tabletke in je bilo ok. Po končani terapiji se je spet začel občasno mljaskat in ooblizovati. Veterinar priporoča gastro in kolonoskopijo. Mene zanima če pes kaj čuti oz. če ga kaj boli in če je pametno narediti preiskave. Trenutno je na hrani Royal Cann gastrointestinal ( drugi dan ) Naslednji teden naj bi ga naročila na poseg...

Prosim za vaše mnenje...star je 9 še malo bo 10 mesecev.

Hvala
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #19 : petek, 19.10.2018 : 08:16:04 »

To je bil pri nas znak slabosti zaradi prehranskih intoleranc, alergij, občutljivosti in tudi surovih mesnatih kosti. Kosti ne dobiva več. Dobi pa kalcijev prašek (zaradi neštetih prehranskih občutljivosti je na doma pripravljenih obrokih).

Se kdaj še zgodi da "pokašlja" (ni ravno pravi kašelj) in da ji ropota. Ima pa odkrito stenozo pilorusa. Vendar se sedaj, ko je že v toliko slabši kondiciji in s toliko manj mišične mase za zahteven poseg najbrž ne bi odločila.

Jaz bi priporočala, da vodite prehranski dnevnik in psu date na izločevalno dieto. Pozabite brikete. Konkretno tile vaši bi moji povzročali težave s prebavo. Obrni se tudi na vzreditelja, s čim hrani, kake težave imajo psi njegove vzreje, sorodstvo po očetovi strani. Verjetno bo ta odgovor sedaj zakrit, ampak imamo tudi veterinarje, ki se spoznajo na pasjo in mačjo dieto, konkretno vem za Dašo Korze, Veterinarski Center Lara-najdeš jih na FB, spletu, pa tudi Neca Jerkovič je svoje znanje po veterinarski fakulteti dopolnjevala na področji prehrane.

Sama gastroskopija poteka pod narkozo. Biti mora popolnoma tešč (24 ur brez hrane in nekako 6-8 ur brez vode). Za domov sem sicer vzela dve tabletki pri veterinarju. Moji so takrat vzeli vzorček, da so preverili za rakaste celice.
Logiran
Rokii
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #20 : petek, 19.10.2018 : 08:22:39 »

Hvala za odgovor  ljubezen

Naslednji teden grema na preiskave ( gastro in kolonoskopijo ) upam da bo vse ok in da bo samo prehrana kriva.

Še enkrat hvala ljubezen
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #21 : petek, 19.10.2018 : 09:25:00 »

"samo" prehrana je pri moji taka, da odpadejo skoraj vse briketirane hrana našem tržišču. Izjema je Ziwi peak jagnjetina in morda RC sensitivity control sc 21 in nekaj konzerv, na pamet bom rekla da Disgual, DTX, pa še kakšna bi se našla.

Ker ji take in drugačne težave povzročajo vsa žita, vse stročnice, krompir, paradižnik, jajce, koruza, jabolka, govedina, svinjina. mleko in mlečni izdelki (kravje, ovčje, kozje)...."fajn je". Ker sem potem naredila celo študijo kateri glukozamin ji lahko dajem (potrebuje) in katere omega 3 in e vitamin. je pa res, na doma pripravljenih obrokih najprej BARF, sedaj kuhano. Je pa fajn. Brez težav....In v hecu rečem, da ker sočustvujem z njo, sem tudi jaz podobno doživljala nekaj mesecev (huuude slabosti, prebavne težave). Isto-prehranski dnevnik, izločevalna dieta, 1x bioresonančno testiranje, za lažjo orientacijo....In zdaj je tudi meni že nekaj mesecev fajn, ko vem kaj ne smem jesti in na čem se dobro počutim.
Logiran
tinna123
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #22 : torek, 09.07.2019 : 17:10:59 »

Pozdravljeni. Objava bo dolga, ampak PROSIM delite svoj mnenje.
Prvo oprostite, nisem vedela pod katero temo uvrstiti našo težavo, ker obsega polno različnih simptomov. Gre se za rodovniškega Jack russel terierja, star je eno leto. K nam je prišel oktobra 2018, težave pa so se začele marca 2019 in trajajo še zdaj! Vsak mesec pri veterinarju, zapravila ogromno denarja, veterinarji pa pravijo da je pes zdrav, čeprav se mu vidi, da ni. Do leta 2019 je bil živahen, veselo gledal, ves čas iskal pozornost, se igral… skratka takšen kot Jack russel mora biti. Marca 2019 sta se začela dva sklopa težav – noge in prebava.

MAREC (star 8 mesecev): V začetku marca začel zavračat brikete. Jedel samo če sem ga hranila iz roke ali dodajala poli klobaso. Prvi znaki alergij (kihanje, lizanje tac, izcedek z nosu, hotspot na gobcu).
14. MAREC: igra v parku z drugim psom, sprehod po mestu in popoldan še daljši sprehod doma. Vse normalno, nobenega padca med igro ali jokanja, normalna hoja, pes živahen.
15. MAREC: zjutraj se je začel zibati na sprednjo desno nogo in občasno dvignil in trznil z zadnjo desno. Torej ''zašepal'' čez noč. Tac nikoli ni držal v zraku, še vedno je nanj polagal težo. Isti dan sem ga peljala na kastracijo, ki jo je dobro prensel. Zaradi protibolečinskih tablet naslednje dni ni šepal. Postal zelo občutljiv na tačke. Šepanje na zadnjo nogo je bilo redko in kmalu ponehalo. Šepanje na sprednjo nogo trajalo 2 tedna in ponehalo, se ponovilo, trajalo 10 dni in ponehalo – po dveh mesecih čisto ponehalo.
31. MAREC: nanesla ampulo Advantix. Dobil hudo reakcijo (apatičen, skriva se, srbi ga celo telo, vleče se po tepihu, lov rit, grize se, kihanje, kašlanje). Nekajkrat sem ga stuširala, a ni veliko olajšalo. Hkrati je bilo prisotno še šepanje in ni hotel na sprehode, se ustavljal in se hitro utrdil. Obiskala veterinarja – ni imela pojma kaj je z nogami, za srbenje stisnila inekcijo, ki ni nič pomagala in tja se nisva več vrnila.

12. APRIL: začela hranit surovo hrano – Prey meni govedine, na katerem sva vztraja en mesec a kakec nikakor ni bil takšen kot mora, hkrati se je začel sliniti, v želodcu se je pretakalo in dvigovalo se mu je gor. V tem času se mu je prvič zgodilo, da je nekontrolirano lulal zunaj in v hiši, velike brezbarvne luže. To je minlo v treh dneh.
26. APRIL: menjala veterinarja. Diagnoza: alergik in ima vnetje pokostnice. Pregledal srce in dihanje zaradi upiranja sprehodom in hitre utrujenosti – vse ok.

1. MAJ: nadela ovratnico Foresto.
10. MAJ: ker sem želela, da se želodec po surovi hrani umiri in kakec postane normalen sem zamenjala hrano. Začela hranit Naturavetal pelete in mokro hrano. Na tej hrani so se simptomi razdraženega želodca poslabšali. Začel je glasno prdati, cmokati, driska (ki je minla po nekaj dnevih), bruhanje žolča (občasno), lizanje površin, je travo, občutljiv okoli zadka, nonstop požira slino. V času razdraženega želodca je pojedel neke kose plastike in cel šal od plišastega medvedka, kar neprežvečenega – oboje izbruhal!

6. JUNIJ: Po navodilih veterinarja sva začela dajati Ranital, ki je nekaj simptomov odstranil, nekaj pa jih je ostalo: cmokanje, raztegovanje, nabiranje sline. Ponovno lulal brez kontole, minlo v treh dneh, hkrati na sprehodu lulal po kapljicah ali pa dvignil nogo in ni nič priteklo. Šepanje za zadnjo desno nogo se je vrnilo in postaja vse pogosteje. Nogo na vsake toliko metrov dvigne in po sekundi ali dveh spusti nazaj. Hodi široko. Šepanje samo v galopu!
10. JUNIJ: Osnovna krvna slika, biokemija in pregled urina – vse OK. Dva veterinarja na tisti kliniki, ki sta videla Jackiev primer, sta rekla: ''Pes je zdrav, ni ni narobe z njim. Nadaljujte z Ranitalom.'' Dala tableto proti notranjim zajedalcem – po njej bruhal žolč. Še vedno apatičen, cele dneve spi, noče na sprehod.
12. JUNIJ: Začela sem mu dajat samo kuhan riž in piščanca. Malo izboljšalo razdražen želodec, a ni ga rešilo. Zgledal žalosten, ubog, stalno menjuje pozicije. Riga se mu, dviguje, vetrovi.
17. JUNIJ: zvečer ob ležanju in počivanju začel pohitreno dihati. Trajalo je pol ure, minlo, in se nikoli več ponovilo.
18. JUNIJ: zjutraj sploh ni želel iz dvorišča na jutranji sprehod. Več sedi in leži kot stoji na nogah. Vsede se ob vsaki priložnosti, liže tla. Ponovno na Naturavetal hrani – dviguje se mu, zvoki v želodcu, slinjenje, oblizovanje, raztegovanje.
21. JUNIJ: Po drugo mnenje. Vet.: ''kaže mešane znake ampak noben ni tako hud ali značilen, da bi šli v nadaljne raziskave.'' Dal nama je probiotične tablete in dietno hrano (riž, ribje olje). Na tej hrani se ni nič izboljšalo. Od tega pregleda nisva odnesla nič, vrgla stran denar.
Razdražen želodec še naprej ves junij. Je travo, cmoka, se slini, apatičen, zeloooo clingy, lovi svoj rep, se grize….

2. JULIJ: med spanjem naredil dve mali lužici, zunaj in potem še noter lulal po kapljicah. Liže se po mednožju. To je trajal nekaj dni. Začele so s mu solziti oči, veliko zeha, s tačkami se ''čoha'' po glavi.
3. JULIJ: Bioresonanca – izvedela na kaj je alergičen. Izločila ta živila iz hrane. Nadaljujeva z Naturavetal konzervami.
6. JULJ: hitri test za klopne bolezni - negativno! (v letu 2019 je imel do tega dne 4 klope, ki sem jih takoj ali v nekaj urah odstranila)

TRENUTNO: Še vedno se slini, grize, lovi rep, liže površine, je travo, veliko zeha, nonstop menjuje pozicije, noče na sprehod, na sprehodu se ustavlja, šepa na zadnjo desno, cele deve spi.
V urinu in blatu nikoli ni bilo krvi. Telesna temperatura je bila vedno normalna. Nisem ga dala na krvni test za alergije, saj je drag in prav tako nezanesljiv. Ves čas težav je bil in je še vedno ješč. Rejnica pravi, da starši niso imeli težav z nogami in da so bratje in sestre nasploh zdravi.
Konec julija imava termin pri dr. Matkotu zaradi šepanja.
…………………………………………………………………………………………………….
KAJ ZA VRAGA JE NAROBE S PSOM? OBUPANA SEM.  Sad
Ali mislite, da je vzrok samo neprimerna hrana? Mogoče še vedno je živila, ki jih ne bi smel…
Nekontrolirano lulanje – je to možno zaradi ležanja na ploščicah in hladnih površinah? Saj ni krvi v urinu in ni vročine.
Ali je vedno ob šepanju prisotna takšna latargičnost?
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #23 : sreda, 10.07.2019 : 08:24:20 »

Poleg najpogostejšega znaka alergij, ki je praskanje, vnetne spremembe na koži, so možni kazalci tudi kronična vnetja ušes, prebavne težave, izcedek iz nosa, lizanje tačk in še in še. V bistvu so vzrok za cel kup vnetnih stanj.

Priporočam, da greste na nepredelano monoproteinsko hrano. Ne govedino, ker je dokazano med najbolj alergenimi, poleg piščanca. Z bioresonanco ste že ugotovili (vsaj okvirno) na kaj je vse alergičen. To je potrebno striktno izločiti iz prehrane. Lahko izberete BARF, nekateri pa imajo raje kuhano hrano.

Različni prehranski dodatki pripomorejo k hitrejšemu in boljšemu okrevanju, pri vzpostavitvi ravnovesja in krepitvi imunskega sistema, da se telo lažje spopade s težavami.
- omega 3 maščobne kisline
- kokosovo olje (zlasti, če so težave povezane s kakšnimi glivičnimi oboljenji)
- vitamin C
(glede doziranja, katere kupiti, ipd. je ogromno informacij na voljo na spletu)

Nekateri imajo zelo pozitivne izkušnje z dodajanjem CBD-ja, ki je na voljo tudi na našem tržišču.

Ampak vse to je samo support, bistveno je, da se iz prehrane izloči vse, na kar pes reagira. Dostokrat so problem tudi okoljski dejavniki, kot so pršice, razne vrste trav, cvetnega prahu. Na to - vsaj v večini - nimamo veliko vpliva (izjema so prehranske pršice, ki pa se jim izognemo z BARF-om). Na srečo pa se večinoma ne izražajo v zelo močnih oblikah.

Da je nezainteresiran za sprehode ni nič čudnega, saj se izredno slabo počuti.  Sad

Srečno!
Logiran
Mižonny
midi
**
Sporočil: 2.389



WWW
« Odgovor #24 : sreda, 10.07.2019 : 14:52:16 »

Pri nas smo želodčne težave (diagnoza gastritis; pes je občasno bruhal neprebavljene brikete tudi 8 ur po zaužitju) odpravili z zdravili (ranital in ultop) in s spremembo hrane (z briketov na mokro hrano). Prehod je bil zelo driskast, po moji krivdi Undecided, ker zadeve nisem speljala postopno. Da so se vse težave umirile, je trajalo precej časa (več kot dva meseca). Vem, da je pri vama zadeva bolj komplicirana, ampak mogoče bi bilo vseeno dobro nekoliko "omiliti" hrano. Po mojih izkušnjah je sicer kvalitetna hrana (konzerve z visokim odstotkom mesa, doma kuhan piščanec ali govedina) vseeno nekoliko "premočna", zato jo še vedno mešam z zelenjavo in rižem ali ovsenimi kosmiči.
So me pa pri tvoji zgodbi pogreli odzivi veterinarjev. Kako lahko pri simptomih, ki jih opisuješ, rečejo, da psu ni nič Lips Sealed. Če se pes vidno ne počuti dobro, je pač nekaj narobe. Jaz bi vsekakor iskala še kakšno mnenje. Predvsem internistov. Morda Klinika za male živali Veterinarske fakultete v Ljubljani?
Upam, da bosta našla rešitev in da bo kuža hitro spet tak, kot mora biti.
Vso srečo! objem
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: gastritis
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines