mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 13:04:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Tablete proti notranjim zajedalcem
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tablete proti notranjim zajedalcem  (Prebrano 58269 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #120 : petek, 10.10.2008 : 18:53:07 »

Torej ji das pol tablete vsake 3 mesece in pred cepljenjem Wink
Logiran
kayla
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #121 : torek, 14.10.2008 : 06:27:20 »

mojo psičko peljem cepit proti steklini,ali ji lahko tablete proti glistim dam takoj še isti dan ko je bila celjena? Zato ker kolikor se vem je prejšnjmu psu dal veterinar  domov tablete  tisti dan ko je bil cepljen.

lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #122 : torek, 14.10.2008 : 06:41:48 »

kayla, prosim, da ne odpiras novih tem. Preberi pravila.
V bodoce bodo nove teme, ki jih bos odprla, izbrisane, v kolikor bodo na isto tematiko ze odprte. Ne skodi kaj prebrat, preden oddamo svoje vprasanje.
Logiran

_Anais_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #123 : petek, 16.01.2009 : 11:27:38 »

je v bistvu cesen?
Nasi mrcini dajemo 2x letno tabletke, katere naj bi unicile notranje zajedalce. Naceloma vedno vprasam veterinarja, proti cemu vsemu je, pa mi namece eneih par vrst glist in to je to. Nikoli zraven teh tabletk pa ne dobim natancna navodila, kaj dejansko unicujejo.
In ker sem skeptik tako ali drugace, se psu dam 1x mesecno kaksno konzervo v katero stisnem cesen ali dva, no ne cel cesen, v bistvu strok ali dva in se potem pocutim malo bolje. V bistvu od kar imam majhnega otroka me je vseh teh zajedalcev noro strah, ceprav jih se nikoli nismo imeli - oziroma jaz nisem vedela, da bi jih imeli, pes pa tudi ni kazal kaksen simptom. Sem kar nacitana v teh simptomih, da bi lahko pravocasno orgirala, ce bi prislo recimo do glist.
Me pa zanima, ali sploh naredim kaj ko psu dajem cesen? Ali je to smisleno? Ali pri psu enako ucinkuje kot pri cloveku (recimo vse tiste preventive itd).
Dajte se malo razpisat, kaj vse je pametno psu ponuditi kot preventivno, razen tistih dveh tabletk 2x letno od veterinarja. Ali je to zadosti, ali je bolje se kaj vec?
Hvala!
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #124 : petek, 16.01.2009 : 12:29:46 »

Prav veliko pojma o tem nimam. Vem pa, da imam psico, ki je "kanta za smeti" oz na sprehodu če ji le uspe uiti mojemu nadzoru, pobere po tleh, grmovju,.... vse možno. Pred par meseci ji je ena psica, s katero se včasih igrata, pokazala en kompostnik in od takrat vedno proba, če bi ji uspelo do tja priti in kaj izbrskati.
Zaradi tega sem tudi jaz bolj sekiraška in Pega dobi tablete proti notranjim zajedalcem vsakih par mesecev. Ziher je ziher. Tudi zdaj čez zimo in v tem mrazu.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #125 : petek, 16.01.2009 : 12:38:04 »

Nam so na seminarju priporočali psa razglistit 2-4x na leto.
Za lastno kontrolo lahko oddaš vzorec blata na pregled na kakšno kliniko Wink

Sem pa slišala pohvale na račun dokaj novih ampul Advocate, tako za pse in mačke. Naj bi delovale na bolhe, srčno glisto, navadne gliste, ušenih garij, garij sarcoptes, pasjih uši in demodex.
Bomo poskusili, ko bo čas zato.

Drugače pa najbolje, da se pozanimaš, kaj točno/katero sredstvo so ti dali, potem pa poiščes specifikacije po netu Smiley

Glede česna žal ne vem, tudi mene mika, ampak nimam pojma o doziranju Huh
Logiran

pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #126 : petek, 16.01.2009 : 12:59:28 »

Sredstva proti zajedalcem so gotovo zelo močna in to je verjetno res polno kemije.
Jaz sem brala, da se da za pse pripravit en tak smoothie, proti notranjim zajedalcem. Sicer sem to "pobrala" na enem forumu o prehrani.
Buče naj bi delovale odvajalno in čistilno, zato smoothi buče (ne zelene bučke, temveč rumene buče), z dodatkom česnovega soka, vlaknine, petršilj, pelin (rastlina deluje proti zajedalcem) in zmlet pegasti badelj (se sicer pri ljudeh uporablja za "obnovo" jeter. Tongue  
Nisem pa zasledila nič o količini, koliko se bi tega naj dalo.

Me mika, da bi to naredila in videla učinek, vendar kake driske tudi ne bi rada. Pa vprašanje, če bi pes to hotel pojesti. Roll Eyes Je pa to čist naravna zadeva in mi je zato super.
Logiran
_Anais_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #127 : petek, 16.01.2009 : 13:05:30 »

Vidis, zanimivo, vec glav vec ve, ampak dvomim, da bi hotel pes to konzumirati. Razen ce bi mu vse to vmešal v konzervo, da malo spremeni okus? Ceprav driska zna biti nadlezna, vendar dvomim, da bi to trajalo vec kot en dan? Pa se drug problem je tukaj - kje dobiti vse sestavine? Rumene buce je v tem casu zelo tezko najti (ali morajo bii skuhane ali ne?), ok česnov sok, kakšne vlaknine to?, peteršilj ni problema, pelin in badelj - poznam rastlino kot rastlino, ampak to sedaj že tako redko kje raste.
Ima kdo kakšno idejo?
Pokico, super za tole.

skogkatt. Advocate - zanimivo, nisem še slišala? Pri nas zgolj trajblajo tele Frontline, ki so proti bolham sicer odlične, proti klopom pa zatajijo na celi črti, vsaj pri nas.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #128 : petek, 16.01.2009 : 13:05:57 »

Ni vse, kar je naravno, avtomaticno tudi neskodljivo. Cesen in podobne zadeve delujejo-al pa ne. Eni dajejo, psi (baje) nimajo glist oz. notr. zajedalcev in potem sklepajo, da zadeva deluje. Drugi dajo, vendar se glist ne znebijo-torej ne deluje. Obstaja se (vsaj) ena homeopatska arcnija, pa se ta trenutek ne spomnim kako se imenuje. Pri internetnih receptih bi bila pa zelo previdna. Ne samo glede zajedalcev, tudi glede hrane nasplosno.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
_Anais_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #129 : petek, 16.01.2009 : 13:06:26 »

Oops, ne pokico, ampak pokica Wink
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #130 : petek, 16.01.2009 : 13:47:12 »

Hej.
Buča bi morala bit po moje nekuhana, se jih pa še da dobit. Jaz sem jo še nedolgo tega kupila.
Badelj in pelin se danes dobita v specializiranih prodajalnah, za badelj sem prepričana, so semena in se jih zmelje. Pelin se dobi ponaavdi pri zeliščarjih posušenega.
Bom poskusila zvedeti še kakšno podrobnost v zvezi s tem.

Sicer pa, da bi zadeva škodovala, ne verjamem, je pa potrebno bit previden, kot pri vseh podobnih rečeh. Vse rastline oziroma snovi v njih so potencialno nevarne, če se uporabljajo nepravilno, v prevelikih količinah ali dolgotrajno.
Lp
Logiran
Milko
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #131 : torek, 10.03.2009 : 17:16:48 »

bom še tule objavil moj post, ker opažam da je tu bolj frišna debata o teh problemih

Lepo pozdravljeni:
Naš psiček ODI je srednji pudelj, zdaj je star 6,5 mesecev. Cepljen je bil ob starosti enega meseca, včeraj 9.3.2009 pa smo opravili cepljenje proti steklini. Po cepljenju je dobil  tableto proti zajedalcem katero smo mu dali potem doma po eni uri od cepljenja.
Danes 10.3.09 pa je pri kakanju kar padalo od njega,,, glist kolikor hočeš Sad.

Kot sem v temi Naš Odi že opisal smo iztrebke prej redno kontrolirali / tudi zaradi morebitne driske saj stamnujemo v stanovanju in pazimo da je z njegovo prebavo vse OK/ , vendar glist nismo opazili.

Ker smo popolnoma novi kar se psičkov tiče / prvi psiček in šele dva meseca je pri nas/ in nimamo veliko pojma o tem, sem seveda danes takoj poklical v veterinarsko ambulanto in dobil pojasnilo, da je pač ODi v sebi imel gliste, katere so zdaj uničene z užitjem te tabletke. Prav tako mi je pojasnila da bi bilo dobro čez 14 dni ali en mesec ponoviti še z eno tabletko,, potem pa ko je kuža odrasel itak treba cca. vsake tri mesece dajati tableto za razglistevanje.

Kot pravim ODi je pri nas dva meseca, v tem času m tabletk nismo dajali saj nismo niti vedeli da jih je treba dajati preventivno, vprašanje pa je tudi koliko in kdaj, č mu jih je sploh  dala vzrediteljica, čeprav je rekla da je razglisten.

Veterinarka je tudi povedala da je to normalno,, prav tako sem to potrdilo dobil od sodelavke, ki pa mi pravi da ona svojemu kužku daje eno tabletko letno po cepljenju pa je vse OK.

PROSIM, da mi čimbolj temeljito pojasnite kako je s temi glistami pri psičkih.

kako in kaj in kdaj dajati tablete
PREDVSEM KAKŠNE PRIPOROČATE

In kako je s temi tabletami: Ali so to le za gliste ali tudi za bolhe in ostalo kar psiček pobere zunaj. Je pa hišni kužek, spi in crklja se po vsem kar je mehko / kaVČ POSTELJA IND......     Popraska se pa le po vratu, vsake toliko časa,,,,,,

V priučakovanju vaših odgovorov vas prav lepo pozdravljam in hvala
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #132 : torek, 10.03.2009 : 17:38:32 »

Milko, priporoča se razglistenje 3-4x letno, jaz dajem tablete Zantel, prej sem dajala Pratel ali Dehinel. 1 tableto na 10kg telesne teže. 1x letno se mi zdi skoraj premalo.
Če jih je imel sedaj toliko, je zelo verjetno, da ga lastnik psice ni razglistil pred oddajo.
Za preventivo proti bolham in klopom dajem dodatno zaščito, npr.  Advantix, Prac-tic, Frontline ... To v zimskim mesecih opuščam.
Logiran
Milko
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #133 : torek, 10.03.2009 : 17:44:08 »

Milko, priporoča se razglistenje 3-4x letno, jaz dajem tablete Zantel, prej sem dajala Pratel ali Dehinel. 1 tableto na 10kg telesne teže. 1x letno se mi zdi skoraj premalo.
Če jih je imel sedaj toliko, je zelo verjetno, da ga lastnik psice ni razglistil pred oddajo.
Za preventivo proti bolham in klopom dajem dodatno zaščito, npr.  Advantix, Prac-tic, Frontline ... To v zimskim mesecih opuščam.

hvala ti

ni pa mi jasno kako to, da do danes nismo opazili, oz. v iztrebkih ni bilo glist. Po tableti pa je šlo vse ven. A se te gliste zadržujejo v črevesju al kako je s tem

ps

sem pa že dogovorjen z vet. da ga čez 1 mesec cepim za pasjo kugo, kašelj in vse drugo v paketu,,, pa še eno tabletko mu bo dala. Potem pa mu bom na cca. tri mesece preventivno dajal tabletke,, samo taprave moram nabavit, mislim taboljše zanj
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #134 : torek, 10.03.2009 : 17:49:06 »

Gliste so šle od njega šele, ko so pocrkale.  Lahko je imel drisko zaradi njih. Možno, da jih ne bo imel  več, vsaj ne v takšni količini,  ne dovoli mu jesti iztrebkov. Raje pa ga razglisti vsaj na štiri mesece. Trenutno se največ uporablja  Zantel. Niso drage, okoli 1 € tabletka.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Tablete proti notranjim zajedalcem
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines