mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 05:42:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Izkusnje - rak
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 23   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izkusnje - rak  (Prebrano 87276 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #45 : četrtek, 14.10.2004 : 00:15:55 »

Pozdravljena P5ra!

Naredi to čimprej(iz lastnih izkušenj ti govorim)!Da si ne boš tako kot jaz že 5 let očitala,zakaj nisem to naredila že prej. Lips SealedŠe zdaj me peče vest in me bo do konca življenja,res! Sad Sad :'(Psička ti bo hvaležna,boš vidla v njenih učkah.

                                Lep pozdrav,Sian.
Logiran
P5ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #46 : nedelja, 17.10.2004 : 12:18:13 »

Psičko smo nesli včeraj uspavat, pravzaprav smo se zmenili da jo peljemo na pregled da dobimo še strokovno mnenje a je rentgen žal pokazal da je res stanje huje kot je izgledalo na videz.
Na srečo smo se vsi po predlogu veterinarke odločili da se poslovimo kar takoj in res bi bilo težje če bi odšli domov in morali spet nazaj.
In čeprav je težko, nam je mislim da vsem kar olajšalo.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #47 : nedelja, 17.10.2004 : 12:29:02 »

LP!
P5ra, sočustvujem s teboj. Naj ti bo v tolažbo, da si psički in vam vsem prihranila veliko mučnih in trpečih trenutkov. Danes je težko se sprijazniti s tem a čas celi rane.
LP,Miša
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #48 : nedelja, 17.10.2004 : 14:02:05 »

sožalje z naše strani Cry čimprej pozabite(saj vem da ni lahko) na psičko in vedite da ste ji nudili samo dobro! ko pa se malo pomirite pa lahko že razmišljate o novem pesjančku Huh

lp Nina Kiss
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #49 : nedelja, 17.10.2004 : 15:11:58 »

P5ra,sožalje! Sad Cry Vedi da ste se odločili 100% prav!Zdaj je tvoja psička v pasjih nebesih in veselo spoznava nove prijatelje.
                       Lp,Sian.
Logiran
lolo
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #50 : nedelja, 17.10.2004 : 15:28:51 »

Mene pa zanima kakšna zdravila so bila predpisana vašim pisčkom, ki so obeleli za rakom in ali morda kdo ve, če obstaja kakšen način (kar se tiče prehranjevanja) ki bi pomagal če ima kuža slabo kri?
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #51 : nedelja, 17.10.2004 : 18:21:43 »

P5ra Moje4 sožalje, ampak kot so ti že vsi ostali povedali, si se absolutno prav odločila, vem pa kako se počutiš, sama sem dala pred nekaj meseci skoz.... Nastane taka strašna praznina, da je groza, ampak pomaga le nov pes- preverjeno! LP
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #52 : nedelja, 17.10.2004 : 18:39:58 »

Mene pa zanima kakšna zdravila so bila predpisana vašim pisčkom, ki so obeleli za rakom in ali morda kdo ve, če obstaja kakšen način (kar se tiče prehranjevanja) ki bi pomagal če ima kuža slabo kri?

Odvisno od napredovanja bolezni in vrste tumorja, ter od same lokacije novotvorbe in morebitnih metastaz. Nenazadne je tudi starost živali zelo pomembna. Kje so pa našli tumor pri tvojem psu? Malo bolj natančno opiši. Kar se tiče mene, se najraje poslužim kar operacije, ko tvorbo enostavno izrežejo z okoliškim tkivom vred (čimveč). Pomembno je , za kateri tumor gre, saj so pri kakem limfomu,melanomu, karcinomu in določenih vrstah sarkoma prognoze zelo slabe, saj se zlasti pri mlajših živalih celice prehitro množijo. Nekateri se poslužujejo kortikosteroidov, kar je po moje smiselno le, če je tumor dobro lokaliziran in se vanj lahko vbrizga kar z iglo (dostikrat tudi izgine). Po izkušnjah sodeč pa kortikosteroid v tabletah (ali intravenozno) naredi strahotne stranske učinke pri večini psov. Tudi kemoterapija je pogosta a je jaz nikoli nebi dovolila na svojem psu, ker ne vem , zakaj bi ga mučila še s tem- mu raje omogočim, da dostojno umre. Sklepam, da ima tvoj pes levkemijo, ko sprašuješ o hrani, ki izboljša kri. Kakšni pa so bolj natančni izvidi? Zakaj je kri slaba? Ima morda tudi erlihiozo? Kar se tiče hrane, si preberi v različnih "človeških" knjigah tam gotovo piše, da npr, goveja jetra zelo koristijo pri izboljšanju krvi. Ne vem pa , če je to dovolj, da bi samo s hrano dosegel drastično izboljšanje pri kakem hujšem obolenju...
Logiran
jonko
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #53 : torek, 19.10.2004 : 07:45:35 »

naš kuža je bil včeraj pri veterinarju za zobke, so mu jih ščistili in izpulil 3. jutri gremo pa k dr. Tozonovi, da se zmenimo glede tumorja ki  ga ima na ritki, na žlezah. rekli so nam da imamo 2 možnosti, ali da ga odstrnimo in pri tem ga morajo zdraven še kastrirati, ali pa se odločimo za kemoterapijo. ali je imel že kdo podoben problem!!!! kaj menite o enem in kaj o drugem? in še to, v krvi so mu našli encime in tudi to ni vredu, nekaj povezano z ledvicami, bomo jutri videli kaj to pomeni.
Logiran
polly
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #54 : sreda, 20.10.2004 : 11:03:19 »

 Sad
Rak. Kar strese me ob tej besedi. Tudi mi smo imeli psičko - zlato prinašalko. Bila je res zlata vse do zadnjega trenutka.
Zadnje leto smo bili z njo večkrat pri veterinarju, ker se nam je zdelo, da ima prevelik trebuh. Nikoli niso nič našli. Zadnji mesec je začela hoditi nekoliko težje, kar smo pripisovali njeni disssplazikji kolkov. Nato je začela krvaveti (veterinar je to pripisal meni  Undecided). Na rentgenu iso ugotovili ničesar. Nato je začela slabo jesti in smo šli še na ultrazvok, kjer so ugotovili povečano maternico in svetovali takojšnjo (brez odlašanja) operacijo. Kaj smo hoteli, kot reči ja, takoj. Po pol ure je prišel iz operacijske sobe eden od veterinarjev in nam povedal, da je tako vse rakavo, da bi iblo samo trpljenje, če bi jo zašil in nam predlagal uspavanje  Shocked. Mož je šel v operacijsko sobo in je videl, kako je izgledalo, jaz pa nisem zmogla tega - hotela sem jo obdržati v spominu v spanju, ki jo je zajel, preden je šla na operacijo.
Doma je hčera jokala in vpila, da se ni niti poslovila od nje. Hotela je, da jo mož pelje na veterino in da se poslovi. Komaj smo jo potolažili.

SVETUJEM VAM, DA SI ČIM PREJ NABAVITE DRUGEGA PSIČKA(razen, če ne mislite več imeti psa). Mi smo to naredili. Res se še večkrat zmotimo in našo Ayo mešančko) pokličemo Poli, vendar nam ni žal, da jo imamo. Bomo pa jo dali sterilizirat takoj, ko bo dovolj stara - peventiva. Smiley
Logiran
P5ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #55 : sreda, 20.10.2004 : 18:50:40 »

Ah grozno Polly sram ...kdaj se mi zdi da se veterinarji na čase spozabijo in mislijo da pa moramo mi lastniki vse vedeti! Pa saj se ja zavedajo da so tudi ljudje ki še nikoli niso z živaljo prestopili praga klinike... ne vem samo sama si pač mislim da če že pripeljem npr. psa k veterinarju da imam najprej nekaj skrbi do njega, drugo pa da bo on ugotovil kaj je narobe če poveš kako se pes obnaša, če pa on ne ve kako boš šele ti! Malo nazaj sem sama opisala ko je kolegica imela zelo podoben primer in je umrla psička med operacijo ker je bil tumor tako zelo skrit pa še sami veterinarji na pregledu niso nič opazili do zadnjega ko so psičko odprli in videli kaj se dogaja v njej. Če veš da imaš čisto vest ti nihče ne more naprtit krivde!

Pri nas se zdaj več ali manj skuša vsak zamotit z nečim, s kakim delom da nam misli ne uhajajo vedno okoli vogalov kje se bo pojavila bela glavica s komaj prebujenimi očkami Smiley tako da tudi ne razmišljamo o novem kužku...sicer pa verjamem da mogoče, če nam je usojeno celo kak psiček najde nas ker...Laki smo tudi dobili čisto tako na horuk, smo šli samo pogledat in potem nas je izmed tiste gore mladičkov čisto očarala...nič prerivaško za razliko od drugih je na vse štiri zdrsnila po stekleni mizi in jo po vrh vsega še polulala pa smo rekli evo...tale neobogljenček je naš Wink


Jonko: Brala sem da je kemoterapija zelo naporna reč, mogoče imajo drugi kake konkretne izkušnje glede tega ampak meni osebno se odstranitev tumorja in kastracija ne zdi slaba odločitev pa še hitreje je, naša se je po odstranitvi tumorjev zelo hitro pobrala.
Logiran
jonko
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #56 : četrtek, 21.10.2004 : 08:27:34 »

včeraj smo bili pri veterinarju in ima okoli anusa tri malo večje tumorje podkožo in par malih. zmenili smo se tako da morajo tiste velike operirat, ta majhne pa odstranijo s kemoterapijo, vbrizgajo mu z inekcijo direkt v tumor in pol ne vem kaj in da ta ni nevarna k ne ogroža drugih organov.
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #57 : četrtek, 21.10.2004 : 10:55:01 »

Ekola imam Bokserja starega 5 let. Na spodnjem skepu (zapestje) se mu je naredila bulica in izgledalo je kot da bi se nekam odrgnil ta bulica-zateklina je izginila pa se spet pojavila...vendar s psom ni bilo nič narobe (vesel, ješč, brez kakšnihkoli bolečin) no pa sem ga peljala k veterinarju čist tko kaj je to, ki izginja in se pojavlaja...punkcija je pokazala..MASTOCITOM, gradius 3 (4. je zadnja stopnja). Sledila je operacija in nemogoče je na široko odrezati tumor (vsaj 2 cm zdravega tkiva okoli in okoli tumorja), ker na nogi ni veliko mesa. No tumor se je ponovno pojavil...pes je bil še vedno tak kot prej, kot da ni nič. Odločila sem se za kemoterapijo....dobil je prvi ,,šus,, v petek....in danes je pes čist omagal...ne je nič, nonstop bruha--ker je že vse izbruhal gre ven samo zelen žolč, tudi če hrano samo povoha mu takoj obrne želodec, ima grozno drisko in zadnjih 5 ur noče piti niti vode in tudi tableta(citostatik) ni nikakor mogel pojesti..oz. je ni hrane, bombona kamor bi jo lahko skrila. Sva šla na veterino--od avta do ordinacije je dvakrat počival (se usedel) in komaj se drži pokonci...oz. mu glava omahuje. Počutim se obupno....počutim se krivo. Na veterini so sicer rekli, da je to prehodnega značaja...vendar na vprašanje ali lahko pes dejansko umre: ,,načeloma ne,, . Zvečer greva še po eno ,,protibruhalno inekcijo,, in zjutraj na infuzijo.(če ne bo nič bolje). Baje naj bi psi terapijo bolje prenašali in verjetno je da tumor (ker je napaden) izloča toliko toksinov, da se vse to dogaja. A ima kdo izkušnje s kemoterapijo? A bo pes še kdaj ,,normalen,,?-- mi je vseeno ali ima tumor ali ne...ker raje bi videla, da bi živel še pol leta normalno kot da sem ga jest prisilila v zdravljenje po katerem ne bo več okreval?
Obstaja še možnost ,,odrezati tačko,, (celo, ker po štrclju ne sme hodit)...pa me zanima ali kdo ve kako funkcionira velik pes brez prve noge?...Rada bi informacije iz prve roke...oz. dejansko me zanima...tudi slabe stvari.
No tako to je za enkrat vse.....če pa je kdo v podobni situaciji...naj se mi pa le oglasi....jest močno verjamem, da nama bo uspelo zmagat (šanse da dočakava naslednjih 5 let..so sicer bore...6% vendar paziva na hrano, dodajam vitamine, omega tri maščobe, ogromno zelenjave, česna, antioksidante , ribe in kvalitetno meso. Hodiva pa tudi na bioterapijo...no sva hodila in greva v ponedeljek ponovno......edino tja gre pes z veseljem in brez strahu pomoli taco terapevtu.)

Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #58 : četrtek, 21.10.2004 : 11:59:50 »

Pa še odgovor o  obsevalnih napravah.
Pri nas ji ni. Onkolog specialist je Nataša Tozon na veterinarskem inštitutu (mestni log). Obsevalne naprave imajo na Dunaju (vendar ne za mastocitom) v Zurich-u in Ultreht-u (nekaj takega) na Nizozemskem. Naša veterina dobro sodeluje z Nizozemskim inštitutom in preko njih bi se dalo priti na Nizozemsko. No ko prispete tja morate na vsemožne preiskave (ali je za vse tumorje enako ne vem)kot ,,puncija vranice, jeter, kostnega mozga, za ugotovitev ali so tam prisotne metastaze. Radiopterapija se izvaja skupaj z kemoterapijo in je odvisno od postopka...obsevanje enkrat na dan ali enkrat na teden....v glavnem potrebno je kar dolgo bivanje za cel postopek...seveda garancije ali bo vse ok. ni.
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #59 : četrtek, 21.10.2004 : 12:41:11 »

LOLO: Rak je kompleksna zadeva in samo s prehrano se ga ne boš rešil (te teorije o izstradanju raka ne prakticiraj na psu, ker že pri ljudeh nekaterim ni nič pomagalo in tu je meso strogo prepovedan...tega pa psu nikar ne delaj). Če ima tvoj pes raka, mu vsekakor lahko (veterinar je reklel) dodajaš vitamine in nenasičene Omega 3 maščobe. Pazi da ne boš pretiraval s kalcijem. Na veterinarskih klinikah prodajajo ,,vitamine in minerale za cel dan,, omego 3 pa dobiš v olivnem, lanenem in ribjem olju. Vsi antioksidanti (q10...) so dobrodošli. S temi dodatki mu boš definitivno izboljšal kri. Dodajaj mu še korenje, brokoli, rdečo peso... (A, C E vitamini ki so se pokazali izredno pomembni za nenastanek raka) probaj samo na pari malo pokuhat...če bi jedel, bi bilo najbolje surovo tako pa pač kolikor se da. Pri raku je pomembnen odstotek ogljikovih hidratov...naj bi jih bilo čim manj, torej kuhaj mu polnozrnate makarone, riž...ker otrobi preprečujejo da bi se hipoma razgradili in s tem zvišali nivo glukozo v krvi (hrana za tumorje)....v glavnem nikar ne pretiravaj ne pozabi na ribe....svinjsko mastno meso raj ne uporabljaj......pa ne pozabi na ribe.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 23   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Izkusnje - rak
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines