mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 18:05:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: MIKROSPORIJA
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: MIKROSPORIJA  (Prebrano 45581 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #75 : četrtek, 30.09.2004 : 08:29:46 »

Neuporabljene Program tabletke seveda ne morejo učinkovati. Če pa se jih jemlje po navodilih, se pravi, vsak mesec (najbolje na isti datum) po eno, učinkujejo - kot preventiva seveda ......

Lp
Logiran
Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #76 : sreda, 08.12.2004 : 19:56:45 »


Pozdravljeni
Zal ima tudi moja Tana mikrosporijo...  Sad pesjanka jo je staknila ne-vem-kje. Mazemo z lamisilom, spricamo z zonitonom... skratka izredne razmere - ze skoraj 3 tedne.
z domacimi psi se druzi nekaj minut na dsan... drugace ne gre. na njih se nic ne pozna... Tani so pa sedaj zacele izpadati dlake kot za stavo!!! grozno!  Shocked po stanovanju jih je za cel pulover, psico pa zunaj zebe  Cry in izgleda grozno. nikjer ni golih predelov, razen na tacki, kjer smo zapazili mikrosporijo.
ali je to normalno? ali bi program - tabletke - pomagal?


Spela


Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #77 : četrtek, 09.12.2004 : 11:49:19 »

Neuporabljene Program tabletke seveda ne morejo učinkovati. Če pa se jih jemlje po navodilih, se pravi, vsak mesec (najbolje na isti datum) po eno, učinkujejo - kot preventiva seveda ......

Lp

Ja, preventiva proti bolham... ne proti mikrosporiji  Wink

Cowgirl,

normalno je, da ji izpadajo dlake- mikrosporija zelo oslabi imunski sistem (govorim iz izkušnje, da me ne bo kdo napadel). Naše mačke so jo imele in so bile precej neodlakane ves čas bolezni pa tudi jaz sem jo imela in sem se zelo slabo počutila. Pazi pa na stike z drugimi psi- na tvojem mestu bi jih probala vseeno ločit.

Sporoči, kako vam gre & lp,
Tina
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #78 : četrtek, 09.12.2004 : 11:52:28 »

Pri mikrosporiji je potrebno pse ločiti. Nujno. Drugače veselo prenašajo bolezen naokoli!

Lp, maj
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #79 : četrtek, 09.12.2004 : 11:57:59 »

TinaZ - daj, poglej eno stran nazaj in klikni na povezave, ki jih je poslal S.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #80 : četrtek, 09.12.2004 : 13:23:36 »

Hvala, sem prebrala- žal smo mi padli pod tistih 5%, kjer ta zadeva ne deluje  sram Muce so namreč dobivale Program tablete (redno, že pred mikrosporijo), zato sem napisala, da ne pomaga.

100% pomaga edino to, da so psi (ali mačke) ločeni, za ostalo pa ne bi dala roke v ogenj.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #81 : četrtek, 09.12.2004 : 13:50:38 »

Ojej, smola. Mi smo mikrosporijo poskusili samo v "človeški" obliki in se je prav histerično bojim Shocked
Logiran
bryden
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 57


« Odgovor #82 : torek, 06.09.2005 : 09:14:41 »

Pred leti je bilo v naselju precej bolnih mačk. Sicer z njimi nisem nikoli imel kakega stika, vem pa od kolegov, ki so se nalezli. Dobili so hraste po telesu ...

Nekaj let je bilo potem tisina in mir. Zdaj pa sem zvedel, da je stvar dobilo tudi nekaj psov v soseski, s katerimi se je moja psica precej igrala. Pojma nimam kako se bolezni rece strokovno. A so to garje, al kaj drugega  Huh V glavnem zdaj gledam vsako ranico, bulico in mankljaj dlake, ki ga opazim ... mal paranoičen  sram

A bi morda kdo vedel o kateri zadevi govorim?
Če ja, kaka je preventiva in kako se zadeva širi?

lp,
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #83 : torek, 06.09.2005 : 09:57:12 »

Verjetno imaš v mislih mikrosporijo.
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,950.0.html
Logiran
ostrodlaka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


WWW
« Odgovor #84 : torek, 06.09.2005 : 10:52:01 »

Jaz tudi mislim, da pišeš o mikrosporiji...preventiva je umivanje rok...kar se tiče ljudi...tako, da ti svojo psičko opazuj, sam pa pazi, da si pridno umivaš roke...in glej, da se z obolelimi živalmi ne bo družila...
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #85 : torek, 06.09.2005 : 21:09:16 »

En krajša informacija o mikrosporiji:
Mikrosporija, ki jo povzroča glivica Microposrum Canis, je nevarna bolezen-zoonoza kar pomeni,da se lahko okužijo živali in ljudje. Najpogosteje so prenašalci živali brez lastnika, predvsem mačke. Domače živali predvsem mačke, pa seveda tudi psi se okužijo ob stikih s prenašalci.
Znaki bolezni so najpogosteje okrogla, za kovanec velika mesta, brez dlake, kjerkoli na telesu. Navadno se živali ne praskajo. Koža je lahko pordela in luskinasta. Žival ima lahko eno ali pa več takih sprememb na koži. Glivica napada dlako na stiku s kožo in potem se razširi v dlačni mešiček ter dlako uniči. Zato gola mesta na koži. Najbolj nevarno je, da so lahko določene živali prenašalci, pa na koži nimajo sprememb. Taki lahko bolezen prenesejo na človeka.
Če lastniki opazijo take spremembe je nujno, da se takoj oglasijo v veterinarski ambulanti, kjer bodo žival pregledali s posebno Woodovo ultraviolento svetilko. Glivica Microsporum canis pod to svetilko fluorescira in veterinar lahko potrdi to nevarno bolezen. Če veterinar pregled s Woodovo svetilko samo posumi na prisotnost glivice, odvzame vzorec dlake in pristojni laboratorij potrdi ali ovrže sum bolezni.
Bolezen je ozdravljiva. Žival moramo zdraviti 7 tednov, 1 x na teden kopati s posebnim razkužilom in dobivati mora tablete. Po končani terapiji mora veterinar še enkrat vzeti vzorec dlak in pristojni laboratorij mora z negativnim izvidom preiskave potrditi, da je bilo zdravljenje uspešno.
Bolj dovzetni za okužbo z glivico Microsporum Canis so otroci in ženske, saj je pH (kislost) kože taka, da glivica lažje preživi.

LP K
Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #86 : petek, 14.10.2005 : 17:20:42 »

žal tudi mi imamo najbrž mikrosporijo.
začelo se je z majhnim okroglim flekcom brez dlake. vprašam na praksi(veterinarski tehnik), kaj bi lahko  bilo. profesorica ne ve. ko pa povem, da je v krogu je rekla da je verjetno mikrosporija. dali so mi gojišče, upam, da bo pokazalo negativno.
ker pa je mama medicinska sestra si je sposodla woodovo lučko, ki pa je žal pokazala zeleno, vendar ne čez cel flekec ampak le majhen delček. dvakrt po malo je svetlo zeleno.
upam, da je lahko to še kaj drugega, ali je to zdaj 100% mikrosporija? no upam, da ni.
jutri šibamo do veterinarja. poročam o rezultatih.
aja pa še nekaj. naš pesjanar ni imel nikakršnega stika z mačkami, od kod torej to?
 
Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #87 : sobota, 15.10.2005 : 11:56:24 »

panika je mimo! Cheesy
veterinar je že na prvi pogled rekel da to ni mikrosporija ampak je malce gnojno.
smo imeli šolo, v vsej paniki in prepričanju da ima naš pesjanar mikrosporijo je mama pozabla Roll Eyes, da se tudi gnoj pod lučko sveti zeleno.
dobili smo mazilo in tolažbo da se bo po tednu dni že začelo celit.
lp
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #88 : četrtek, 27.10.2005 : 23:19:36 »

Ojla!

Tudi pri nas smo imeli mikrosporijo...  :(Začelo se je z majhnim golim krogcem na vrhu glave, nekaj dlakice pa je bilo še v sredini - t.i. prstan. Neodlakan predel je imel premer manj kot centimeter - na srečo. Kužiko sem takoj odpeljala k veterinarju, saj sem najprej pomislila na mikrosporijo in na vse, kar sem o tej bolezni prebrala na tem forumu... Test z Woodovo svetilko je bil negativen, poslali smo nekaj dlake v laboratorij. Rezultati so prišli čez en teden, bolezen je bila potrjena Cry. Med tem časom sem Šio enkrat dnevno po prizadetem mestu mazala z Oronazolom in to je bilo vse, s čimer se je zdravila slaba dva meseca. Nobenih tablet, nobenih kopeli, ker smo k sreči pravočasno reagirali in začeli s kurativo Smiley.

Šia je bila takrat stara slabe pol leta, nihče od nas ni bil v stiku z mačkami niti nihče ni imel mikrosporije, zato je veterinar zaključil s tem, da se je pač nalezla iz zemlje, trave Huh... Res je, da imamo okoli bloka ogromno mačk in res je tudi, da ima moja mala smrček non-stop v zemlji in da neprestano nekaj vlači po gobčku, zato se mi ta teorija zdi verjetna. Mladički naj bi imeli tudi malce slabši imunski sistem, kakor odrasli psi in naj bi bili zato tudi bolj dovzetni za mikrosporijo. Kakor koli, vse se je lepo izšlo, dlaka je začela rasti nazaj že po dobrem tednu dni Cheesy, je pa res, da sem panično pregledovala njeno kožo dvakrat dnevno in ob vsakem svetlejšem madežu so se mi šibila kolena...  A mikrosporija ni napredovala in smo zmagali! Tongue

Priznam pa, da se nisem kaj preveč pazila in male nisem dala v 'karanteno', crkljali smo se neprestano tako kot vedno, tudi spanja v postelji ji nisem 'utrgala'. Roke sem si pač umivala pogosteje, stanovanje pa sem počistila z nekim dezinfekcijskim čistilom....

Zdaj je, k sreči, vse lepo in prav, a vsakič, ko zagledam 'divjo' mačko malo pokličem k sebi in tudi pretiranih ovohavanj in igranja s psmi, ki se vedno prosto sprehajajo in so zanemarjeni ji ne dovolim. Preventiva pač. Cool

Upam, da ne boste imeli skrbi in stika s to boleznijo, v kolikor pa vas bo že obiskala, pa držimo pesti in tačke, da bo minila tako neagresivno in hitro kot pri nas.

LP, Tjaša&Šia.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #89 : petek, 28.10.2005 : 06:50:31 »

Pri nas so zbolele obe mladi muci. Njihova mama in ostala dva psa pa sta bila na testu negativna. Pa seveda ne smem pozabit še nase, ker sem fasala en krasen krogec mikrosporije. Siva muca je bila najbolj prizadeta in sicer imela je tipično obolelo mesto malo nad očesom in se ji je razširilo na uho. Bela muca pa je imela flekec na zadnji tački in pod pazduho. Woodova svetilka je vse lepo obarvala fluorostenčno. Dajala sem jim tablete Lamisil in kopanje z šamponom dvakrat na teden (kasneje samo enkrat na teden). Po ene mesecu so se mucice 100 procentno opomogle. Dlaka se je zarasla nazaj in tudi siva muca, ki je bila kar precej boga (shujšana in brez kakršne koli volje do igranja, hranjenja ) je stokrat boljša. Zdaj čakamo samo še na zadnji izvid da potrdijo da so ok in da smo mikrosporijo sterali od nas.
Ah ja jaz se še vedno mažem z kremo Daktarin in tudi meni uspešno izginja krogec z podlahti.

Smo pa v času zdravljenja enkrat na teden dezinficirali prostore kjer se zadržujejo muce, njihovo košaro, blazine z šamponom, ki smo ga dobili za kopanje muc. Omejili smo tudi stike z njimi.

Edino kar nam je odnesla ta bolezen je kar lep kupček denarja, ker te tablete in šamponi sploh niso poceni . Da ne govorim o testiranju. Ampak na koncu se je izplačalo, ker so mucice na dobri poti za ozdravljanje.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: MIKROSPORIJA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines