mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 30.04.2024 : 05:53:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: WHIPPET  (Prebrano 131138 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #30 : četrtek, 24.10.2002 : 11:00:17 »

Cat:
Pa še to: Ali mogoče veš tudi kje so ti ostali psički iz teh dveh legel? Bi prav rada spoznala katerega...
Logiran
Cheyenne
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 27


« Odgovor #31 : četrtek, 24.10.2002 : 15:31:09 »

Hi Pia,

Če si dobila moj mail včeraj se mi prosim kaj javi. Pa pozdravi tvoja dva srčka.

Lep dan želim vsem!
Logiran
Cheyenne
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 27


« Odgovor #32 : petek, 25.10.2002 : 10:50:34 »

Pozdravljeni,

Zanima me kdaj bo spet kakšna razstava kjer bodo udeleženi tudi whippeti ali kakšen drug kinološki dogodek? Če ima kdo kakšne informacije bi jih bila zelo vesela.

Logiran
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #33 : petek, 25.10.2002 : 11:32:06 »

Hojla Cheyenne,

Naslednja bližnja razstava, kjer boš verjetno lahko videla tudi kakšnega whippeta bo v Zagrebu 16.(CAC) in 17.11. (CACIB).
CAC razstava psov vseh pasem bo tudi v Ljubljani 8.12, kjer bo verjetno tudi kakšen whippet.

Sicer sama nimam whippetka, ampak so mi pa ti elegantni in graciozni kužki zelo všeč.

Lp,
Nati
Logiran
lester
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 227


« Odgovor #34 : petek, 25.10.2002 : 11:56:29 »

Cheyeene
a si mogoče že dobila kakšne odgovor od vzrediteljev, ki si jim pisala?
Logiran
Cheyenne
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 27


« Odgovor #35 : petek, 25.10.2002 : 13:19:46 »

Ne žal nisem še nič dobila. *** sem pisala na e-mail, ki ga imajo na spletni strani samo očitno ni več pravi, ker se mi je vrnil tako da... Redno pa komuniciram s Karstia Whippets in Komarsko. A imajo raje vzreditelji da jih pokličeš po tel kot pa da kontaktiraš z njimi preko maila?

Če imaš kak nasvet bi bila vesela.

Lep vikend vsem!
Logiran
Cat
gost
« Odgovor #36 : ponedeljek, 28.10.2002 : 22:07:24 »

Hej!
Koncno je malce dezka, tako da se lahko vsedem pred racunalo brez obcutka krivde, da sem namesto sprehoda po toplem jesenskem soncku raje izbrala tipkanje in buljenje v ekran.
No pa pojdimo k Whippetom...
Cheyenne barva pri Whippetu se kaj dosti ne spreminja od mladica pa do odraslega psa. Mladic je lahko le za slab odtenek temnejsi in ko odraste morda malce posvetli-to se najveckrat zgodi pri psih z belo osnovo. Temnejsa polja(poljubne barve, ki se tudi prelivajo) tako ponavadi postanejo malce svetlejse, prehodi med dvema ali vec barvami pa niso vec tako ocitni temvec preidejo v drugo barvo bolj nevpadljivo. Mladici, pri katerih po celem telesu prevladuje bela barva in imajo druge barve bore malo ali nic kljub temu pa podedovan mocan pigment(ce ima svetel mladic temen pigment se to najlepse vidi po temnih ustnicah, smrcku, blazinicah in uckah), jim zacno na poti k odraslosti po kozi nastajati temne pike, ki jih prekriva bela barva in ko je tak kuza moker izgleda kot kaksen dalmatinec.
Sicer pa kaksnih drugih ocitnih sprememb barv od mladica do odraslega psa ni, mimogrede pri belih psih ni nujen temen pigment(npr. crn smrcek), je pa zeloooo zazeljen, medtem ko morajo biti ucke vedno cim temnejse.  
Pia siva barva ni mogla nikoli preiti v rjavo. Sem pa za podobne zmesnjave glede vpisa barv v knjizico ze slisala;).
Ena kuzika iz legla "A" zivi v Ljubljani pri gospodicni ...., en bratec se trenutno oddaja(bojda je vmes prisla visja sila in kuza ne morejo vec imeti), drugi bratec je bil izgubljen(sem prebrala na forumu) pa so nasli lastnico.
Ena kuzika iz legla "E" zivi pri gospodicu ...., njegov prijatelj .... pa ima se njenega bratca. Kaj se dogaja z ostalimi pa zal ne vem.

Cheyenne, dobre literature o Whippetih je v Sloveniji zelo,zelo malo(oz. meni je ni uspelo najti). Ce se bos odlocila za nakup pri slovenskih vzrediteljih, sem prepricana, da imajo kaksno knjigo ali videokaseto-kateri vzreditelji pa nimajo literature o svoji pasmi- in, ce si resna kandidatka za bodoco lastnico Whippeta, res ne vidim razloga, da ti ne bi te literature tudi posodili seveda s tvojim zagotovilom, da se bodo sposojene stvari vrnile z istim izgledom. Zacetek z e-maili je kar dober, vendar pa v prihodnosti le poklici po telefonu in spregovori kaksno besedo z vzreditelji. Tudi oni morajo spoznati mozne bodoce lastnike svojih mladickov in osebni stik je se najboljsi, da te clovek zacne spoznavati in ti scasoma tudi zaupati, da se bo enemu(ali vecim) mladicku pri tebi v prihodnosti lepo godilo. Komarska,Karstia in My Camelot so zelo prijazne psarne, ki so vedno na voljo za vsa vprasanja radovednezev ali interesentov in mislim, da se nimas kaj bati, da bi bila vsiljiva, ker bi poklicala po telefonu. Torej Attack na Whippete.... Grin.

Lep dan Vam zelim


 
Logiran
Cheyenne
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 27


« Odgovor #37 : torek, 29.10.2002 : 19:41:17 »

Hi Cat!

Najlepša hvala za obširen odgovor glede barve whippetov, mislim da mi bo zelo koristil pri izbiri mladička (da vem kaj potem kasneje pričakovati)  Shocked

Literature o whippetih v Sloveniji tudi sama nisem (še) našla, je pa seveda veliko podatkov na internetu, vendar pa bi vseeno rada prebrala celo knjigo posvečeno whippetom. Tu na forumu so mi že predlagali eno, sicer pa se bom tudi pri vzrediteljih pozanimala če je kakšna za sposodit.

Hvala za vse nasvete, bom upoštevala. Kakšnega psa pa imaš ti Cat?

Lep pozdrav vsem in upam da se res kdaj spoznamo na kakem pikniku.

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #38 : sreda, 30.10.2002 : 15:25:20 »

Če bi rada kupila knjigo o katerikoli pasmi, obstaja v Ljubljani knjigarna, kjer sem sama že pred leti kupovala knjige o psih. Seveda v angleškem jeziku. Ne vem, če še prodajajo te knjige in če sploh imajo knjigo o whippetih, se pa splača poskusiti. Knjigarna je na Bavarskem dvoru, na nasprotni strani, če prideš iz železniške postaje. lp
Logiran

Cat
gost
« Odgovor #39 : sreda, 30.10.2002 : 20:37:25 »

Ziv!
V Sloveniji se dobi knjiga z naslovom Whippets, avtorica pa je  Christine Cormany. Za knjigo je bolj kot  Cheesy  in  Shocked, primerna ocena  :-/ in  Roll Eyes, moje mnenje je zal tako. Knjiga ima sicer zelo vabljiv tekst na prvi strani- 192 pages...over 175 full-color illustrations, ampak ko jo odpres je se vedno le  Sad . Ta zbirka knjig jesestavljena iz dveh delov. Prvi del vsebuje "nekaksen opis" pasme, v drugem delu pa najdes vse o zdravju, prehrani, razvoju psa, negi, se celo pes in zakon je v tej knjigi in se en kup druge neuporabne krame, ki nimajo nikakrsne veze z Whippeti ampak na splosno o psih. Prvi del zavzema priblizno 30 strani, ki bi se jih dalo brez fotk, zelo lahko skrciti na 12-13, vsa ostala pisarija pa zavzema preostalih 162 strani. Te strani lahko enake najdes tudi v drugih knjigah iste zbirke z razliko, da je tistih 30 strani nafilanih z Boxarji, Nemci, Labi..... Torej povzetek: knjiga sucks in ima(glede na naslov) porazno vsebino. No se en stavek iz knjige, ki bo mogoce preprical kaksnega lastnika s hrtom, o pripomockih pri solanju psa: "The choke collar and walking lead are commonly used in training".
Toliko o tem, pa pridni bodite.

P.S.
Cheyenne meni druzbo dela 5 letna morska pujsa Berta.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #40 : četrtek, 31.10.2002 : 10:51:51 »

Ja, to so te knjige. Vem,da niso "bog ve kaj"  :-/, ampak takrat so bile edine (in verjetno so še), ki se jih je dalo dobiti pri nas.

Ena izmed boljših iz te zbirke je knjiga Audrey Pavia: Guinea Pig.  
Logiran

Cat
gost
« Odgovor #41 : četrtek, 31.10.2002 : 19:52:01 »

Kaja, pa je res ena izmed boljsih?!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #42 : četrtek, 31.10.2002 : 20:36:48 »

Iz te zbirke, ja! Jo poznaš?
Logiran

Cat
gost
« Odgovor #43 : četrtek, 31.10.2002 : 22:17:39 »

Sem na netu precekirala kako izgleda prva stran, pa se spomnim, da sem jo enkrat ze imela v rokah-par let nazaj, nisem pa vedela, da je iz iste zbirke. Vem, da je obsirna(cez 100 strani) ampak ne vem pa kaksna je kaj kvaliteta vsebine in ravno tako, ce je dosegljiva v Sloveniji. Jaz sem jo videla v Franciji, na eni ogromni razstavi cvetja, perutnine, malih zivali, mack in psov....sam se bagarji in vesoljci so mankal Grin  in to je tud razlog zakaj ne vem kaj je bilo v njej napisano-francoscina  Tongue .
Logiran
Cheyenne
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 27


« Odgovor #44 : petek, 01.11.2002 : 14:01:02 »

Hojla,

Imam eno vprašanje za vse vas, še posebej pa za lastnike psov.

Pred kratkim sem na enem nemškem whippet forumu zasledila obširno temo o zaposlenosti lastnikov psov in posledičnem puščanju psov več ur (nad Cool samih doma. Nekateri menijo da to že meji na mučenje živali  Cry

Zanima me kako vi gledate na to, koliko časa preživljajo vaše živali (predvsem psi) same doma in kako se na to odzivajo?

Pridno crkljajte svoje ljubljenčke in lepe praznike želim vsem.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines