mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:10:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: MOJ MALI KUŠTRAVČEK
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: MOJ MALI KUŠTRAVČEK  (Prebrano 14314 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dassy21
novinec
*
Sporočil: 7


« : ponedeljek, 09.02.2009 : 13:14:57 »

Hej hoj!

Imam eno veliko težavo, bolje rečeno kup težav, da ne bom za vsako odpirala novo temo in po nepotrebnem "šopala " forum, bom vse napisala kar v to temo, upam, da ne bo nič narobe.
Pred več kot enim tednom sem kupila 4 mesečnega psa od nekega dekleta, ki je normalno govorila o tem kužku vse najboljše in najlepše, kako kaka in lula zunaj, kako je vzgojen, da je priden,... kakor hitro pa sem ga prinesla domov, pa so se začele težave. Ponoči z partnerjem nisva spala, ker sva čistila za njim, kakal je vsaj šestkrat in lulal vsaj štirikrat, stanovanje je smrdelo kot hlev Angry. Peljala sva ga ven, pa zunaj ni naredil nič, ko sva ga pripeljala nazaj pa se je ponečedil v stanovanju. In tako je še vedno, kuža zunaj sploh ne more/ne zna opravljati potrebe. Pokaka in polula se brez kakršnih koli znakov, v kuhinji ali pa v kopalnici, ko gre ven, pa lula zelo zelo redko, če pa že, se pa zunaj polula, pohvalim ga, božam, dam priboljšek, nato čakam, da bo kakal pa čakam zaman, ko pa pridem z njim notri se pa v roku nekaj minut pokaka notri. Ne vem več kaj naj naredim, da bo potrebo opravljal zunaj. Ko sva z dragim peljala psa cepit in čipirat je veterinar potrdil, da je pes zdrav in, da je z njim vse v najlepšem redu. Sem pa kasneje od dolgoletne prijateljice izvedela, da je bivša lastnica kužka puščala po cele dneve samega v stanovanju, kjer je lahko po mili volji kakal in lulal, ko je pa prišla nazaj, mu je pa tiščala gobček v urin in blato in ga kregala.
Težava dve: pri tašči imajo tri mačke in moj kuža se je želel dva dni nazaj z eno izmed njih igrat (tudi jaz imam poleg psa doma mačka, ki se je vedno igral s psičkom, čeprav včasih malo bolj grobo, zato je pes verjetno mislil, da se bo igral tudi tisti pri tašči), muca pa ga je napadla in mu z krempljem prepiknila učko, šli smo k veterinarju, ki je učko zašil. Kuža je seveda zdaj malo bogi, dobil je ovratnik, tablete, kremice,... ampak naš domači maček je postal čisto podivjan sedaj, ko se malo več ukvarjamo s psom in, ker lahko spi na sedežni. Začel je psu krasti hrano (svoje noče jesti), ga kloftati s tačko, skakati na njega, skakati po omarah in iz njih metati stvari,... sicer je muc že prej bil bolj živahen, ampak zdaj je pa postal neobvladljiv sram. Zaradi vsega tega sem se danes sesedla od žalosti na kavč in jokala kot mali otrok. Vse mi uhaja iz rok, čeprav se trudim posvečati tako mačku, kot psičku. Ne vem več kaj naj naredim. Na psa je trenutno treba paziti bolj, ker je še vedno nevarnost, da mu učka steče zaradi stare poškodbe in ga lahko domač maček še bolj poškoduje. Šive bomo dali ven šele čez teden dni.
Ne bi rada oddala ne psa, ne mačka, ampak tako ne gre več, saj maja pričakujem otroka.
LAHKO KDO POMAGA PROSIM?Huh Cry Cry Cry Cry


Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1 : ponedeljek, 09.02.2009 : 13:23:08 »

Adijo pamet.

Imam nekaj vprašanj:
Kako ste se pripravili na prihod psa, še pred načrtom nakupa? Mislim, a ste se kaj informirali prej? Je to vaš prvi pes? Za kakšnega psa gre in kakšne psarne je?
Toliko da vemo naprej svetovati, ker načeloma se vsa taka vprašanja rešujejo še PRED prihodom, če gre za odgovorno lastništvo živali.

Upam, da se ti bo našla kaka prijazna duša v pomoč.
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #2 : ponedeljek, 09.02.2009 : 13:34:39 »

Adijo pamet.
Upam, da se ti bo našla kaka prijazna duša v pomoč.

Jaz tudi nestrpno čakam,da sem uleti kakšna prijazna forumašica in začne deliti prijazne nasvete.

Logiran
Dassy21
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #3 : ponedeljek, 09.02.2009 : 13:38:18 »

Adijo pamet.

Imam nekaj vprašanj:
Kako ste se pripravili na prihod psa, še pred načrtom nakupa? Mislim, a ste se kaj informirali prej? Je to vaš prvi pes? Za kakšnega psa gre in kakšne psarne je?
Toliko da vemo naprej svetovati, ker načeloma se vsa taka vprašanja rešujejo še PRED prihodom, če gre za odgovorno lastništvo živali.

Upam, da se ti bo našla kaka prijazna duša v pomoč.

To ni prvi kuža ne meni ne partnerju, on je imel že nekaj psov, ampak to so bili psi večjih pasem, ki so čez dan bili notri, ponoči pa zunaj, razen, če je bilo hladno (labradorec, nemški ovčar, mešanec podoben novofudlancu), jaz pa sem imela manjšega mešančka Zara, ki je z nami v stanovanju živel 11 let.
Za nakup tega psička, ki ga imava zdaj sva se dogovarjala teden dni prej, ampak sva se potem odločila, da ga ne bova vzela in bova s psom še nekaj časa počakala, ampak sva si premislila, ker sva oba navajena živet s psmi in sva šla po njega. Pes je mešanček.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #4 : ponedeljek, 09.02.2009 : 13:43:46 »

Ne bi bila rada pametna ali na kakršenkoli način žaljiva,vendar ste dobro premislili,ko ste se odločali za še eno žival?Saj maja ko bo dojenček,bo le-ta rabil vso vašo pozornost...Če je maček že zdaj takšen,kaj bo ko ne bo toliko časa zanj še iz drugega razloga,ne pa samo zaradi psa.
Logiran
Dassy21
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #5 : ponedeljek, 09.02.2009 : 13:48:24 »

Maček prej ni bil tak...podivjal je zdaj, odkar je bolan pes pri hiši. Nisem pa vedela da bo tako hudo. Na začetku je kazalo dobro, saj sta oba mlada, muc ima nekje 6 mesecev, kuža pa 4 mesece.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #6 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:15:31 »

Če prav razumem imate psa dober teden dni?
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:17:40 »

Ena tema za navajanje sobne čistoče: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10575.0.html
Ostale so tukaj: http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,291.0.html
Ena od tem o navajanju mačke na psa: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,21457.0.html pa še kakšna bi se našla, verjetno bi tudi tebi ratalo poiskati.
Ne vem, če so ti vse dostopne, mogoče bi bilo dobro, da se včlaniš.
Brati in izločiti, kar ti koristi, boš morala sama.

Na splošno velja, da v težavah, kot jih imate vi, pogosto pomaga malo logičnega razmišljanja in nekaj improvizacije, predvsem pa ogromno truda in volje. Instant recepta ni. Ali preneseš tega dodatnega bremena v času svoje nosečnosti, boš morala sama presoditi. Sploh glede na to, da je glavna napaka že storjena.

Srečno.
Logiran

Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #8 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:17:47 »

Adijo pamet.

Cudi me, da ste prej imeli pse in se na njih 'spoznate', ce pa nato kupite 4-mesecnega psicka, ki ni niti oznacen (mikrocip), se pravi niti cepljen, kar bi PO ZAKONU moral biti. Odredba Veterinarske uprave Republike Slovenije predpisuje cepljenje za vse psičke, ki so starejši od treh mesecev.
Nic se ne cudite torej, ce je pes tak kot je, ce prejsnja lastnica zanj niti minimalno v okviru zakona ni poskrbela. Se dobro, da veterinar pravi, da je zdrav.

Totalna adijo pamet je, da si tako naiven in vzames psa, ki nima niti cipa. In se bolj zalostno je, da ga vzame oseba, ki ima baje s psi nekaj izkusenj.

Da ne govorimo, kaksna 'adijo pamet' je, da mesanca (se posebej brez cipa in potrdil o cepljenju) od nekoga KUPIS (in ne dobis zatonj). Kupis, kot paket moke. Jooooj, ne morem verjeti, da ste ljudje tako naivni. To, da je lastnica psicka PRODAJALA, tudi marsikaj pove o njej, se veliko vec pa o vas. Zal.

V psa boste verjetno morali vloziti veliko truda. Srecno psicku, pomaga pa naj vam kaksna bolj prijazna dusa.  
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #9 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:25:43 »

Pa se bo kmalu oddajal še en pes....

Imaš mačka, potem na horuk vzameš psa kar tako od ene punce, imaš kup težav in na koncu, po enem tednu bivanja s pasjim mladičem (ki ima mimogrede tudi že zašito oko) napišeš, da tako ne bo šlo, ker pričakuješ še otroka.

Prvo ne razumem kakšne pse ste imeli, da ne veste, da traja malo dlje od tedna dni, da psa mladiča naučiš opravljati potrebo zunaj sploh če se do sedaj ni nihče ukvarjal z njim. To je pasji dojenček in ne odrasel pes.

Drugič, pasjega mladiča ne pustiš samega z mačkami.

Tretjič, tukaj gor in tudi drugje imaš ogromno informacij o vzgoji pasjega mladiča. Predlagam malo branja v tej smeri. Ja, lula na dve uri, tudi kaka večkrat in ne nikakor ne spi celo noč brez lulanja in kakanja.

Četrtič, oprosti ampak res mi je smešno tako jamranje in obupavanje po enem tednu s pasjim mladičem. Upam, da pri otroku ne boš tako hitro obupala.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #10 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:40:37 »

Na začetku je najtežje, ampak bo sčasoma bolje, verjemi. Verjamem, da imaš polno glavo vsega. Muc je najverjetneje ljubosumen na novega člana - psa, in bo potreboval nekaj časa, da se nanj navadi, prav tako pes na muca. Saj je šele en teden mimo, ne obupavat  Wink

Pasjega mladička navadi, da te bo, ko te ne bo doma, čakal v boksu. Tako ne bo mogel do muca.

Glede opravljanja potreb v stanovanju ti predlagam, da ga peljete na dolg sprehod, kjer se bo sigurno "podelal", in ga fino fino hvalite, ko bo to dosegel. In tako vsaki dan...

Res vam želim, da težave čimprej ugodno rešite, sploh pa ker prihaja v vašo družino še en nov član. Srečno, pa poročaj, kako vam uspeva.

Sasenka, jaz pa ne bi bila takoj tako črnogleda. Jaz sem razbrala iz njenega posta tako ljubezen do psa, kot do mačka. Mislim, da se trudijo.
Logiran
Dassy21
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #11 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:45:20 »

Nika2, glede pasme psa smo bili nalagani. Kuža naj bi bil shih tzu, naj bi bil potomec psička in psičke, katerih lastnika sta starša dekleta, ki je kužka prodajala. Kasneje, ko sem se šla razjezit kako sem bila nalagana sem od matere dekleta izvedela marsikaj, da naj bi jim psička na sprehodu pobegnila in se parila s pinčem, ampak kuža ni podoben niti malo pinču. Ostale kužke iz legla naj bi prodali kot shih tzuje za 400 evrov, ker je šele, ko so bili prodani, mlajša hčerka povedala, da se je psička sparila zunaj, ko ji je ušla. Novi lastniki naj bi nazaj za navadne mešančke dobili le vsak po 100 evrov.
Jaz sem dala za kužka 200 evrov, kar sem tudi povedala materi dekleta in zahtevala denar nazaj, pa je rekla, da naj se zmenim z hčerko, ker je bil njen pes in ona s tem nima nič.
Prvič sem kupovala psa, zato s tem tudi nimam izkušenj, pač se nisem rodila pametna, kot nekateri tu gor in se učim iz izkušenj, čeprav je takšna šola včasih draga, ampak da je kuža shih tzu je verjel moj partner, jaz in še moja kolegica, ki je bila pri nakupu psa zraven. Starša psa smo videli, nismo pa vedeli, da dekle laže in, da to ni njun potomec, rečeno je bilo, da je kuža čipiran in cepljen, da je dekle z njim tudi že šlo čez mejni prehod k starim staršem v Bosno, ampak, da dokumente dobiva naslednji dan, ker dekle ne živi pri starših in se ji mudi delat, da bo pa dokumente dala naslednji dan moji kolegici, ki je njena sodelavka.
Aja, Sasenka, pes ni bil sam z mačkami, ampak smo ga imeli v naročju, hotel je dol in se zagnal v mačko. Ne morem si psa zvezat v naročje, saj ni pliško, glede na tvojo pamet sem sklepala, da veš, da je pes živo bitje.
Vidim, da ste vsi na tem forumu zelo prijazni, predvsem pa zelo pametni, ker imaste vsi neke pasemske pse z nevem kakšnimi potrdili in dokazili. Hvala za pomoč, prepotentneži!!!!!!!!!
AJA PA ŠE TO, NE BO SE ODDAJAL ŠE EN PES, NA DENAR, KI SEM GA DALA ZANJ SEM ŽE POZABILA, KER IMAM RADA PSA!!!!!!!! Psa se ne naveličam in obsojam takšne ljudi.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #12 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:48:18 »

Prijazno predlagam takojšen nakup kletke za psa. Jaz bi vzela večjo, jo obložila s pleničnimi predlogami in dodala ležišče. Pes bi bil v kletki ves čas, ko se ne bi ukvarjali z njim in tudi takrat, ko bi se ukvarjali z mačkom.

Sicer pa poiščite pomoč v literaturi, pa v šolo s psom, magari individualno. Vsaka naložba se vam bo bogato obrestovala.

Mogoče je celo dobro, da se je to z mačkom zgodilo zdaj in bo maček takrat, ko pride dojenček, že vsega hudega vajen.

Nikakor ne smete oddati psa, ampak sprejmite izziv in ga rešite!

Želim, da vam uspe, pa poročajte!
Logiran
Dassy21
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #13 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:52:33 »

Branka in vis in nox, hvala za podporo!
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #14 : ponedeljek, 09.02.2009 : 14:53:23 »

Prvič sem kupovala psa, zato s tem tudi nimam izkušenj, pač se nisem rodila pametna, kot nekateri tu gor

Aja, Sasenka, pes ni bil sam z mačkami, ampak smo ga imeli v naročju, hotel je dol in se zagnal v mačko. Ne morem si psa zvezat v naročje, saj ni pliško, glede na tvojo pamet sem sklepala, da veš, da je pes živo bitje.

Vidim, da ste vsi na tem forumu zelo prijazni, predvsem pa zelo pametni, ker imaste vsi neke pasemske pse z nevem kakšnimi potrdili in dokazili. Hvala za pomoč, prepotentneži!!!!!!!!!
AJA PA ŠE TO, NE BO SE ODDAJAL ŠE EN PES, NA DENAR, KI SEM GA DALA ZANJ SEM ŽE POZABILA, KER IMAM RADA PSA!!!!!!!! Psa se ne naveličam in obsojam takšne ljudi.


To sem čakala  Grin Grin Grin

Mene po novem ta never ending story zelo zabava.

Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: MOJ MALI KUŠTRAVČEK
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines