mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 00:09:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Njegova visokost lastnik psa
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Njegova visokost lastnik psa  (Prebrano 33868 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #105 : petek, 27.02.2009 : 09:23:18 »

ena slikca Smiley

http://img4.imageshack.us/my.php?image=kakec.jpg
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #106 : petek, 27.02.2009 : 09:52:57 »

Tudi mene motijo pasji dreki in jih sama vedno za svoji psmi pobiram. Ampak me pa bolj kot ti motijo igle, steklo in podobne stvari na tleh v Celjskem parku, kjer se vsak dan sprehaja na stotine ljudi in otrok.
Konec koncev raje vidim da stopim ali padem na pasji drek kot pa na iglo..
Zato od se od prvega dne ko sem zagledala te stvari po parku, tam ne sprehajamo več.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #107 : nedelja, 24.05.2009 : 13:46:41 »

Jaz bi pa samo to dodala, da se vsi spotikajo ob pse in njihove kakce, nikogar pa ne moti ko gredo konji po cesti in delajo ogromne konjske fige.

Sicer pa, tudi pred mojo hišo se najde kdaj kak kakec, pa ga pač poberemo, tisti ki pa ne marajo psov pa takoj zaženejo tak cirkus.

Kar pa se tiče otrok in šolskih igrišč. Kadar grem jaz mimo osnovne šole, se tako nemarno derejo skozi okna, da je prav, da igrišča ogradijo, ker otroci so dandanes povsem podivjani, nimajo več nobene olike, skozi okna se derejo p*****a in podobne kletvice, tako da naj napišejo raje še kak članek o nasilju v šolah in pri mladini, ter naj se enkrat že nehajo spotikat ob pse, ki so najbolj zlata bitja na tem planetu!!!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #108 : nedelja, 24.05.2009 : 13:57:02 »

... ter naj se enkrat že nehajo spotikat ob pse, ki so najbolj zlata bitja na tem planetu!!!

S tem se prav nikakor ne morem strinjati. Po svetu ne hodijo le psi, ki bi bili "najbolj zlata bitja na svetu" (kot morda moji ali tvoji Wink), zal taki niso niti njihovi lastniki/skrbniki, saj jih pogosto ni zraven psov. V to, da psi niso sami krivi, ce niso "najbolj zlati", se ne bom spuscala, ker ob srecanju z nekim psom (ali ob njegovam sranju po tujem vrtu) ni prav nic vazno, ali jih nekdo uvrsca med pse ali med "zlata bitja", ali pa je za njihovo ravnanje kriv njihov lastnik. Drek je pasji, ugriz je pasji, tace na obleki so pasje ... In za marsikaj, kar je narobe v odnosu pes - okolje (beri: drugi ljudje, ki ne marajo psov), so krivi prav lastniki psov. Morda ne ti ali jaz, vsekakor pa nekdo, ki ima psa. Zagotovo pa psi niso krivi za vse, kar si posamezniki zmisljujejo, da bi jih spravili za stiri stene ali "s poti".
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #109 : nedelja, 24.05.2009 : 14:13:41 »

Ja to se strinjam, vsi psi niso zlati, ampak za to so krivi lastniki. Tisti pes, ki je napadel mojega Bonija in ki ga je lastnik kar tako spustil, da se prosto sprehaja po mestu in napada druge pse res ne spada v to kategorijo.

Rada bi pa dodala še to, da se pri nas prosto sprehaja kar nekaj psov in se moram jaz jim kar naprej umikat. Ti psi tudi kakajo in lulajo, pa se na njihove lastnike nihče ne dere, ker jih pač lepo spustijo in naj delajo kar hočejo. Jaz se trudim da kakce pobiram, če pa se pes polula na pločnik poleg sosedove ograje, pa to še ni razlog da se kdo name dere kot na zločinca.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #110 : nedelja, 24.05.2009 : 14:16:54 »

Torej, Lynn, lahko zakljuciva, da vsi psi NISO "najbolj zlata bitja na svetu" in ne posplosujeva vec v tej smeri?
Ne glede na to, da za svojo "nezlatost" niso sami krivi. In glede na to, da kot gredo tebi na zivce spusceni psi, gredo isti na zivce tudi drugim. Tisti, ki se dere nate, ni vsa Slovenija Wink.
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #111 : nedelja, 24.05.2009 : 14:50:14 »

Točno tako.  Wink
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #112 : četrtek, 28.05.2009 : 10:42:31 »

Je pa pri vsej zadevi najbolj trapasto to, da mene, ko grem s psom na povodcu na sprehod "oblaja" vsak lastnik grmovja, okoli katerega se ponečedijo vsi spuščeni psi, ki jih - mimogrede - v moji okolici ni tako malo, vendar lastnikom teh vaških vagabundov ne upajo v obraz povedati svojega mnenja, pa se znašajo nad nami, ki za svojimi psi pobiramo iztrebke. Da bi pa kdo od njih ukrepal in mogoče kdaj prijavil kakšnega od teh nevestnih lastnikov, pa jim še na misel ne pride. Samo mi, ki skrbimo za svoje pse kot je potrebno, smo v večnem sporu z njimi, saj jim venomer pošiljamo na vrat policijo in redarje.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #113 : četrtek, 28.05.2009 : 12:15:07 »

luka, podpis! Smiley
Logiran

oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #114 : četrtek, 28.05.2009 : 12:57:38 »

mah saj, luka - zato smo mi tapridni tarče takihle grmičkarjev, ker smo zraven svojega psa. Tko, kot je pač treba (v dobrem in slabem pa vse, kar je vmes Smiley). Oni vaški vagabundi se pa klatijo naokoli, kadar se jim zapaše in sem sodi seveda tudi lulanje in kakanje - na koga naj se grmičkar zlaja - na psa a kaj? Huh  Žal je tko.... Angry
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #115 : četrtek, 28.05.2009 : 14:31:50 »

Imamo psa in psicko. Psicko imamo leto in pol, prej pa smo vedno imeli izkljucno samce. V tem casu odkar imamo psico sem ugotovila, da imajo ti vresceci dusebrizniki, ki tako skrbijo za cistoco okolice strasne probleme, ker jim ni jasno kdaj psica lula in kdaj kaka.  Grin
Ravno prejsnji vecer se je ena taksna dusebriznica zdrla name, da me bo prijavila, ker nisem pobrala dreka za psom. Pa jo svetlo pogledam in razlozim, da bom lulanje bolj tezko spravila v vrecko. No, in ker je dusebriznica morala imeti zadnjo besedo, je se naprej brundala, da naj pes pac scije drugje. Nisem mogla biti tiho in sem ji rekla, da bom to razlozila ostalim 150-im, ki niti dreka ne znajo pobrati za svojim psom.  Roll Eyes
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #116 : torek, 02.06.2009 : 08:30:32 »

Drejči,
še dobro, da sploh ločijo psa od mačke Cheesy. Pa se ne norčujem. K nam se namreč na (skoraj) vas na veliko priseljujejo ljudje iz mesta. Nič nimam proti njim, me pa pošteno razjezijo s svojo filozofijo, da okoliški kmetje ne smejo gnojiti svojih travnikov, ker da jim smrdi, da ne smejo kositi travnika ob sobotah in nedeljah (kmet kosi, ko je pravo vreme), čeprav so ti kmetje tukaj že nekaj genaracij, in smo mi priseljenci vdrli na njihov prostor. Ko sem reke3l, da ne ločijo psa od mačke sem se spomnil na to, ko so klicali policijo, naj kmetu ki v neposredni bližini hiš pase svoje krave in teleta - ograjene z električnim pastirjem - prepovedo pašo na tem področju, saj ne upajo pustiti svojih otrok ven, ker bi lahko ti biki podivjali in otrokom kaj naredili Undecided.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #117 : torek, 02.06.2009 : 08:42:49 »

Luka, Grin Grin Grin Grin. Kaj bi bilo sele, ce bi imeli medvede! Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #118 : torek, 02.06.2009 : 08:43:16 »

V takšnem okolju živim tudi jaz, pa se nisem iz mesta preselila. Lahko samo napišem, da kmetje resnično pretiravajo z gnojenjen travnikov, gnojijo v vročem vremenu, v soparini, med kosilom - ko ravno lepo jemo za mizo, on pa ob 12 ih pripelje cisterno gnojnice, in jo spusti 3 m stran od hiše na sosednji travnik. Pretiravajo do kraja. Vse smrdi, mi pa naj bi (sem že večkrat slišala od koga) pobirali kakce za svojimi psi, par metrov stran se pa utopiš v gnojnici, tako na debelo jo je kmet napacal po travniku. Da ne govorim, da tam, kjer redno gnojijo ne raste nobena roža več, niti ene ivanjščice ni, jo lahko iščeš do onemoglosti. Vam to kaj pove ? Meni veliko. S tem, da so kmetje (preverjeno) najslabši lastniki psov. Ne bom rekla da vsi, ampak v velikem procentu. Bom kar napisala, da ima v naši vasi en kmet dva psa - ovčarja, enega ima na ketni pred hišo, enega pa na drugi strani ceste pod kozolcem. In ta dva psa nista šla še nikoli na sprehod, ta dva psa dan in noč lajata, se zaganjata vate, ko greš mimo, da se samo bojiš, kdaj se bo tista ketna strgala - po eni strani bi ga pa najraje kar sama odvezala. Funkcija teh dveh psov je čuvanje posesti, ne vem pa, kako mu ni jasno, da privezan pes ne more čuvati z drugim, kot z laježem. Pa sem jih prijavila prvič - so prišli gospodje pogledat situacijo, in so ocenili, da je stanje sprejemljivo. Nisem bila zadovoljna. Prijavim drugič - stanje še vedno sprejemljivo. Preostane mi le to, da ju enkrat odvežem, pa naj gresta svojo pot. Brezsrčneži kruti! Ne vsi, ampak v večini.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #119 : torek, 02.06.2009 : 13:01:23 »

Nanook,
glede na njihovo pučenost in poznavanje živalskega sveta bi rekel, da bi jih imeli za malo večjega Teddy beara.

Branka,
tudi jaz se ne strinjam vedno s polivanjem gnojnice. Še posebaj takrat ne, ko ni videti, da bi v kratkem deževalo. Verjetno vsi kmetje ne vedo, da mora gnojnico čim prej sprati dež, da gredo koristne snovi v zemljo, sicer izpuhte v zrak in zažgejo travo. Se pa tudi zavedam, da od tega živijo. Je pa res, da moraž imeti srečo, da še naletiš na pravi stari travnik, poln starih vrst travniških rož.
O psih na verigi pa raje ne bi, ker mi tako dvignejo pritisk, da kar boli. Tudi taki, ki so po cele dneve v boksih in se nihče ne ukvarja z njimi, niso kaj dosti na boljšem, le ketne nimajo okoli vratu. Če si ne kupiš psa za to, da bo tvoj spremljevalec in prijatelj, ter da bo kolikor mogoče veliko s tabo, je bolje, da ga sploh nimaš.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Njegova visokost lastnik psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines