mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 16:32:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Njegova visokost lastnik psa
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Njegova visokost lastnik psa  (Prebrano 33865 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #60 : sreda, 25.02.2009 : 13:04:34 »

Če imaš drekožerskega cucka, potem hitro ugotoviš, da velik del kakcev, ki jih pripisujejo psom pravzaprav spečejo kar dvonožci vseh starosti. Tisti, rahlo vkopani drekci na najbolj nemogočih mestih pa so prilezli iz mačkov. Kar se pa lulanja tiče - najhujše je od mačjih samcev. Tisti, ki si je nič hudega sluteč prinesel na mizo pošprican cajteng že ve. Sledijo človeški samci. Imeli smo soseda (v bloku), ki se je vsako jutro prišel poscat na zelenico. In je rekel, da ni večjega užitka od tega. Ker je bil daleč naokrog edini, je bil samo nemoteča zanimivost. Če bi se jih vsako jutro postavilo v vrsto 10 ali 20, se vsaj poleti tam ne bi dalo več dihat. Zelo zanimive so bile tudi navade tovornjakarjev, ko so še v večjem številu parkirali za našo mejo. Najbolj zanimivi so bili nedvomno Italijani, ki so se redno poščivali na kolesa  svojih tovornjakov. Čeprav je stranišče 20m stran. O lično zaprtih plastenkah, polnih urina, ki so jih obešali po meji ne bi izgubljala besed. Tistih par otročičkov, ki se morajo polulat nekam v grmovje (ali pa na sredo ceste, saj ni bistvo) res ne predstavlja nobenega problema. Tudi pasji izločki ne predstavljejo problema, dokler je psov malo, prostora za lulat pa veliko.
Pri psih nastane problem takrat, kadar jih je na premajhnem prostoru preveč. Takrat pobiranje kakcev skorajda ne zaleže več, saj postane moteč tudi urin. ne samo smrdeče fasade, tudi iglavci se začnejo sušiti, če  je psov res veliko in ni dežja, se suši celo trava. V Ljubljani sem imela "čast" hoditi po eni neobdelani parceli, ki so jo stanovaljci bližnjih blokov uporabljali za  (ne samo) pasji sekret. Ni bil drek pri dreku, ampak drek na dreku, saj je zmanjkalo prostora. Če se spomnim na tisto ogabnost, so mi zmazki, kakršen je člančič v Delu povsem razumljivi.  Vse večja nestrpnost do psov in njihovih lastnikov tudi. nikakor pa mi ni razumljivo, kako lahko nekdo sploh pusti svojega psa, da hodi po taki svinjariji (ki je bolj nevarna samim psom, kot pa ljudem). Tisti, ki imamo svoje vrtove, moramo pospravljati za psi, sicer čez čas nimamo več kam stopiti. Tudi lastniki psov iz tistih blokov bi se lahko zmenili, da bi enkrat ali dvakrat na teden počistili svoj sekret.  Če se jim že sproti ne ljubi.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #61 : sreda, 25.02.2009 : 13:19:25 »

Aha, nekako se mi je zdelo, da tisti ki za svojimi psi pospravljate ne boste nad pisanjem avtorja članka navdušeni. Jaz pa sem, razen v delu, kjer ne loči vestnih lastnikov od nevestnih. In zaradi nevestnih potem vsi pademo v isti koš in smo ožigosani kot packi.
In ker je bilo govora samo o izločkih, sem se samo na te tudi omejila in samo te tudi komentirala.
Prav nič jih ni treba kamuflirati v drug kup svinjarie, ki tlači našo zemljo (in bi se ga bilo seveda treba tudi lotit in ga odstranit, pa naj se nikoli več ne pojavi). Zame so samostojna enota in se mi zdi, da si zaslužijo posebno/ločeno pozornost.
Naslednjič ko bom šla za kandelaber, pa dam dovoljenje vsakemu mimoidočemu da ˝mojo˝ posname in jo predvaja v kateri od eminentnih TV oddaj.

Vmes sem prebrala še post od Lanabele in dodajam še tole - vsega tega o poscanih tovornjakarskih postajališčih ipd nekako nisem zaznala in mi je bljak Se strinjam, da je mimo do konca.
Kar se tiče velikega števila psov na majhnem prostoru - če je naselje kot je Trzin majhen prostor, naj me takoj koklja brcne. In je vse posrano+poscano ob robovih vseh ulic in to ne s človešlimi dreki. Že 30 let živim tukaj in zaenkrat nisem videla že nobenega ČLOVEKA ki bi se podelal (od spredaj ali od zada). Drekov pa je na tone. Drugih smeti pa ni prav veliko. So, vendar je količina v primerjavi z dreki zanemarljiva.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #62 : sreda, 25.02.2009 : 13:27:37 »

kocka, če ne vidiš, še ne pomeni, da ne obstajajo. Mimo nas teče pot, po kateri se poleti šetajo sezonski delavci na šiht in domov. Jih ne vidim ko serjejo, vidim pa usrane gate, s katerimi si obrišejo rit, viseti na grmovju. Niso niti tolk, da bi stopili dva metra od sprehajalne poti, ampak ga spustijo kar na sredino. da pa jim ne bom krivice delala, naj poudarim da je človeških drekov dovolj tudi pozimi Smiley
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #63 : sreda, 25.02.2009 : 13:32:50 »

Priznam, da nisem prebrala vseh komentarjev na tale članek, zato bo morda moje mnenje samo ponovitev mnenja nekoga pred mano.
Dejstvo je, da sedaj, ko je sneg skopnel in ko pse po službi končno vozimo ven ponovno v času dnevne svetlobe, opažam ogromno pasjih iztrebkov po urejenih zelenicah okoli naše osnovne šole. Sama se prav čudim, da ne zahodim kakega. Me motijo priznam, zelo motijo, a kljub temu me veliko bolj motijo ostale smeti. Iztrebek vsaj nekoč izgine oziroma strohni, pločevinke, polvinilaste vrečke, plastenke pa ne.

Sama pobiram iztrebke na urejenih zelenicah, da pa bi jo na polju, kjer je že tako nekaj iztrebkov srnc, zajcev, tega priznam da ne delam.

Moti me zaključek avtorja - o pogojevanju velikosti psa z velikostjo stanovanja. To je bosa.
Všeč pa mi je ločitev odgovornih lastnikov od neodgovornih.

Sama rajši vidim, da bi imeli odgovornme lastnike, pa tudi če ne pobirajo iztrebkov, kot pa en kup psov, ki se sploh ne sprehajajo ali pa da se sami sprehajajo.

Se pa strinjam s tem kar je napisala Lanabela.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #64 : sreda, 25.02.2009 : 13:34:54 »

Ja človeških drekov je polno na vsemogočih lokacijah. Pa dvomim, da so vsi tam zaradi nuje in da drugače ne bi šlo. Pri nas v službi se je nekdo celo nna hodnik, ki vodi gor iz garaže podriskal. Pa stranišče je 1 nadstropje višje.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #65 : sreda, 25.02.2009 : 13:37:36 »

Tole se bere kot, da v Trzinu živi blazno lepo vzgojena mladina, ki vse smeti pobere, ne pije alkohola, se ne zabava po igriščih ampak vsi pridno sedijo v lokalčkih, potem blazno omikani desci, ki se nikoli nikamor ne poščijejo, narkomanskih legel nimate, skratka super ljudje razen nevzgojenih lastnikov psov. Ker pa Trzin poznam z lahkoto trdim, da temu ni tako. In ogromno je tudi drugih smeti in ostale svinjarije. In nič bolj ni pokakano od drugih krajev je pa definitivno človeške svinjarije ogromno in mi je čudno, da je ne zaznaš. Lahko, da se motim in se opravičujem če se, ampak se mi zdi, da si zaradi majhnih otrok trenutno malo bolj orientirana samo na ta problem in se ti zdi zato toliko večji.


Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #66 : sreda, 25.02.2009 : 13:40:46 »

Okej, seveda razumem da se tudi to dogaja, pri nas v ožji okolici se pa ne (no tudi jaz sem že naletela nanj vendar enkrat ali dvakrat), ali pa jaz hodim naokoli z zavezanimi očmi, pa je vseeno vse posrano.
Torej so ˝krivci˝ za to izključno psi/pasji lastniki. In mi grejo na jetra in mi gre na jetra, da nekateri kamuflirajo pasjo packarijo v kup ostale svinjarije, ki se valja naokoli, češ, naj se raje počisti najprej tisto...
Zakaj pa ne bi začeli pri pasji svinjariji, samo en pameten razlog bi prosila....
In zakaj je pasji drek med ostalo svinjarijo manj grd? Ga je manj potrebno obsojat? In je treba najprej govorit/pisat o vsej ostali svinjariji in kazat s prstom na povzročitelje le te? Zakaj ne začeti pri psih?
Priznam, drek je drek in scanje je scanje, osebno me bolj moti kup pasje packarije kot pa tistih nekaj kapljic lulanja od otrok (ne pa od odraslih, to poudarjam) in ja, tudi jaz očitno delam razlike sram.
Torej, zakaj kazati s prstom na drugo svinjarijo in ne začeti pri pasji? A ne bi pometli najprej pred svojim pragom (torej na pasji sceni nasplošno - izvzeti seveda tisti, ki so že sedaj vzorni in pospravljajo)?
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #67 : sreda, 25.02.2009 : 13:41:29 »

sašenka tudi jaz sem iz Trzina in glede na moje pisanje je posrano in zasvinano kot drugje.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #68 : sreda, 25.02.2009 : 13:45:43 »

Jaz sem jih nekaj videla, ampak veliko več je tistih, ki jih nihče ne vidi, samo  posledice najdejo moje psice. Kadar je Mengšu smenj,  jih je po vseh poteh od Mengša do Trzina ...huhuhu... Ali pa so si začeli okoliški psi s papirjem riti brisat... tudi možno.
Drekci v tistem meterskem pasu ob cesti so sicer hudo neestetski, dosti druge škode pa od njih ni - tam se načeloma otročički ne igrajo, pa tudi nič užitnega tam ne zraste. (kar ne pomeni, da jih ne bi bilo treba pobirati, da smo si na jasnem). Najbolj moteči so spomladi, ko se nakopičijo od cele zime, potem razpadejo in je dosti bolje. Zdaj pa si predstavljaj eno res gosto naseljeno območje, kjer drekci niso posuti samo ob cesti ampak vsepovsod na gosto, lepo enakomerno. samo...tipa, ki je napisal člančič ne motijo samo dreki. Njemu bi šli psi in njihovi lastniki v nos tudi, če bi nikjer ne bilo nobenega drekca in nobene lužice in bi bili vsi psi privezani. Najbolje bi bilo, če psov sploh ne bi bilo. Če pa jih neki čudaki že ravno hočejo imeti, naj jih imajo na svojih vrtovih in naj jih ne vodijo ven.

Packarija je packarija. Lastniki psov v povprečju niso nič bolj nemarni, kot nelastniki psov.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #69 : sreda, 25.02.2009 : 13:50:48 »

Sasenka, ja tudi v Trzinu so legla narkomanov, ja, je kup vandalske mladine, samo zakaj pasje dreke kamufliramo v to ostalo svinjarijo? Dejmo jih spucat/pospravljat za sabo ali kaznovat tiste, ki tega ne počnejo, pa vsaj drekov ne bo, vzporedno pa bi se seveda lahko/morali lotiti še vsega ostalega.
Problem se mi zdi tudi v tem, da komunalne službe tisto ostalo packarijo občasno popucajo in se ne nalaga tako drastično na kupe, pasji dreki pa so prepuščeni na naraven razkroj in se zato nalagajo in kopičijo.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #70 : sreda, 25.02.2009 : 13:52:52 »

Mah saj je brezpredmetno - meni grejo na živce pasji dreki in to je dejstvo. In na živce mi gre, da se, takoj ko se omenijo, zače s prstom kazat na drugo svinjarijo, da naj se najprej tista spuca. Zakaj že? I rest my case.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #71 : sreda, 25.02.2009 : 14:01:00 »

No, ljudje smo različni in sama brez problema priznam, da me človeško (tudi otroško) lulanje, kakanje, bruhanje, igle, pločevinke, vrečke od bombonov ali čipsa, kondomi, smrkljavi robci, ogorki, črepinje, da ne govorim o odsluženih pralnih strojih in podobno odvrženo nekje v naravi...bolj moti kot pasji kakci in se mi zdi to bolj problematično in tudi potencialno bolj nevarno. Da ne bo pomote, sama pobiram kakce za tremi psi in mi ni problem, priznam pa da se mi gravža ko peljem pse čez Tivoli poleti v jutranjih urah in moram prav pazit kam stopijo. In tudi priznam, da me moti, ko mamice v Tivoliju brez problema povlečejo otroku hlače dol pa hajdi lulaj ali še celo kakaj. Ne vem zakaj bi bili njihovi izločki manj problematični kot lulanje mojega psa. Verjamem pa, da mama majhnih otrok to drugače vidi kot jaz, ki otrok nimam. Ampak tako kot mama majhnih otrok zahteva naj pobiram pasje kakce naj tudi ona uči svoje otroke lulat in kakat v wc.

Ne vem, meni se zdi problem mnogo širši in lastniki psov, ki ne pobirajo kakcev so v manjšini v primerjavi z nevzgojenimi packastimi ljudmi, ki svoje smeti puščajo vsepovsod.

Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #72 : sreda, 25.02.2009 : 14:06:15 »

Blagor tistim, ki niste doma na vaseh. Če bi bili doma na vasi, bi imeli preveč dreka povosd, pri nas se je namreč začela sezona gnojnice  Kiss!!! Pasjih drekov v tej agoniji sploh več ne omenjaš in ne opaziš... Cheesy Grozno bo spet, grozno. Sem tudi že bruhala zaradi gnojnice.  Huh
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #73 : sreda, 25.02.2009 : 14:09:38 »

Kocka saj deloma se strinjam s tabo. Problem je samo v tem, ker se na to drugo svinjarijo nihče ne spravi. Vsi se bodo povsod spravljali samo na lastnike psov in njihove kakce. Drugo pa kot da ne obstaja. Nikjer še nisem prebrala članka o starših, ki naj vzgojijo svojo "vandalsko mladino" ali pa naj hodijo pospravljati za njimi. Povsod se prikazuje kot da smo največji problem lastniki psov in to kar vsi, tudi tisti ki pobiramo kakce.

Enkrat sem se sprehajala z Galom (veste kako miniaturen je) in pride do mene ena starejša gospa in me nadere naj takoj poberem drek. Ko ji povem, da moj pes še ni kakal in da bom pobrala drek, ko se bo pokakal me začne skoraj vlečt naj grem pogledat, kje se je pokakal in da je ona to videla. Grem z njo nekaj korakov in me pripelje do gromozanskega dreka, Gal toliko ne pokaka niti v enem tednu. Ji poskušam razložit, da tole pa po nobeni logiki ne more biti drek od Gala, ko se ona začne dret, da je vse usrano in zasvinjano zaradi takih kot sem jaz. Vsak, ki bi malo pogledal okoli bi videl marsikaj drugega in ne samo pasje kakce. No, takega pospoševanja in hinavščine ne maram.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #74 : sreda, 25.02.2009 : 14:13:24 »

Nikjer še nisem prebrala članka o starših, ki naj vzgojijo svojo "vandalsko mladino" ali pa naj hodijo pospravljati za njimi.
Piše, piše, samo pravo literaturo moraš brat Wink , pa v interesu ti mora bit, da jo bereš...

Tisto o gromozanskem kao Galovem dreku je pa  Grin Cry Grin Cry Angry
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Njegova visokost lastnik psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines