mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 20:12:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Njegova visokost lastnik psa
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Njegova visokost lastnik psa  (Prebrano 33866 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #75 : sreda, 25.02.2009 : 14:22:02 »

Mah saj je brezpredmetno - meni grejo na živce pasji dreki in to je dejstvo. In na živce mi gre, da se, takoj ko se omenijo, zače s prstom kazat na drugo svinjarijo, da naj se najprej tista spuca. Zakaj že? I rest my case.

Ker po dveh tednih dreka ni nikjer več, recimo polivinil se pa mal dlje časa razgrajuje
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #76 : sreda, 25.02.2009 : 14:30:02 »

Sasenka, to je pač usekan folk oziroma nekdo, ki se rabi spucat in če imaš nesrečo se (zaradi kakršnega koli razloga pač) spravi ravno nate. Dobr, da še nisem imela opravka s kakšnim takim (trkam na les).

Meni se zdi takole - lastnikom psov se zdi, da se vsi spravljajo na nas in da so problemi (tudi) drugje, folk bo pa itak vso krivdo zvalil na živali (niti ne na njih lastnike, le-te nadere ker so tam - vsak reče da je usrano zaradi psov, ne pa zaradi lastnikov, ki ne pospravijo), ker so pač priročne za to, sploh če dotični že tako ne mara štirinožcev oziroma ker smo ljudje oh in sploh (sploh če starša o njegovem mulcu sprašuješ, pa če je še tako nemogoč).

Naj vsak pomete pred svojim pragom oziroma pospravi za sabo in za tistimi, za katere je odgovoren, pa bo vsem lepše. Jaz mislim da ni tukaj nekaj za ''diskriminirat'' med raznimi odpadki ampak bi moral vsak poskrbet, da bo za njim ostalo čisto.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #77 : sreda, 25.02.2009 : 14:31:12 »

Tole se po kocki bere tako, kot da je edini, najvecji in najbolj svinjski problem na sploh v nasem vsakdanu - pasje sranje in scanje in je treba najprej to resit, potem se bo resevalo drugo samo od sebe.

Ja, dokler gledas bliznjo okolico. Ko pogledas cez lasten plot, je pa se veliko drugega, zaradi cesar je zivljenje res usrano in sem mnenja, da bomo pasje dreke in scanje pospravili iz debat takoj, ko bomo svojo okolico z zivalmi in ljudmi smatrali za kaj vec od dreka, sebe pa za kaj manj od boga. Vsi po vrsti in ne samo en osebek v Trzinu, pa eden v Ljubljani in eden v Celju. Takrat ne bo prosto setajocih psov, v vrece zavitih cuckov in mack, maltretiranih otrok, zadete mladine ... in starsev, ki ne vedo, da poleg njihovega otroka obstaja se kaj in da se njegove pravice koncajo pri pravicah nekoga drugega.

Sem spravila do kruha dva otroka, smo imeli vse zivljenje psa, nismo bili ves cas v bajti zaprti, celo na otroskih igriscih smo se igrali, pa doma, pa po ulicah, pa po gozdovih smo lazili ... in vmes ljudi srecevali, pa zivali ... Ja, pa so zrasli in vsi skupaj smo preziveli, vmes pa smo se uspeli nauciti, kje so nase meje, da ne serjemo drugim po glavah ter tudi to, da opozorimo takoj, ko se na glavo kdo userje nam ali komu drugemu. Da gre svet tja nekam, kamor nas veliko ne zeli, je jasno. Vendar bo treba uvideti, da za to v Sloveniji niso krivi psi, njihovi lastniki pa ravno toliko, kot kdorkoli brez psa. Je pa seveda pripravno v tako usranih casih vsak dan najti novega krivca za vse lastno nezadovoljstvo, s katerim se spopadamo.

In, seveda, v Ljubljani in drugih krajih ni nikogar, ki bi denar pobral od sralcev, kot tudi ne nikogar, ki bi jih vztrajno prijavljal. Najbolje nekaj novih predpisov zacet producirat, da bo imel folk nekaj casa kaj za delat in se o njih kregat, izvajal pa jih potem itak ne bo nihce, saj niso kljucnega pomena za nikogar, kot niso pomembni ze vse do sedaj sprejete in nikoli izvajane tone raznih predpisov.

Tisti starsi, ki menite, da je vas otrok sredisce vesolja in ne samo vasega sveta, pa vam pri tem svetem poslanstvu gre na jetra vse, kar se dogaja okrog vas ali vasega otroka kakorkoli omejuje, se zacnite zavedati, da gre svet v smer, ko se bodo tudi otroci lahko igrali samo se v domacem peskovniku. Pa ne zaradi pasjih drekov. Le kako vas to ne skrbi?
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #78 : sreda, 25.02.2009 : 14:42:55 »

Jaz pa kocke nisem dojela na ta način. Sem razumela da se ji zdi, da je poleg ostale svinjarije pač za spucat tudi pasje dreke. Se strinjam, sploh na območjih kjer je (pre)več psov. Saj jaz tudi ne poberem, če hodiva doma po gozdu pa se pokaka pod kak odročen grm, ko sva pa v Ljubljani pa vedno, ker če ne bi pobirali, bi kmalu bil drek pri dreku (že tako ponekod je, ker se folk stran obrne ko se kuža naštima).

Se strinjam, da zaradi pasjih izločkov svet ne bo šel k vragu in se strinjam, da izlivanje gneva nad lastniki psov ni (vedno) upravičeno in da je še 10000 drugih problemov, tako na živalskem kot drugih področjih. Ampak taka stroga obrambna drža spet meče slabo luč na lastnike psov, češ da ne vidimo, da je tudi preveč drekov na kupu lahko moteče.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #79 : sreda, 25.02.2009 : 14:47:17 »

Pod post od Zale_ se lahko podpišem, s pripisom da je prav ta forum zbirališče ljudi, ki imajo radi pse (in ostale živali) in zato je po moje tudi prav, da je problem pasjih drekov posebej izpostavljen.

Pa namesto kreganja katera smet je bolj gnusna bi mogoče bilo bolj konstruktivno, če bi se mojpesnetovci zmenili in vsake tolk časa skupno očistili kakšno otroško igrišče ali zelenico. Reklama za forum plus reklama za odgovorne lastnike živali, v enem  Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #80 : sreda, 25.02.2009 : 14:49:54 »

Ravno toliko obrambno drzo imam zaradi psa, kot jo ima nekdo drug zaradi otroka ali cesa drugega. Nikakor ni dopustno, da kdo dreke za svojim psom pusca, kot ni dopustno, da jih pusca za otrokom ali celo za seboj. Za oboje imamo predpise. Pasje lastnike se lahko oglobi, kot se lahko oglobi cloveske sralce. Torej? Je treba doktorat iz tega, kaj bi nekdo, ki ne sodeluje na tem forumu, moral storiti?

Bom vprasala takole:
Kdo med vami pusti otroku, da gre k mimoidocemu psu? Me ne zanima otrokova starost, saj vemo, do katerega leta ste odgovorni za otrokovo pocetje. Mi smo za pasje pocetje odgovorni vse pasje zivljenje, sem pa bila odgovorna tudi za pocetje svojih otrok, ko sta odrascala.

Ce se srecamo in bo vas otrok prisibal k moji psici, boste slisali vse tisto in se vec, kar poveste lastniku psa, ki le-tega pusti, da stece k vasemu otroku.

Upam, da je dovolj nazorno.
Logiran

kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #81 : sreda, 25.02.2009 : 14:50:49 »

Tole se po kocki bere tako, kot da je edini, najvecji in najbolj svinjski problem na sploh v nasem vsakdanu - pasje sranje in scanje in je treba najprej to resit, potem se bo resevalo drugo samo od sebe.
Dej Jana, tole je pa mimo do konca...
Napisala pa sem dovolj jasno kaj si o temi mislim, da ne bi ponavljala še enkrat, ali pa sotkrat.

sebe pa za kaj manj od boga.
Upam, da tole ni letelo name osebno, ampak če izrazim mnenje, ki se ne sklada s tvojim, se imam za boga?

Tisti starsi, ki menite, da je vas otrok sredisce vesolja in ne samo vasega sveta, pa vam pri tem svetem poslanstvu gre na jetra vse, kar se dogaja okrog vas ali vasega otroka kakorkoli omejuje, se zacnite zavedati, da gre svet v smer, ko se bodo tudi otroci lahko igrali samo se v domacem peskovniku. Pa ne zaradi pasjih drekov. Le kako vas to ne skrbi?
Kdaj se iz mojih postov razbere tole? Na jetra mi grejo pasji dreki in to je dejstvo. Otroci so vključeni v debato, ker se je začelo debatirat o ograjenih igriščih in lulanju otrok...

A se ti zdi da sem nevrotična nezadovoljna mati, ker ne maram pasjih drekov Sad?

Morda pa tale tvoj post sploh ni letel name in sem ga egocentrično pripisala sebi  Undecided
Več pa ne bom komentirala, ker se mi zdi, da bi lahko postala nesramna in žaljiva.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #82 : sreda, 25.02.2009 : 14:54:50 »

Tudi jaz mislim, da bistvo sploh ni v pasjih (ali kakršnih koli) drekih.
Kdaj ste zadnjič videli (zlasti tisti v večjih mestih) skupine otrok, ki se igrajo kot naj bi se otroci igrali, ne da jim tastari stojijo za ritjo?
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #83 : sreda, 25.02.2009 : 14:57:33 »

Ta članek je itak bedno napisan in je kmalu jasno, kaj želi avtor napisati/prikazati in kaj se skriva za tem. Njegov način razmišljanja je pa tako mimo, da ne moreš verjet, da je napisan v Delu (ali pač).

Ampak, to še ne pomeni, da me pasji drekci, vsepovsod, ne motijo, ker imamo itak svetovno ekološko katastrofo.
Jaz bi samo želela, da niso zelenice takooo posrane, saj že zgleda ogabno in sem sama sebi smešna, ko grem delat slalom, med kupi drekcev, da se dokopljem do dreka mojega psa. Smiley Pa to, da se s svojim psom ne morem podit po zelenici, ker potem sem pa taka, ko da bi stopala po sveže pognojeni njivi.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #84 : sreda, 25.02.2009 : 14:58:29 »

Lanabela, kako pa naj bi se otroci igrali in koliko naj bi bili stari, da se lahko igrajo sami brez nadzora staršev? in kje se lahko igrajo? Kje in kako pa se igrajo tvoji otroci?
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #85 : sreda, 25.02.2009 : 15:00:07 »

Ja kje so brezskrbna otroštva kot smo jih imeli mi. Cele popoldneve smo se igrali pred bloki. V trgovino smo šli sami. Danes pa 15 letnik komaj sebi rit obriše.

Kocka midve s sestro sva bili od mojega 5 leta in njenega 8 leta sami doma med počitnicami dopoldan, ko staršev ni bilo doma. Igrali sva se pa tudi zunaj pred stolpnico in to ob glavni cesti. Ampak takrat smo vedeli, da se tam čez ne sme iti in pika.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #86 : sreda, 25.02.2009 : 15:02:21 »

Alba ponavljam vprašanja tudi tebi - kje se igrajo TVOJI otroci?
A TVOJIM otrokom dilajo drogo pred šolo?
Tudi mi smo se igrali sami...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #87 : sreda, 25.02.2009 : 15:13:25 »

Mi smo se igrali od 5, mogoče 6 leta med bloki. Določeno je bilo, kje se ne sme hoditi in kje se sme in to je to. pa do kdaj je treba biti doma. Moj mulc se je igral s sosedovimi mulci in pozneje s sošolci, za razliko od nas bolj po poljih in travnikih. So morali povedati približno kam gredo in biti ob določeni uri doma in to je to. Če hočeš dobiti samostojne in odgovorne odrasle, morajo imeti otroci dovolj svobode in ne preveč nadzora. mimogrede, tudi v šolo in iz šole smo hodili mi in naši mulci sami in peš od drugega dne šole naprej. Pa nismo bili prav blizu in tudi ceste so bile celo bolj nevarne kot so zdaj na našem koncu.

Ko sem bila jaz majhna sicer niso dilali, je bilo pa nekaj stričkov, ki jim danes rečejo pedofili, (včasih smo jim rekli samo packi) in smo se jim znali izogniti. Ko je bil majhen moj mulc, so sicer že pridno dilali, ampak je vedel kje so in ni hodil tja.
In če se zdaj ljudje ne upajo več spustiti mulcev ven, to zagotovo ni zaradi psov in njihovih drekov.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #88 : sreda, 25.02.2009 : 15:20:04 »

Moj se tudi igra sam s frendi v naši ulici in sam hodi domov iz šole. Star je 8 let. Če kam gre, mora biti do ure doma vendar se zmenim s tadrugimi starši, da me pokličejo, da je tam, ven pa ga spuščam kljub drekom. Včasih ga kam tudi zategnem, da mu ni treba peš. O mamilih in pedofilih se pogovarjamo. Torej, kaj ima to z mojim nestrinjanjem s posranimi zelenicami?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #89 : sreda, 25.02.2009 : 15:28:44 »

Seveda ima, pa še kako. kajti v člančiču lepo piše (če me spomin ne vara, cajteng je že v reciklaži), da morajo biti otroči v ogradah zaradi psov. itd v tem slogu. on and on.
In mimogrede, tudi mene motijo dreki, še posebej tisti, ki jih naredijo tuji psi kar na mojem vrtu (pač lepo diši in se jim zdi zelo primernio mesto). Se pa zaradi tega ne sekiram in ne žrem. in ko pobiram "svoje" kakce, poberem še tiste, pa je. Življenje zna biti lepše, če se ne sekiraš z vsako pasjo figo.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Njegova visokost lastnik psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines