mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 13:42:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadalnost do otrok  (Prebrano 38910 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #15 : petek, 12.11.2004 : 22:12:57 »

ko zagleda otroke se kr stopi vrže se jim pod noge jih liže,.......obseden je z njimi.

Imam eno tako doma, ja Grin
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #16 : sobota, 13.11.2004 : 09:19:48 »

Hipo
Tudi naša dalmatinka je nezaupljiva do otrok. Ni napadalna, vendar se jih izogiba na par metrov. Ni pozabila nekega dogodka, ko se je srečala z majhno punčko na hodniku bloka. Prišli sta si nasproti cca. na en meter, se obe ustavili, nato pa je punčka začela na ves glas jokati. To je Shait čisto prestrašilo. Zdaj je prepričana da so otroci zelo čudni in nepredvidljivi. Mislim da bo bolje ko bo spoznala kakšnega. Do sedaj na žalost še ni bilo priložnosti.
Podobno je bilo s starejšimi ljudmi. Zdeli so se ji čudni ker se počasi gibajo. Potem pa je spoznala nekaj naših starejših sosedov ki so jo vztrajno "pozdravljali" in jo ogovarjali. Zdaj se pride k njim pobožat in opažam da je do njih bolj potrpežljiva in mirna pri pozdravljanju. Drugače je klovnovski divjak, ki se sploh nima časa božati, crkljati,...

Ker imaš dalmatinca se ti bo pogosto dogajalo da bo kakšen otrok tekel proti tvojemu psu in vpil  "Mami lej dalmatinca!" Potem bo pa mami zavpila "Ne, pusti kuža!" in se bo otrok prestrašen ustavil nekaj metrov pred psom. Psu pa ne bo nič jasno. To se  nam kar naprej dogaja. Pri drugih pasmah se nam ni toliko.
Jaz imam na sprehodu  vedno priboljšek za situacije z otroki. Ko greva mimo kakšnega in vidim da jo grabi panika ji preusmerim misli na briket.
Na žalost pa ne poznam niti enega otroka da bi "popravila" psa. Bo treba kar na lastne počakat.

LP
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #17 : sobota, 13.11.2004 : 12:28:12 »

ja,poznam toz otroci ko proti tebi letijo...nekaj podobnega je bilo na morju,ko je neka punčka tekla proti njemu,edina razlika je bila da je mami ni ustavila!!!
pa tudi pes je ni videl ker je bil preveč zaposlen z mano,tamala pa seveda razvajena kot je bila direkt na psa in ga zagrabit za gobec!pa jo je ta malo oprasknil ker se je pač ustrail,no potem pa je prilaufala mami,pa mene nadrla zakaj nisem prej povedala da ne mara otrok!
drugače pa pri nas tu okoli nimamo preveč otrok,tako da bom tudi jaz morala na lastne počakat:D
ko pa že katerega srečam raje psa odvlečem 2 metra mimo,pa jim je potem nekako jasno da ni ljubitelj otrok.
drugače pa naj povem da od začetka tele teme še nisem nobenega otroka srečala...bom pa ziher napisala kako nama gre Wink

n3wfka,irenchy, ob tehle kravah sem se pa pošteno nasmejala Grin Grin

LP,petra
Logiran
mary
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #18 : sobota, 13.11.2004 : 12:56:02 »

Pri nas je bilo pa tako (na srečo se je dobro končalo).
Smo šle na sprehod jaz, moja soseda in najini psički. Pa nas na poti dohitijo 3 otroci (stari okoli 11 let) in začnejo zafrkavati. Midve jih ignorirava in greva naprej, psičke pa jih tudi nista opazili in sta hodili lepo poleg. Nakar začnejo tisti trije fantje metati kamnčke v velikost oreha v psice. Zara igriva kot je začela skakati v njih saj je mislila, da se hočejo igrat. Ko so videli, da oba psa norita za kami pa so jih začeli metati v en prepad tam zraven. Psa sta norela za kamni, da sva ju s prijateljico komaj zadržali. Meni je čisto prekipelo, stopila sem do prvega fanta in mu prisolila eno klofuto ter mu zagrozila, da bom šla povedat njegovim staršem (živi blizu nas) če vrže še kakšen kamen v mojega psa ali zraven njega. To je zadoščevalo in prenehali so. Čeprav še zmeraj pa vedno ko se srečamo zafrkavajo. Kamnov pa na srečo ne upajo več metati.
Imam srečo, da je Zara tako igriva in da kamni niso bili veliki, da bi se zaradi tega začela bati otrok. Prijateljičina psica pa je postala malo bolj nezaupliva do teh treh otrok.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #19 : sobota, 13.11.2004 : 13:31:46 »

Rina pa prav čuri kdaj se jo kdo boji(otrok) in se ravno v tega zapiši (laja skače....) tako da jo moramo potem zapret..ni pa napadalna da bi ugriznila samo skače okrog in laja kot da bi vedela "kaj se me bojiš jaz se tebe ne Grin"....pol pa še otroci tečejo stran mami mami in ona pa bi se igrala....joj kakšni so! Angry....mogoče sem bila jaz tudi taka kdo bi vedel Huh..ne ne Wink

lp
Logiran
P5ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #20 : nedelja, 14.11.2004 : 03:05:19 »

Pri nas imamo nekaj otrok ki vidijo psa pa začnejo kričat in cepetat na mestu, starši če so zraven pa nikoli nič ne naredijo, celo en tak primer obstaja kjer starša svojedva razvajenčka če lahko kar naravnost povem prav zaščitniško za sebe skrijeta ko onedva začneta histerično kričat da ne moreš drugega kot da bi se smejal! Če bi bil od teh dveh otrok mogoče samo eden ki bi se bal bi še rekla ampak da kar oba začneta histerirat kot da bi ju navili na Duracelke, čista komedija Grin Roll Eyes
Se mi je pa tudi zgodilo da je en fantek za katerega sem mislila da se psice boji ker se je zmeraj skrival pred njo šel v čisto drugo skrajnost. Namreč ko sem se enkrat vračala iz sprehoda mimo njega pa nisem bila niti tolko pozorna je najprej zbežal stran od psice potem pa kar naenkrat za njo pritekel s pestmi polnimi takega večjega peska iz igrišča in ga prav z užitkom vrgel v psico. Zraven je bila mama ki se je sicer rahlo "začudila" ampak si kar nisem mogla pomagat da nebi stopila ene dva koraka proti njemu in mu jezno zabrusla mulc, a si ti čist normaln?! Ampak potem sem bila pa jst "the bad guy".
To da so se pa trije malo starejši otroci zbrali pa se hinavsko gledali in potem skoraj kot 1,2,3 v napad začeli metati kamenčke v psico smo pa tudi že doživel ampak je bla res potrpežljiva al pa no mogoče prej ignorantska.

Kljub vsemu pa tistim otrokom ki so jo imeli res radi in teh je bilo še več kot malih nagajivcev, nebi nikoli zaradi takih mulcev prikrajšala veselja čohanja in sploh posredno s tem učenja da je pes ena zelo lepa žival! Taki bodo kasneje mogoče zrasli v dog loverje ali pa no animal loverje in take rabimo ane Grin Wink

LP
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #21 : nedelja, 14.11.2004 : 15:33:35 »

no,ravno sem se vrnila iz ljubljanske razstave,kjer je kar mrgolelo otrok.
takih ki so pse razstavljali in pa takih ki so jih starši pripeljali kužke božat Wink
v bistvu mond ni nobenemu nič hotel, je pa prišel eden zraven in spet rinil vanj.pa sem monda stran zvlekla,pa je še kar silil tamali v psa.potem je pa mond malo zarenčal in je šele potem rekla mama da naj gre stran(v paniki seveda Cheesy)
jaz res ne vem,a ne zna noben več vprašat če ga lahko poboža?kot da je to tako težko naredit...
drugače pa so prve izkušnje iz razstave zelo pozitivne Grin

LP,petra
Logiran
SaraG
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 21


« Odgovor #22 : torek, 28.12.2004 : 12:08:53 »

Živjo!
tega problema še nisem zasledila (upam, da nisem bila preveč površna) in me zelo zanima, če ima kdo tak problem kot jaz in kako ga je odpravil. moj sedemmesečni višavski terier ne prenese otrok. do odraslih je prijazen, nekaterih se celo boji, lahko ga celo pobožajo, ko pa pride v našo hišo otrok, postane agresiven, tudi če se ga sploh ne dotaknejo. do sedaj je dva tudi ugriznil oz. uščipnil in to s pravo jezo. ne razumem zakaj je tak do otrok in zakaj samo do otrok. kako naj ga tega odvadim, ker je zelo neprijetno, če majhnega otroka ugrizne pa tudi če ga samo uščipne. kako ga naj kaznujem ko to naredi?
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #23 : torek, 28.12.2004 : 12:14:18 »

http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=6;action=display;threadid=2418;start=15  tema je že oprta!

lp,
NIna
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #24 : torek, 28.12.2004 : 12:19:38 »

Pasemsko pogojeno, žal, problem pa se še zaostri, če ima pes slabe izkušnje.
Ko prihaja v stik z otroci pazite, nikar naj ne silijo vanj, nikoli jih ne puščajte samih s psom!

Lp, Yo
Logiran
TanPe
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #25 : sobota, 14.05.2005 : 18:58:22 »

imam mesanca, najdencka, do sedaj je kazalo, da brez posebnih tezav in "prtljage" iz "prejsnjega" zivljenja. ze na zacetku pa sem opazila, da laja le na majhne otroke, se kasneje pa tudi na vse nenavadno in cudno premikajoce se osebe (z dezniki, invalidi, s palico,...).
danes pa se je zelo agresivno zagnal in zalajal na majhno pucko, ki se ga, hvalabogu, ni ustrasila, in kasneje se enkrat zelo ocitno rencal nanjo (sicer nikoli ne renci), imela sem ga na povodcu, tako da sem preprecila, da bi skocil ali celo ugriznil. torej je moja slutnja glede antipatije do otrok kar umestna. mislim, da mu "tezave" dela njihova velikost in zivahnost.
do odraslih ljudi in do vseh psov je sicer zelo prijazen in igriv, star pribl. 10 mesecev in upam, da mi boste dali kaksen nasvet, kako ga navaditi na majhne otroke. svojih prijateljev namrec ne upam prositi, naj mi posodijo svoje malcke za vzgojo nasega prenapeteza. Sad Undecided
lp
tanja
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #26 : torek, 18.10.2005 : 19:39:58 »

ima kdo izkušnje z agresivnostjo do otrok? problem se je pojavil povsem iznenada in ni posledica slabih izkušenj z mularijo.

[spremenjen naslov teme; Jana]
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #27 : sreda, 19.10.2005 : 11:39:54 »

napiši več, ali gre za domače ali tuje otroke, koliko naj bi bili stari, kakšne odnose je imel z otroki prej, ob kakšni priložnosti se je agresija pokazala, kaj je delal otrok, kaj je naredil pes.
Psi, ki na otroke niso navajeni od malega, včasih ne marajo manjših otrok, ker so nepredvidljivi, ne držijo se pravil pasjega bontona. iz istega razloga nekateri psi ne marajo pasjih mladičkov.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #28 : sreda, 19.10.2005 : 19:20:18 »

agresiven je do tujih otrok. Pri meni slabih izkušenj 100% ni dobil, ker svojih otrok nimam, pri vzreditelju pa baje tudi ni bil v stiku z njimi. Najprej se jih je bal, čez noč pa je postal agresiven do njih
Probleme povzroča je v trgovini kjer delam. Najbolj so na udaru otroci 3,4,5 let. Čim so starejši jih pusti na miru. 
Ves cirkus gre nekako takole:mirno leži na svojem prostoru, ko vstopi starš z otrokom. Na otroka postane pozoren že ko ga zagleda skozi šipo vrat. Običajno se že takrat dvigne v nizko prežo, z vso pozornostjo na otroku. Valda ga naženem nazaj na prostor. uboga vendar je še vedno "našpičen" do otroka. Čim otrok se otrok malo zgane ali pa tudi če stoji popolnoma na miru se na lepem zažene vanj.
Pa ne da bi ga ugriznil, samo zapodi se vanj in zraven še prav grdo zarjuje, da vsak otrok doživi šok....
Posledice si lahko predstavljaš.

Poskusila sem že vse živo. Od lepih prijemov do sile. Pomaga pa nič....  Vedno je isto
Res bom zgleda rabila strokovno pomoč. Imela sem že kr nekaj psov vendar je tole tudi zame pretrd oreh. Ne vem več na koga naj se obrnem, preden bojo posledice hujše kot je otroški jok in straševski grdi pogledi. Res me je včasih kr groza.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #29 : sreda, 19.10.2005 : 19:25:30 »

ne vem, samo ugibam - morda zato, ker ni bil na majhne otroke navajen, ni imel prej z njimi stikov.
morda bo na koncu edina rešitev pes na povodcu, ali pa da ga boš enostavno morala pustiti doma Undecided.
sammy se tudi precej boji majhnih otrok, zato upam, da kdaj ne bo prišlo do istega problema ...
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines