mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 17:30:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: bruhanje
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: bruhanje  (Prebrano 53729 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #90 : sreda, 29.11.2006 : 11:47:51 »

Ne še nikoli ni jedla kosti,enkrat septembra ji je stric dal eno malo piščančjo,ki je nebi smela pojesti,a sem bila prepozna in je že pojedla.To upam,da je bila prva in zadnja.Hm...zelo rada pa ima(kadar me ni doma)posušena ušesa od prašička.Po tem,ko jih je že večkrat jedla pa ni sprememb.
lp Smiley
Logiran
Ancyka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 137


« Odgovor #91 : torek, 09.01.2007 : 18:49:14 »

Pozdravljeni
Naš kuža je ob treh ponoči bruhal, zjutraj pa še enkrat... najprej sem posumila, da je kaj takega pojedel in zaradi tega pač bruhal. Potem pa se je dopoldne bruhanje ponovilo sram in odšla sva k vetu. Vzel mu je kri in izmeril temperauro-ki je bila povišana.

 Ugotovil je, da gre za nekakšno bakterijsko vnetje  Sad dal mu je antibiotike za domov, pasto z mlečnokislinskimi bakterijami in Ranital. Če se bo stanje umirilo in je šlo samo za primarno vnetje naj bi bilo v dveh dneh vse poštimano in naj bi bil nazaj v redu, kot je bil prej, če pa se bruhanje ponovi moramo takoj nazaj, saj obstaja nevarnost, da gre za kakšen tujek v telesu. Danes tudi ni kakal - veterinar je rekel, da je to normalno pri vnetju in da bo prišla kasneje driska.
Zanima me, kakšne izkušnje imate s takimi vnetji?
Mislim, da se moj kuža počuti precej bolje, kot se je prej. Ko sem bila v avtomobilu na zadnjem sedežu z njim, ko smo se peljali k vetu, je bil videti res slab. Malo je cvilil in imel zaprte oči ter ležal. Zdaj že teka po hiši. Dobiti mora še 3 doze Ranitala- po inekciji Undecided , upam, da mi jo bo uspelo zapičiti v njegovo podkožje in uspešno dati zdravilo, se namreč zelo upira. Tudi pri vetu smo ga morali držati štirje- imate kakšen nasvet kako to najuspešnejše izpeljati  Undecided ?
Upam, da bo z našim malim vse v redu.

Hvala za nasvete, odgovore in izkušnje že vnaprej!!!

Anja
Logiran
marmelada
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #92 : torek, 20.03.2007 : 18:25:15 »

Zdravo!
Naš 3-mesečni nemški ovčar zelo pogosto bruha. Zelo velikokrat bruhne takoj po tem ko poje svoj obrok kuhane hrane, in izbruha praktično vse, kar je pojedel. Skoraj vsakič bruha tudi takrat, ko se vozi v avtu. Zaradi tega nas načeloma niti ne skrbi, ker je verjetno le posledica straha vožnje, bolj nas res skrbi to njegovo bruhanje po obrokih. Sicer zelo rad je (2x dnevno briketi, 2x pa kuhana hrana), izgleda zdrav, tudi drekec ima večino časa normalen. Hvala za vašo pomoč!
Logiran
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #93 : petek, 23.03.2007 : 20:07:37 »

Zdravo!
Naš 3-mesečni nemški ovčar zelo pogosto bruha. Zelo velikokrat bruhne takoj po tem ko poje svoj obrok kuhane hrane, in izbruha praktično vse, kar je pojedel. Skoraj vsakič bruha tudi takrat, ko se vozi v avtu. Zaradi tega nas načeloma niti ne skrbi, ker je verjetno le posledica straha vožnje, bolj nas res skrbi to njegovo bruhanje po obrokih. Sicer zelo rad je (2x dnevno briketi, 2x pa kuhana hrana), izgleda zdrav, tudi drekec ima večino časa normalen. Hvala za vašo pomoč!

Kaj pa če mu hrana ne ustreza?
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #94 : petek, 23.03.2007 : 20:52:23 »

Kadar mladiček bruha po obroku je verjetno nekaj narobe.

 Mogoče preveč poje, ali prehitro, mogoče so prveliki kosi, če praviš, da mu daješ tudi kuhano, mogoče mu ne odgovarja mešana hrana ( kuhano-briketi),
 Mogoče po obroku preveč nori, ali popije preveč vode.

Veliko je lahko dejavnikov. Zato boš mogoče morala začeti z izločevenjem le teh. Poskušaj kužka nahranit samo z briketi kakšen dan in če bo razlika je to to, če ne poskusi z drugim. Samo kuhano, kuhano hrano mu nareži na majčkene koščke, naj ima pri jedi mir, da ne pogolta hrane..... Pazi, da ne bo po obroku preveč divjal.....

Pa še to, ko se vozite z avtom naj vsaj 2 uri prej ne je. Če se vozi s polnim želodčkom je jasno da mu bo slabo. No ne vsem. Večini pa je. Drugače lahko poveže vožnja - slabo - bruhanje, in se ne bo rad vozil.

To so moje izkušnje. Lahko se v čem motim, samo v večini primerov je tako.
 Če pa le ne bo nehal z bruhanjem, se pa malo posvetuj z veterinarjem.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #95 : petek, 23.03.2007 : 21:19:18 »

Morda se bo kdo smejal, ampak jaz primerjam bruhanje mladička tako kot bruhanje dojenčka. Kupček naj podre. Moj prvi pes je prišel domov pri 10 tednih. In ko se je najedel, sem ga dala čez rame, dvakrat trepnila po hrbtu, pobožala po bušiju, ko je podrl kupček je bilo vseh težav konec. Pa nič divjanja seveda nekaj časa.
No, moja tavečja pa bruha edino in izključno po kosteh, pa kakršne koli so že. Zato jih ji več ne dajem in nimam problemov. No, če pa bruha po pasenju trave, se pa nič ne sekiram. Kdo pa ima rad, da se mu kakšna bilka zatakne v občutljivem delu grla?
Logiran
marmelada
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #96 : ponedeljek, 26.03.2007 : 14:14:03 »

Torej, kuhana hrana definitivno ni narezana na prevelike koščke, tako da to ne more biti problem. mogoče je res problem to, da hrano prehitro poje, ker vsakič kadar je kuhano hrano stojim zraven in čakam da jo poje toplo, da mu potem odnesem posodo, da se hrana ne postavlja. tako sem prebrala v eni knjigi. brikete mu damo zmerom noter in mu jih pustimo v pesjaku dokler jih ne poje, kuhano pa res takoj poje. zdaj bom bila pozorna na to, katero vrsto hrane izbruha, mislim pa da so to ponavadi makaroni in mu bomo to umaknili z jedilnika za nekaj časa. glede vožnje z avtom - kuža se nikoli ne vozi prej kot 2 uri po obroku in mislim da tudi ni problem hrana, kajti tudi kadar se vozi s praznim želodcem, se začne zelo sliniti in bruhati slino. pa itak se zelo boji vožnje tako da verjetno bo 'samo' to problem.Sad
Logiran
nagajivka
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #97 : torek, 25.09.2007 : 20:32:38 »

živjo, imam 4 mesečno ZP. ko sva prišle s sprehoda je bruhala 2 krat. nazadnje je jedla 7 ur nazaj. ugotavljam, da jo je motila (videla sem jo v bruhanju) 3 krat 2 cm velika kost iz kože, ki jo je pojedla.ta koža stiku s slino postane mehka in tudi v bruhanju je bila mehka. najbl grozn je pa to da je zbruhala, že mal razgrajene, cele brikete. kako psu dopovedat da mora žvečiti? zanima pa me če je možno da psu izzoveš bruhanje če mu daš takoj ko pride s sprehoda vodo? nekje sem slišala da je dobro počakati, da se pes ohladi. čudno mi je tudi, da dostikrat po pitju vode začne odpirat gobec in "rigati" kot da bi jo kaj motilo. hvala
Logiran
flowerbomb
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #98 : petek, 19.10.2007 : 23:37:08 »

psicka bruhala pribl. 30-krat od vceraj zvecer naprej..danes so ji izmerili temp(vrocina), vzeli kri, dali infuzijo in antibiotike, ... boga revica se hodi komaj komaj Sad jutri za zajtrk pa spet na infuzijo Cry ...upam, da bojo izvidi ok, cist sem ze paranoicna, ker ni vec v rosnih letih Undecided
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #99 : sreda, 26.12.2007 : 11:06:42 »

Včeraj popoldne je nač Don izbruhal hrano. Ponoči pa je bruhal krvavo sluz. Tako sva se z možem ustrašila, da smo takoj šibali na urgenco. Vzeli so mu vodo in pregledali trebuh, želodec in mehur z ultrazvokom. Ugotovili so gastritis, meni pa ni jasno od kod, saj imajo naši obiski prepovedano, da bi mu dajali hrano od mize. Razen, če je kak košček pršuta padel na tla in ga je pojedel, ampak da bi dobil zaradi tega vnetje? Dobil je infuzijo, dve injekciji antibiotikov in Ranital. Do tega trenutka ni več bruhal in je normalno živahen.
Zelo smo se ustrašili, še sedaj se tresem in mi gre na jok, hudo. Upam, da se to ne bo ponovilo.
To sem napisala, če bo imel kdo enake probleme s svojim kosmatinom. Zelo pomembno je, da se ga odpelje hitro na urgenco, ker bi bilo lahko tudi še kaj hujšega, pa tudi dehidrira lahko kar hitro. Malce prosim držite pesti, da se nam bruhanje ne ponovi in da so postavili pravilno diagnozo.
l.p. 
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #100 : nedelja, 06.01.2008 : 23:26:55 »

Priznam, da nisem prebrala celotne teme, zato se opravičujem, če je morda odgovor že bil kje vmes. Ampak naša mlajša psička (skoraj 1 leto stara) se občasno obnaša kot da ima "bulimijo" - no to se je zgodilo enih 3x do zdaj v presledku recimo meseca dni vsakokrat in sicer naslednje: briketi ne teknejo in potem je seveda raje lačna, ko pa vsake toliko primešamo kaj zraven, enkrat recimo malo konzervice, ali pa malo kurjega mesa ali pa kaj tretjega, potem se prenažre, poje svojo porcijo in vse kar pustijo ostali trije psi ali jim celo pokrade, potem pa sevdeda bruha.

Skratka ne pišem zato, ker bi bilo s psico kaj narobe, ampak samo sprašujem, če ima kdo kakšne podobne izkušnje. Psica je namreč drugače povsem živahtna, takšne primesi (konzervice, itd.) dajemo tudi drugače, pa se to ne dogaja, ima normalno težo (sicer bolj med suhimi, ampak nič dramatičnega), je aktivna in nagajiva, nima temperature, skratka...kakšne ideje?
Logiran
Dančy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #101 : nedelja, 20.01.2008 : 10:24:49 »

Moj pes je v ponedeljek jedel hrustance svinjine...v torek zvecer bruhal gosto belo peno....potem je bilo vse ok...v petek pa mu je mami dala spet hrustance od rebrc in od takrat bruha zjutri spet belo gosto peno. Pije normalno,...pojedel je par briketov in skuhala sem mu zajcka z ovsenimi kosmici...danes me je ob 6 zjutraj zbudil, da sem ga peljala ven,...hitro se je zakadil v travo in jo jedel kot nor...kar naprej mlaska z gobckom...malo podrema....se zbudi...se vsede in gleda v tla kot da caka, da bo bruhal ...oz kot neke priprave...potem je pa spet ok...zdejle se spet nekaj pripravlja na bruhanje...ocitno je malemu ful slabo...prejle sem mu dala Reglan...upam, da bo ok, drugace pa jutri brz k vetu. Mislite da slabost in bruhanje posledica svinjskih hrustancev?
Logiran
alenka66
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #102 : sreda, 02.04.2008 : 15:47:56 »

No tudi naša psička je bruhala, 2x po tistem, ko ji je moja mama dala kosti. Piščančjo kost, ker je bila mnenja, da je tako majhna, da je tako ne bo pregriznila (ha, malo morgen, pogrizla in pojedla jo je, ko sem jo pripeljala domov pa bruhanje. NIKOLI VEČ brez mene k babici) !!!! Drugič pa, ker mama seveda ni zdržala in ji je na enem izmed obiskov spet "stisnila" nekaj, da smo imeli veselico. Ojoj, ne morem verjet, da si ne da rečt.  Huh
Logiran
luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #103 : sobota, 28.06.2008 : 20:10:31 »

Ker v lekarni niso imeli Pratela sem kupila Verpanyl. Zjutraj sem mojemu mopseku dala polovico z obrokom hrane in je potem vse zbruhal, popoldan sem mu dala še drugo polovico z rižekom in korenčkom in je spet bruhal. Drugače je živahen in ima tek. Čeprav mu ne bom nič več dala danes jesti. Kaj bi lahko bile vzrok bruhanja tablete??? Čeprav v navodilih ne piše možnost bruhanja. Kaj naj naredim?Naj ima jutri dieto oziroma kaj naj mu dam jutri za jest?
Prosim za odgovore
Logiran
luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #104 : sobota, 28.06.2008 : 21:15:13 »

 Cry Neon je še bruhal 3 ali 4 x in sem klicala v bolnico za živali - dežurno veterinarko in sem ji vse povedala, pa je rekla da pri 3 mesečnih psičkih je normalno da malo bruhajo, da naj mu danes ne dam nič več zajest in da naj jo ju3 zjutraj pokličem!! Če ne bo boljše bo še na infuzijo in dobil nekaj za ustavit bruhanje. Jaz bi pa rabla nekaj za ustavit jokanje! Cry Cry, ker se ne morem ustavit jokat.
Neon zdaj počiva upam da bo vse o.k. ponoči,ker me je kar strah.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: bruhanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines