mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 12:28:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Tema: ČIP!
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 30   Dol
Natisni
Avtor Tema: ČIP!  (Prebrano 84897 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Floki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #60 : petek, 04.04.2003 : 21:09:07 »

Tudi meni je moj veterinar rekel, da je čipiranje precej boleče, še posebej za pse manjših pasem.
Logiran
bryden
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 57


« Odgovor #61 : petek, 04.04.2003 : 22:06:36 »

hm.. glede na vaše komentarje sem jaz verjetno edini, ki je nad čipiranjem ogorčen  Angry

pes je navsezadnje živo bitje, kateremu po moji logiki že cifer ne bi smeli žigosati, kaj šele mikročipe vstavljati...


Kaj bomo potemtakem čez 30 let tudi ljudje dobili čipe v rit? Pa ne bo več potrebno nosit potnih listov sabo, pa osebnih izkaznic, terorizma ne bo več, ker se bo točno vedelo kdo je kje in kaj počne... Ja, žal se stvari, ki smo jih še pred dvema letoma gledali na filmih, ki so nosili oznako ZF, spreminjajo v resničnost...
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #62 : nedelja, 06.04.2003 : 01:07:14 »

danes sem slišala da je veterinar eni ženski rekel, da ob cepljenju proti steklini bodo po 1. maju čipirali vse pse. Zdaj mi pa nekaj ni jasno, odrasle tudi?
lp,Pia
Logiran
yo
gost
« Odgovor #63 : nedelja, 06.04.2003 : 09:42:46 »

Citat

Tudi meni je moj veterinar rekel, da je čipiranje precej boleče, še posebej za pse manjših pasem.


Kot nekateri ze veste, sem posvojila muco iz zavetisca Gmajnice. Zaradi njene preteklosti in zaradi tega, da ji ne bi bilo treba iti se kdaj cez to, kar je dozivela, sem se odlocila za cipiranje. Cipirali smo jo v ambulanti zavetisca.
Muco (ki me niti navajena ni bila, zato je seveda bila rahlo nezaupljiva) sem postavila na mizo v ambulanti. Muca je sedela, jaz sem jo bozala po glavi. Ko ji je veterinar vstavil cip, ni niti trznila, niti zamijavkala, nic. Jaz sploh nisem vedela, da je stvar ze koncana.
Od tega sta minila 2 tedna, muca nima nikakrsnih tezav, cip je ne moti. Niti je ne boli, ce ga jaz zatipam, se pravi dotaknem tocno tistega mesta, kjer se nahaja.
Meni se zdi vsa ta antipropaganda ces kako bolece je vstavljanje in kaksni so problemi potem, neosnovana.
Vsekakor bom cipirala tudi svoja psa.

Lp, Yo

p.s. Aja, v zavetiscu sem za cipiranje placala 1.800 sit. Kaksne so cene drugje, ne vem.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #64 : nedelja, 06.04.2003 : 12:17:45 »


Tudi sama aem izvedela, da je zadeva NEBOLEČA in da so vse ostale govorice "lari-fari". Tudi nobenega pomirjevala ni vmes kot je nekdo zapisal.
Cena na Kliniko v Kranju je 3.500 SIT. zA RODOVNIŠKEGA PSA SEBOJ PRINESEŠ ORIGINAL RODOVNIK, v katerega nalepijo en izvod kode, druga gre v register, tretja v rumeno knjižico,5 jih pa je ( 2 za rezervo!), ki ostaneta na kliniki ( tako nekako sem razumela).
Logiran
bbluette
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 401


« Odgovor #65 : nedelja, 06.04.2003 : 20:17:23 »

jaz imam z mikrocipiranjem kar dsti izkusenj. trenutno zivim v italiji kjer vse nase mladicke mikrocipiramo in ne tetoviramo. lahko zagotovim, da je mikrocipiranje povsem nebolec postopek. vcasih kaksen mladicek malo zacvili vecina jih pa sploh ne opazi. mikrocip se vstavi z zadevo, ki je prakticno inekcija malo vecja od obicajne. vsak lastnik dobi se nekaj izvodov stevilke oziroma kode. stevilka cipa se nalepi v knjizico cepljenj. na nekaterih razstavah v italiji ze pregledujejo pse neposredno ob vstopu v ring in tako preverjajo identiteto psa. mladicke cipiramo neposredno pred odhodom k novemu lastniku.

osebno se mi zdi mikrocipiranje zelo dobra stvar in recej manj boleca kot tetoviranje.

lp ksenija

kaksna je cena za mikrocipiranje v it. ne vem ker se vsi mladicki cipirajo zastonj.

v sloveniji nisem dobila nobenega konkretnega odgovora  na vprasanje o cipiranju psov. imam a doma najano uvozeno iz nemcije - cipirano, queency - uvozeno iz italije - cipirano in change - skoteno v sloveniji - necipirano, ker ne vem kje in kdo bi mi jo cipiral!
Logiran
ahasver
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #66 : ponedeljek, 07.04.2003 : 00:08:34 »

Moji pesi so čipirani.Nič posebnega razen tega da moreš imeti zveze na veterinarski postaji da ti to naredijo pred "rednim" letnim cepljenjem psov proti steklini, po novem takrat dobijo vsi čipe.
Cena čipa je 1500,00 sit. Vem pa da za čipiranje na fakulteti računajo 5000,00.Verjetno zato ker so oni prvi dobili čipe ko je podeljena koncesija, oziroma izbran ponudnik čipov.
Veterinarska fakulteta se je potrudila da so manjši uvozniki pocrkali in dobila monopol.Zdi se mi da zdaj Krka uvaža čipe.
Logiran
tobika
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #67 : ponedeljek, 07.04.2003 : 11:48:45 »

Lep pozdrav!

Jaz še zdaj ne razumem! (počasna pamet, kaj hočemo Wink) Moja psička je stara tri leta in jo moram zdajle cepit proti steklini. Ali jo moram tudi čipirat ali je to moja odločitev (če hočem) in koliko to stane?

Hvala za odgovore!
Logiran
Era
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #68 : sreda, 19.11.2003 : 17:09:06 »

Jaz sem odločno PROTI čipom. Doma imam 4 mesece staro maltežanko in lahko povem, da je zelo zelo občutljiva. Ko jo damo na cepljenje, ob vbodu inekcije tako cvili, kot da bi jo hotel veterinar zabosti, ko se ji kakšen košček lepilnega traku prilepi na dlako je spet strašen jok... Skratka, ima zelo nizek prag bolečine. Ampak neglede na vse to jo imam neizmirno rada. In prav zato nočem, da bi trpela. Čez nekaj mesecev naj bi šla na prvo cepljenje proti steklini, in seveda, naj bi dobila tisti čip. Neki moji prijatelji imajo tudi maltežanko, ki so ji že vstavili čip in jo to zelo moti.Na tistem mestu, kjer je bila čipirana se praska, in ko se čip premika pod njeno kožo, joče in cvili. Zares ne bi rada, da se to zgodi tudi moji psiški, saj vem, da bi tudi njo ta čip zelo motil.
Logiran
bbluette
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 401


« Odgovor #69 : sreda, 19.11.2003 : 21:10:52 »

jaz sem odlocno za cipiranje. postopek cipiranja je zagotovo precej manj bolec kot tetoviranje.

v italiji imajo vzreditelji na voljo da se odlocijo ali psa cipirajo ali tetovirajo. vecina jih cipira!

kako je v sloveniji ne vem, bom pa poskusila napeti vse sile da bi bilo moje leglo zgolj cipirano in ne tetovirano.

to kar pise daisy da ni nekega poenotenega sistema je popolnoma res.

predstavljajte si da imate v drzavi le eno ustanovo ki je od fci pooblascena za odcitavanje displazije. potem hocete s psom opraviti nemski korung in vam nemski klub rece da odcitavanja te ustanove ne priznava in vas poslje na vnovicno slikanje displazije ker zahteva original!!!!!!!

to se nam je zgodilo! mesec dni nazaj. torej o kaksnem poenotenju kljub evropski uniji, fci ju in ne vem se cem se zdalec ni govora.
Logiran
daisy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #70 : četrtek, 20.11.2003 : 09:54:06 »

bbluette, na žalost pri nas samo čipiranj eni možno  Angry
kot sem že rekla da sem vrejni referent pa sem mi vseeno to zdi neumnost. pa dajmo že enkrat te čipe. psa manj boli pa že vidi se ne.
era, to da psa moti čip so pa res neumnosti. ko boš svojo psičko peljala na cepljenje prej prosi veterinrja da ti pokaže kolikšen je čip. čip je kake 2-3 mm dolg in manj kot 1mm debel. motil ne bi niti hrčka kaj šele psa ki ima nekaj kilogramov več.
včasih je dobro kaj prebrati predno o tem diskutiraš.
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #71 : četrtek, 20.11.2003 : 13:11:10 »

Era naj te opomnim, da zakon določa prvo cepljenje proti steklini mora biti opravlejno do starosti 4 mesecev. Vem, da se tega večina ne drži, pa vendar ne odlašaj predolgo. Čip pa je pač obvezen in glede na to da nam prinaša kar nekaj prednosti mislim da tudi ni zgrešen! Če npr. zgubiš svojega psa in ga najditelj odpelje v zavetišče tam ugutovijo, da je pes čipiran, da si ti lastnik, te pokličejo in hopa imaš svojega psička spet doma. Po številki značke, ki jo ima pes na ovratnici (pod pogojem da je še ni izgubil med svojim potepanjem), je ugotavljenje lastnika vsaj celodnevni porojekt.  

LP Noli
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #72 : četrtek, 20.11.2003 : 14:21:30 »

Živjo vsem,
glede na temo,ki jo berem bi rada povedala vsem,ki še niso cepili svoje pse proti steklini, pa so rojeni v letošnjem letu da naj rajši pohitijo.Razlog je namreč finančni.Za vse pse rojene v letošnjem letu plača čip država,za  tiste pa,ki imajo starejše pse bodo morali njihovi lastniki seči globlje v denarnico,ker ga plačajo sami.
Na žalost imajo nekateri popolnoma zgrešeno mnenje, da je še leto star pes premlad, da bi bil cepljen proti steklini,ker se potem ne bo razvil tako kot bi se mogel.
LP
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #73 : četrtek, 20.11.2003 : 14:34:03 »

Samo nekaj o ceni cepljenj..na 2. cepljenje sem Galo peljala v Brežice, placala 6000, pred dnevi pa izvem, da je enako cepljenje v Brestanici 4000 sit.  Lips Sealed Lips Sealed

LP
Logiran
bbluette
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 401


« Odgovor #74 : četrtek, 20.11.2003 : 15:26:35 »

cip psa zagotovo ne moti. videla sem ze precej ampak res precej mladickov ki so bili cipirani in lahko z gotovostjo zatrdim (sicer je pa to ze razlozila tudi daisy ki stvar kot vzrejni referent dobro pozna) da je cipiranje precej manj bolece kot tetoviranje.
poleg tega je se precej prakticna stvar. nedavno sem dozivela v franciji na vhodu na razstavo poleg veterinarske kontrole tudi kontrolo identifikacijske stevilke. psi ki so imeli cip so stali poleg lastnika, pes je mirno mahal z repom medtem ko je veterinar odcital cip, psi ki pa so bili tetovirani npr. na notranjo stran stegna pa so se morali uleci na tla, mirovati, dogo so drzali stirje na tleh in ostali so se trudili razbrati tetovirno stevilko. to je sele neprijetno, ne pa vstavljanje cipa!
poleg tega pa to da cip potuje po telesu NI RES!

skoda res da v sloveniji samo cipiranje ni mogoce. res skoda.
ksenija

daisy ali se lahko odlocim za tetoviranje in mikrocipiranje obenem?? ali je potrebno cakati na prvo cepljenje? kaj gre potem v rodovnik st. mikrocipa ali tetovirna stevilka?

 
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 30   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Tema: ČIP!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines