mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:26:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Množica štirinožcev in dvonožna/i Alfa
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Množica štirinožcev in dvonožna/i Alfa  (Prebrano 18027 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #15 : ponedeljek, 27.07.2009 : 13:14:32 »

No, pri nas pa problemi. Kako vključiti začasneže v harmonijo stalnega ne-krdela.

Naši trije: Miško, Aja in Barak, so neko tako ne-krdelo, ker, Miško sicer mora čutiti, da je nadrejen moškim članom, kako pa to ve, pa mi ni jasno. Ko je prišel Barak, je Miško nekaj lajal in rinil vanj in ko je Barak zarenčal, je Miško zelo nestrpno zarenčal nazaj. Barak se je takoj umaknil in sta bila zmenjena. Od takrat nobenega incidenta več. Se pa Miško sicer ne sili v ospredje, ne za hrano, ne za sprehode. Poleg tega se NIKOLI ne igrajo med sabo, skupaj so samo, ko prosjačijo ali čakajo na sprehod ali mi pripravijo dobrodošlico. V bistvu samo stanujejo skupaj.


Potem smo začeli sprejemati začasnike. Do zdaj z njimi ni bilo problemov, sem pa čutila, da je, če pridejo punce, Aja malo ljubosumna (zadržana). Zato mi je bilo ljubše imeti fante. Rea se je vseeno zelo dobro vklopila in je Mišku zelo zanimiva (prej mu je bila Nika še bolj-ima rad velike punce). Tako zanimiva, da celo slabo vpliva na njegovo zdravje (ker potem Miško preveč nori). Potem je prišel Princ, ki ga ja Miško spet želel takoj podrediti, vendar se Princ ni dal in je "odgovarjal" nazaj. Miška to tako razjezi, da skoči vanj, in ga je potrebno dobesedno "sneti". Po drugi strani se Princ ni pustil sprovocirati in ni prišlo nikoli do pretepov. Seveda pa je bil Princ vedno v kletki, če nas ni bilo doma.

Zdaj je pri nas Eli, ki pa nima nobenega na,ena podrejati se. Imam občutek, da je takoj začutil, da je tu nekaj zanj in se skuša čimbolj vriniti. Do mene je izjemno prijazen, podredljiv. Mišku pa se ne da. Zato je Miško že čisto penast, ko ga samo vidi in dobesedno nori. K temu se je priključil še Barak, ki se je očitno odločil pristaviti piskrček in sta imela z Elijem že pravi spopad, ki sem ga prekinila, ker sem se bala za Baraka (mu pa očitno Eli, ki je fizično veliko močnejši, ni naredil nič). Punce se ne mešajo, razen Aje, ki je izredno živčna in laja za vsak drek (celo na žogo, ker noče skakati sama).

Včeraj je bil na obisku Princ in sta se z Elijem takoj sporekla (Princ se ni umaknil, smo ga morali umiriti, Eli se je šel kazensko hladiti v kletko).

Na sprehodu, pa ni z nobenim nobenega problema-očitno samo na domačem terenu.

Prosim za komentarje in nasvete-se učim ravnati z njimi. Ni mi (zaenkrat) opcija Elija odstraniti, ampak skulirati in vključiti.

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #16 : ponedeljek, 27.07.2009 : 16:05:16 »

Jaz bi preveč petelinastega prišleka na vse pretege zatirala. Njegovo je mesto zadnje luknjice na pišuki in tega se mora zavedati. Povsod bi bil tazaden in za vsak pretep bi bil on kaznovan. (trenutno podobno, samo ne tako dosledno "zatiram" Laki - ni povsod zadnja, nikakor, ampak za vsak špetir je kriva in kaznovana ona- zato ker je pretirano povzpetniška in je še močno premlada, da bi zlezla na vrh).
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #17 : torek, 28.07.2009 : 08:11:00 »

Ja, Lanabela, točno to delam, ampak ima hudič tako debelo kožo, kot bi si mislil, ok, me je, zdaj pa spet po starem. Eli je zdaj ločen od ostalih, nima z njimi nobenega stika.
Logiran
Matejka
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #18 : sreda, 29.07.2009 : 09:29:20 »

Mene pa zanima, če kdo od vas, ki imate več psov prakticira tisti  "razdelilec" - da imaš dva psa na enem štriku? Kakšne so prednosti in slabosti?

Hvala!

LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : sreda, 29.07.2009 : 09:44:28 »

Zelo uporaben, na njem vodim dve psici (nemska doga in bokserka). Vsekakor je v prednosti pred dvojnimi povodci v tem, da se le-ta ne prepleta in drzis v rokah samo enega in ne dveh. Morata pa biti psa na takem povodcu "prijatelja" in toliko vzgojena, da vesta, cemu povodec sluzi. Vsekakor ne bezljanju po svoje, temvec hoji ob skrbniku in pasjem kompanjonu. Za nevzgojene in morda netolerantne pse do drugih psov najbrz tak povodec ni uporaben, saj se lahko na njem priklenjena psa scufata. Prav tako najbrz ne za pse, ki so vajeni bezljanja po svoje okrog na fleksiju. Moj predlog je, da se najprej oba psa navadi na navaden povodec, torej hojo ob nogi, sele potem se ju da na skupnega. Ce sta psa navajena samo na fleksi, bo nekaj vec dela.
Logiran

majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #20 : sreda, 29.07.2009 : 09:47:17 »

Se popolnoma strinjam z Jano. Tole je pa še moja izkušnja:

"Razdelilec - coupler - kapler" uporabljam občasno in se dobro obnese, če imam na razdelilcu psa, ki sta vajena hoditi drug poleg drugega. Če psa tega nista vajena, nastane kaos, ker hoče eden naprej, drugi nazaj... pa še igrati se lahko začnejo...

Torej:

Prednosti - kadar imam razdelilec jih lahko peljem vseh 4-5 naenkrat na krajši sprehod. (Mi ni treba it 2x) Kadar sem s tamalima, ki/če lepo hodita, sploh ne opazim, da imam 2 psa.

Slabosti - srečevanje s spuščenimi psi (ni dovolj prostora), srečevanje z privezanimi psi (zapletanje).

Lp, Maja Smiley
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #21 : sreda, 29.07.2009 : 09:54:09 »

Še moja izkušnja z razdelilcem: psa morata biti približno enako velika, sicer manjšemu hitro zmanjka tal pod nogami, če večji hitreje potegne, pa tudi težko napelješ razdelilec, če je eden od psov občutno nižji.
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #22 : sreda, 29.07.2009 : 11:34:39 »

Tudi mene zanima ta reč. Ali razdelilce prodajajo v vseh trgovinah za živali ali me bodo butasto gledali, ko jih bom spraševala po tem?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #23 : sreda, 29.07.2009 : 17:45:50 »

V vseh večjih trgovinah za živali ga imajo (v Zooticu sem ga videla), za manjše pa ne vem - ga pa najbrž lahko naročijo.
Tudi jaz potrjujem to, da morata biti psa vsaj približno enako velika in obvezno že prej navajena, da hodita vsak na svojem povodcu. Pa še kljub temu boš na zaćetku rabila malo vaje in potprežljivosti, ko se bo npr. eden usedel in se odločil, da se ne premakne niti za milimeter, ker hoče svoj povodec, drugi pa bo istočasno hotel požret mimoletečega goloba. Wink
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Mei Tashi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 194


« Odgovor #24 : sreda, 29.07.2009 : 18:45:38 »

Tudi mi smo se nekaj časa sprehajali z razdelilcem, ampak smo kmalu prešli nazaj na navadne povodce. To pa zato, ker so psi na teh povodcih tako blizu skupaj, da je vsakič, ko je kdo dvignil tačko, polulal svojega soseda  Huh (govorim o samčkih).
Drugače so vsi moji navajeni na hojo ob meni na kratkem povodcu, ampak z razdelilci je bila pa vseeno prevelika gužva. Pa tudi bolj so vlekli in težje obvladaš točno tistega, ki povzroča težave.
Je pa res, da se z navadnimi povodci malo bolj zapletajo med seboj. Ampak to je zato, ker so 4je, ko sta bila samo dva, tudi teh problemov ni bilo  Wink
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #25 : sreda, 29.07.2009 : 19:57:35 »

Tudi jaz imam z razdelilcem dobre izkušnje. Večinoma ga uporabljam če sama sprehajam moji dve.

Najbolj moteče mi je bilo to, da sta se na začetku malo lovili ob "cahnanju" oz lulanju, po parih sprehodih pa sta pogruntali tudi to da ko ena počepne, druga počaka.

Nimam pa problema niti s sprehajanjem vsake na svojem povodcu. Ko gremo po pločniku ali ob cesti, enostavno pade ukaz "skupaj", kjer obe hodita ena ob drugi ob moji levi nogi, povodca pa kar skupaj primem, kot da bi bil samo eden.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #26 : četrtek, 03.09.2009 : 10:51:08 »

Prodajajo tudi v manjših trgovinah. Nam so ga posebej naredili, ker je psica precej večja od psa in ni bilo nobenega problema.
Logiran
dvapsa
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #27 : petek, 26.03.2010 : 17:17:18 »

Lahko kdo priloži kakšno sliko,ker nikjer ne najdem tega da bom znal razloziti kakšni prodajalki, v primeru da bi me "debelo" gledala Smiley

hvala

lp
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #28 : petek, 26.03.2010 : 20:16:37 »

Lahko kdo priloži kakšno sliko,ker nikjer ne najdem tega da bom znal razloziti kakšni prodajalki, v primeru da bi me "debelo" gledala Smiley

hvala

lp

Prodajalci načeloma vejo kaj je dopler/kapler oz razdelilec. Nič bat.

Lp, Maja Smiley
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #29 : sobota, 02.04.2011 : 23:56:48 »

Sem našla tole temo in jo malce obnavljam Wink
Oxa in Indy se krasno razumeta, skupaj spita in super funkcionirata Smiley
edini (drugi) fajt je bil maja 2010, ko sta se ''počili'' zaradi mačjih dudarjev... dudarje sta obe ''umivali'', ko pa sta se znašli pred inkubatorjem, ko so tamali spali, je pa ''počilo'' Lips Sealed   pa meni tudi Roll Eyes
Od takrat do danes nobenih težav Kiss
Praktično vseskozi po 5 psov na moji ''grbi'', ni lepšega Kiss


Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Množica štirinožcev in dvonožna/i Alfa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines