mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:50:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Količina hrane
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Količina hrane  (Prebrano 26836 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #60 : četrtek, 29.03.2012 : 13:42:03 »

Pri alergijah je fino voditi dnevnik; samponi, praski, mehcalci, razna cistila, hrana (tudi dodatki), gnojila; zdaj tudi cveti kup zadev, tako da je to tudi lahko faktor.

Kar se hrane tice - pri izlocevalni dieti se nekaj tednov (razlicne info; tudi 8 tednov lahko) hrani en "mesni vir" in en vir "OH", po moznosti kaj takega, cesar pes se ni jedel. Brez dodatkov. Kasneje se zacne dodajati druge vire mesa, OH, zelenjave itd...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kikolina
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #61 : četrtek, 24.05.2012 : 20:28:59 »

Jaz imam eno leto staro labradorko, prej smo jo hranili 2x na dan, in je bila prava bajsa, tako, da smo omejili obroke na 1x dnevno,  tako, da je zdaj malo shujšala. Vendar se mi včasih zdi, da skoraj premalo. Hranimo jo z briketi, in bi bila zelo vesela, če bi kak lastnik labradorca povedal koliko količinsko mu daje hrane. No lahko tudi kdo drug. Smiley
Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #62 : četrtek, 24.05.2012 : 20:47:49 »

Kikolina, zakaj ji še naprej ne daješ dveh obrokov in pač ustrezno manjših/polovičnih? Boljše je dva manjša, kot en večji.

Priporočena količina hrane je glede na idealno težo psa navedena na vreči. Količino je treba prilagoditi, ker nekateri psi bolj, drugi manj, izkoristijo pojedeno hrano.

Sicer pa se priporočeno količino hrane zmanjšuje za približno 30 %. Torej, če ima prekomerno težo, hrano zmanjšaš za 30 %. Če ni učinka, spet za 30 % itn. Moraš biti pa dosledna in tehtati hrano, določanje količine na uč ni ravno učinkovito. Wink
Logiran
vančka pomarančka
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #63 : torek, 23.04.2013 : 07:16:16 »

Prosim za pomoč.
Naš 5-mesečni ciganček (mešaček) tehta zdaj 10 kg, na embalaži njegovih briketov, ki so namenjeni mladičem, pa je tabela samo za pse večje rasti (za mini in srednje pasme ni nič). Briketi so kvalitetni (zdaj res ne vem katera znamka), Pan jih ima rad, vendar imam občutek, da bi on še več pojedel kot mu damo.
Hranimo ga 3x dnevno in sicer zjutraj in zvečer po 50 g briketov (na Hillsovi embalaži piše, da naj bi tak pes (teža, starost) pojedel cca. 150-250 g/dan), popoldan pa kuhano (cca. 100 g kuhane hrane) ali pa spet brikete, odvisno. Pač... na dan dobi cca. 200 g hrane.

Imam pa občutek, da je 50 g briketov na obrok premalo. Pan sicer ni suh, seveda ni debel, ampak res ne vem... Berem, da nekateri že spuščajo popoldanski obrok, ampak mi to naredimo samo, ko gremo v šolo (da je tam lačen in se potem bolj potrudi za priboljšek).
Je pa res, da iztreblja po 2-3x dnevno, po čemer sem sklepala, da je hrane dovolj.

Ali mi lahko svetujete kako naj ugotovim ali je premalo, preveč, ravno prav? Od prejšnjega psa (velika mrcina) sem že namreč pozabila...

LP vsem...
Logiran
Klawdy
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #64 : torek, 23.04.2013 : 08:42:14 »

Jaz se nikoli ne ravnam po tabeli na embalaži, ker ali so tam količine full pretirane ali pa premajhne. V glavnem nikoli ni ravno prav, ker je vse odvisno od aktivnosti in metabolizma psa. Jaz hranim vedno po občutku in sicer na začetku vzamem neko količino, ki se mi zdi kolikor toliko OK glede na velikost in starost potem pa psa redno pretipam in se glede na to odločim ali potrebuje večji ali manjši obrok. Jaz hranim 100-200g manj kot piše na embalaži, nekateri pa potrebuje kar precej večje količine.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #65 : torek, 23.04.2013 : 09:16:02 »

Vidiš, Klawdy mene je pa to neslo. Izkušenj nisem imela, bil je moj prvi pes. Lačen je bil non-stop. Fehtal hrano, da je bilo nadležno. Kljub temu, da ni nikoli dobil iz mize nič, je vsak dan poiskusil, če mogoče pa danes bo. Ko je bil star eno leto, so bila rebra zalita.
Od takrat dalje mu brikete tehtam. Razdelim na dva obroka. Če je le mogoče, poje cel obrok na kliker. Tako poje bolj počasi in dobi občutek sitosti. Drugače je pa naš sestradan do konca.
 Včasih gledam kako oddajo o psih. Sestradanih. Ko jim dajo hrano, pes plane in poje. Zraven pa modrujejo, ja, lačen je. Dejstvo je, da naš ni lačen, pa na hrano plane tako kot pes, ki je res lačen. Včasih ga je prav težko gledati, ko takšne surle dela, kot da bo izdihnil vsak čas.
So psi, ki mislijo, da so lačni ves čas. Naš je med takšnimi. Saj je enostavno v šoli, ko dela na hrano, doma je pa to nadležno.
Če vaša ni presuha, se bo potrebno sprijazniti z žalostnimi očki in ji kruto odmerjati hrano. Ali pa bo predebela. 
Logiran
Klawdy
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #66 : torek, 23.04.2013 : 09:42:21 »

Ja mi imamo tudi enega takega, ki je lačen 24ur na dan in bi pojedel kolikor bi dobil pa tudi, če potem ne bi hodit mogel. Imamo pa tudi enega, ki se mu pozna vsak gramček briketov preveč in pri njem res moram pazit, da je količina vedno enaka, drugače se mu takoj začne nabirat. Je pa seveda količina hrane in to kako hitro se pes redi precej odvisno od sestave briketov.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #67 : torek, 23.04.2013 : 09:54:04 »

Pri nas se ne tehta, pomagam si pa z mero (plastično šalčko/šalčkama).
Po deklaraciji bi ta-mala morala dobiti 300g+ za njeno kilažo, dobi cca. 120g.
Desc bi moral dobiti 400g+, dobi okoli 200g. Vsak poleg briketov dobi še eno večjo zajemalko za njiju kuhane hrane + priboljške.
Če bi hranila po deklaraciji, bi bila oba širša, kot daljša. Že tako nobenemu ne bi škodovala kakšna kilca manj.
Količina hrane je različna pri različnih psih. Odvisno od metabolizma in količine aktivnosti. Določanje je pa stvar "poskusov", kot je napisala Klawdy. Pa razlika je tudi zima/poletje.
Pri nas smo šli na dva obroka pri 6-ih mesecih. Pa obvezno je treba odračunati priboljške. Za požeruhe se obnese kong, ali pa posebna posoda, ki preprečuje goltanje.
Papcalo bi se pri nas 24/7, ampak morata boga prestradana kuŠka pač potrpeti s svojima trdosrčnima dvonožcema.  Lips Sealed Tongue
 
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #68 : torek, 23.04.2013 : 11:09:33 »

Tabele na embalazi so vodilo. Obicajno so razdeljene na kolicine za bolj in na kolicine za manj aktivne pse.
Na zacetku, ko preides na eno hrano (se toliko bolj, ce je kuza nov in nimas predstave od prej kako reagira na priporocene kolicine) se je fino teh tabelc drzat, potem pa vidis kaj se s psom dogaja. Ce se prevec poredi, ustrezno zmanjsas kolicino, ce je presuh, dodas. Ce so odkloni preveliki, je vredno razmislit o menjavi hrane - za tiste, ki so kljub ogormnim kolicinam hrane presuhi, na kaj mocnejsega, pa tiste, ki se redijo ob "petih briketih", pa na kaksno light varianto (s predpostavko, da gre za psa, ki ima dovolj gibanja).

Vančka pomarančka - priporocene kolicine briketov se razlikujejo ne samo glede na znamko, ampak tudi na okus/verzijo hrane. Tako da si z napisom na Hill'sovi hrani nimas prav nic za pomagat, ce npr. hranis Orijen. In obratno. Pogledat bo potrebno na vaso embalazo in prilagotid kolicino. Ce je kuza v primerni kondiciji - torej ne presuh in ne predebel, potem je kolicina ok. Bi bilo pa, ce je res ves cas lacen, za rasmislit o hrani z nizjim glikemicnim indeksom. Ker pa niti sama ne ves s katero hrano hranite, bo tezko dati kaksne konkretne napotke.
m.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Količina hrane
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines