mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 09:47:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Akcije  |  Tema: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc  (Prebrano 101236 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« : sobota, 25.04.2009 : 12:31:22 »

Vse skupaj se je začelo z »reševanjem« majhne psičke, privezane na kratko verigo, daleč stran od vseh, v enem od pomurskih ciganskih naselij… Želeli smo ji izboljšati razmere.

»Pogumno« smo šle reševat situacijo.

Kot si lahko vsi predstavljate, seveda ni ostalo samo pri tej psički… Vidiš sosedovega, ki je še na slabšem. Ko si pri sosedovem, vidiš, da jih je pri sosedovih 9, nepreskrbljenih, iz prve vasi se kar na enkrat znajdeš še v drugi vasi… Te živali živijo res v groznih razmerah.

To pa že tako ne gre. In smo jih začeli redno obiskovat. Redno in tečno in prijazno in strogo pa spet prijazno, spet zelo tečno ampak večinoma smo prišle v tonu, ki jim je dal vedeti, da jim želimo le pomagati. Z nasveti, s pomočjo iskanja domov psom za katere ne morejo poskrbeti, s siljenjem v sterilizacijo njihovih psičk (muc), z daljšanjem verig, s preseljevanjem psov iz najbolj osamljenega dela dvorišča... Spet je bilo bolje, naslednjič pa smo spet odhajale od njih popolnoma razočarane… Ampak celokupno, stvari gredo na bolje. Če pomislim, precej na bolje.

S pomočjo mojpes.net-a (hvala Jana!) pa se je začelo čisto zares. Tako, da smo zdaj ena lepa skupina: terenci, začasni skrbniki, moralni podporniki pa seveda finančni podporniki, brez katerih pa tako ali tako nič ne bi mogli. S pomočjo Repka, društva za pomoč brezdomnim živalim (TRR: 03107-1000197021, pripis "Pomurje"), zbiramo denar in vsa ostala nujno potrebna sredstva in pse vozimo v začasne domove, kjer jih s pomočjo zbranega denarja veterinarsko oskrbimo (kastriramo/steriliziramo, cepimo, čipiramo), spoznamo njihov karakter in jim iščemo najprimernejše lastnike – za vedno.
To se dogaja v tej temi: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,29182.msg523239.html#msg523239
Ni vse tako zelo enostavno kot se bere, ampak na koncu nam večinoma nekako uspe…


Največji cilj, ki smo si ga zadali, je sterilizacija (vseh) psičk, ki ostajajo v ciganski vaseh, ki jih obiskujemo. Namreč, če bo čez pol leta spet en kup naraščajev, kaj smo pa naredili? Ti ljudje ne dajo denarja niti za ampulo proti bolham, da bi psa rešili te nadloge (to velja za večino, seveda so tudi izjeme!). In popolnoma vseeno jim je, če je njihova psička sterilizirana ali pa ni. No, zdaj že nekateri govorijo o tem, da bi oni tudi želeli »da njihova psička več nima malih«, ampak zdaleč ne vsi in še tem, ko slišijo, da je treba to tudi plačat, interes po sterilizaciji čist skopni.
Večinoma pa je v prvi vrsti že velik dosežek, da se lastnik sploh strinja s sterilizacijo, velik dosežek. Uh, kar hudo jim stori, nekaterim, da malih luštnih kepic več ne bi bilo. Začnejo kar kričat…

Zato bomo v tej temi osredotočeni izključno na sterilizacije psičk in muc, ki ostajajo v teh vaseh.
Se pravi, večino sterilizacij bomo financirali mi, z lastniki pa se bomo dogovarjali individualno od primera do primera različno, kakšen bo njihov prispevek (vsekakor velik ne bo...).

Seveda smo brez denarnih sredstev suhi in nemočni (in lahko o sterilizacijah samo sanjamo), zato bomo denar za sterilizacije zbirali na račun Društva za zaščito živali Pomurja:


NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom »STERILIZACIJE«.
Društvo za zaščito živali Pomurja,
p.p. 30,
9000 Murska Sobota
[/b]

Vsem, ki boste priskočili na pomoč, iskrena hvala.
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #1 : sobota, 25.04.2009 : 12:57:09 »

Pa da ne bo zgledalo, da samo govorimo Huh, prvo sterilizacijo smo že izpeljali Smiley

Mlado psičko Barbi, verjetno tik pred prvo gonitvijo, sva s terenko imele v mislih za sterilizacijo že od januarja. Včeraj smo zadevo po še pa še pa še pogovarjanja, pregovarjanja končno izpeljali  Cool.

Lepa Barbi, lepa.                                                                    Dajanje tablet proti notranjim zajedavcem.


Čakamo...

Po sterilizaciji...                                                                       Kako jo naj vrnem nazaj na verigo???

Uživajmo...                                                                               Spet doma.


Tako da je naše trenutno stanje -70€ Huh

To je bilo za lažji štart  Cheesy.
Logiran
terenka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 109


« Odgovor #2 : nedelja, 26.04.2009 : 09:24:41 »

Dogovor z lastniki je bil, da prispevajo polovico zneska,ker zdaj "res nimajo" so prosili, če lahko v dveh obrokih in povedali kdaj bodo lahko dali.Vse to smo uradno zapisali in podpisali.Me je Eponca, ko sva odhajali vprašala, kaj mislim, če bodo dali???Ponavadi sem rekla neeeeeeee,nikoliii; tokrat pa imam upanje, ker so bili zelo zelo hvaležni, da smo rešili Barbi...Bili so ponosni nanjo, ko so videli slike kako izgleda v naravi,na prostem, skoraj niso verjeli, da je to ona...
Težko jo je bilo dati nazaj na verigo, sicer jo večkrat spustijo; a zelo sem vesela, da njeni potomci ne bodo nikoli ne na verigi, ne v smrdljivih boksih... Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #3 : sreda, 29.04.2009 : 21:31:21 »

Naslednja psička, ki bo sterilizirana, ko zberemo dovolj sredstev:

Urška


Sredi največje zime je kotila. Ko smo vprašali, kje so mladički, je lastnica rekla: "Otroci so jih vlačili okrog in so pomrli."
Sama je ne bo dala nikoli sterilizrat pa tudi enega centa ne bo prispevala za sterilizacijo (ker ji visi vse skup dol!).
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #4 : sreda, 29.04.2009 : 21:34:07 »

A ste se v njeni temi pogovarjale, da je predebela? Ja, ste se ja. Jaz pa celi čas razmišljam, predebela?, eh ona pa že ni bila nikoli predebela... Zdaj pa mi prileti komet čez pamet, mogoče pa je (pre)breja!
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #5 : sreda, 29.04.2009 : 21:41:21 »

Misliš to resno? Trup ima sicer res ogromen v primerjavi z glavo, da bi bila breja, pa mi ni prišlo na pamet. Pa sem jo šlatala in mečkala več minut...   Sad  A boš šla počekirat?
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #6 : sreda, 29.04.2009 : 21:46:41 »



Ne vem... Čas bi že skoraj lahko bil... Če pa še ni pa bo kmalu. Bo že kaki pekimezer mimo prilaufal.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #7 : sreda, 29.04.2009 : 22:10:43 »

Si verjetno mnogi mislite "K**c, če za sterilizacijo ne dajo cigani, ki so njeni lastniki, zakaj bi dali mi"... sej sem si jaz ves čas isto mislila. Ampak v ponedeljek sem bila tam, vidla naselje, vidla psičko v njenem "naravnem okolju". Ko smo hodile po vasi, so nam sledili v gručah, govorili en čez drugega in vsi neki hotli. Lezli so iz lukenj kot kaki žužki. "Gospa, jaz bi eno tisto za psa sprehajat. Dajte no, vem, da jih imate." "Gospa, a mi date eno hrano, sem videl, da jih mate v kombiju. Daaaajte miiiiii!" "Še meni dajte posodo za psa. Ne, dve mi dajte. Sej ste dali onemu. Hočem to!" Bemti, kako zajedalsko življenje!

Ženski, ki je kukr lastnica te psičke, se fučka za vse razen za njeno rit. Drla se je čez nas, kako ona ne živi v tej hiši, da tu živi samo še njena mama, da naj psico kar odpeljemo, da njej se j**e. Ko je Petra rekla, da jo odpeljemo, če podpišejo, da ne bodo več imeli psa, je že sikala. Sem čakala samo še predavanje o tem, kakšne so njene človekove pravice. To ne moreš verjet, še ko to vidiš in slišiš, ne.

Če nič ne naredimo, bo sranje. Če pomagamo, sfinanciramo npr. kako s/k, se bo gotovo našel vsaj kak med njimi, ki si bo mislil "Kul, itak mi vedno vse pade z neba. Zakaj bi se sploh trudil". Ampak vseeno. Sej vsi vemo matematiko, vsaj na tem forumu jo ponavljate/jo/mo ves čas: ena psica ima lahko v enem letu dve legli, v vsakem je lahko tja do recimo 10 mladičev. Torej recimo 20 skupno. Če je med njimi tudi samo ena samička, je to še 20 dodatnih.

To je ena taka %&#)$=@:,.!# pat pozicija. Al se gremo principe in tem ničvrednežem nič ne damo, ker so, kar so - ničvredneži. Al pa damo cinizem vsaj malo na stran in preprečimo razmnoževanje vsaj kake psice. V vsakem primeru nekaj izgubimo in nekaj dobimo.

Torej, kaj bo? Princip al prava stvar? Jaz dam polovico za njeno sterilizacijo, a da kdo še polovico?
Lp, Tjasa
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #8 : sreda, 29.04.2009 : 22:22:20 »

Dam jst. Wink
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #9 : sreda, 29.04.2009 : 22:48:40 »

miskica, situacija, ki si jo opisala, je grozljiva. Resnicno. Mislim, da je v primeru Romov tezko kaj doseci v smislu ozavescanja. V to sem prepricana, se posebej po tem, ko sem poslusala enkratno predavanje s podrocja komunikacije. Ce je tradicija neke skupine ljudi mocna, je skoraj nemogoce to tradicijo prekiniti in vzpostaviti ustrezno komunikacijo v smislu, da se jih skusa spreobrniti. Zalostno, a v to sem zacela verjeti. In Romi so odlicen primerek za ponazoritev take situacije.

Hudo mi je, ker berem, kaj se tam dogaja, ne morem pa niti financno pomagati ...

Najmanjsa stvar, ki se jo tam doseze, je velik napredek.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #10 : sreda, 29.04.2009 : 23:07:05 »

Se strinjam, sicer pa v takem primeru niti nima veze čigave so živali, konec koncev se bo itak v nasprotnem primeru iskalo še domove za njihove potomce (če damo dobrobit samih psic in muc na stran) in teh domov očitno ni za vse, financ pa tudi ne..
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #11 : sreda, 29.04.2009 : 23:21:38 »

Mene je groza že samo, ko po slikicah vidim kje in kako živijo.  Cry To ni ničemur podobno, bemti no. Te polomljene, zimprovizirane ute ...  Sad to so potem psi, katerim se ne mislijo "odpovedat" in ne bodo šli za oddajo v nove domove, če prav razumem, ne?

Kot sem že obljubila, bomo res probali pomagat ... saj sploh ne vem - koliko cca je ena sterilizacija, da vsaj okvirno znam predstavit?
Logiran
daisy85
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #12 : četrtek, 30.04.2009 : 11:16:39 »

Živjo.

Jaz bom tudi prispevala za sterilizacije takoj ko dobim plačo, to je 10.5. Sem pa  zmedena glede donacij. Torej če prav razumem sta odprta dva računa za nakazila, en je za zbiranje sredstev in opreme:
REPEK-Društvo za pomoč brezdomim živalim
Pot v Hrastovec 9a
1231 Ljubljana-Črnuče
TRR: 03107-1000197021 s pripisom "Pomurje

in en za sterilizacije:
NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom
»STERILIZACIJE«
.
Društvo za zaščito živali Pomurja,
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota

Kar pomeni, da če nakažeš na Repkov račun, ta denar ne more biti porabljen za sterilizacije, prav razumem?
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #13 : četrtek, 30.04.2009 : 11:21:02 »

daisy85, prav razumeš Wink. Zato sta tudi odprti dve temi za zbiranje. Pa hvala za donacije Kiss!
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #14 : četrtek, 30.04.2009 : 12:25:14 »

[
Citat
Kar pomeni, da če nakažeš na Repkov račun, ta denar ne more biti porabljen za sterilizacije, prav razumem?

Dodam pojasnilu od Royalty: lahko, a denar, nakazan na Repka, gre za tiste, ki bodo iskali nove domove, denar nakazan prav specifično za STERILIZACIJE pa gre za tiste, ki (žal) ostajajo.

Katarina
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Akcije  |  Tema: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines