mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:45:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev  (Prebrano 38497 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #45 : četrtek, 02.02.2012 : 14:12:02 »

Po podatkih IVZ se je v zadnjih štirih tednih povečalo število okužb z virusom influence A pri ljudeh. To pomeni, da se je zares začela sezona gripa, letos očitno malce kesneje kot je to običajno. Če znake gripe opazite pri sebi (ali katerem od družinskih članov), upoštevajte preventivne ukrepe (dihurja namestite v odmaknjen, manj frekventen prostor, stike omejite na najnujnejše, uporabljajte zaščitno masko, rokavice in razkužila), da ne okužite še dihurja.
Če zboli dihur, se o postopanju z veterinarjem posvetujte po telefonu (obvezno prej pokličite, da za pregled določite termin, ko v čakalnici in ambulanti ne bo drugih ljudi in drugih dihurjev), v nobenem primeru pa dihurja ne zdravite sami. Zdravila, ki jih ljudje uporabljamo pri lašanju težav ob gripi in prehladu, so za dihurje (in večino drugih domačih živali tudi) toksična in lahko zaradi njih poginejo.

Več o gripi pri belih dihurjih pa tukaj.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #46 : nedelja, 19.02.2012 : 20:28:18 »

Jutri ob 13h bomo v oddaji Živalski blues, na radiu Koper, predstavili dihurje. Vabljeni k poslušanju.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #47 : ponedeljek, 20.02.2012 : 12:33:21 »

Zaradi tehnicnih tezav smo snemanje prestavili, nov termin sporocim naknadno.
m.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #48 : torek, 21.02.2012 : 14:31:46 »

Posneto. Smiley Oddaja bo na sporedu jutri, 22.2.2012, ob 10. uri, na frekvenci Radi Koper.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #49 : petek, 09.03.2012 : 19:47:22 »

Obširen prispevek o kastraciji (in sterilizaciji) dihurjev v katerem boste izvedeli kdaj, zakaj in kako.

Za samičke, ki niso namenjene vzreji, je kastracija iz zdravstvenih razlogov nujna! Samice, ki se ne parijo ali niso kako drugače stimulirane k ovulaciji (npr. z zdravili), lahko preidejo v trajno gonitev, ki lahko traja tudi več mesecev. Zaradi dolgotrajnega izločanja spolnih hormonov v primeru trajne gonitve lahko pride do hude slabokrvnosti, če ne ukrepamo, celo do pogina, pogosto pa se pojavi tudi gnojno vnetje maternice.
Kastracija samčkov iz zdravstvenih razlogov ni potrebna, se jo pa priporoča, saj se s tem izognemo markiranju in agresivnosti. Po posegu se tudi močno ublaži vonj živali, ki je, predvsem pri gonečih samcih, izredno močan – celo tako, da se ga navzame stanovanje, prostori, kjer žival spi, in celo naše obleke.

Več pa na klik.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #50 : sobota, 17.03.2012 : 12:45:12 »

V sredo smo iz Zavetisca Maribor prevzeli dihurja, ki se je tam znasel. Dihur je cipiran, cepljen proti steklini, dal je cez 14 dnevno karanteno in dobil je ampulo proti parazitom.
V cetrtek je sel na "urgentno" kastracijo, cez 14 dni bo se prvic cepljen proti pasji kugi. Vmes se bomo trudili, da ga socializiramo. Zaenkrat je videti, da ni imel prav veliko stika z ljudmi (ali pa vsaj ne pravega), ni sicer, da bi prav napadal in se zaganjal, ko prides blizu, ce ga zelis pa vlaciti po rokah, pa zaenkrat se pokaze, da mu to ni prav. Je pa stanje boljse kot smo mislili.

Se slika za zaenkrat tukaj, ko bo pripravljen na odhod v nov dom (v zavetiscu vedo, da se bo oddajal, oz. je bil tak dogovor), mu bom pa v sosednji rubriki temo odprla.

[attachment deleted by admin]
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #51 : sobota, 21.04.2012 : 10:01:28 »

Cez vikend (od 9h do 19h, v soboto in nedeljo) Zverinice in njihove zverinice najdete na 11. Bioexo razstavi, ki poteka na standardnem mestu, rastlinjaku BF, nasproti zivalskega vrta.
Mi bomo spet pripravili informativno stojnico kjer boste lahko kupili izdelke našega društva, poleg tega boste lahko v živo občudovali dihurje, ki bodo sodelovali v “dihurčkovi igralnici”.
To je idealna priložnost, da si vsi, ki razmišljate o nakupu dihurja te kosmatince ogledate tudi v živo in njihove skrbnike povprašate o vsem kar vas zanima. Nekaj je namreč ogledovanje slikic na internetnih straneh, branje člankov in občudovanje dihurjev v trgovinah za živali, drugo pa jih je videti “v elementu”. Lastniki vam bodo predstavili tudi tiste navade in plati teh zverinic o katerih je potrebno razmisliti pred nakupom dihurja.
V igralnico dihurjev lahko pripeljete tudi svoje dihurje vendar s pogojem, da so živali veterinarsko pregledane, cepljene proti pasji kugi in tretirane proti parazitom. Še posebej opozarjamo, da je na novo kupljenih osebkov ne vodite v to igralnico in da jih tam spustite na lastno odgovornost.
Vec o programu na http://www.zverinice.com/drustvo/11bioexo?
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #52 : sobota, 28.04.2012 : 19:08:29 »

Imamo nov drustveni "proizvod". Cheesy
Unikatni obeski za srečo iz fimo mase - Vesele zverinice oz. Happt Ferrets.
Cena 5 EUR. Izkupiček je namenjen za oskrbo dihurčkov, ki so v začasni oskrbi članov Društva Zverinice.
Naročila na narocila@zverinice.com





Prva serija - taoranzni - je ze skoraj razprodana, ubogi revezi se imen niso uspeli dobiti ... Nov dom iscejo se oba sredinska in tacrni.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #53 : ponedeljek, 30.04.2012 : 19:21:11 »

Dihurčkov dan, 19. 5. 2012


V Društvu ljubiteljev dihurjev – Zverinice smo se odločili, da za ljubitelje dihurjev organiziramo prireditev, imenovano Dihurčkov dan, za katero načrtujemo, da bo postala tradicionalna. Namen prireditve je srečanje ljubiteljev dihurjev in spoznavanje dihurjev v živo, kar je namenjeno vsem, ki razmišljajo, da bi si belega dihurja omislili za hišnega ljubljenčka.

Člani društva bomo odgovarjali na vprašanja o dihurjih, organizirali bomo praktično delavnico o osnovni negi dihurja in delavnico izdelovanja igračk. Priznana predavatelja in strokovnjaka za dihurje, doc. dr. Jožko Račnik, vodja Ambulante za ptice, male sesalce in plazilce na VF in Maja Čonč, predsednica Društva Zverinice bosta pripravila informativni predavanji o dihurjih. Poleg tega bomo organizirali dihurski “vrtec” in igralnico, več zabavnih tekmovanj, srečelov ter veterinarsko stojnico, na kateri bo veterinar odgovarjal na vprašanja o skrbi za zdravje belih dihurjev, organizirali bomo preventivno merjenje glukoze v krvi in pregledovali ušesne brise na morebitno okužbo z ušesnimi garjami.

DATUM: sobota, 19. maj 2012

KRAJ: KUD France Prešeren, Karunova ulica 14, Ljubljana, Slovenija


URNIK:
11:00 Odprtje Dihurčkovega vrtca in igralnice
11:15 – 12:00 predavanje – BELI DIHUR IN VETERINAR – ZANIMIVA DRUŽBA (doc. dr. Jožko Račnik)
12:15 – 13:00 delavnica ROKOVANJE Z DIHURJEM IN OSNOVNA NEGA DIHURJA
13:15 – 14:00 delavnica Izdelovanje tunelov in spalnih poligonov za dihurčke iz starih oblek (Monika Koprivnikar); razstava del
14:15 – 15:00 predavanje: POGOSTA VPRAŠANJA O BELIH DIHURJIH (Maja Čonč)
15:00 – 15:50 Zabavno tekmovanje HITROSTNO SKOZI CEV IN POLIGON
16:00 – 16:50 Zabavno tekmovanje NAJ NAJ NAJ
17:00 – 17:50 Zabavno tekmovanje ZEHCEV NA MINUTO
18:00 Zaključek vrtca in igralnice


PODROBNEJŠA PREDSTAVITEV PROGRAMA

PREDAVANJE BELI DIHUR IN VETERINAR – ZANIMIVA DRUŽBA
V 45 min dolgem predavanju, bomo bodočim in trenutnim lastnikom in skrbnikom dihurjev podrobno predstavili, kako izgleda obisk pri veterinarju in skušali ovreči strah pred obiskom veterinarske ambulante, ki ga imajo nekateri lastniki. Poudarili bomo, kako zelo pommebno je, da ob težavah čimprej kontaktiramo veterinarja. Beli dihurji svoje zdravstvene težave namreč zelo dobro skrivajo, in ko se klinični znaki pojavijo, je lahko bolezen že zelo napredovala. Predava doc. dr. Jožko Račnik, vodja Ambulante za ptice, male sesalce in plazice na Veterinarski fakulteti v Ljubljani.

PREDAVANJE POGOSTA VPRAŠANJA O BELIH DIHURJIH
V 45 min dolgem predavanju bomo odgovorili na najpogostejša vprašanja, ki jih ljudje postavljajo o dihurjih. Vprašanja bodo zajemala vse vidike lastništva dihurja – tako glede nakupa, kot glede vedenjskih značilnosti, prehrane, nege, bivanja, …  Predava strokovnjakinja za bele dihurje in predsednica Društva Zverinice Maja Čonč.

DIHURČKOVA IGRALNICA IN VRTEC
Tu bodo lastniki pustili svojo zverinico, da se spozna in poigra z drugimi dihurčki. Ostali obiskovalci pa bodo lahko opazovali dihurje pri njihovih vsakdanjih vragolijah.  Pogumnejši in radovednejši bodo lahko dihurja tudi prijeli v roke in ovohali njegov znameniti vonj. Vedno bo prisoten vsaj en član društva, ki bo zverinice nadzoroval in odgovarjal na vprašanja obiskovalcev.
Vsi dihurji, ki bodo sodelovali v igralnici in vrtcu morajo biti cepljeni proti pasji kugi, zdravi in kastrirani.

DELAVNICA IZDELOVANJE TUNELOV IN SPALNIH POLIGONOV ZA DIHURČKE IZ STARIH OBLEK
Imate stare hlače ali pulover, ki ga ne oblečete več? Zakaj bi te obleke ždele v omari, če lahko iz njih ustvarimo pravi zabaviščni park za dihurčke? Tunel iz hlač, ležalnik iz majice,… Samo malo domišljije in vse bo pripravljeno v zelo kratkem času. Zabava se lahko začne.
Zverinko sicer ustvarja večinoma za mačjo zabavo, vendar so njegovi prijatelji tudi dihurčki, zato tudi njim želi veselo raziskovanje in udobno sanjarjenje.
Na delavnico torej prinesi stare hlače, pulover ali majico iz močnega blaga, šiviljski pribor ter dobro voljo. Odnesel boš kar nekaj idej in mogoče že tudi nekaj kotičkov za dihursko zabavo.
Delavnico vodi Monika Koprivnikar, Zverinko.
Zaradi lažje izvedbe so zaželene predhodne prijave (na psh172@gmail.com).

DELAVNICA ROKOVANJE Z DIHURJEM IN OSNOVNA NEGA DIHURJA
Pokazali bomo, kako pristopiti k dihurju, kako z njim rokovati, ga razumeti in se z njim sporazumeti na primeren način. Prikazali in praktično izvedli bomo osnovno nego dihurja – nega dlake, pregled zobovja, krajšanje krempljev, čiščenje ušes,… Vabljeni tako opazovalci kot negovalci.
Zaradi lažje izvedbe delavnice je zaželjen lasten dihurček in oprema: krtača, ščipalček za kremplje (ščipalka za nohte), brisačka, pasta,… Na voljo bo tudi nekaj “mečkabilnih” dihurčkov potrebnih vaše nege, pa tudi nekaj pripomočkov.
Delavnico vodi Maja Čonč, Društvo Zverinice.
Zaradi lažje izvedbe so zaželene predhodne prijave (na psh172@gmail.com).

ZABAVNA TEKMOVANJA
Organizirali bomo tri zabavna tekmovanja z bogatimi nagradami in priznanji za tri “najboljše” dihurje.
HITROSTNO TEKMOVANJE
Dihurji se bodo pomerili v teku skozi cev in čez poligon z ovirami.
NAJ NAJ NAJ
Zabavno tekmovanje na katerem bomo izbrali NAJ dihurčka – pomerili se bodo v teži (najlažji in najtežji), dolžini/velikosti (najdaljši/najkrajši), dolžini repa (najkrajši/najdaljši).
TEKMOVANJE V ZEHANJU
Znano je, da dihurji, ki jih primemo za vratno gubo, prično zehati. Organizirali bomo tekomvanje – kateri dihur največrat zazeha v eni minuti.
Vsi dihurji, ki bodo sodelovali na zabavnih tekomovanjih morajo biti cepljeni proti pasji kugi, zdravi in kastrirani.

INFORMATIVNA IN PRODAJNA STOJNICA DRUŠTVA ZVERINICE
Člani društva bodo odgovarjali na vprašanja lastnikov dihurjev in vseh ostalih obiskovalcev. Predstavili bomo dihurje, ki so v oskrbi društva. Na stojnici bodo obiskovalci lahko kupili društvene izdelke, dobili informativne tiskovine in sodelovali v srečelovu z bogatimi nagradami. Ves izkupiček od prodanih izdelkov je namenjen oskrbi pomoči potrebnih dihurjev.
Predstavili bomo tudi novo ustanovljeni Zavod Kosovir, katerega namen je odprtje zavetišča za bele dihurje in druge t. i. eksotične živali.

V VETERINARSKEM KOTIČKU bo veterinar Aljoša Kolenc odgovarjal na vprašanja glede cepljenja, preventive, bolezenskih znakov, kastracije,… Iz ušesnih brisov, ki jih bomo dobili na delavnici o negi dihurja, bomo naredili preparate in jih pogledali pod mikroskopom ter preverili prisotnost ušesnih garij. Na željo lastnikov bomo dihurju izmerili raven glukoze v krvi – znižana koncetracija je namreč eden od znakov inzulinoma, najpogostejše neoplazije pri belih dihurjih. Mogoča bo izdaja potnega lista, čipiranje in vpis čipiranih dihurjev v Centralni register.

SPONZORJI: Veterina Dobro-Grosuplje d.o.o., Zverinko (oprema in igračke za male živali), MAD d.o.o., Sodobnost revija in založba, trgovina Hanna, De-Long d.o.o., KUD France Prešern, Zavod Kosovir, Društvo za zaščito živali Ljubljana.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #54 : ponedeljek, 30.04.2012 : 21:18:00 »

Bravo, bravo za tole. pevka bravo bravo Zal sem tisti vikend na razstavi, na dveh koncih pa zal ni mogoce biti. Sad Imate kaksne letake ali kaj podobnega, da vam naredim mal reklame? lp
Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #55 : ponedeljek, 14.05.2012 : 18:48:18 »

Imamo nekaj novih izdelkov Cheesy (ki jih bo mogoce kupiti tudi v soboto na Dihurckovem dnevu)

Ženska majica s kratkimi rokavi - ženskaZVER

barva: črna z rumenim potiskom
material: 100 % bombaž, 180 g/m2, okrogel ovratnik, znamka Jerzees
Cena za kos: 12 EUR (cena za člane Društva Zverinice je 10 EUR)
Po prejemu naročila bomo preverili razpoložljivost izbranih artiklov in poslali potrditveno sporočilo z navodilom za plačilo.

Moška majica s kratkimi rokavi - moskaZVER

barva: črna z rumenim potiskom
material: 100 % bombaž, 180 g/m2, okrogel ovratnik, znamka Jerzees
Cena za kos: 12 EUR (cena za člane Društva Zverinice je 10 EUR)
Po prejemu naročila bomo preverili razpoložljivost izbranih artiklov in poslali potrditveno sporočilo z navodilom za plačilo.

Nalepka - motiv ZVER

barva: rumena s črnim potiskom
velikosti: 10 x 10 cm (dolžina stranice)
Cena za kos: 3 EUR

Magnetek - motiv šapa

barva: oranžna z belim potiskom
velikosti: premer 2,5 cm
Cena za kos: 1,5 EUR

Magnetek - motiv dihur

barva: črna z belim potiskom
velikosti: premer 3,8 cm
Cena za kos: 2 EUR

Naročila sprejemamo na: narocila@zverinice.com.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #56 : ponedeljek, 21.05.2012 : 09:11:55 »

Nam "ful dogaja" v zadnjih dneh. Cheesy Ampak, gremo lepo po vrsti, najprej fotoreportaza z Dihurčkovega dne, ki je fenomenalno uspel in vsekakor ga bomo ponovili. Ce ne prej, cez leto dni.

Informativno - prodajna stojnica in srecelov


Veterinarski koticek - Aljosa Kolenc, veterinar je lastnikom dihurckov odgovarjal na vprasanja, svetoval glede cepljenj, kastracije in ostalega. Preventivno smo merili glukozo v krvi (inzulinom) in brise uses, ki smo jih dobili na delavnici o negi dihurjev smo pogledali na prisotnost usesnih garij.


Igralnica - udelezilo se jo je 33 dihurckov in dihurcic, v nekem trenutku je bilo v ogradi celih 23 dihurjev. Vse je minilo brez kakrsnih koli vecjih incidentov, za kar gre zasluga tudi pridnim "pastirckom" Dusanu, Zanu in Tjasi.





Kot receno smo imeli delavnico o negi dihurjev - prakticno smo pokazali kako se krajsa kremplje, cisti usesa in preveri napolnjenost paranalnih zlez. Povedali smo tudi se nekaj o oskrbi kozuha in zob, pri zlezah se enkrat poudarili, da jih je prepovedano odstranjevati (ce ni veterinarske indikacije) in da to niti nima smisla.



Monika iz Zverinkota oz. iz Macjega dola je vodila delavnico izdelovanja igrack iz starih oblek.


Dr. Jozko Racnik, vodja ambulante za ptice, male sesalce in plazilce z VF in jaz (Maja Conc) sva imela predavanji o dihurjih. Dr. Racnik je predstavil delo veterinarja "behind the doors", povedal nekaj posebnosti o zdravju dihurjev in pojasnil nekatere stvari, ki jih morda vcasih premalo razlozimo, jaz sem odgovarajla na najpogostejsa vprasanja, ki jih o dihurjih sprasujejo ljudje. Obe predavanji sta bili dobro obiskani, kar me se posebej veseli, je to, da so poslusalci tudi aktivno sodelovali z vprasanji.  Smiley

Popoldan so bila na psoredu zabavna tekmovanja - izmerili smo najdaljsega in najkrajsega dihurja oz. dihurcico, najlazjega in najtezjega, tekmovali v stevilu zehcev v eni minuti (ce dihurja primes za vratno gubo namrec zacne zehati) in v hitrostnem premagovanju poligona.
Predvsem je bilo zelo zabavno.



Zmagovalec v zehcih - Buda z diplomo


Koncentracija in zadnji napotki pred tekmovanjem cez poligon



In se par utrinkov





Imeli smo tudi mednarodno udelezbo - prisotni so bili kolegi iz hrvaskega drustva Tvorum (na zgornji fotografiji je "mednarodni incident").

Se enkrat, bilo je super in zagotovo ponovimo.

Avtorji fotografij: Robert Flere, Polly Mislej in Aleksandar Mlinaric
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #57 : ponedeljek, 21.05.2012 : 09:15:07 »

Druga super novica je, da smo pridobili status drustva, ki deluje v javnem interesu. Cheesy Malce se je sicer zavleklo vse skupaj, ker smo vlogo oddajali v nerodnem casu, ravno ko so se zacele reorganizacije ministrstev, tako da je bilo treba malo vrteti telefone in biti rahlo nadlezen. Ampak, glavno je, da je odlocba zdaj pri nas.  Cheesy Cheesy Cheesy

P.s. v danasnjem Dnevniku je celostranska reportaza o Dihurckovem dnevu.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #58 : ponedeljek, 21.05.2012 : 09:20:41 »

Hehe, tole 'dihurčkanje' je bilo pa zgleda full super Smiley Cheesy

Čestitke za status društva in super za članek v Dnevniku!
Z vsem tem trudom se bo moralo med ljudmi le premakniti na bolje pri zavedanju o potrebah dihurjev.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #59 : ponedeljek, 21.05.2012 : 09:25:30 »

Jeeeeeej, kolk d best reportaža, tole je pa res taprav dogodek, čestike!! Smiley

P.s. Meeeeeela dihuuuuuurčka! trmoglavka ljubezen
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines