mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:02:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Odnos do psov in njihovih lastnikov
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Odnos do psov in njihovih lastnikov  (Prebrano 24042 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #60 : torek, 28.07.2009 : 17:59:27 »

Jaz pa nečesa ne razumem tukaj, pa je lahko vzporednica že prej napisanemu  Roll Eyes
Imamo v bloku psičko, ki se dere, tuli, dela kažin.... kadar lastnice ni doma. Lastnica se na vse pretege trudi to spremeniti (je že občutno izboljšanje). Je iz stanovanja direkt nad mano, tako da psičko presneto dobro slišim, kadar ima "izpade". No, sploh ni tako zelo grozno, pač tuli in dela kažin, ampak se da preživet. Začuda gre nekaterim sosedom strašno na živce (tistim, ki je niti pol toliko ne poslušajo kot jaz, seveda) in je opozorilo oz. kar neka grožnja, da mora pes stran, že visela na oglasni deski  Shocked Shocked Shocked
Po drugi strani pa imamo nasproti bloka privat hišo, ograjeno, za ograjo labradorca, ki se dere non stop - vsakič, ko se avto pelje mimo, ali pa gre mimo človek  Roll Eyes Ja, ma ne vem, je bistveno bolj glasen, a to pa nobenega ne moti? Hm...
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #61 : torek, 28.07.2009 : 20:23:41 »

jst:

Preberi si ponovno: ta dogodek se ni zgodil zraven barak (ki btw niso v neposredni bližini pst-ja) ampak je bil točno na pst-ju in sicer takoj zraven obvoznice, kjer je samo en bogi travnik. Nobenih vrtičkov, nobenih hiš in nobenih barak. Vem katere barake misliš in greva včasih tudi tam mimo, se pa ne ustavljava (in ne iztrebljava), ker tolko rešpekta pa vseeno premorem, da svojemu psu ne dovolim letat po tujih vrtovih, pa čeprav imajo tudi na vrtovih pred temi barakami pse. Niti ne dovolim svojemu psu da leta po vrtičkih. Slaba volja, se je torej zgodila NA TRAVNIKU, kjer za svojim psom POBIRAM IZTREBKE. Žal pač nimam avtomobila ali izpita, da bi psa lahko naložila v gepek, se odpeljala nekam ven iz Lj. in imela tam (po možnosti) mir, tako je do teh lokacij pač treba it peš, niti približno se pa ne mislim skrivat po nekih zakotnih ulicah in delat ovinkov zato, ker gre nekomu na živce sam obstoj psa.
Sem prebrala še enkrat za sabo in se opravičujem za nejasnost. Nisem mislila, da je kdo upravičeno slabe volje, ker se ti blizu njega sprehajaš s psom (čeprav dejansko ni tako blizu), ampak na to, da glede na razmere, v katerih živijo, razumem njihovo slabo voljo. Pa ne zaradi tebe, ampak zaradi razmer, v kakršnih so.
Tako da je tvoje nadaljnje pojasnjevanje, česa tam ne počneš, nepotrebno - niti nisem imela v mislih, da bi te obtožila, da pes skače po vrtovih ali kaj podobnega. Smiley
Logiran
barbarko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #62 : torek, 28.07.2009 : 20:49:12 »

jst: oprosti če sm te preveč napadla. Ampak pr tistih barakah midve kakih težav mele nisva nikoli. Majo tam pri dveh hišah pse (vsaj pri dveh). Nemškemu ovčarju se sicer načeloma utrga če greš mimo, ampak je zaprt v pesjaku, tako da se ne sekiram. Drugi je pa neko malo cortano bitje, tko da tut ni panike. Vedno te pogledajo, včasih pozdravijo, a težil tam nikoli ni nihče. In načeloma mi je tisti konec spomladi najlepši od vseh, pa čeprav moraš precej pazit na vse lazarje po tleh.
Btw, malo za presenečenje, tiste barake...ma znajo met kr lepo not zrihtano Smiley. Je pa res da od zunaj zgleda pač kakor zgleda Undecided.

Yo, ne išči logike pri sostanovalcih. Mi plačujemo za čiščenje za psa (se mi zdi prav) pa so zraven tega zahtevali da ga PREDEN! stopi v blok še obrišemo. Dokler nisem pop....a in pustila na oglasni pildek, ker je moral moj pes v dvigalu stati na človeških pljunkih, seveda brezhibno obrisan, po vsej verjetnosti bi škodoval pljunkom. 
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #63 : torek, 28.07.2009 : 20:53:15 »

Mi plačujemo za čiščenje za psa (se mi zdi prav) 

Meni pa ne. Dokler je pes po zakonu stvar, ni nobene osnove, na podlagi katere  bi ti lahko zaračunali čiščenje.
Logiran
barbarko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #64 : torek, 28.07.2009 : 21:07:26 »

jst: Kar se zakonov tiče priznam, nimam pojma ali mi smejo zaračunat ali ne. Zdi se mi pa prav, ker priznam da včasih pač prideva... mileo rečeno usrane domov. Dvomim sicer da naredi moja tako štalo kot katerkolu drug sosed (razen če se odloči strest ravno v bloku), ampak meni je prav. In če je v zakonu pes definiran kot stvar, to zame ni in z veseljem plačam tista 2 evra. Pa upam da se zdajle ne bo našel kdo ki bo napisal: "Dva evra?! Rip off!"  Grin
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #65 : torek, 28.07.2009 : 21:13:46 »

Moji prijateljici, ki živi v bloku so sosedi zastrupili psa Cry, pa je bil ful prijazen in srčkan. Sploh ni veliko lajal, ampak enim je očitno šel na živce. Jaz vedno ful gledam tako na sprehodu, kot doma, da mi kak sosed kej zastrupljenega ne vrže ali nastavi, čeprav se mi zdi, da tega ne bi storil, ampak vseeno pazim.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #66 : sreda, 29.07.2009 : 07:10:30 »

Ravno včeraj sem spet enkrat težila Missy, ki je bevskala, ker sem bila jaz na drugem delu vrta, kamor ona ne more, čeprav tam, kjer je bila ni bila sama.
Prav vesela sem vaših postov o ˝zatiranju˝ bevskanja Smiley, ker sem se včasih vprašala, ali delam prav, da ji striktno ne pustim tega in ji, recimo temu, onemogočam eno vrsto komunikacije Roll Eyes.
Ampak naši prejšnji psi so včasih bevskali in to mi je šlo strašno na jetra (pa so bili moji, kaj so šele mislili sosedje), zato Missy tega ne dovolim.
Verjamem, da so mi sosedje strašno hvaležni Wink, Missy pa tudi nič ne fali pri tem.
Vzporednice z otroci pa so tudi meni delno na mestu, ker znajo bit oboji glasni in oboji delat škodo, če niso pod nadzorom.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Odnos do psov in njihovih lastnikov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines