mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 08:18:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Renčanje med obrokom
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Renčanje med obrokom  (Prebrano 11602 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lillika
novinec
*
Sporočil: 7


« : sobota, 19.08.2006 : 15:54:50 »

Pozdravljeni!

Imam psičko 8 mesečno zlato prinašlko. Pred kakšnim mesecem me je skoraj ugriznila- ko je jedla svojo hrano sem nekaj pobrala od tal, nekaj kar je blo zraven njene posode, začela je renčati in nato me je  skoraj ugriznila. Potem sem se ji skušala božati ko je jedla , ampak renčanje se kar ne neha. Ko psička je se sploh noben ne sme približati njeni posodi kaj šele da bi se nje dotaknil...
Ne vem kaj naj naredim!!! Cry
 
Kakšne izkušnje imate kaj vi z vašimi psi??? Kako naj jo odvadim renčanja med obrokom???


Hvala

Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #1 : sobota, 19.08.2006 : 17:51:51 »

Jah, predvsem se je ne boj.
Jaz sem na nasi Luni preizkusila nekaj cisto preprostega. Lezala je na moji postelji in zvecila tisto palcko iz koze, ki izgleda totalno nagnusno. Sla sem mimo nje in jo seveda pobozala. Frajerka pa zarenci in zacne skrivat palcko pod sebe. Smrklja, sem si mislila, in se usedla poleg nje ter ji vzela palcko. In ji jo vrnila. In je spet zarencala, pa sem ji jo spet vzela. In to se je seveda nekajkrat ponovilo. Ko pa prvic ni zarencala, ko sem se z roko priblizala njeni velecenjeni palcki, sem ji dala piskot. In to sva kar nekajkrat ponovili, da je dojela, kdaj dobi piskot, in seveda, da palcko v vsakem primeru dobi nazaj, hkrati pa lahko sama izbere, ali bo rencala ali ne. In rezultat? Dva dni kasneje je na svoji blazini spet zvecila palcko, jaz sem se pa spet usedla k njej. Tokrat je palcko z gobckom potisnila proti meni - in ko sem ji jo vrnila, je to ponovila se nekajkrat, zraven pa veselo mahala z repkom in mi nastavljala trebuscek za cohat.
Preprosto, ane? Cheesy Aja, pa nic manjsa ni od tvoje, tako da res kar pogumno - kam pa pridemo, ce nas bodo nase mrcine ustrahovale Tongue LP & veliko srece!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #2 : sobota, 19.08.2006 : 18:31:53 »

Zacnite od zacetka. Hranjenje s sklede sploh ni vec opcija, kajti punca je ocitno zacela biti nekoliko prevec posesivna in dominantna. Pozabila je, da ste vi tisti ki hrano dajete in seveda po zelji tudi jemljete. Vi ste tisti, ki postavljate pravila in vi tisti, ki odrejate `kazni`.
Od jutri naprej naj vsa hrana (cel obrok, ali verjetno 2 obroka, ker je se mlada) prihaja z vase roke. Za vsak grizljaj, ki ga dobi pa mora nekaj narediti. Naj bo to sedi, tacko, prostor itd. V vsakem primeru mora ugotoviti, da hrana ni tam zato, ker je padla z neba, ampak zato ker ste jo tja postavili vi in samo vi jo imate pravico tudi umakniti. Dejstvo, da si mora to hrano zasluziti, pa to se potrjuje.  Wink Vso sreco pri prevzgoji!  Smiley

lp
Logiran
Tejka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #3 : sobota, 19.08.2006 : 18:37:30 »

Ojla!

Tudi jaz svetujem, da se je ne boj, temveč ko ima hrano se ji približaj in če zarenči jo pokregaj in ji vzemi hrano. Potem ji jo daj nazaj in se spet poskušaj približati. Če bo spet zarenčala, jo spet pokregaj in ji vzemi... Dokler ne bo več zarenčala, takrat jo pa samo pohvali in ji pusti hrano.

To se mi zdi zelo pomembno, da jo naučiš, da ji lahko vzameš hrano iz ust - prvič ker imaš sicer lahko probleme na sprehodu (če pobere kaj "nezaželjenega" s tal Roll Eyes) in drugič, ker ji s tem, da imaš ti pri hrani prednost pred njo daš vedeti, da je v "krdelu" rangirana nižje, še posebej je to pomembno če ima dominanten karakter. Pa veliko sreče! Poročaj, če ti je uspelo!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #4 : sobota, 19.08.2006 : 18:42:24 »

To se mi zdi zelo pomembno, da jo nauèiš, da ji lahko vzameš hrano iz ust - prviè ker imaš sicer lahko probleme na sprehodu (èe pobere kaj "nezaželjenega" s tal Roll Eyes) in drugiè, ker ji s tem, da imaš ti pri hrani prednost pred njo daš vedeti, da je v "krdelu" rangirana nižje, še posebej je to pomembno èe ima dominanten karakter. Pa veliko sreèe! Poroèaj, èe ti je uspelo!
Problem je, da se mora pes najprej nauciti s kje hrana sploh prihaja. Lepo je reci, naj se pes nauci, da mora spustiti hrano z gobca, samo psa to dejansko nauciti je pa malo teze. Zato se mi zdi najboljsi nacin se vedno hranjenje psa z roke, dokler se ne navadi na dejstvo, da smo mi tisti, ki hrano jemljemo in dajemo.......

lp
Logiran
lillika
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #5 : sobota, 19.08.2006 : 18:56:35 »

Hvala za odgovore. Bom poskusila zdaj, da jo bom hranila z rokami. Vse druge metode sem že poskusila. Ko sem hotela hrano vzeti izped nje, je glavo čisto not porinila da je v je nisem mogla in začela goltati brikete. Drugače psička sploh ni agresivna, je zelo prikupna, sam mi pa nikakor ni všeč da renči Undecided

O izboljšitvah vam bom poročala Cheesy
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #6 : sobota, 19.08.2006 : 19:04:13 »

Se popolnoma strinjam z Ory. Na ta način, da se s hrano "plača" njeno "delo" je zelo dober način, ker se s tem ne pride direktno v konflikt s psom, kot če mu pobiraš, stresaš in kregaš itd.) ampak za neke vrste pozitivno motivacijo, ki bo okrepila tudi medsebojno vez vodnika in psa (pozornost) ter seveda istočasno ubogljivost (saj se tekom celega dneva dela neke vaje.

LP, T
Logiran
senca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 54


« Odgovor #7 : sobota, 19.08.2006 : 19:05:37 »

dajati psu jesti iz roke je mišljeno tako, da preden dobi briketek, mora za to nekaj narediti.
Za vsak grizljaj, ki ga dobi pa mora nekaj narediti. Naj bo to sedi, tacko, prostor itd.
samo ponavljam da se ne pozabi  Wink


lp, tina
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #8 : sobota, 19.08.2006 : 21:00:56 »

Oki, midva nisva bila tako nezna, kot je tukaj napisano...sem mu dala hrano in nekaj "šarila" zraven in je pes zarencal (starost cca 5 mesecev, khm...mogoce malo prej), sem bila tako sokirana, da je v istem trenutku avtomaticno priletela zausnica, da se je pes skoraj zavrtel okrog svoje osi...

Pes je bil priblizno isto sokiran, kot jaz...

Bilo je rencanje, prvic zadnjic in do danes nikoli vec...res pa je, da se takrat je rencanje name zgodilo prvic in bilo ze prvic kaznovano...potem sem pri istem obroku in se pri naslednjih namenoma sarila zraven jemala posodo, brikete in potem vracala, ter ga pri tem hvalila...

S psov sva najboljsa pr'jatla, samo mu je v vsakem trenutku jasno, da najprej jaz, potem pa sele on...
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #9 : torek, 25.03.2008 : 10:37:33 »

Jah, predvsem se je ne boj.
Jaz sem na nasi Luni preizkusila nekaj cisto preprostega. Lezala je na moji postelji in zvecila tisto palcko iz koze, ki izgleda totalno nagnusno. Sla sem mimo nje in jo seveda pobozala. Frajerka pa zarenci in zacne skrivat palcko pod sebe.

Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #10 : torek, 25.03.2008 : 10:44:27 »

Moj problem je trenutno prav ta: psička mi ne dovoli jemanja njene hrane, igrač, pa tudi tistega, kar sama ukrade drugim. Ko sem ji hotela vzeti, me je šavsnila. Kaj naj naredim, v bistvu se ji bojim vzeti stvar iz gobca (pa tudi ne morem), zamenjati za priboljšek pa noče. Sem jo kaznovala tako, da sem jo zaprla v stranišče, pa je ni nič prizadelo. Če ji stvar vzamem in me ugrizne, kaj naj potem naredim? Prosim za nasvet. Stanje se je poslabšalo, ker je pred tednom prišel nov pes.

Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #11 : torek, 25.03.2008 : 11:36:05 »

Koliko je psicka stara?
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #12 : torek, 25.03.2008 : 11:36:22 »

Pri ugrizu ne smeš biti tolerantna do psa, in ga ne moreš hvaliti za take reči. Ugriz je res skrajna meja in takrat ni nekih lepih besed in ne vem česa, takrat se postopa tako, kot je napisala Ninca10. Lahko jo obrneš na hrbet in jo držiš toliko časa, da se umiri (samo to jo moraš res v sekundi obrniti na hrbet). Lahko jo primeš za vrat in fiksiraš, da te ne more ugriznit. Vsekakor pa ne dopustit, da pes renči nate ali pa, da te celo ugrizne. Moj mlajši pes je pri cca. 4 mesecih zarenčal name, ker sem mu hotela vzeti žvečilno palčko, in takoj brez premisleka jih je dobil po riti. In mu na misel ne pride, da bi kadarkoli zarenčal name, kaj šele ugriznil. Starejšega psa pa sem dobila že odraslega, pa mi je zelo žal, da mu nisem že na začetku bolj odločno pokazala kdo je šef. Sedaj nimava nekih večjih konfliktov, sem pa vložila veliko truda, da sem dosegla majhen napredek. Tudi tebi svetujem, da se lotiš čim bolj odločno in čimprej, ker je potem vedno težje.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #13 : torek, 25.03.2008 : 11:44:42 »

Ko je bil moj pes star kakšne pol leta mu je oče dal za jest in probal z roko sežt proti briketom in je v tistem pes zarenčal. Oče ga je zagrabil zadaj za kožo na vratu, malo stresel in ga okregal. Potem je ponovil vajo-zopet segel proti briketom in pes ni storil ničesar. Potem je oče poklical mene naj še jaz poskusim in ni bilo problema. In še zdaj po 10 letih lahko z njegovo hrano delam kar mi paše.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #14 : torek, 25.03.2008 : 12:19:05 »

Razumem, torej za tak incident je potrebno fizično obračunati - psa podrediti. Psička je stara 4,5 let in je lahko zelo trmasta. Kaj, če vseeno ne bo hotela odpreti gobca? Bojim se namreč začeti nekaj, potem pa ne bom znala speljati do konca. Vsekakor želim (hočem), da ji lahko vzamem karkoli iz gobca in da mi to prepusti.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #15 : torek, 25.03.2008 : 12:25:47 »

Kaj pravita pa Smetka in Xena?
Jaz sem težko "pametna",ker je Roy samo enkrat zarenčal na muca,ko mu je kradel brikete in je bil takoj okregan in zdaj nimamo več težav. Je pa on taka mila duša.
Sestrinemu zlatemu prinašalcu se je pa toleriralo tako obnašanje in še danes renči in laja, ko se človek ali žival samo približa njegovi hrani.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #16 : torek, 25.03.2008 : 12:48:30 »

S Xeno bom danes govorila na to temo, se je pa tole obnašanje kar "pritihotapilo". Sem bila kar malo uspavana s to milo Ajo, pa se je odločila, da bo počasi vajeti prevzela, mrcina grda! Sem jo zadnji teden še bolj crkljala, da se ne bi počutila odrinjene, pa je očitno to razumela, da je napredovala po hierarhični lestvici!
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #17 : torek, 25.03.2008 : 14:33:08 »

A sem lahko firbčna-kdo je novi član?
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #18 : torek, 25.03.2008 : 15:23:14 »

A sem lahko firbčna-kdo je novi član?

Ne smem povedati, ker je ilegalec!
Logiran
lojtrca
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #19 : torek, 05.05.2009 : 21:04:11 »

Imam 6 mesecev staro mesanko (nemski ovcar). Hitro se uci (sedi,taco,prostor) imam pa dva problema ki ju ne znam sam odpraviti. Prvi problem: ko dobi svoj obrok ni variante ,da bi jo pri jedi božal, stal zraven kaj šele da bi ji hrano vzel,ko z roko grem proti skledi ona zarenči in ugrizne v roko ali nogo  Sad ,drugi problem pa je skakanje po ljudeh ,moram povedati ,da ni napadalna do drugih psov niti ne do ljudi.

hvala vsem,ki mi boste pomagali
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #20 : torek, 05.05.2009 : 21:16:55 »

Tole temo si poglej lojtrca: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,29120.0.html
Gre tudi za renčanje, vzroki so verjetno podobni. Strokovna pomoč v podobnem smislu kot v oni temi, bo prišla prav tudi tebi...
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Renčanje med obrokom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines