mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 04:44:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: kako krotiti lovski nagon?
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: kako krotiti lovski nagon?  (Prebrano 22819 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zobek
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #30 : torek, 11.09.2007 : 09:09:50 »

Ja *shella, to pomeni točno to. Ne glede na to, ali so v bližni psi, divad ali karkoli, na tvoj
klic mora prit k tebi.

Lp
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #31 : torek, 11.09.2007 : 15:34:00 »

Se oglašam tudi jaz z enim problemom.
Naša Pia je zadnje čase navdušena nad ježi  Shocked, pri nas je 10 mesecev vendar do sedaj tega ni počela. Zadnjič na sprehodu je vohljala okoli žive meje in kar naenkrat prinese v gobcu veliko kepo - me je skoraj kap ker prvo sploh nisem vedela kaj je. Na ukaz spusti fuj ga je sicer izpustila vendar, če je ne bi na silo zvlekla proč bi ga zagrabila še enkrat. To se nama je pripetilo sedaj že ene 5x, Pia zavoha ježa na daleč in ponavadi (ker je že mrak/tema) jaz ježa ne vidim dokler ga ne prinese. Doma sem jo pregledala, če je kaj poškodovana vendar ni bilo nič, verjetno ga ne zgrabi grobo vendar kot sem že napisala, ne vem kaj bi bilo, če bi imela priliko ga zgrabit še enkrat kajti upira se dokler lahko, ko jo hočem potegnit proč.  Angry
No, meni se to ne zdi ravno normalno, jež ima ja bodice in ne vem kaj ji je tako zanimivo in zakaj je začela s tem početjem sedaj pri skoraj dveh letih?
Ima mogoče kdo kakšen nasvet ali podobno izkušnjo?

lp  Smiley
Logiran
remica
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #32 : nedelja, 03.06.2012 : 09:14:13 »

Tudi sama imam psičko, mešanko z nemškim lovskim terierjem. Priznati moram, da jo vsak dan kar dobro "zmatram" da usmerjam njeno odvečno energijo, ki je v njej. V urbanem okolju je res pridna, se vidi, da sem veliko delala na tem (med drugim sem hodila tudi v pasjo šolo, ki pa po mojem tega problema nikakor ne reši), ko pa pridemo v naravo, njeni možgančki preklopijo. Dokler česa ne zavoha je vedno okoli mene, ko se pa pod njen smrček prikrade kakkšen nenavade, divji vonj, je pa nikakor ne ustavim. Kljub temu, da je velika požrešnica in bi za en priboljšek naredila marsikaj, tam odpove. Menim, da lovski psi ravno zaradi tega razloga niso najbolj primerni družinski psi. Do neke mere se jih res da ukrotit, vendar njihov nagon je vedno nekje potuhnjen in čaka na priložnost.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #33 : nedelja, 03.06.2012 : 09:35:26 »

Zaradi tega, ker ji v naravi "možgančki preklopijo", še ne pomeni, da psi z močnim lovskim nagonom ne morejo biti primerni družinski psi, sicer pa se da z ustrezno in vztrajno vzgojo doseči marsikaj.
Logiran
remica
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #34 : nedelja, 03.06.2012 : 10:21:58 »

Zaradi tega, ker ji v naravi "možgančki preklopijo", še ne pomeni, da psi z močnim lovskim nagonom ne morejo biti primerni družinski psi, sicer pa se da z ustrezno in vztrajno vzgojo doseči marsikaj.

Očitno nisi dobro prebrala, kar sem napisala... glede tega, da vztrajno delam na tem, pa bolj malo pomaga...
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #35 : nedelja, 03.06.2012 : 10:34:15 »

Sem dobro prebrala. Tudi moja psica ima izreden lovski nagon, pa je kljub temu prijeten družinski pes in na tem forumu jih je še kopica takih in podobnih. Hočem reči, da se lovski nagon in prijetno sobivanje v družini ne izključujeta, mogoče celo obratno, ker tak pes zahteva več dela in z večjim delom se s človekom še bolj povežeta. Jaz sem tudi šest let vztrajno delala na tem, a ne v pravi smeri in rezultatov seveda ni bilo. Teče sedmo leto in s primerno strokovno pomočjo nabiramo prve zmage - popolne poslušnosti v naravi pa moja psica ne bo imela nikoli - če bi imela primerno šolanje od prvih mesecev življenja dalje, pa sem prepričana, da bi ubogala na "tren oka".
Logiran
remica
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #36 : nedelja, 03.06.2012 : 12:09:52 »

Sej ne rečem, tudi moja psička je super družinski pes in je ne zamenjam za nič na svetu. Pogovarjala sem se pa tudi že z več lovci, ki imajo čistokrvne nemške terierje (kljub temu, da je moja mešanka ima vse karakteristike mame terierke). In kaj so mi vsi po vrsti povedali, ko sem jih spraševala glede poslušnosti? Poslušni sicer so, morajo biti, vendar so mi čisto vsi brez izjeme dejali, da ko njihovi psi zavohajo plen, grejo. V tistem momentu ne velja noben odpoklic. Če ne gre drugače, ustrelijo s puško saj takrat pes misli, da so nekaj uplenili in pride.
Sicer pa sem enkrat tudi ujela literaturo na to temo, kjer piše da je vse mogoče...hja po 10 letih treninga pa bi res verjela, da je mogoče Smiley
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #37 : nedelja, 03.06.2012 : 12:34:29 »

Psa z lovskim nagonom, ki nima izdelanega odpoklica, imej v naravi obvezno na povodcu ali fleksiju (ko se požene za plenom, ga itak ne bo nič ustavilo) - moja je kjub velikemu napredku v "divjini" še vedno navezana in tako bo do konca življenja. Uživata lahko tudi tako Smiley
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: kako krotiti lovski nagon?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines