mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 12:54:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 45378 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« : ponedeljek, 09.09.2002 : 09:18:04 »

Pozdravljeni,
imam en problem. Sosedov nemski ovcar je postal izredno agresiven do mojega zlatkota, kljub temu da je moj zlatko kastriran in po naravi neagresiven (tudi pred kastracijo ga je ze napadal).Takoj ko ga sosed spusti iz pesjaka, gre njegov pes na nase dvorisce in oznacuje z urinom vse vogale ter na tak nacin izziva mojega psa. In ce je nas kuza izven pesjaka, ga  ovcar takoj napade brez rencanja  - poskusa ga zagrabiti za bok. Moj kuza ni bil nikoli nezaupljiv do psov, sedaj pa je postal precej plasen do drugih psov (edino majhnih se ne boji in takoj stece k njimi da bi se igrali). Tudi z prejsnjim njegovim  psom sem ze imela probleme, saj je njegova takratna nemska ovcarka skoraj do smrti zgrizla pudljico. No, takrat mu nisem nic rekla (tudi stroskov operacije ni povrnil), sedaj pa mi pocasi zadeva ze prikipeva. Tudi en drug sosed ima problem ,saj ta ovcar tudi mesari njegovega psa. Kako naj se pogovorim z sosedom, da mi ne bo zameril? Kaj sploh lahko naredim razen tega, da max pazim na svojega psa? Hvala za odgovor.
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #1 : ponedeljek, 09.09.2002 : 10:22:58 »

Če se z lastnikom ne da pogovoriti, potem enostavno pokliči policijo prvič, ko se bo sosedov pes sprehajal brez nadzora. Povej, da je na ulici agresiven pes, ki ogroža varnost drugih in ga je lastnik pustil brez nadzora. Policija lahko izreče mandatno kazen v višini 50.000 SIT (poznam dva taka primera), če se bo to večkrat ponavljalo, pa verjetno sledi še kaj drugega.
Naj ti ne bo nerodno poklicati policije! Jaz sem bila tako neumna in nisem ukrepala proti lastniku nemškega ovčarja, ki je močno ogizel mojega 5 mesečnega psa (ki je bil na vrvici!), potem pa je ta isti nemški ovčar močno pogrizel še nekaj drugih psov (ne vem, koliko šivov je imel na vesti) in do smrti raztrgal manjšega kužka.  Cry  Še danes mi je žal, da nisem nič naredila!
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #2 : torek, 10.09.2002 : 13:54:48 »

Smrcek, upam da bo vse ok.
tudi mojega ta malega prinašalca sta "napadla" že dva psa. Nista ga sicer dobesedno napadla, ampak že jih ne bi jaz pregnala bi ga sigurno. Nemški ovčar ga je že dobil med sprednje noge in renčal na njega, pa je potem posredoval starejši pes (uh, še sreča), sosedova rotweilerka pa je že tudi tako renčala nad njem da ojejoj. Mali je bil čisto prestrašen in zdaj ko vidi kakšnega psa kar počepne ali pa se uleže na hrbet. Ne vem kaj naj naredim saj se lahko to pozna še ko odraste in gre v eno ali drugo skrajnost (napadalnost in strah). Najbolj grozno je pa to, ker je to sosedova psička in moram zdaj kar naprej paziti, da jih ne spuščam takrat ko je ona zunaj pa še včasih jim zbeži. Res neprijetna stvar tole s temi agresivnimi psi....
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #3 : torek, 10.09.2002 : 15:21:54 »

Brin, Ewchy! Ne razumem kako, da ne reagirate že prvič ko se to zgodi. Sosedov pes mora biti na povodcu, če ni prijazen do drugih psov. Sploh pa nima kaj početi na tvojem vrtu, Brin. To je tvoja pravica. In to mu tudi povej. Takoj, ne potem ko bo že prepozno. Če ne bo reagiral pa pokliči policijo. Povej jim, da se ne bojiš samo za svojega psa, temveč tudi zase (Smrčkov primer). Sigurno bodo prišli!
V mojem primeru lastnik rotweilerja, ki je prej teroriziral vse živo, psa takoj priveže ko me vidi in gre po drugi poti.
Mislim, da ga je grožnja s policijo spametovala. Učim pa tudi že nekatere druge, ki imajo zoprne pse. Wink
Logiran

LoneWolf
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #4 : torek, 10.09.2002 : 19:15:48 »

Pozdravljeni!

Svetujem ti, da cimprej poskrbis in tistemu ovcarju onemogocis dostop k tvojemu psu z kako ograjo (predvidevam da je ni ce lahko kr tako pride do hise). Ne samo, da ti bo ta ovcar pogrizel psa in te bo to na koncu stalo celo premozenje se ti lahko zgodi kar se je v mojem primeru ko se je moj civiliziran, prekrasen pes po napadu spremenil v divjo zver (sedaj je moj pes tisti, ki bi napadel drugega psa), ki cisto podivja ko psa samo vidi. In sedaj se trudim (cez kaki 2 leti mi bo uspelo), da bi pozabil na tisti napad in pse vsaj toleriral.

V mojem primeru je pomagalo to, da sem policijo poklical in je lastnik psa moral placati 30.000,00 SIT sam kaj tista kazen pomaga ce pa imam sedaj psa ki drugih psov ne prenasa. V glavnem pomagalo je, da ima sedaj psa v boksu ali na taki verigi (eno 13 m dolga), ki je pripeta na dolg kabel.

S tem, da te lahko tole s policijo stane sosedskih odnosov in se kake zastrupitve psa (saj ves kaksni so lahko sosedje). Tko, da bi bilo najbolje kak plot postavit...

Upam, da ti bo uspelo resit ta problem.

LP, Tomi
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #5 : torek, 10.09.2002 : 20:30:42 »

No tudi jest imam takega soseda, ki je celo po teženju sosedov uspel v dveh letih skupaj spravit en bogi ograjen pesjak brez strehe in dal noter hiško.
No on okoli parcele nima ograje in je nikoli ne bo imel....
Mi jo že postavljamo, samo ne bo tako hitro.
V mojem primeru pa mi tudi ograja kaj dosti ne bo pomagala, v primeru ko jaz svojega psa peljem na sprehod moram stopit na ulico in smo spet tam - naletim na spuščenega rottija, ki samo čaka name in na mojega psa - enkrat se je že zgodilo hvalabogu nič kritičnega.
Obljubila pa sem si, da ko bo drugič karkoli narobe, pokličem policijo - pač bom morala celo življenje imet psa pri sebi, da se slučajno gospod ne bo spomnil in mi ga zastrupil sram
No policija pa do mene sploh nevem če bo prišla pa četudi bo najbrž pes že v pesjaku...
Zato me zanima, kaj pa v tem primeru??

LP
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #6 : sreda, 11.09.2002 : 07:00:15 »

Smrcek, si imel pa res smolo,. Upam, da bo vse v redu.
Ostali: hisa od starsev je ograjena od vseh sosedov, le 1 stran ni pregrajena. In cez tisto ovcar pride. Pa tudi na ulici mi je ze napadel psa, ko sva sla (s povodcem) na sprehod. Je res oster pes in slabo socializiran, saj vse pse napada. In zato je nevaren. Bom se obvezno pogovorila z sosedom.
K sreci pa se bom v kratkem odselila in bodoci sosedje imajo prijazne kuzke. Takrat bo moj kuza res varen od tega ovcarja.

Logiran
RONATISA
gost
« Odgovor #7 : četrtek, 19.09.2002 : 07:34:56 »

Uh, sploh nisem vedela, da naokrog hodi toliko psov netolerantnih do svoje vrste. Jaz pa mojo tri mesece staro dalmatinko zaupljivo puščam, da se spoznava z raznoraznimi psi, ki jih srečujeva na sprehodu. Kiss Tako so mi, sveže pečeni lastnici psa, namreč svetovali, češ, da mora psička spoznati pse in da ji z dvigovanjem lahko vcepim podzavestno bojazen, da se je večjih psov pač trba bati!!,   Huh

Kako torej??? Huh
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #8 : četrtek, 19.09.2002 : 10:38:18 »

Ronatisa,
tvoja dalmatinka je se mladicek, star 3 mesece. Vsak kuza jo bo toleriral in se poigral z njo - napadel bi jo le kaksen zelo cuden ali zelo star kuza. Ko pa so kuzati odrasli, pa lahko pride do kaksnih napadov in pretepov.
Ampak vseeno, prej si oglej kuzata, predno svojo psicko pustis k njemu - ce mladic dozivi kaksno negativno izkusnjo (npr. napad) ima lahko zaradi tega negativne posledice: pretirana plasnost ali agresija do psov.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #9 : četrtek, 19.09.2002 : 11:09:42 »

Citat
Tako so mi, sveže pečeni lastnici psa, namreč svetovali, češ, da mora psička spoznati pse in da ji z dvigovanjem lahko vcepim podzavestno bojazen, da se je večjih psov pač trba bati!!,  


Problem sveze pecenih lastnikov je, da verjamejo vsem dobronamernim predlogom in nasvetom. Koliko je v njih resnice je vprasanje kdo te nasvete daje.
Mlad kuza se podredi vsakemu velikemu psu. To podrejanje pa lahko kasneje razvije v pretiran strah ali agresijo. Zato vsaj jaz ne odobravam in odsvetujem, da gre mlad kuza lahko k vsakemu psu.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #10 : petek, 20.09.2002 : 07:15:01 »

Morda je res treba oceniti kakšen je pes h kateremu spustimo psička, vseeno pa je to potrebno (normalno je, da so mladiči podrejeni - se pa zato z odraščanjem vzpenjajo po lestvici). Vsekakor je bolj škodljivo dvigovanje majhnih psičkov ob vsakem srečanju z večjim psom - saj se lepo vidijo posledice, ko pogledaš mnoge lajajoče zverinice, ki jih lastniki nosijo po rokah.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #11 : petek, 20.09.2002 : 10:52:06 »

Imam pa se eno vprasanje? Ali je to sploh normalno, da kastriranega psa napade drugi pes? Npr. psi mojega kastriranega zlatkota ga ali popolnoma ignorirajo ali pa se igrajo. Le redko kateri je agresiven. Zakaj?
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #12 : petek, 20.09.2002 : 12:12:08 »

Kastrirani psi in sterilizirane psice nimajo znacilnih vonjev, na podlagi katerih drugi razberejo spol in tudi stopnjo samozavesti. Z drugimi besedami, kastrirani psi in sterilizirane psice disijo drugace, nekako nevtralno, in zato drugim ne predstavljajo rivalstva v vedenjih, ki so povezana z nagonom po ohranjanju ali nadaljevanju vrste, torej spolnih vedenjih. Nekastrirani in nesterilizirane jih sprejemajo kot avtomaticno podrejene in jim ranga ni potrebno dokazovati. Naceloma noben normalen pes(psica) takih psov in psic ne napade kar tako. Do pretepa pa lahko pride, ce se zgodi dejanje, ki kakorkoli ni pogodu dominirajocemu psu ali psici. Ponavadi dominira nekastrirani pes ali nesterilizirana psica.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #13 : petek, 20.09.2002 : 18:35:17 »

Jap, načelno kastriranih psov drugi ne napadajo. Moj je vedno bil in vedno je dominanten, in tudi bo. Odkar pa je kastriran, je težav s pretepi manj, ker se mu vsi/večina podredi ali ga pa ignorira. Z izjemo ene dveh pesjanov, ga drugi pustijo pri miru in ga ne napadejo nazaj.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #14 : nedelja, 22.09.2002 : 11:20:42 »

Tudi to je eden izmed razlogov, da bo Don šel na kastracijo. Dovolj imam tega, da drugi psi nanj renčijo in se zaganjajo. Če ga bo vsaj en pes v okolici pustil na miru bo to že super razultat. Če pa bo tudi Don pozabil na vse dišeče psičke, vključno z mojima, bo pa še bolje!  Cheesy
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines