mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 22:39:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 45392 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #15 : ponedeljek, 23.09.2002 : 08:34:58 »

Jaz imam sterilizirano psico, pa ni čisto res, da naj bi dišala nekako nevtralno! Psi jo še vedno poskušajo naskakovati in se do nje obnašajo prav tako, kot so se do moje prejšna, nesterilizirane psice. Tako, da mislim, da diši še prav tako, kot je prej. Je pa res, da se ona nikakor ne pusti naskakovati, pa da lula na vsakem vogalu, tako kot počno psički (samo tace še ne dviguje  Grin). Lp
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #16 : ponedeljek, 23.09.2002 : 12:36:24 »

Pred kastracijo je moj kuza naskakoval vse po vrsti - pse in psice. Marsikateremu psu to ni bilo vsec, in je naj zarencal...Sedaj, po kastraciji kuza ne naskakuje vec drugih psov, ampak nekateri drugi psi ga manj tolerirajo in nekateri so ful bolj agresivni do njega - predvsem ovcarji. Tako da sedaj bolj pazim na psa, da ne bi prisel v stik s kaksnim cudnim psom.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #17 : ponedeljek, 23.09.2002 : 12:59:15 »

mm, ni vsako naskakovanje oblika spolnega vedenja! Samci naskakujejo in tezijo samicam takrat, ko pri njih zaznajo specificen vonj, ki ga le-te oddajajo med gonitvijo. Pri steriliziranih psickah tega vonja ni. Razen morda pri tistih, ki imajo samo prevezane jajcevode in nimajo odstranjenih vseh rodil. Ce so psicki odstranili vsa rodila, gre prej za obliko podrejanja kot spolnega vedenja.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #18 : torek, 24.09.2002 : 06:54:16 »

Dani, vem kako izgleda naskakovanje, ko pes naskakuje psico iz spolnih vzgibov in ko gre za izražanje dominantnosti - to drugo predvsem počne moja psica  Grin. Čisto drugače pa izgleda, ko še trenutek prej nasršen pes začne milo stokati in veselo steče k njej, jo vso prevoha - še posebno zadnji del in potem hop...

Jaz ne vem zakaj je tako, ampak mnogi psi naskakujejo psice tudi ko te niso v fazi gonitve - in ne gre za izražanje dominantnosti (saj se vidi v igri, ko se tak pes psici povsem podredi, potem pa jo poskuša naskakovat). In to se pač dogaja tudi moji psici. Je pa res, ja, da ima še vedno maternico, saj so ji odstranili samo jajčnike.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #19 : četrtek, 03.10.2002 : 07:01:44 »

Dobro jutro!

Vceri zvecer je pa moj Kaiser naredu neki kar mi sploh ni vsec, namrec zvecer je k nam prisel nek moski, ki je spraseval kje nekdo zivi, ker ni poznal kraja. Bila je tema in jaz sem sla pogledat kaj se dogaja zunaj, ker so sosedovi psi full lajali, seveda je sou Kaiser z mano in ko je videl tipa na stopnicah se je zagnal proti njemu z vso silo in to z groznim renčanjem in namenom da ga ugrizne (vsaj meni se je tako zdelo). Komaj sem ga ujela za ovratnico, ker drugace se nebi dobro koncalo. Fant se je tako prestrasil da je komaj govoril. Blo mi je ful hudo za njega, pa tudi Kaiser me je presenetil z to reakcijo, ker je to stori prvic, ponavadi je bil se prevec prijazen z tujci. Kaj naj storim da se kaj takega ne zgodi vec, saj ga nisem vzgajala da bo agresiven. Je pa 8 mesecni doberman.
Vsak nasvet je dobrodosel!!!!

LP Tjasa


Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #20 : četrtek, 03.10.2002 : 07:17:48 »

Tjasa
kdo bi si mislil, da bi Keiser kaj takega naredil, ko je pa tako miren kužek. Še Kina se malo boji. lp
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #21 : četrtek, 03.10.2002 : 07:43:56 »

Mogoče se je pa tega tipa ustrašil in je potem tako odreagiral. Ko sem imela še mešančka je bilo podobno. Nekdo je pozvonil in ko ga je Mufi zagledal je lajal in renčal kot norc. Pred tem pa nikoli. Po tem dogodku je vedno, ko je zaslišal zvonec lajal. Nimaš kej. lp
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #22 : četrtek, 03.10.2002 : 07:47:19 »

Ne vem ce je bil strah (mozno je vse), ker drugace bi samo lajal in recal, ampak on je prou skocu proti tipu in to ful z silo in po moje bi ga ugriznu ce ga nebi jest zadrzala. lp
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #23 : četrtek, 03.10.2002 : 08:07:31 »


Ko smo ravno pri napadanju... tvoj se je samo zagnal...

nasa ljubljanska zmesanka Eros je pa prejsnji teden skocila v enega, ki je priletel mimo in vrgel nekaj v smeti. In ga ugriznila!?!?! Pa je ful scrkljana, mirna in prijazna.

Se je ze zgodilo, da je meni skocila v cloveka, pa mu ustrojila hlace (ampak samo to) in tudi vem zakaj... Ker je prisel preblizu in se me v bistvu dotaknil. Je zelo zascitniska in seveda vzgajana povsem salonsko in nic agresivno.

Zdaj se je pa verjetno ustrasila, ker je tip pritekel in to cisto zraven nje. Smo sli kupit en nagobcnik... ampak muke jezeve... takoj ga dol spraska. Ampak vsem priporocam... da mate pse na vrvici, ker ni vredno vsega tega cirkusa. Tip je sel k zdravniku, in to je takoj prijava na antirabicno, potem mora pa pes na tri preglede v dolocenem casu, da preverijo, ce je vse v redu z njim. Pa se tozi te lahko, ce je dost zaj....

Pa tudi... vceraj se je v zupancicevi jami sprehajala ena bejbika s huskyjem. Mislim da kar mladim, in ni bil privezan. Je zagledal enega otroka in se zagnal vanj... seveda, saj bi se ful igral. Tud nas Thor se bi z vsakim.... Otrok se je ustrasil, jokal, njegova mama popizdila, lastnica psa je bila pa vsaj 20 metrov za njim. V tem casu se lahko ze kej zgodi...

Zato sem za to, da je pes striktno privezan... kjerkoli, dokler nismo 100% prepricani, da nas brezpogojno uboga. Thora spuscam samo, ce grem z njim v gozd, ker vem da ne bo sel stran (je reva... se ne zeli zgubit in  me ima na oceh stalno), Eros pa samo, ce greva kam v naravo. V mestu sigurno ne.

LP

Tanja
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #24 : četrtek, 03.10.2002 : 08:16:28 »

Tanja.
To se je pravzaprav dogodilo na domačem pragu, drugače pa je Kaiser na vrvici, ko greva po cesti ali po naselju. Ko pa prideva do travnikov ali gozda pa ga spustim. Tudi on se ne oddaljuje od mene več kot par metrov, in vseskozi čekira kje sem, če pa je slučano preveč zatopljen v vohanje pa zna tudi zgint iz vidnega polja, vendar prlaufa nazaj ko zažvižgam (skoraj vedno).  Je pa tudi Kaiser pravzaprav pravi salonski pes in je drugače prava maza, kljub temu da je ful ogromen se zna naredit tako luškanega Kiss Kiss Kiss ko spusti svoja ušeska skoraj do svoje ritke in te tako nežno pogleda....

LP Tjaša
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #25 : četrtek, 03.10.2002 : 08:33:04 »

Tjasa, verjetno je branil teritorij. Veliko kuzkov je namrec posesivnih na dvoriscu. Poznam majhnega kuzka mesancka, ki se bo razpocil od lajanja in zaganjanja, ce bova z mojim psom samo za cm stopila na dvorisce. Drugace pa je cisto miren in naju ignorira.
Vceraj zvecer sem imela jaz tudi en neprijeten dogodek. Primer, kako lahko clovek psa naredi agresivnega. Z mojim psom sva sla na sprehod proti gozdu, kuza je bil spuscen. Srecava enega mozakarja, ki je bil cisto histericen, ko je zagledal psa. Zacel se je tresti in jeclati da ga bo moj pes ugriznil .Moj kuza ga je opazoval z razdalje 1 m in mahal z repom. Mozakarju nisem mogla razloziti, da zlati prinasalec ne grize ljudi....Varnega se je pocutil sele, ko je v psa vrgel par kamnov in ga tako prestrasil, da je zbezal. Najraje bi mozakarju rekla, da ga bodo psi ugriznili ravno pri takem ravnanju (metanje kamnov), ampak je brez veze. Sem bila raje tiho.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #26 : četrtek, 03.10.2002 : 08:42:46 »

Verjetno je res blo varovanje, je pa res da so ti psi zelo zelo zaščitniški do svoje družine.
Da pa ne boš mislila da si imela samo ti tako izkušnjo z ljudmi da oganjajo pse od sebe, ti povem še mojo verzijo. Poštarje psi že tako ali tako ne marajo in jih najraje "poskušajo popapat", in enkrat zjutri sva bila midva zunaj na dvorišču in se pripelje gospod poštar z avtom k nam in stopi iz avta. Ko zagleda Kaiserja (ki je bil takrat še majhno ščene) se zapodi proti njemu z namenom da ga spodi stran zraven pa še prou zatuli. Jaz sem samo gledala in nisem mogla verjet, da se je to zgodilo Angry Angry. Kaiser se je ves prestrašen skril za mano in opazoval Cry. Poštarja sem seveda opozorila,da naj tega več ne počne v bodoče, ker si to pes zapomni in tudi zrastel bo še, potem bo pa sam kriv za posledice.

LP Tjaša
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #27 : četrtek, 03.10.2002 : 09:52:37 »

Tjasa, tvoj kuza je odreagiral, tako kot je moral. Brez panike. Bila je tema, nepoznan clovek v njegovi hisi, ti pa si imela notranji strah pred tujcem, ceprav, je bil fantic prikupen in prijazen, se clovek na tujca vedno odzove z notranjim nemirom, ki ga pes takoj zacuti. Celo pohvaliti bi ga morala za to dejanje. Vem, da si imela srece v hlacah, a kuza je ravnal povsem nagonsko, varoval je trop (tebe) in zivljenjski prostor hiso).
Jaz bi rekla bravo Kaiser.
Tebi pa je bila to zivljenjska sola. Ko bo naslednic prislo do take situacije (ali podobne), vedno primi psa za ovratnico in vedno ti stopi prva cez vrata. Psa drzis, da ti ne skace v ljudi, ce pa je panika ga pac spustis.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #28 : četrtek, 03.10.2002 : 11:39:27 »

Tjaša, pridružujem se mnenju Simi. Smiley Bravo Kaiser!!! Predstavljaj si situacijo, v kateri sem se znašla jaz. Pride tip (med nočnim sprehodom) in me napade,  >:(nabija po meni, se dere name, Thor pa mirno skače naokoli  Angry Angry >:(in se hoče igrati. Edina briga mu je bila, kje je njegova Hera (beauceronka). Sploh ni odreagiral!!!  >:(Jaz z modricami, pes pa totalno tele. Sad :-/
Še enkrat BRAVO KAISER! Edina pravilna reakcija. Je pa res, da moraš biti TI v prihodnje bolj pozorna. Primi psa, da ne bo posledic, kregati ga pa ne zato, ker je branil tebe, sebe in svoj teritorij.

Lp, Yo
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #29 : četrtek, 03.10.2002 : 11:51:05 »

Vse uredu in prav. Mogoče je bla tud moja krivda da nisem psa prijela za ovratnico, vendar če bi pes le ugriznil tipa, (boženedaj) in bi se tip spravu mene tožit, a vi veste kakšne vsote so to za plačvat, ne glede na to da je bil pes na domačem dvorišču.
Je pa tudi prov da me zna Kaiser zna branit, zato sm bla kar mal ponosna na njega.Grin

LP T.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines