mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:54:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Mladiček noče jesti
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mladiček noče jesti  (Prebrano 24047 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« : sobota, 19.03.2005 : 17:54:48 »

Zelo mi je žal, ampak nisem vedela kam to spada, zato sem odprla novo temo. Imam skoro 4 mesece starega briarda. Do pred 14 dnevi je bil zelo požrešen in je pojedel vse, ter še prosjačil za več. Držala sem se navodil veterinarja, da je presuh in da mu moram dajat večjo količino hrane kot je na embalaži napisano. Ker se ni zredil je količina prišla kmalu na enkrat več kot je zapisano. Vse je pojedel...
Potem pa se je postopoma začelo - najprej ni več skakal za hrano, zdaj pa sploh ne je več.
Bila sem pri veterinarju in psiček je zdrav, zobki tudi niso, ker grize veje zunaj, pa še poskušala sem z mehčanjem hrane, parazitov nima je bil tudi to pregledan... Dobil je celo inekcijo za apetit, pa je držala le en dan. Ničesar ne je. Poskušala sem z vsemi fintami. Med brikete ribe, meso, riž, ribje olje, mleko, jogurt, jajce, mačjo hrano...nič ne pomaga... Edino pri kuhani hrani, kuhano ven poje, pa še to zelo zelo malo, brikete pa spljuva ven. Aja, to sem še pozabila - poskušala sem vse firme briketov in tudi konzerve.
Najprej sem mislila, da je to njegovo izsiljevanje, zato je stradal kar nekaj dni, potem pa začel jesti, ampak glih toliko da ne bo umrl. Mogoče pol enega obroka od potrebnih treh na dan.
Že po naravi je zelo suh in me je kar strah. Ne vem kaj narediti in kam se obrniti. Psiček je v fazi, ko mora rast, ta pa namesto da bi rasel, zgublja kile. To traja že preveč časa in nujno potrebujeva oba eno rešitev, če hočeva, da se stvar lepo konča...
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #1 : sobota, 19.03.2005 : 18:35:00 »

Ozzy,ne bi rada delala paniko samo se mi pa zdi tole res nekam čudno Undecided!! Tudi Bisu niso všeč briketi in je zato kakšen dan brez jest(ampak on je že odrastel)....kaj pa probaš tako da ko poje kuhano hrano in brikete pusti,vzami brikete in mu jih slili v gobček....pri nas je to delovalo!!
Poskusi in poročaj!!! Veliko sreče in uspeha Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #2 : sobota, 19.03.2005 : 20:31:46 »

Moja višavka je imela pred 14 dnevi takšno fazo. Izkazalo se je kot čisto izsiljevanje, res pa je da ni trajalo tako dolgo, temveč zgolj kak teden. Jaz sem striktno ukinila vse druge dodatke, tudi zdrave (beri riž, kuhano meso, itn.) in ji pustila brikete cel dan, ne po obrokih kot prej. Najprej se jih dva dni skoraj ni dotaknila, potem je pojedla nekaj malega, potem malo več, pa še malo več, zdaj pa spet je normalno. Če res z njim ni nič narobe fizično, kotpraviš po vseh pregledih, potem so razlgi najbrž psihične narave. Jaz bi mu pustila hrano, in ga hkrati opazovala. Mogoče mu manjka gibanja ali igre.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #3 : sobota, 19.03.2005 : 20:42:30 »

si poskusila tudi z surovim mesom?  Huh razmotiraš enega piščančka in ga narežeš na koščke. 
možno pa je da kužatu manjka vitamin D.  Undecided
lahko pa... hmmm poskusi z "fovšijo". kakšen sosedov pes ali mačka lahko čudežno vpliva. jaz  hvala bogu nimam problemov z prehrano. pri nas jemo vse.  če so mačke okrog, jemo tudi surov paradižnik in korenček.  Wink
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 19.03.2005 : 22:35:46 »

Uma na zalost ni to. Igrava se full, no zdaj od izcrpanosti bolj psi. Sprehode pa smo se povecali in podaljsali, da bi ja bil lacen hehe.
babyjazz: vitamin D? Ne spoznam se ravno na te stvari, mi lahko malo razlozis...? Shocked
Drugace pa sem klicala veterinarja in mora kuza se malo stradat. Potem pa bomo vidli, al bodo dovolj injekcije za apetit ali klinicni pregled v ljubljani na fakulteti...
Drzimo pesti!!!!
Hvala za vse nasvete
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #5 : sobota, 19.03.2005 : 22:56:45 »

Uma na zalost ni to. Igrava se full, no zdaj od izcrpanosti bolj psi. Sprehode pa smo se povecali in podaljsali, da bi ja bil lacen hehe.

Drugace pa sem klicala veterinarja in mora kuza se malo stradat. Potem pa bomo vidli, al bodo dovolj injekcije za apetit ali klinicni pregled v ljubljani na fakulteti...

Pes ima manj kot 4 mesece, ne je... koliko? nekaj dni, povrhu vsega je popolnoma izčrpan, ima podaljšane sprehode... izgublja težo...
Pa kaj ste normalni?  Shocked Takoj zamenjajte veterinarja in nehajte mučiti psa  Angry

Yo
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #6 : sobota, 19.03.2005 : 23:02:22 »

Hmmm.... čudno, saj sem še pred enim tednom bral, da je požrešen kot lev. Me pa tole spominja na mojo zgodbo, le da je bilo pri starosti nekje 11 mesecev. Prej je bil požrešen, potem pa se mu je vse skupaj kar naenkrat uprlo..... Pa smo šli....briketi1, briketi2, briketi3, domača hrana, govedina, piščanec, surovo meso itd itd. kuhano je še nekako pojedel, potem pa fasal alergijo. Pa smo pristali na briketih za občutljivo kožo, jedli smo 2x na dan, ker bi morali pojesti 200g naenkrat.
Pa smo sedaj naredili vsemu konec. Hrana izključno 1x na dan, ob isti uri, zvečer, dobi celo porcijo kvalitetnih briketov z jagnjetino ali lososom, zraven dodamo kakšno domačo zelenjavo, pretlačen kuhan krompir, kakšno dobro kvalitetno paštetko z divjačino, malo rižeka ali makarone, calvo, tudi kvalitetno konzervo, skratka uporabi domišljijo. Pa se je na začetku zmrdoval, pa malo jedel, pa smo mu lepo, ko smo videli da ne bo več umaknili...... In potem cel naslednji dan nič, nobenega priboljška, prigrizka, obroka, sadja, čisto nič, disciplina! Zvečer pa spet normalen obrok....., če ni vse pojedel, ponovno umaknili. Sedaj že poje cel obrok...... Če je lačen in če je zdrav, bo že jedel, če ne pa bo lačen še naprej, samo dve možnosti ima, ker bolj se boš sekirala, slabše bo.
Logiran
big guy
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 289


« Odgovor #7 : sobota, 19.03.2005 : 23:20:41 »

Hojla!

Tudi naš čivavek je imel obdobje, ko ni hotel jesti ničesar... menjali smo brikete in probavali testerje, da bi le našli prave za njegov okus. Ker je zelo majhen, ga nismo hoteli stradati predolgo in upati, da bo končno od same lakote začel jesti. Dobili smo dober nasvet, da so za izbirčne pse resnično dobri Royal Canin (sensible) pa smo probali... najprej preko igre, poskusili smo tudi na foro s fovšijo in vse skupaj je res delovalo - preko parih briketov, ki jih je pojedel v igri ali le zato, da jih ne bi Timi (NO) ali naš maček, se je navadil na okus in jih je še danes. So pa to še vedno edini briketi, ki jih je...

Probaj različne trike... verjamem, da vama bo uspelo...  Smiley

Poročaj...

LP  Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #8 : nedelja, 20.03.2005 : 08:34:24 »

A ni nobeden prebral, koliko je pes star?
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 20.03.2005 : 08:58:55 »

Yo klicala sem tri veterinarje, pri enem je bil na pregledu. Tudi sama sem prav panična in ja sem normalna!!! Vikend je, nikjer ga ne bojo sprejeli, zato je en zlo dober veterinar rekel, naj ga malo stradam, da vidimo ali je samo zmrdovanje nad hrano ali je kaj fizicnega, ker na pregledih tistih osnovnih je bil in je vse vredu, rentgen in ostale stvari pa na zalost mora v Ljubljano! Tudi inekcijo za apetiti je dobil, tako da je predvcerajsnjem pojedel vse tri obroke, vceraj pa enega od treh. Do zdaj smo mu hrano vsiljevali, dajali z roko in ga spodbujali.
Je, ampak glih tolko, da ne bo umrl...premalo za to starost. Ce ne bo planil na hrano, potem res nic drugega kot Ljubljana. Kruto se slisi in tudi mi ga ne moremo gledat, ker je nas mali lubek...mislim pa, da en veterinar, ki je poslušal celotno situacijo ve kaj narediti...to je tisto, kar me tolazi
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #10 : nedelja, 20.03.2005 : 09:28:56 »

čisto tako ti dam moje osebno mnenje. jaz bi mladiča ki se takole obnaša takoj popokala k najbližjemi veterinarinarju in če bi mi moj veterinar "tupil" da je s psom vse v redu pes pa bi hujšal  in hujšal, mater da bi ga šla k naslednjemu. obredla bi vse veterinarje če bi bilo treba. toliko časa bi jim težila, da bi eden takle problem vzel bolj resno.  Angry
surovo meso si poskusila? 
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #11 : nedelja, 20.03.2005 : 09:56:48 »

Ozzy  .... kako dobro je meni tole poznano.  Pri nas imamo tudi enega takega Wink .   Naš pes je imel celo obdobje tja do 12 meseca , je štrajkal pred hrano, pa še sedaj mu je hrana španska vas.

Pri nas je vse kar je v njegovi skledi nezanimivo, fehtal je pa non stop pri mizi, in ker smo ga tega odvajali , seveda od mize ni dobil nič. In se je naredilo , da 3 dni  ni jedel nič.

Moj nasvet, probaj z hrenovkami in če ne bo hotel koščkov, na vsak košček  daj kapljico medu. Dajaj mu piškotke( pasje).

Pri nas smo z briketi imeli tudi težave začeli smo z bosch, potem smo šli na hills, nazadnje pa  royal canin...... nič od tega mu ni bilo po volji .
sedaj je pa  dobri stari lovski recept. Dodatno mu dajem še vitamine(gimborn fit 12 z minerali), te pa je kot bombone.

In  naš je na začetku ravno tako pojedel ven samo meso ostalo je pa spljuval ven........ potem smo mu pa meso  sfačirali+ riž+žitarice...... kakšen razdrobljen piškotek vmes.    Učinek je bil fenomenalen, jedel je kot za stavo , pa še sedaj je( ima seveda  postni dan , ki si ga sam izbere)

In ne bodi zaskrbljena , tudi meni so veterinarji vsi po vrsti rekli , da z psom ni nič narobe suh je bil pa kot bi ga iz Aushwitza pripeljali.

Aha, še to probaj mu dajati kruh....... kar večkrat na dan. ( V košček kruha mu daj košček sardele ali pa tune)

Skratka probaj vse možno.......... pri nas smo tudi.....  nekaj bo že učinkovalo.  Če pa res ne bo nič od tega potem pa veterinar( pa znori pri veterinarju če je treba) Wink

Pa poročaj. Smiley

Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #12 : nedelja, 20.03.2005 : 13:34:06 »

Ozzy, pozdravljena !

Ker si iz Kopra predvidevam, da si šla na Koprsko veterino?? Saj sem tudi sama iz Kopra in ti iz lastnih izkušenj povem, da na tej veterini ti ne bojo prav nič pomagali-samo praznili tvojo denarnico! Roll Eyes Saj tukaj znajo zdravit samo prasce in krave! Tongue Glej, noben ki ima več let izkušenj s psi, ne hodi na to veterino saj dobro vemo kolko znanja imajo tam! Roll Eyes Prvo: obvezno zamenjaj veterinarja, če hočeš prit stvari do dna(za tvoje dobro)!! Wink Ker ne more bit vse glih o.k. če pes pri 4 mesecih, ne poje niti enega celega obroka (to ni cool)!
P.S.:  Upam da boste čimprej našli vzrok......srečno!!

                 
                                         Lepo pozdrav, Sian.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #13 : nedelja, 20.03.2005 : 20:20:12 »

Preglej mu dlesni in zobe. Po vsej verjetnosti se zacenja obdobje menjave zob in hrano odklanja zaradi bolj obcutljivih dlesni. Predlagam ti, da mu v tem casu dajes mehkejso hrano, da mu ne bo treba grizti.  Ko bo pogruntal, da ga pri mehki hrani v gobcu ne boli, bo zacel jesti. Sporoci, ce je bil to pravi vzrok.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 21.03.2005 : 11:57:47 »

Dobil je celo inekcijo za apetit, pa je držala le en dan.

Kaj pa je bilo v tej injekciji za apetit?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Mladiček noče jesti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines