mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 08:04:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Mladiček noče jesti
Strani: 1 2 3 4 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mladiček noče jesti  (Prebrano 24086 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« : sobota, 19.03.2005 : 17:54:48 »

Zelo mi je žal, ampak nisem vedela kam to spada, zato sem odprla novo temo. Imam skoro 4 mesece starega briarda. Do pred 14 dnevi je bil zelo požrešen in je pojedel vse, ter še prosjačil za več. Držala sem se navodil veterinarja, da je presuh in da mu moram dajat večjo količino hrane kot je na embalaži napisano. Ker se ni zredil je količina prišla kmalu na enkrat več kot je zapisano. Vse je pojedel...
Potem pa se je postopoma začelo - najprej ni več skakal za hrano, zdaj pa sploh ne je več.
Bila sem pri veterinarju in psiček je zdrav, zobki tudi niso, ker grize veje zunaj, pa še poskušala sem z mehčanjem hrane, parazitov nima je bil tudi to pregledan... Dobil je celo inekcijo za apetit, pa je držala le en dan. Ničesar ne je. Poskušala sem z vsemi fintami. Med brikete ribe, meso, riž, ribje olje, mleko, jogurt, jajce, mačjo hrano...nič ne pomaga... Edino pri kuhani hrani, kuhano ven poje, pa še to zelo zelo malo, brikete pa spljuva ven. Aja, to sem še pozabila - poskušala sem vse firme briketov in tudi konzerve.
Najprej sem mislila, da je to njegovo izsiljevanje, zato je stradal kar nekaj dni, potem pa začel jesti, ampak glih toliko da ne bo umrl. Mogoče pol enega obroka od potrebnih treh na dan.
Že po naravi je zelo suh in me je kar strah. Ne vem kaj narediti in kam se obrniti. Psiček je v fazi, ko mora rast, ta pa namesto da bi rasel, zgublja kile. To traja že preveč časa in nujno potrebujeva oba eno rešitev, če hočeva, da se stvar lepo konča...
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #1 : sobota, 19.03.2005 : 18:35:00 »

Ozzy,ne bi rada delala paniko samo se mi pa zdi tole res nekam čudno Undecided!! Tudi Bisu niso všeč briketi in je zato kakšen dan brez jest(ampak on je že odrastel)....kaj pa probaš tako da ko poje kuhano hrano in brikete pusti,vzami brikete in mu jih slili v gobček....pri nas je to delovalo!!
Poskusi in poročaj!!! Veliko sreče in uspeha Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #2 : sobota, 19.03.2005 : 20:31:46 »

Moja višavka je imela pred 14 dnevi takšno fazo. Izkazalo se je kot čisto izsiljevanje, res pa je da ni trajalo tako dolgo, temveč zgolj kak teden. Jaz sem striktno ukinila vse druge dodatke, tudi zdrave (beri riž, kuhano meso, itn.) in ji pustila brikete cel dan, ne po obrokih kot prej. Najprej se jih dva dni skoraj ni dotaknila, potem je pojedla nekaj malega, potem malo več, pa še malo več, zdaj pa spet je normalno. Če res z njim ni nič narobe fizično, kotpraviš po vseh pregledih, potem so razlgi najbrž psihične narave. Jaz bi mu pustila hrano, in ga hkrati opazovala. Mogoče mu manjka gibanja ali igre.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #3 : sobota, 19.03.2005 : 20:42:30 »

si poskusila tudi z surovim mesom?  Huh razmotiraš enega piščančka in ga narežeš na koščke. 
možno pa je da kužatu manjka vitamin D.  Undecided
lahko pa... hmmm poskusi z "fovšijo". kakšen sosedov pes ali mačka lahko čudežno vpliva. jaz  hvala bogu nimam problemov z prehrano. pri nas jemo vse.  če so mačke okrog, jemo tudi surov paradižnik in korenček.  Wink
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 19.03.2005 : 22:35:46 »

Uma na zalost ni to. Igrava se full, no zdaj od izcrpanosti bolj psi. Sprehode pa smo se povecali in podaljsali, da bi ja bil lacen hehe.
babyjazz: vitamin D? Ne spoznam se ravno na te stvari, mi lahko malo razlozis...? Shocked
Drugace pa sem klicala veterinarja in mora kuza se malo stradat. Potem pa bomo vidli, al bodo dovolj injekcije za apetit ali klinicni pregled v ljubljani na fakulteti...
Drzimo pesti!!!!
Hvala za vse nasvete
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #5 : sobota, 19.03.2005 : 22:56:45 »

Uma na zalost ni to. Igrava se full, no zdaj od izcrpanosti bolj psi. Sprehode pa smo se povecali in podaljsali, da bi ja bil lacen hehe.

Drugace pa sem klicala veterinarja in mora kuza se malo stradat. Potem pa bomo vidli, al bodo dovolj injekcije za apetit ali klinicni pregled v ljubljani na fakulteti...

Pes ima manj kot 4 mesece, ne je... koliko? nekaj dni, povrhu vsega je popolnoma izčrpan, ima podaljšane sprehode... izgublja težo...
Pa kaj ste normalni?  Shocked Takoj zamenjajte veterinarja in nehajte mučiti psa  Angry

Yo
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #6 : sobota, 19.03.2005 : 23:02:22 »

Hmmm.... čudno, saj sem še pred enim tednom bral, da je požrešen kot lev. Me pa tole spominja na mojo zgodbo, le da je bilo pri starosti nekje 11 mesecev. Prej je bil požrešen, potem pa se mu je vse skupaj kar naenkrat uprlo..... Pa smo šli....briketi1, briketi2, briketi3, domača hrana, govedina, piščanec, surovo meso itd itd. kuhano je še nekako pojedel, potem pa fasal alergijo. Pa smo pristali na briketih za občutljivo kožo, jedli smo 2x na dan, ker bi morali pojesti 200g naenkrat.
Pa smo sedaj naredili vsemu konec. Hrana izključno 1x na dan, ob isti uri, zvečer, dobi celo porcijo kvalitetnih briketov z jagnjetino ali lososom, zraven dodamo kakšno domačo zelenjavo, pretlačen kuhan krompir, kakšno dobro kvalitetno paštetko z divjačino, malo rižeka ali makarone, calvo, tudi kvalitetno konzervo, skratka uporabi domišljijo. Pa se je na začetku zmrdoval, pa malo jedel, pa smo mu lepo, ko smo videli da ne bo več umaknili...... In potem cel naslednji dan nič, nobenega priboljška, prigrizka, obroka, sadja, čisto nič, disciplina! Zvečer pa spet normalen obrok....., če ni vse pojedel, ponovno umaknili. Sedaj že poje cel obrok...... Če je lačen in če je zdrav, bo že jedel, če ne pa bo lačen še naprej, samo dve možnosti ima, ker bolj se boš sekirala, slabše bo.
Logiran
big guy
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 289


« Odgovor #7 : sobota, 19.03.2005 : 23:20:41 »

Hojla!

Tudi naš čivavek je imel obdobje, ko ni hotel jesti ničesar... menjali smo brikete in probavali testerje, da bi le našli prave za njegov okus. Ker je zelo majhen, ga nismo hoteli stradati predolgo in upati, da bo končno od same lakote začel jesti. Dobili smo dober nasvet, da so za izbirčne pse resnično dobri Royal Canin (sensible) pa smo probali... najprej preko igre, poskusili smo tudi na foro s fovšijo in vse skupaj je res delovalo - preko parih briketov, ki jih je pojedel v igri ali le zato, da jih ne bi Timi (NO) ali naš maček, se je navadil na okus in jih je še danes. So pa to še vedno edini briketi, ki jih je...

Probaj različne trike... verjamem, da vama bo uspelo...  Smiley

Poročaj...

LP  Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #8 : nedelja, 20.03.2005 : 08:34:24 »

A ni nobeden prebral, koliko je pes star?
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 20.03.2005 : 08:58:55 »

Yo klicala sem tri veterinarje, pri enem je bil na pregledu. Tudi sama sem prav panična in ja sem normalna!!! Vikend je, nikjer ga ne bojo sprejeli, zato je en zlo dober veterinar rekel, naj ga malo stradam, da vidimo ali je samo zmrdovanje nad hrano ali je kaj fizicnega, ker na pregledih tistih osnovnih je bil in je vse vredu, rentgen in ostale stvari pa na zalost mora v Ljubljano! Tudi inekcijo za apetiti je dobil, tako da je predvcerajsnjem pojedel vse tri obroke, vceraj pa enega od treh. Do zdaj smo mu hrano vsiljevali, dajali z roko in ga spodbujali.
Je, ampak glih tolko, da ne bo umrl...premalo za to starost. Ce ne bo planil na hrano, potem res nic drugega kot Ljubljana. Kruto se slisi in tudi mi ga ne moremo gledat, ker je nas mali lubek...mislim pa, da en veterinar, ki je poslušal celotno situacijo ve kaj narediti...to je tisto, kar me tolazi
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #10 : nedelja, 20.03.2005 : 09:28:56 »

čisto tako ti dam moje osebno mnenje. jaz bi mladiča ki se takole obnaša takoj popokala k najbližjemi veterinarinarju in če bi mi moj veterinar "tupil" da je s psom vse v redu pes pa bi hujšal  in hujšal, mater da bi ga šla k naslednjemu. obredla bi vse veterinarje če bi bilo treba. toliko časa bi jim težila, da bi eden takle problem vzel bolj resno.  Angry
surovo meso si poskusila? 
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #11 : nedelja, 20.03.2005 : 09:56:48 »

Ozzy  .... kako dobro je meni tole poznano.  Pri nas imamo tudi enega takega Wink .   Naš pes je imel celo obdobje tja do 12 meseca , je štrajkal pred hrano, pa še sedaj mu je hrana španska vas.

Pri nas je vse kar je v njegovi skledi nezanimivo, fehtal je pa non stop pri mizi, in ker smo ga tega odvajali , seveda od mize ni dobil nič. In se je naredilo , da 3 dni  ni jedel nič.

Moj nasvet, probaj z hrenovkami in če ne bo hotel koščkov, na vsak košček  daj kapljico medu. Dajaj mu piškotke( pasje).

Pri nas smo z briketi imeli tudi težave začeli smo z bosch, potem smo šli na hills, nazadnje pa  royal canin...... nič od tega mu ni bilo po volji .
sedaj je pa  dobri stari lovski recept. Dodatno mu dajem še vitamine(gimborn fit 12 z minerali), te pa je kot bombone.

In  naš je na začetku ravno tako pojedel ven samo meso ostalo je pa spljuval ven........ potem smo mu pa meso  sfačirali+ riž+žitarice...... kakšen razdrobljen piškotek vmes.    Učinek je bil fenomenalen, jedel je kot za stavo , pa še sedaj je( ima seveda  postni dan , ki si ga sam izbere)

In ne bodi zaskrbljena , tudi meni so veterinarji vsi po vrsti rekli , da z psom ni nič narobe suh je bil pa kot bi ga iz Aushwitza pripeljali.

Aha, še to probaj mu dajati kruh....... kar večkrat na dan. ( V košček kruha mu daj košček sardele ali pa tune)

Skratka probaj vse možno.......... pri nas smo tudi.....  nekaj bo že učinkovalo.  Če pa res ne bo nič od tega potem pa veterinar( pa znori pri veterinarju če je treba) Wink

Pa poročaj. Smiley

Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #12 : nedelja, 20.03.2005 : 13:34:06 »

Ozzy, pozdravljena !

Ker si iz Kopra predvidevam, da si šla na Koprsko veterino?? Saj sem tudi sama iz Kopra in ti iz lastnih izkušenj povem, da na tej veterini ti ne bojo prav nič pomagali-samo praznili tvojo denarnico! Roll Eyes Saj tukaj znajo zdravit samo prasce in krave! Tongue Glej, noben ki ima več let izkušenj s psi, ne hodi na to veterino saj dobro vemo kolko znanja imajo tam! Roll Eyes Prvo: obvezno zamenjaj veterinarja, če hočeš prit stvari do dna(za tvoje dobro)!! Wink Ker ne more bit vse glih o.k. če pes pri 4 mesecih, ne poje niti enega celega obroka (to ni cool)!
P.S.:  Upam da boste čimprej našli vzrok......srečno!!

                 
                                         Lepo pozdrav, Sian.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #13 : nedelja, 20.03.2005 : 20:20:12 »

Preglej mu dlesni in zobe. Po vsej verjetnosti se zacenja obdobje menjave zob in hrano odklanja zaradi bolj obcutljivih dlesni. Predlagam ti, da mu v tem casu dajes mehkejso hrano, da mu ne bo treba grizti.  Ko bo pogruntal, da ga pri mehki hrani v gobcu ne boli, bo zacel jesti. Sporoci, ce je bil to pravi vzrok.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 21.03.2005 : 11:57:47 »

Dobil je celo inekcijo za apetit, pa je držala le en dan.

Kaj pa je bilo v tej injekciji za apetit?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #15 : ponedeljek, 21.03.2005 : 12:54:23 »

To tudi mene zanima .... Ponavadi dajo pri podobnih primerih inekcijo vitamina B12.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #16 : ponedeljek, 21.03.2005 : 17:22:30 »

Hm veterinar ni hotel nič rečt, neki vitamini baje. Ko si obupan sprejmeš vse, ker že itak je full suh. Zobki na žalost niso, ker veje zunaj kar pogumno grizlja in tudi zmehčana hrana ne pomaga. Smo pa našli začasno rešitev hehe.
Skuhamo riž, govedino in korenček, vse to zmešamo in dodamo brikete, tako, da primarno voha meso in to poje. Na žalost še vedno ne plane na hrano, ampak vsaj nekaj poje in za to se je vredno potrudit (tudi tako, da kuhaš).
Vsak dan si belim glavo s tem kje je vzrok za ta neapetit in jih je lahko toliko da me kar glava boli: spremenjen ritem hranjenja zaradi šole, prehitra rast (čeprav je koščen, ima kar 20kg od 35kg odraslega psa že pri 4 mesecih)....
Danes grem še k enemu veterinarju in bomo videli kaj bo, mogoče bo potrebna ta kura z b vitaminom - kaj je kaj nevaren ali negativen lahko ta vitamin?

Res vam vsem hvala za dano pomoč, nasvete in spodbudo. Resnično upam, da se bo kmalu vse normaliziralo
Hvala
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #17 : ponedeljek, 21.03.2005 : 21:15:43 »

Imam lepo novico, začel je jesti (končno smo iznašli skrivnostni recept za tega izbirčneža) in veterinar je rekel, da je kuža vredu in da kar tako naprej. Verjetno ni jedel, ker je imel prenasičena jetra maščob in se je prečiščeval... Počasi se bo baje vse normaliziralo.
Hvala za vse informacije in podporo
LP
Barbara
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #18 : ponedeljek, 21.03.2005 : 21:45:07 »

še dobro, da ni nič resnega. Wink  Smiley Wink
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #19 : torek, 22.03.2005 : 00:22:00 »

Zaradi česa pa je prišlo do presežka maščob? (slabe presnove?)

Sicer pa SUPER, da končno je!!!!! Smiley Smiley Smiley
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #20 : torek, 22.03.2005 : 09:45:25 »

Barbara,

spremljal sem temo od začetka, vendar nisem imel pravega nasveta, ki bi ti ga dal, zato se nisem oglasil. Me pa veseli, da se je stvar uredila Cheesy. Držim pesti, da bo sedaj vse v redu Cheesy.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #21 : torek, 22.03.2005 : 13:12:22 »

Luka hvala Smiley
Tia, ker je bil presuh in je en veterinar rekel, naj mu povečujem dozo hrane, ker je presuh. Ker se ni zredil je šla doza hrane gor in gor... Zaradi tega se mu je prenasičilo maščob v jetrih. Prevelikih doz hrane. (Vsaj tako sem jaz razumela) Roll Eyes
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #22 : torek, 22.03.2005 : 13:46:19 »

Me veseli, da je.

Jaz imam basseta, ki se je sposoben napiti vode, kadar mu hrana ne disi. Predvsem mu moramo vmesati calvo med brikete, da poje.
Kljub temu, da je sedaj star eno leto, se vedno dobiva 2 krat dnevno hrano in obcasno kaksen obrok ne poje v celoti.
So mi govorili, da naj ga pred obrokom malo sprehodim, ampak tako cist na easy. Ma ni nic pomagalo. Pa naj ga pa prisilim, da bo jedel s tem, da  ce ne poje v dolocenem casu, naj mu vzamem. En sam bla, bla, kar se tice nasga Bertelna. Edino kar pomaga je, da se mu prilagodim, pa naj bom potem se tako brez kontrole. In tunina Calvo  v olivnem olju. Smiley Smiley Smiley

Roko na srce, od samega zacetka imamo problemcke s tem, da ne poje vedno vsega. Pa je cist o.k. Res gre vcasih kaksna kilca gor ali dol. Ampak prebavo ima normalno, aktiven je too much, dlako ima lepo,...

Tako, da ce je drugace zdrav, bi rekla, da je to samo znak kao lepo se mu godi in da ve, da tudi ce danes ne poje vsega, bo jutri tudi dobil in da mu ni treba trepetati z hrano!

LP, Barbara
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #23 : torek, 22.03.2005 : 14:02:15 »

Ozzy,lepo da je s tvojim psičkom s5 vse vredu Wink
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #24 : torek, 22.03.2005 : 16:03:59 »

Ozzy, sem ti že včeraj hotel napisati, pa sem se potem premislil. Če bi bil jaz vzreditelj tvojega psa, bi ti jih tako krepko napel, da bi se kar črno okrog naredilo. Mislim, psu si devala več kot 400g briketov na dan, kar je več kot 1x doza.... Pa čas je da zamenjaš veterinarja.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #25 : torek, 22.03.2005 : 17:30:51 »

Ozzy, super, da bo vse OK. Predlagam ti, da navezes stike z Ireno Luter, ki je odlicna poznavalka tvoje pasme. Na zalost nimam njenega naslova, gotovo pa jo pozna kdo od forumcev in ti bo zaupal njen mail.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #26 : torek, 22.03.2005 : 20:17:54 »

Chris vidiš, na žalost sem od ljudi, tudi od vzrediteljev in veterinarjev dobivala le opazke, da je pes hudo presuh in da naj mu dajem hrane kolikor je želi (to pomeni še več, kot sem mu je dajala jaz, ker on bi takrat bil sposoben pojesti še več). Sami so mi zatrjevali, da dajo kužku tudi po dve polni merici na obrok, dokler pes ne pusti briketov v skledi... Vzrediteljici sem pisala in je rekla, da mu dajem samo 100g preveč kot je za to starost za briarda potrebno, ampak očitno je tudi teh 100g bilo preveč zanj, čeprav sem takoj zmanjšala nazaj.
Prej sem imela maltežana in to je tudi v prehranjevanju tako drugačen pes, da sem ob tem včasih kar malo zmedena. Potem pa želiš najboljše zanj in poslušaš napačne nasvete. Žal... sram
Veterinarja pa khm...tukaj lahko izbiram le med manjšim in večjim zlom. Poleti grem nazaj v Lj in tam imam na srečo več izbire. Do takrat pa upam, da kakšen obisk ne bo potreben.
Dani: Irena Luter? Res hvala, upam, da se kdo oglasi z njenim mailom
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #27 : torek, 22.03.2005 : 20:26:00 »

presuh pes?  si potem predstavljaš kako je z opazkami šele pri mojem hrtu.hehe.  Grin.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #28 : torek, 22.03.2005 : 22:44:40 »

Mislim ne vem no, nikakor ni dobro mladička prekomerno hranit. Že tako prehitro rastejo na tej baby hrani. Potem se pa zgodi še kar se je  tebi. Če bi pozorno prebrala navodila hranjenja na vreči briketov, tam piše avoid overfeeding, kar pomeni, ne hranite prekomerno. Mogoče žlico dve več, ne pa 100g in več. Nerealno in iluzija je tudi pričakovati, da boš imela popolno grajenega mladiča!! Saj je vendar še mladič pri 4 mesecih in se še razvija! Kar je pa  zadnje je pa to, da so postave psov različne, tako kot pri ljudeh. Nekateri so suhci, drug ne, tretji spet drugačni. Za to se boš morala lepo umirit, pa počakat še leto dve, da se ti pes kakor toliko razvije. Poznam pse, ki so bili do 1 leta in še dlje suhci, šele potem so se začeli debeliti, samo toliko.
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #29 : sreda, 23.03.2005 : 01:43:50 »

Ozzy; če je tvoj pes res  kljub tolikšni "dozi" hrane hudo presuh  (tako si napisala) ; mislim, da bi ga bilo treba temeljito pregledati (krvna slika, urin ...); lahko da ima kakšne probleme s presnovo ....

Sicer pa super, da se mu je končno vrnil apetit!!!! Cheesy Wink Cheesy Kakšen pa je ta skrivnostni recept?
Lp
Tia
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #30 : sreda, 23.03.2005 : 06:52:11 »

Ozzy, na privat sem ti poslala Irenin stari naslov, mogoce si bos z njim lahko kaj pomagala. V avgustovski stevilki revije Moj pes leta 2004 je bil objavljen intervju z njo. Mogoce ima kdo se to stevilko in pogleda, ce je bil objavljen tudi njen novi naslov. Irena je mednarodna sodnica in vzrediteljica in zelo prijazna punca, ki ti bo z veseljem pomagala in svetovala. Zal sem jaz z njo izgubila kontakt.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #31 : sreda, 23.03.2005 : 09:38:42 »

Chris se strinjam s tabo in veliko si mi pomagal, tudi v prejšnji temi, zato hvala. Sam res nisem vedela kaj narediti in ne vem kateri začetnik pri neki pasmi bi, če bi mu priznani vzreditelji in veterinar predlagali, da se da hrane več in da napisov na vrečah nihče ne upošteva. Rekli so mi tudi, da mu zaradi suhosti nastaja že grba in da se mu koti ne bodo razvili pravilno ter da naj takoj ukrepam. Moja edina napaka tukaj je bila, da sem slepo zaupala. Z obojimi sem se tudi kasneje posvetovala, ker se mi je zdelo malo preveč hrane in da se le ne more dat psičku kolikor hoče, pa so mi rekli naj še kar zvišam. Celo v anglijo sem pisala priznanemu vzreditelju briardov in mi je rekel enako - dajaj dokler ne pusti prazne sklede. Na srečo nisem (po posvetih s tabo in z vzrediteljico sem zmanjšala nazaj), ker sem se odločila, da kar bo bo in da je verjetno pač suhe vrste kuža. Glej, s kužki se ukvarjam od kar pomnim, ampak ne z razstavami in če ti nekdo, ki je v tem že veteran nekaj svetuje in je sam tudi zelo uspešen, pač sprejmeš njegovo mnenje, ker želiš res vse najboljše... Ne me narobe razumet, tudi tistim sem dajala najkvalitetnejšo hrano, ampak če ne hodiš na razstave ti je malo mar ali je kuža presuh in ima od tega grbo, ker veš, da poje kolikor bi moral in da je zdrav - to pa je najpomembnejše. No, pa nebi več o tem, ker me kar srce boli, ko pomislim na to... vem za drugič in za psičko, ki bo kmalu pokukala v naš dom. Chris tebi pa še enkrat hvala, vem da mi tako govoriš, ker hočeš vse dobro mojim kužkom in verjemi - tudi jaz Smiley
Uma presuh je bil, ker je verjetno vse porabil za razvoj in mu je šlo v višino. Presnovo je imel vredu, ker je prvi znak slabe presnove viden že na blatu: mehko in svetlo blato. Zdaj po skrivnem receptu je že kar lepo elegantno izpopolnjen in prekipeva od energije. Ta skrivni recept pa je le pasja goveja juhca: govedina, korenček in rižek ali polenta zmešani z briketi (briketov se seveda da polovično porcijo) in zaliti z vodo, v kateri sta se korenček in meso kuhala. To poje vse in še poliže skledo. Seveda mora bit meso po vrhu, tako da ne zavoha briketov, ko pa enkrat začne, poje vse do konca. Brikete sem tudi menjala na Royal canin maxy babydog, ker so majhni in mehki.
Dani tebi tudi hvala za vse trud, bom pogledala ali imam jaz to številko revije, če ne pa bom poskušala med sodniki pogledat.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #32 : sreda, 23.03.2005 : 10:12:50 »

Moji nazri o hrani so znani že iz drugih tem...v kratkem povzetek bolje manj kot več in ne komplicirat preveč.....no tu je bila spet ena potrditev...ampak da pa pride lahko do preveč kopičenja maščob, to pa nisem vedela Huh
Mladički? Mladički morajo bit koščeni,predvsem tja do ene 9 meseca ali enega leta  odvisno od pasme. Ne se sekirat za razstave, saj resno vrednost imajo nazivi v zrelih, ne tisti v junior klasi. Pes ,ki naj bo dolgo zdrav in živ se razvija počasi , tja do drugega leta.
Najprej okostje , ko je to sformirano naj začne počasi še mišice delat. ko so te narejene pa še malo špehka čez , za tiste pasme, ki morajo bit kao "močne" (beri zavaljene) za okus sodnikov zunanjosti..pa še te bi jaz shujšala takoj ,ko ni več razstav v planu.
Zgodbe "dokler ni skleda prazna" Grin, pa ne me j.....moja psica bi crknla prej, ko nehala žret, druga možnost je pa da se pes začne zmišljevat.....(oz sam manj jest ,ker ve da mu škodi, tako je bilo pri tvojem)sej še za ljudi pravijo , da je najbolj zdravo , da nehaš jest ,ko si še mal lačen,ne pa za pse. Ti majo še nagon ,da jejo za cel teden naprej, saj se ne ve kdaj bo naslednji ulov..pa da si zbašejo vase vse kar je na razpolago, in  jim je že odveč , ampak bi radi odnesli domov mladičem in ostarelim....predvsem psice to delajo..in to nima veze s pravo lakoto.
Jaz če že hočem kakšnega suhca nujno mal poredit raje dodam porciji briketov malo dodatnih ogljikovih hidratov (npr makaroni, riž, kruh ), kot pa več briketov z veliko proteinov.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #33 : sreda, 23.03.2005 : 16:39:45 »

Citat
Brikete sem tudi menjala na Royal canin maxy babydog, ker so majhni in mehki.

Recept za malo mehkejše brikete (mehkobo preizkusiš z roko) je tudi, da jih za cca 5-10 minut namočiš v mlačno vodo, da plavajo, in potem vso odvečno vodo odliješ stran, potem pa briketom dodaš to kar jim sedaj dodajaš. Čeprav, sam raje ne bi dnevno dodajal govedine in govoje župe, ker je to precej močna hrana, je že bolje perutnina, jagnjetina, divjačina in podobno.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #34 : sreda, 23.03.2005 : 16:45:41 »

Pa ne se sekirat zaradi suhega mladička. Saj veš, raste.... Saj se bo ojačal, ko bo starejši. Pa sedaj tako ni problema, če bo sedaj naprej jedel dnevno ene normalne obroke. Razstave so pa tako en show mix.
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 170


« Odgovor #35 : ponedeljek, 07.11.2005 : 15:45:08 »

Moj Ben se je zdaj spomnil, da mu ni všeč kombinacija njegove posode in briketov. Briketov iz posode noče jest, ampak se mi zdi, da gre za močno izsiljevanje, ker iz rok jih poje v šusu, v skledi jih pa ne pipne. Ampak če dam pa v skledo kaj bol okusnega, pa tud zmaže. Tko, da ne vem, iz roke ga ne mislim celo živlenje hrant, sam glede na to, da je mladič jest pač mora.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #36 : ponedeljek, 07.11.2005 : 15:59:36 »

Panda pusti mu jih v skledi, ko bo lacen bo pa ze jedel, prav si ugotovila da gre najbrz za izsiljevanje oziroma jaz bi temu rekla potrebo po dodatni pozornosti, ves kak se njemu fajn zdi ce ga ti iz roke hranis, ker zanj to pomeni zgolj to, da se z njim ukvarjas.
Logiran
medooo
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #37 : sobota, 22.03.2008 : 19:51:46 »

pozdravljeni  imam samca ki je star 3 mesca in zelo slabo je {yorkija} kaj naj naredim kaj bi bilo dobro da mu dajem za jesti !
hvala za odgovor
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #38 : nedelja, 06.04.2008 : 18:25:50 »

Moja psička tudi prvi vikend ni jedla (ali pa je vse zbruhala) nato smo ugotovili (pri vetu), da ima vneta ušesa.
Seveda to ne pomeni da ima tvoj kuža vneta ušesa Wink. Nekako moraš ugotoviti zakaj ne je. Ni ti treba takoj k veterinarju (razen če se ne boš spomnjila nič boljšega).

Pri nas Bella še zdaj včasih vsega ne poje in zato nekaj dni "strada". Po enem dnevu poje čisto vse Wink
Logiran
alenka66
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #39 : torek, 27.05.2008 : 06:21:21 »

Tudi mi imamo zadnji mesec kar težave pri prehrani. Mimi je stara pol leta in je enkrat do dvakrat na dan. Briketov noče jest oziroma jih je enkrat na dan, sicer pa raje nič oziroma VSE kar najde v parku, na cesti,....
Pa dnevno bruho rumeno sluz. Včasih že zjutraj.  Undecided Veterinar pravi, da je to po pasji travi in naj se ne sekiram, da malo izsiljuje, ko bo lačna, bo jedla.
Ne vem no. Se kar strinjam z njim, razmišljam edino, da bi ji zamenjala brikete. sedaj smo na Hillsu, mogoče pa kaj drugega.  Undecided
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #40 : torek, 27.05.2008 : 15:48:11 »

Ne ji menjat briketov!
To bo najslabše kar ji lahko narediš zato ker jo boš s tem naučila izsiljevanja za hrano. Pa še zbirčna ti bo postala. Jaz sem imela hilse in so čisto ok (samo sem jih mogla zamenjat zaradi drugih stvari).
Drugače tisto rumeno pa je mislim da želodčna kislina in tudi Bella včasih to ven zbruha tako nič bat Wink
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #41 : torek, 27.05.2008 : 16:03:16 »

Rumeno je najbrž žolč Huh

Ali tisto, kar najde v parku, tudi v resnici poje, ali ji vzameš? Ali je travo in potem bruha? No, meni se vsakodnevno bruhanje vsekakor ne zdi niti malo ok in zame bi to bil razlog za skrb.

Že mogoče, da bi raje jedla kaj drugega, vendar pa mi je malo nenavadno, da bi iziljevala z bruhanjem Shocked

Kaj pa, če bi se posvetovala še s kakšnim drugim veterinarjem....na drugi kliniki?
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #42 : torek, 27.05.2008 : 16:48:25 »

alenka 66, moj tudi ni hotel jesti. nekako ni maral Hill's-a.  Undecided Mojemu sem dala za poskusit zelo veliko različnih briketov, kakovostnih blagovnih znamk. Mi smo zadovoljni na Royal Canninu. Poje dovolj, prej sploh ni.  Smiley Pa tudi blato odvaja zdaj normalno.
Ne obesi se z vsemi štirimi na hill's, Wink  ker so tudi ostale kvalitetne hrane.
Odvisno je od psa do psa.
Logiran
alenka66
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #43 : sreda, 28.05.2008 : 10:49:39 »

Najlepša hvala za mnenja in odgovore.
No, psička je sicer živahna, igriva in nagajiva Cheesy. Na Hills pa sploh nisem srčno navezana, samo to je bila njena prva hrana in pri tej smo ostali. Ma ja, ko kuhamo ali kaj jemo se ji kar meša, samo skače okoli nas.  Danes zjutraj je pojedla brikete (pa ne z navdušenjem), bomo videli, kaj bo popoldan.
Smeti pa seveda ne odobravamo ampak, včasih je prehitra. Sem mislila, da je Maribor čist, pa šele sedaj odkar imamo Mimi vidim, da temu ni tako. Wink No, pri tem pa sploh ni zbirčna, z istim navdušenjem poliže sladoled na cesti kot kupček d... v grmovju (seveda, če se nam zmuzne).
Logiran
primo
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #44 : četrtek, 07.08.2008 : 16:39:07 »

Mu daš hrano, počakaš max 10 min in če ne poje mu vzameš! Ponoviš naslednjič čez par ur,odvisno koliko obrokov na dan ima in na koliko ur mu daješ za jest in to počneš toliko časa,da dojame pes kaj mu hočeš pokazat! Takrat ko mu daš hrano mora pojest,ker bo ponovno stradal,če je ne poje in s tem se rešiš izbirčnosti in na koncu imaš sistem kako ga prehranjuješ,če je predebel - presuh.
Logiran
primo
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #45 : četrtek, 07.08.2008 : 16:47:27 »

medooo, probaj na tak način kot sem ti napisal v prejšnem odgovoru.
Jaz imam rottweilerja in moja punac pa yorkija in sva oba imela probleme z hrano in sva probala mma miljon stvari,potem mi je pa vzreditelj povedal to in res pali 100 na uro.
drugače pa yorkiji imajo resne probleme z prehrano in daj mu čim več briketov,ker zobje so velka hiba yorkijev!!!

Logiran
Strani: 1 2 3 4 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Mladiček noče jesti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines