mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 02:08:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: KAJ ŠE?
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Dol
Natisni
Avtor Tema: KAJ ŠE?  (Prebrano 30932 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #90 : torek, 08.10.2013 : 11:01:45 »

Če je pes mlad in zdrav, in če enako velja tudi za njegovega sprehajalca, potem se mi zdi oblačenje nad 0 nepotrebno.. sprehod se malo bolj aktivno začne (in po potrebi tudi tako nadaljuje), pa je. Drugače je, če bi šla na kakšno prireditev ali "piknik", in bi bila psička večinoma pri miru. Zato so tudi mojo oblekli pretekli vikend, ker ni vajena sedeti/spati zunaj pri 10 st. (čeprav na debeli blazini) in ji je bilo očitno neprijetno - šele potem, ko je bila oblečena, je zaspala in dala mir.. kljub temu, da svojega plaščka od januarja dalje več ne mara, ker se očitno dotlej že privadi na mraz.

Jaz imam nepremočljiv "flis" od Hurtte, super zadeva. Enake fajne zadeve ima zgoraj omenjena znamka. Glede na to, da imaš pasemsko psičko, ne bo problema določiti končne velikosti plaščka pri nakupu že zdaj, saj bistveno ji ne bo prevelik.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #91 : torek, 08.10.2013 : 12:52:22 »

Meni se zdi oblačit zdravo AST zaradi mraza popoln nonsens, celo pri temperaturah globoko pod nulo, če se na sprehodu giblje.
Logiran
Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #92 : torek, 08.10.2013 : 17:29:00 »

Hm..hja tudi sama nisem pretiran ljubitelj pasjih oblacil..dobermanko,ki smo jo nekoc,nekdaj imeli je tudi nismo oblacili..in niti nebi pomislia na to,doker ni temperatura padla na nulo in sem videla da ji res ni prijetno na sprehodu..res da nisva laufale ampak hodile z malo hitrejsim tempom..ze avgusta ko je zvecer temperatura padla,bi hotela spati zunaj,razen ce sem jo pokrila(zvecer pac radi posedimo pred prikolico in ona noce biti sama notri)..predpostavljam da je vecino svojega zivljenja do sedaj prezivela na 30-40stopinjah Smiley res je bilo vroce poletje Smiley zanasam se na to da se bo navadila,prilagodila,al nekaj takega..pa vendar..ce se prehladi,meni veterinarja nebo nihce placal..sej nisem mislila jo oblect v trenirko,ampak se bolj obracam k nekim pokrivalomza cez hrbet,glih tok da jo malo zasciti pred padajoco vodo vseh oblik in malo ohrani temperaturo..
ali pac ne??!!
Je kje kaksen lastnik ASTja? Smiley
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #93 : torek, 08.10.2013 : 17:42:57 »

Jaz pa ne vidim razloga zakaj psa ne bi oblekel če vidiš da mu je neprijetno.  Smiley Tudi jazbečarji so neki lovski vzdržljivi psi, ampak če vidim da je psu mraz ga pač oblečem. Saj če je aktiven ne, ampak večina sprehodov je takšnih da se tudi kdaj usedeš za nekaj časa, pa vadiš kake trike ki niso v gibanju, pa ne hodiš ravno hitro...
Sicer pa jaz tudi iščem kake enostavne plaščke ki niso predragi. Pa pomožnosti da so takšni da so tudi jazbečarju zaradi njegove posebne oblike telesa  Tongue prav.  Tongue
Logiran
Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #94 : torek, 08.10.2013 : 18:15:21 »

Airedale tocno tako tudi sama razmisljam!  Smiley ce jo zebe jo pac obleces Smiley kaj pa ces drugega..vazno da je njej prijetno!!
sej mi se tudi oblecemo pozimi kot cebula Smiley in sploh ker govorim o mladicu- sej sprehod je aktiven,kolikor je pac za mladica,ki se vsakih 30m ustavi,ker jo nekaj tako mocno zanima,lahko..teceva na dolge proge ne(zaenkrat ni potrebe in kolikor vem tudi se ni priporocljivo)tekava malo sem malo tja za igro Smiley torej nov projekt:najdt primerno pokrivalo Smiley
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #95 : torek, 08.10.2013 : 18:47:06 »

Jaz ne bi prav dosti komplicirala in filozofirala. Imam dve kratkodlakici in enega seniorskega dolgodlakca in vsi imajo plascke, potanovem tudi pajace. Ce se mi zdi premrzlo, sta kratkodlakici obleceni. Senior je oblecen v mrazu, vetru, dezju, skratka vedno kadar se ne mudi. V snegu so obleceni vsi trije. Ko sta bili kratkodlakici se mladickasti, nista imeli plascka. Na mnenja in komentarje drugih se ne oziram, tiste ta uber brihtne pa posljem nage za par ur v sneg.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: KAJ ŠE?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines