mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 18:14:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Kradljivec
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kradljivec  (Prebrano 22510 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pet_ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #30 : sreda, 30.03.2005 : 14:21:38 »

Lanabela
Moje življenje s psom ni dolgočasno. Napisala sem, da nikoli nič ne uniči. Seveda pa tudi kdaj kakšno ušpiči. Ima pa tudi svoje fore Grin Grin. Ne vem pač ni tak, da bi uničeval. Krade tudi ne-čeprav včasih vzame krpo,ki je namenjena brisanju tal, vendar to ne smatram za krajo (čeprav v bistvu je). Mi je zelo simpatičen in smešen, ko ponosno pride iz kopalnico s svojo krpo in se niti malo ne jezim na njega. Ali mu krpo pol zamenjam z drugo ali pa pustim pa je odvisno od krpe. Vedno pa se takrat poigrava.


lp
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 293


« Odgovor #31 : četrtek, 31.03.2005 : 09:08:32 »

kaj pa ce gres na izlet s psom in prijatelji in ko odpres boks najdes not psa, ki zveci tvoje perilo, ki ga je skril pod odejico v boksu... in zraven prav nedolzno gleda!
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #32 : četrtek, 31.03.2005 : 09:27:45 »

Dayamanti, včasih je za kradljivce dober tudi nagobčnik. Ker skoz met oči na pecljih, pa se preventivno dret po stanovanju (mimogrede, sem si predstavljala in se hahljala Smiley), ne moreš vedno 100%.
Imam sosedo z 12 letnim terierjem. Kljub njenim očem na pecljih in raznim verbalnim grožnjam je bil pesjan že 4 krat na operacijski mizi - 2krat zadnji hip, saj je on v glavnem svoje trofeje tudi požrl, ne glede na to ali so bile užitne ali ne. In potem je končno uslušala moj nasvet, naj mu da nagobčnik na šnoflo. Od takrat še ni videl veta.

Lp, Katarina

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #33 : četrtek, 31.03.2005 : 11:41:41 »

Ja to je tudi dober nasvet......... hvala  Katarina.

Za enkrat  preventivno zmerjanje še deluje, ko  bo pa nehalo delovati, bo pa dobil kletko na šnuflo.
In naš je tudi že pojedel kako cunjo, potem  jo je pa zbruhal........ in po pravici me je ravno tega strah, da je  nekega dne pa ne zbruhal in bo urgenca pela.
Sedaj ko imamo malo lepše vreme in v službi ni takega hudega tempa ga malo bolj zunaj teram, in več prespi.    Me je pa strah aprila in dežja...... takrat naš narcis noče ven iz hiše  še  na nujno potrebo ga komaj ven spravim........... takrat je pa spočit in  plundra po hiši, in samo gleda kaj bo ušpičil.
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #34 : četrtek, 31.03.2005 : 21:26:23 »

jaz na sreco nimam tezav s kradljivcem..sicer je johny pameten, samo tak pa spet ne da bi odpiral omare, kaj sele hladilnik..
damayanti, moras pa met res pestro zivljenje s takim pobalinom..  cimvec srece in potrpljenja, pa upam da se bo scasoma vsaj malo pomiril.. pa ne prevec, da ne bo potem tebi dolgcas Wink
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #35 : torek, 10.05.2005 : 16:28:09 »

Ko sem jaz tole temo brala sem se samo Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin....

Damayanti,daj svojega pobalina posnemi in daj na forum,pol bo pa štos!
Sicer se pa tudi jaz strinjam z nagobčnikom.
Povej še kaj!

LP
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #36 : torek, 10.05.2005 : 20:07:52 »

Tudi moja se je v zadnjih 14 dneh prelevila v pravega kradljivca, očitno ji hormoni delajo 100h. Vkrade vse kar ni pribito ali privezano ali pospravljeno zeeeelloooo visoko. Vsakokrat ko pridem domov stopim noter s strahom kaj je spet ušpičla. Prejšnji teden je s poličke uspela zbezljat škatlico rupurutov, še k sreči jih ni pojedla ampak samo demolirala embalažo, tak da svari spet romajo eno polico višje!
Logiran
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


« Odgovor #37 : ponedeljek, 23.05.2005 : 23:50:19 »

Hojla ...

Evo jest sem slišala za neko metodo, ki bi znala kej pomagat.
Psič očitno potrebuje več, več in več ukvarjanja z njim in raj je kregan in tepen in kaznovan - no važno, samo, da se nekdo ukvarja z njim.
Baje je frend, ko je ujel svojega psa pri kraji vzel povodec, ga privezal za drevo in tam pustil 24h ur.
Ni mu dal ne jesti, ni blo sprehoda tisti dan, ni ga niti pogledal - ignoriral ga je na celi črti in to ponovil parkrat.

Tako je pes pogruntal, da s krajo pač ne dobi tistega kar hoče - ukvarjanja z njim - ampak je učinek ravno nasprotni in se je lotil iskanja drugih rešitev.

Poizkusite, mogoče bo pa to pomagalo.

Lp sonček
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #38 : torek, 24.05.2005 : 07:26:21 »

Toliko  kot  se jaz  ukvarjam  z njim  je  verjetno  v tem  problem.  Se  čisto  preveč  in je do  konca razvajen  ......... če  pa nima pozornosti  je  pa   tak....

Moj  Dami   je  bil  sicer  par  mesecev  nazaj  sam  doma  po  5  ur,  v  garaži......  potem   sem  se pa  odločila  da ga rajši  dajem  moji  mami  v varstvo  toliko  škode je naredil.

Vrata    iz  garaže  v  hišo  je  spraskal - čisto(  so  kar  brazde  )  steno  zraven  tudi,  sosedje  so  poročali  o  light  showu(  on  to  malo  prižiga  in ugaša  luči Sad)    Police   na stalaži  v garaži  smo izpraznili  potem  jih je  pa  malo  načel(  grizu)   , da  o garažnih  vratih  ne govorim......priporno  deščico  je  dobesedno  odtrgal  iz  vrat.

Sedaj  ga   en  teden  vozim  s seboj ,  drugi teden je v varstvu.

Pa  on  še  kar  krade......  nazadnje  mi je  zdemoliral  telefon  sicer  en  starejši  že  ven  iz rabe...... .   Ugotovila  sem  pa  tako  ... ker je  nekaj  metal  in se igral  po  sobi......  pa  vsakič  ko  sem  ga pogledala  je  tekel  na prostor  in  skril  zadevo , potem  sem ga pa izvlekla iz njegove  "špilje"  in  evo    tipkovnico.   Pa ne prašajte  kje   je bil  telefon.......... v pisalni  mizi  v predalu(  prosim Angry)

Da  bi  ga pa  privezala  za drevo...... in  nič  hrane..........  to  pa ne bo  šlo.
Pa ne da  si ne zasluži  kazni.
Moj pes  ima  15  kg  premalo,  da  ga  še  24  ur  ne futram........ nima  smisla  ker  on  že  itak  štrajka pri  hrani  on je lahko  brez  hrane tudi  5  dni  če se naprdne.
Drug  problem  so pa sosedje.........  živim  na vasi  in  sicer  v  najbolj  gostem  predelu(  pes  bi nabijal  celo  noč-lajal - tulil)  sosedje  so  pa  za  skozlat.....  tako  da  24  ur  sigurno ne bi  bil   ker,  ali  bi  se  pripeljali  prej  taplavi  z položnico  za  kršenje  JRM-ja  ali  bi  pa  slišali  kakšen  pok.

Sedaj  pa  še  eno  vprašanje....  nagobčnik  sem  mu kupila     ampak  ga    sname    najdalj  ga je  imel  2  minute(  smo  ga  štopali)    pa  sem  mu ga  res  zategnila..........  ampak  ni  efektivno Tongue

Ali  se dobi  kakšen  poseben  nagobčnik  ki paše  setrom?


Naslednji  ukrep  bo  pa verjetno....... nameravam  ga  dati  za  par  dni  nekomu,  da  bo  zunaj  v pesjaku(  pri nas  to ne pride v poštev)  in  da  ga  ne  bo nihče  razvajal  in mu popuščal.

(  potem  pa  upam  da  me bo  hudič  črni  malo  bolj  cenil Wink)

A  se  Kdo  javi,  za  prevzgojitelja Grin Grin Grin Wink
Logiran
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


« Odgovor #39 : torek, 24.05.2005 : 07:50:22 »

V bistvu ni point v tem, da mu ne daš za jest, ampak v tem, da ga osamiš in ignoriraš. Mogoče bi izpadlo ok, tudi, če ga zapreš za kazen v garažo ali celo v kak manjši prostor(s čim manj predali) Smiley
Jaz verjamem, da ko mu bo vštekalo, da če ukrade je sam ... bo hitro spremenil svoje navade.

Lp sonček
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #40 : torek, 24.05.2005 : 08:06:55 »

Pa  saj  on  točno  ve  da  je  naredil  pizdarijo.   Garažo  imamo  pa v hiši..... in je kar  precej  velika.   Majhnih  prostorov  pa  nažalost  ne premorem Grin.

Edini  prostor  ki  še  obstaja  je  poslopje  zraven  hiše  vendar  je  zelo  veliko  in prazno,  naslednji dve  hiši  sta  pa  30  cm  zraven(  vas je tukaj  nagneteno  skupaj  do  amena)  in  če  bo tam  nabijal  bodo  sosedje  živčni  zlom  dobili(  velik  prazen  prostor  in  odmev.......  to  bi  bila  šele  veselica).

Res  mi ni  do  novih  prepirov  s sosedi.  Nazadnje  sem  jih  poslušala  ko sva  vadila  down  na vrtu  ob  piščalki.  (  takoj  je  prišel  pizdit  kaj  piskam  če ne morem  dat  malo  miru) Roll Eyes
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #41 : torek, 24.05.2005 : 08:09:42 »

Kaj pa kletka?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #42 : torek, 24.05.2005 : 08:20:30 »

Ima!    Euro paleta  kovinska za  pol-izdeljke  obrnjena  narobe  višine 150  , širine  150  dolžine  200.    Odpre  zatič!   sedaj  ga  še  dodatno  priklenem  z ketnico  in  fiksiram  še  z  "gurtno".  za enkrat je  samo  tam  varen.(  oz  stvari  pred njim)  To je edina  stvar  ki je  toliko  težka  da je ne more premaknit.   Čeprav  je  desko  spodaj(  najprej  je bila  oblazinjena-  dva  dni)  že  kar  krepko  zdemoliral.

Ampak   jaz  bi  hudimana  rada  odvadila  te  njegove  navade.

To  da ga  dam  v arest po  opravljenem  delu  je  itak, brez  veze  ker  ko  on naredi  pizdarijo  , ga jaz  samo  pogledam  in  gre  on  sam   v  arest.

Drugače  pa  če grem  od  doma je  pa tako ali  tako  zaprt  notri  ker  drugače  ne gre.

Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #43 : četrtek, 26.05.2005 : 22:04:06 »

Ne vem, če bi se tole s pesjakom za par dni ravno obneslo... Kako bi pa vedel, da ga kaznuješ ravno zaradi kraje in ne zaradi česa drugega. Samo moje mnenje. A v šolo kaj hodita? Mogoče bi imel kakšen inštruktor kak primeren nasvet Wink

lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #44 : petek, 27.05.2005 : 11:28:05 »

 Na  počitnice  bo  kar  šel............ ker  je  čisto  preveč  z  mano.  To  je  sicer  po  nasvetu  inštruktorja.
Pa  ne  samo  zaradi  kraje,  nasplošno  zaradi  njegovega  obnašanja.

Šolo  sva  pa  zaključila  prejšnji teden.  Z  prav-dobrim,  malo    mi  ga  je  biksal ....   (  ampak  je  bil  kar  priden,  glede  na  polome  ki  jih je imel  prej)
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Kradljivec
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines