mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 22:44:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Cviljenje v avtomobilu  (Prebrano 26168 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Shyam
novinec
*
Sporočil: 5



« : sobota, 06.03.2004 : 18:02:53 »

Naš kuža šteje tri pomladi, je nadstandardno velik nemški ovčar z nadstandardno težavo.
Začelo se je pred kakšnim letom, ko je v avtomobilu ugotovil nekaj nam nejasnega. Začel se je izražati z nevzdržnim cviležem in stokanjem in bolj opicam podobnimi "zvoki". Zadeva je precej resna in za naša sicer precej neobčutljiva ušesa, zelo neprijetna. Ne pomaga prav nič, od ignoriranja (kar je v bistvu še najhuje), do groženj s tušem (kar običajno zaleže... Grin). Vemo, da ima njegovo obnašanje opravka z nestrpnostjo in pričakovanjem igre in izleta, ampak težava je v tem, da je pot do tja precej naporna. V avtomobilu se namreč ne moreš niti pogovarjati in prej ali slej izgubiva živce še midva... Wink Pomaga le, če se ustavimo za nekaj ur - torej ne minut, opravimo kak vzpon na Himalajo ali kaj podobnega, potem da celo kakšno uro vožnje mir. Potem pa spet lepo vse od začetka. Težava bo, ko se bomo z našim razvajenim kosmatincem odpravili na morje, ker bomo najverjetneje zelo "lepo" začeli dopust. Pred nastankom te težave je bil v avtomobilu popolnoma miren in O.K., zagotovo pa vzrok za to ni nobena travma, saj gre v avtomobil z največjim veseljem in se mu tudi nič takšnega ni zgodilo. Ima še kdo drug podobne težave ali idejo, kako to njegovo "zgovornost" odpraviti?

Zaenkrat še ne razmišljava o odstranitvi glasilk... Grin

Težava je akutna, nujna in res potrebujeva pomoč! HELP!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #1 : sobota, 06.03.2004 : 18:13:54 »

Zelo pomembno je, da se ustavljate. Denimo na pol ure. Takrat naj kuža tudi dobi za piti.
Morda bi bilo dobro če greste kdaj na vožnjo za 5, 10 minut. Pes bo potem vožnjo imel za kratko obdobje in ne bo bil tako neučakan.

LP, jessy[/color]
Logiran
Shyam
novinec
*
Sporočil: 5



« Odgovor #2 : sobota, 06.03.2004 : 18:52:05 »

Eeee, poskusili vse, ne pomaga....Wink

Naš kuža namreč potuje z nami kar pogosto (vse proste trenutke) kar zavzema tudi 5 ali 10 min. izlete k mamam in podobno... Ne pomaga. Tudi ustavljanje za lulanje, igranje in pitje ne pomaga. Pomaga žal samo nekaj urni postanek, v katerem se popolnoma znori in izčrpa, kar drži kakšno uro, potem pa spet znova. Torej - tudi kratki premiki z avtomobilom so pri nas nočna mora..Wink Vse skupaj traja že zelo dolgo, več kot leto dni, poskusili smo vse, česar smo se spomnili... Grin

Še kakšna ideja?
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #3 : sobota, 06.03.2004 : 20:02:39 »

To je samo preblisk ob branju tvojega posta, ker sama nimam teh problemov. Avto je namreč njuna druga spalnica.

Nekdo od vas, naj se vsede na zadnji sedež, da ima lahko psa 100% pod kontrolo in ga med vožnjo umirja, da se uleže in uživa, na primer v čohanju. Pri tem uporabite ukaz npr. mir . Ne dovolite mu vstati, še manj pa peti svoje arije.
Vem, da ni vaš cilj psa čohati celo pot. A za začetek... Smiley

Moji znanci so zadevo uredili drugače. Psa (manjše rasti), ki jim je razgrajal po avtu, so enostavno zaprli v boks in ga dali na zadnji sedež. Zdaj imajo mir v avtu in to brez boksa, psička mirno prespi vožnjo.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
retrieverka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 734


« Odgovor #4 : nedelja, 07.03.2004 : 11:38:26 »

Zivjo.
Tudi moja 10 let stara psicka cvili v avtu-zaradi pricakovanja. Sicer ni tako hudo kot razumem iz tvojega sporocila a je motece. Pri nas se je zacelo kako leto/dve nazaj. Pomaga ce jo ima sopotnih spredaj pri nogah (golden) da jo imam pri roki in je potem vec ali manj mir-to nacrtujem za morje ker ce ne se mi bo zmesalo!  Verjamem pa da s tvojim morda to ne bo slo (velikost) Grin
Ampak le toliko da nisi edina Wink
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #5 : nedelja, 07.03.2004 : 15:49:27 »

Pretirano "petje" bi skoraj gotovo preprecili in odpravili z ultrazvocno napravo "dazer". V osnovi je sicer namenjena odganjanju nadleznih in agresivnih psov, njena druga funkcija pa je prekinitev nezelenega vedenja in posledicno tudi odprava takega vedenja.  Ultrazvok, ki ga sprozimo s pritiskom na gumb, je za clovesko uho neslisen, pes pa ga zazna kot mocan zvok. Le-ta je zanj tako motec, da neprijeten zvok poveze z lastnim trenutnim vedenjem in na zacetku z njim vsaj za nekaj sekund preneha. V tem trenutku je potrebno psa pohvaliti. Po ponavljanjih so casovni razmaki med nezeleno obliko vedenja vedno daljsi, v koncni fazi se tako vedenje dokoncno odpravi.
Logiran
Shyam
novinec
*
Sporočil: 5



« Odgovor #6 : nedelja, 07.03.2004 : 16:59:13 »

No, nas veseli, da nismo edini...Wink

Dani, super!
Zdi se mi, da spadaš med poznavalce, pa me zanima, kje se da takšno napravo dobiti in kakšen je strošek, če morda veš? Naš kuža je iz štajerskega konca...Wink

Hvala za dobre nasvete in pomoč!
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #7 : nedelja, 07.03.2004 : 19:09:14 »

Zadevica je precej draga (22.500 SIT), a zelo ucinkovita. Na vasem koncu je verjetno ne bo za dobiti. Narocis jo lahko na telefon 01 437 77 88. Obstajajo sicer tudi cenejse variante, ki pa original le posnemajo in zaradi drugacne frekvence zvoka niso tako ucinkovite.  Pri dazerju je frekvenca nastudirana (25.000 Hz) na tisto tocko, ki za pasje uho prehaja iz prijetne v neprijetno. Glede na to, da je napravica vecnamenska in da z njo pred napadom drugega psa lahko tudi zascitimo sebe ali svojega psa, se jo kljub ceni splaca nabaviti. Zelo je uporabna pri ucenju psa, kaj sme in kaj ne sme. In to na nebolec, human in psu razumljiv nacin. Prednost je tudi v tem, da je majhna (kot mobilni telefoncek), lahko jo nosimo obeseno okrog vratu, zataknjeno za pas ali v zepu.
Logiran
Shyam
novinec
*
Sporočil: 5



« Odgovor #8 : ponedeljek, 08.03.2004 : 17:51:17 »

Super, Dani, to smo iskali!

Bomo nabavili in poskusili, kako deluje na naših 50 kg!;)

Hvala za nasvete in dobro voljo!
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #9 : ponedeljek, 08.03.2004 : 18:35:51 »

Ko boste zaceli uporabljati, najprej izrecite prepoved, ki jo tudi sicer uporabljate (ne, ne smes, tiho, pst ali kaj podobnega) in ker jo seveda ne bo uposteval, po cca dveh sekundah sledi ultrazvok. Na zacetku se bo morda odzval malo panicno, ker ne bo vedel, od kod prihaja. Prav gotovo pa bo vsaj za sekundo ali dve utihnil in gledal, kaj se je zgodilo. V tem trenutku ponovite prepoved in ga pohvalite, ce bo tisina trajala vsaj se dve sekundi. Ce ne bo, sledi ponoven zvok. Na zacetku boste verjetno morali aktivirati ultrazvok vsakih nekaj sekund, potem pa bo pocasi zacel razumevati, da njegovo "petje" prinasa zoprn pisk, tisina pa nicesar in je zanjo se pohvaljen ter morda tudi nagrajen. Malo vztrajajte in bodite dosledni ob vsakem njegovem motecem oglasanju, obrestovalo se bo. Naj opozorim le se na to, da je najvecji ucinek na razdalji do 5 m in da nikakor naprave ne aktivirajte tik ob njegovem uhlju. S sprednjega sedeza avtomobila usmerite nazaj proti njemu in razdalja bo pravsnja. Zvok je namrec jakosti 120 dB in ce bi ga aktivirali preblizu, bi bilo za psa premocno.
Srecno!
Logiran
chilly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 131


« Odgovor #10 : nedelja, 07.01.2007 : 20:47:05 »

Moja težava je podobna, a mislim da je ne bom reševala z dazerjem... zato prodijm, če ima kdo kakšen predlog.
Mojega mladička (3 mesece, čivava) navajam na avto. Takoj ko pride v avto začne cviliti, jokati in skakati. Hoče k meni, v naročje, nihče drug ne velja. To pomeni da sama ne moreva nikamor, saj ne morem voziti, če je on v mojem naročju Smiley če mora biti v boksu oziroma na tleh, začne tako cviliti, kot bi mu ne vem kaj naredil, cvili ves čas in vedno bolj. Nisva še bila v avtu več kot 10 mint, ker tudi jaz tega cviljenja ne morem več poslušati. Če ga ignoriram, je še huje, če ga pomirjam in mu govorim, cvili MALO tišje, kot drugače, pa še vseeno cvili. Zraven pa se ves čas trese. Ne vem zakaj se tako obnaša, rada bi, da bi bil miren in navajen vožnje.

Hvala, LP
Logiran
chilly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 131


« Odgovor #11 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:01:26 »

Prosim, če ima kdo kakšen predlog, naj napiše... ker res ne vem več, kako naj ga pomirim.

Hvala
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #12 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:02:40 »

A če je v hiši v boxu zaprt tudi cvili?
Logiran
chilly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 131


« Odgovor #13 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:05:16 »

Ne, v hiši gre sam lepo kdaj pa kdaj noter, tudi ko zaprem vratca se njegovo obnašanje ne spremeni in je čisto miren, ne laja in ne cvili. Kombinacija avta in boksa pa mu ne vem zakaj ne "sede" - če ga v avtu kdo drži v naročju, je čisto vse ok. Ko pa mora biti v boksu... se pa začnejo arije Smiley
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #14 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:07:44 »

Mislim,da je to zaradi tega,ker mu je bolj všeč v naročju.Ko cvili ga ignorirajte,ko pa neha mu pa dajte priboljšek ga pohvalite.
Če bi mu v box dali kako zanimivo igračko bi tudi mogoče pomagalo.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines