mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 14:23:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 217   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleški buldog - čvek  (Prebrano 290220 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #45 : četrtek, 19.06.2003 : 09:45:56 »

Zakaj pa naj bi bilo 9 let prevec, da bi se samec paril? A da ga ne bi infarkt, medtem ko mu jemljejo seme? Ali mogoce, da se ne bi zivljenjska doba pasme povisala, ko imajo mladici potem vsaj genetsko predispozicijo za daljse zivljenje? Eden se danes, pri devetih letih, najuspesnejsih samcev v Evropi, Multi Ch. Begheera v.h. Slaghek, se vedno skace. Kaj bi si vzreditelj lahko zelel lepsega kot mladice lepih, zdravih in dolgozivecih starsev?!

Pa ne, da bi zagovarjala to paritev. Dalec od tega! Ce imam v mislih pravo leglo, je to ze tretje leglo 3-letne psice. Lips Sealed Angry Ampak ne pa klatit takih, da so paritve v tej starosti slabe za psa in pasmo.

Pa lep pozdrav, Mojca
Logiran
janchy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


« Odgovor #46 : četrtek, 19.06.2003 : 15:14:04 »

Pozdravljena Mojca,
to misliš psico iz tistega legla o katerem sem jaz pisala ali se motim? Tista psica bi naj bila približno stara 3 ali 4 leta, sej še lastnik sam ni bil prepričan.
Lp, jana Smiley
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #47 : petek, 20.06.2003 : 13:36:37 »

Ne vem, ali gre za isto leglo, ampak podatki kar klapajo (starost psice, psa, brez papirjev, konec SLO ...).

Lp, Mojca
Logiran
mare
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #48 : ponedeljek, 23.06.2003 : 14:56:25 »

Dragi buldozerji,
popolnoma sem presenecen, ker sem prebral, da British Airways od marca 2003 na krov oz. v cargo ne sprejme vec psov s kratkimi dihalnimi potmi oz. prevoz t.i. "flat faced" psov (buldog, mops, pekinezer).
Sicer mojega psa (basset) ne bi transportiral z letalom, ze zame je to velik stres, ampak vcasih si pa primoran! Meni se zdi kar nezaslisano, sploh, ker pri tem ignorira veterinarsko spricevalo, da je pes zdrav in primeren za potovanje! Za pricakovati je namrec, da bodo po vzgledu BA to uvedle tudi druge letalske druzbe!
Baje, tako PR Britisha, naj bi imeli en smrtni primer buldoga, ki so ga peljali iz Londona v Sidney.
LP, Mare
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #49 : sreda, 25.06.2003 : 08:11:17 »

Oj...
jaz bi tokrat samo opozorila janchy in vse, ki se odločajo za nakup buldoga naj zelo zelo pazijo kje in od koga kupujejo psa. Cena naj bo vsekakor drugotnega pomena, ker ni nobena garancija za kvaliteto. Pokličete v Slovenski klub za angleške buldoge, kjer boste dobili informacije o kvalitetnih leglih.... Jaz in Tanja sva Lizo in Pakota kupili skoraj na "blef"...in sva imeli srečo večjo kot pamet. To vidim šele sedaj...še dobro, da je šla po mojo Lizo daisy, ki je sodnica in hvala bogu ve kaj in kako naj buldog zgleda...lahko bi bilo drugače.
V Pororožu na razstavi je bila v razredu najmlajših psička...psička je uvožena iz Madžarske in lastnika sta jo kupila kdo ve od koga?? ...psička je simpatična, zdrava in prijazna...ampak NI BULDOG?Huh  Shocked Shocked Že na prvi pogled je podobna boxerju...lastnika sta bila nad oceno, ki jo je dobila zelo razočarana, še bolj pa ko sta ugotovila kako sta se opekla... Še enkrat ponavljam...pred nakupom buldoga pokličite v SKAB in se pozanimajte. Preprodajalcev je na žalost veliko...

LP, Eva in Liza
Logiran
janchy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


« Odgovor #50 : sreda, 25.06.2003 : 11:54:14 »

Eva, lahko si pomirjena, psa ne bi kupila od takšnih in drugačnih preprodajalcev. Primer sem opisala zato, ker sem imela slab občutek glede tega "vzreditelja" Roll Eyes in ker sem želela vaše mnenje. Drugače pa se na angleške buldoge ne spoznam preveč. Doma imam zlatega prinašalca, ki je iz zanesljivega legla, tako da te povsem razumem.
Upam, da bo takšnih ljudi, ki se okoriščajo na račun ljubiteljev živali, čim manj.
Hvala za nasvet, če se bo fant kdaj odločil za nakup buldoga se bom vsekakor pozanimala pri SKABU.
Pa lepo se imejte Smiley
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #51 : četrtek, 26.06.2003 : 09:09:27 »

Pozdravljeni,
končno je nekaj debate v tej temi. Škoda sicer, da o takšni stvari.
Jaz sem vidla samčka in samičko. Samica je imela leglo že pri prvi gonitvi. Cry Paril jo je pa pri vsaki gonitvi do zdaj! Vsakemu reče drugače od kod je pes. Baje pa da nima urejenega export rodovnika......
Ne bi nikoli kupila tam. Ne rečem, da je moja Aisha takšna kot mora bit. Ima napake. Za katere zdaj vem. Zahvala Peibie!
Je pa vseeno dobila CAC Hrušica. Joj, kako je bila važna in to cel teden. Wink
Janchy, če želiš se lahko dobimo, prav tako lahko vidiš mladičko od te psice. Samo piši mi in se dogovorimo. Sem iz MB. Mogoče ti lahko povem kje lahko kupiš bulldoga, za katerega ti bodo z veseljem povedali vse in pokazali vse papirje. Moram preverit Grin Cool Cool Cool
Pozdrav vsem in čestitke za dosežene rezultate v Portorožu.

Jasmina

P.S. Peibie - MB ni konec SLO!! He, he
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #52 : četrtek, 30.10.2003 : 22:47:22 »

WEJLA !!! KJE STE VSI, KI IMATE RADI SVOJE BULLDOGE ??
VSEM SKUPAJ EN LEP BULL POZDRAV !! Grin
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #53 : petek, 31.10.2003 : 08:11:10 »

Ooooo...pozdravljen Sian....  Kiss
Vsi ki imamo radi svoje bulldoge smo z njimi...predvsem zato, ker se število le - tah povečuje  Wink
Midve z Lizo imava že nekaj časa novo sostanovalko - Pepo... Če bi si pa ogledal naše buldoge pa lahko obiščeš prenovljeno stran Bulldog kluba... Grin


Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #54 : petek, 14.11.2003 : 20:44:09 »

Na spletni strani www.dogomania.com sem med spiskom pasem zasledila Altman White English Bulldog...  Shocked Huh Ali je mogoče že kdo slišal za to pasmo ?   Huh  Shocked  Huh

LP, Eva
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #55 : petek, 14.11.2003 : 21:50:24 »

ena Afna:Kaj več o Altman White English Bulldogu si lahko prebereš na:

http://www.ckcusa.com/new_web_ads/a_breeds/altman_white_english_bulldog.html


lp,pia
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #56 : sobota, 27.12.2003 : 23:22:57 »

         Vsem lastnikom in ljubiteljem Buldogov!!!


Želimo vam vesele praznike ter
srečno in predvsem zdravo novo leto 2004!!! Kiss Kiss



                            Vsem en lep Bull pozedrav,
                                                                       Sian in bully-  Tongue Kiss

[izbrisan prazen prostor; Jana]
Logiran
gubica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #57 : ponedeljek, 29.12.2003 : 15:07:37 »

zivjo, evo, moj prvi post...

po dolgem casu mam mal casa, da kruzam po netu in prvic sm tut zasla na forum na mojpes.net. in kaj pogruntam? ogromno.

mal mi je zal, da nikdar nism sla na net v prostem casu in si prebrala mal tole temo tukej. o angleskih buldogih. ne vem vec katera deklica je sla gledat v maribor angleske buldoge, ampak hvala, da zdej vem od kje moja neli izhaja. gospod se pise novak. ce bi vedela prej, se mal bolj pozanimala, najbrz ne bi vzela neli.

no, pa povem zgodbico od zacetka. priblizno tri leta nazaj, mogoce mal vec, sem se totalno zalubla v to pasmo. prekrasen karakter, prijazen in vesel, nor na otroke in druge zivali. (to je tut moja neli zdej) poleg tega pa se nepopisljiv videz. robusten, totalno nasprotje duse, ki se skriva v psu... pa sm si rekla. nekega dne bom mela buldoga.

pa so se zacela iskanja. moja sestra ima ze ogromno izkusenj s psi, ne sicer z buldogi, pa vseen. je bla prva h kateri sm sla. dala mi je ogromno nasvetov, nikdar kupvat psov, ki so ne ves kako prepeljani iz tujine k nam. nikdar ne kupuj psov, ki niso polni energije in so pasivni, ce je moznost pejt pogledat starse (tega se nism drzala...) itd. potem sem od nekaterih slisala, da moras pazt, da je pes tezji kot izgleda. pa se ogromno enih stvari in napotkov, ka se jih zdej zal ne spomnm vec. no, pa sm zacela. brskala sm po oglasih, nasla enega buldoga v mutah. in grem pogledat. tam sem se dobila s fantom, ki je bil prblizno tok star kukr jst kr na enem polju. reku mi je, da rodovnik dobim kasneje, ker se ni prisel iz madzarske. polega malega (in po mojem mnenju presuhega buldoga) so bli tam se trije mladici, razlicnih pasm, ker je bil fant ocitno zmenjen se s kaksnimi ljudmi za ogled. no, pa sm s tezkim srcem (ker je bil pesek kljub vsemu ful srckan) rekla ne.

potem sem na netu izbrskala dva vzreditelja. psarno golding in kolpariver. ker pri goldingu niso meli trnutno nobenega legla, sem poklicala tonija. rekel je, da imajo na voljo se eno psicko (to je bilo letos zacetek leta, ne vem, mogoce marca...). zmenila sem se, da poklicem, ker bi prisla pogledat cez vikend. ko sem prisla, psicke ni bilo vec, so jo prodali prejsnji dan. ampak sem se mela tam prekrasno. ima 2 basetki in tri buldoginje. joj, to so psi za pozrckat... Smiley)) no, ja. pogovarjal smo se od, mislm da, 10h dopoldan pa do 5h popoldan. samo o buldogih... reku je, da namerava konec poletja dat part se eno psicko pa da, ce bo vse v redu, da mam lahko svojega tam okrog novembra letos. torej smo se zmenili, da konec poletja poklicem, da si res zazihram enega. no, to je blo to.

in sm cakala. pa cakala. cas se mi je tok vleku... in potem za hec enkrat pocekiram oglase na mojpes.net. angleski buldog, samicka, zaradi locitve prodamo. mmmm. so se mi kr ucke zasvetle. pa sm poklicala. ja, pa da je neli, pa da lahko pridem pogledat pa vse to. pa sm sla pogledat. joj, kok srckana kepica Smiley eno tacko belo in roza nohtki, drugo rjavo in crni nohtki, eno ucko belo, drugo crno... pa sm prasala za kolk in kdo so starsi. 130.000.

zgodbica, ka sm jo jst slisala: nima rodovnika, ker je dal gospod novak svojedva zase part. to je vse.

povedal mi je, da je starse vidu in da sta oba zgledala zdrava in v redu... neli je bla takrat stara 2 meseca. pr juretu je bla ze 2 tedna. vprasala sm kako to, da je dal mladice tok hitr stran od mame, pa je reku, da je sou g. novak baje na dopust. to se mi je ze ful cudn zdel, ampak sm jo pol vseen vzela...
bla je tok zivahna, ze takoj mi je zacela brskat po torbici... ta prava babnca Smiley))

z juretom, fantom od katerega sm neli kupla, sva ostala v stikih, ker jo se vedno rad pride obiskat. enkrat sm ga clo prosila za telefon od g. novaka, da sm ga poklicala, ker sm misnla, da mogoce bi blo pa lepo, da bi vedu kje je zdej njegova neli, pa se sploh ni spomnu, da je kaksno oddal v ljubljano...

neli je zdej stara skorej osem mesecev, zaenkrat (potrkam na les in po svoji glavi) je zdrava in nism mela nobenih velikih tezav se z njo.

ps. a ni tko, da majo lahko samice samo dvakrat leglo v svojem zivljenskem obdobju? tko je reku gospod tone...

no, pa vsem en krasen buldoski pozdravcek.

pip, kaja

pa se nekej zabavnega in pocukranega: http://www.zeldawisdom.com
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #58 : sreda, 31.12.2003 : 17:35:45 »

Gubica pozdravljena! Tisto kar si se pogovarjala z gospodom Tonetom je sigurno
res!Saj je g.Tone vzreditelj in poznavalec te pasme.
Nisem pa razumela?!A si pol dobila rodovnik za tvojo psičko,al ne??
To kar ti je pa vzreditelj tvoje psičke rekel,da je paril zase in bla,bla,bla...... Angry Angry
No coment....!!! :-XSaj si videla sama,če se sploh ni spomnil da je psička v Ljubljani. Roll Eyes
No,psička pa itak ni kriva prav nič pri vsem temu! ;)Važno je,da si ti zadovoljna z njo!! :)Pa veliko sreče in en lep bully pozdrav obema!!


                                                                        Sian.
Logiran
gubica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #59 : torek, 06.01.2004 : 10:28:23 »

seveda nima rodovnika, gospod nima vzrejnega dovoljenja.

ni vazno, najbolj vazno je to, da kljub temu, da bi se lahko posteno zaj... mam prekleto sreco, da sm dobila zdravo psicko.

ko pa pridem do kaksnega pc-ja, pa lahko kaksno fotko gor dam. mal bo trajal sicer preden bom to nardila, ampak oblubm, da bom. Smiley se letos Smiley
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 217   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines