mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 14:47:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Tekanje za tujimi psi
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tekanje za tujimi psi  (Prebrano 15247 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Patrishk.
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #15 : ponedeljek, 20.04.2009 : 19:22:06 »

Halti.... kako si predstavljajte halti na pekinezerju ? Roll Eyes  mislim, tisti mali nosek, s katerim komaj diha, potem pa naj mu gor nataknem nekaj podobnega nagobčniku ?  Wink  Wink  Wink me prav zanima, koliko časa bi tisti halti ostal na njegovem gobcu ... Shocked mate še kakšno drugo metodo proti vlečenju za drugimi psi in vlečenju nasploh Huh poleg te seveda, z zatezno, ki (iz lastnih izkušenj ) pri mojmu hudičku ne pomaga, razen če hočem, da se dobesedno zadavi.  Roll Eyes tudi cukanje, obračanje , vlečenje ne pomagajo, sem pa res bila zelo vstrajna (5 mesecev učenja ) . Undecided vrjamm da vam je že zdej slabo. Lips Sealed o šoli ni govora, mami nepusti, sama pa kot 14.letnca ne dobim tolk žepnine(5€ na mesec  sram ), da bi lahko plačala 130€ za pasjo šolo. tko da, če mate kej koristnga mi prosim odpište. Grin
Logiran
Datelj
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #16 : sobota, 02.05.2009 : 01:22:13 »

Meni recimo ful pomaga, če se takoj, ko pes potegne oz. napne vrvico, začnem hotiti ritenjsko nazaj, naredim 10 korakov oz. dokler ne popusti vrvice in gre za mano, šele nato pa naprej. Nobenega cukanja, razen če se pes sam "zalaufa", nobenega dretja ali kreganja, in pa seveda čisto VEDNO to izvajam. NIKOLI ne sme niti malo vleči, ne samo "tokrat", pa tudi ni ok, če ga ti sicer že res vztrajno učiš, tvojim domačim pa se to zdi brezveze. Pravilo, da z vlečenjem ne pride nikamor, mora veljati povsod, vedno in pri vseh. In tudi nekaterim psom s slabo voljo (cukanjem, stresanjem jeze itd.) nikakor ne uspeš ničesar dopovedati. Lahko iogromno hvališ, čim je vrvica popuščena.

Nekateri ljudje so imeli zelo dobre rezultate s Feltmann oprsnicami, ki naj bi delovale na principu TTouch in so psi, ki so prej vlekli kot nori, sami od sebe nehali vleči. Jaz še nimam izkušnje s to oprsnico in ne morem potrditi, sem pa jo naročila in bom kmalu videla, kako se obnese. Stane nekje med 20 in 30 €. Pasja šola sama po sebi ne bo pomagala, je le v pomoč lastniku, v bistvu nauči lastnika, kako mora delat/trenirati s psom doma.

Lahko vadiš kar doma, recimo privežeš psa na en konec sobe, mu pokažeš hrano in jo neseš na drug konec. Nato greš k psu in ga na vrvici pelješ do hrane. Čim povleče, se premakneš nekaj korakov nazaj ali na začetno pozicijo. Zelo verjetno bo zganjal cel cirkus (vsaj moj ga), naj te to ne skrbi. Če res nikakor noče nehat vleči, se poskusi ritenjsko umakniti v drugo sobo, tako da več posode s hrano ne bo videl, počakaj, da se pomiri in poskusi ponovno. Ohrani mirno kri, taki treningi so zelo zoprni, ker pes res dolgo ne pokapira, ti si pa z živci na koncu, ampak nič ne cukaj, nič ne kregaj, samo lepo umirjeno se pomikaj nazaj in čakaj, da se umiri, glej v zrak, poj si neko pesmico v glavi...

Šele, ko pride na popuščeni vrvici do posode s hrano, lahko hrano tudi poje. Na začetku bo prišel večkrat skoraj do sklede, ali pa se bo zagnal in začel žreti, takrat ga kar odvleči nazaj, pač dokler bo vrvica napeta, ne bo hrane in basta. Začni z malo razdaljo, recimo 6m do posode in postopno razdaljo povečuj (pojdi ven, vključi hodnik, etc.).

Ali pa če bi želela začeti bolj osnovno: doma privežeš psa nase (ali primeš v roke povodec) in stojiš ali sediš na mestu. Dokler je vrvica popuščena, ga hvališ in mu daš kak priboljšek, ko jo napne, pa samo obmiruješ in ignoriraš njegovo vlečenje, cviljenje itd. Ko se vrne k tebi in popusti vrvico, spet izdatno pohvališ in nagradiš.
Logiran
venere
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #17 : nedelja, 16.08.2009 : 09:09:01 »

Imam psičko Nemško bokserko staro 4 leta. Nora je na druge pse, kar mi povzroča velike probleme. Ne zaradi psov, amak zaradi mnihovih lasnikov. Moja psička je izredno ljubka do vseh, ljudi in živali. Pogosto se kar sama spravi v položaj #lezi# in čaka kužka, a lastniki malih psov nimajo pojma o psih in so čist nori. Bolj kot njihovi psi. Rezultat vsega je, da me moja psika skoz vleče in je ne upam spusti, ona pa bi rada divjala. Živim v Lj u velikem urbanem centru. kaj naj naredim ?

LP
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #18 : nedelja, 16.08.2009 : 10:07:43 »

Lastnike malih psov kar nekako razumem, ker je tam zunaj en kup "vestnih" lastnikov s spuscenimi psi, ki od dalec kricijo kako njihov pes nic ne naredi, naslednjo sekundo, pa ta nicnenaredi pes ze hlasta po drugem psu.

Priporocam ti, da psu najdes primerno pasjo druzbo, kjer bodo lahko do onemoglosti divjali na primernem prostoru, kjer nihce nikogar ne bo ogrozal.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #19 : nedelja, 16.08.2009 : 10:16:26 »

Bokserji in majhni psi redko gredo skupaj, to pa zato, ker je igra bokserjev zelo vihrava in med njo potacajo manjšega psa. Veliki večini psov to ni všeč. Svoji bokserki poišči primerno družbo (podobna velikost, podoben način igre, podoben nivo energičnosti). Ne moreš pričakovati, da se bodo vsi po vrsti igrali z njo.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #20 : ponedeljek, 17.08.2009 : 19:34:08 »

Venera, v tej temi je po tvojih trditvah tvoja psička strašno prijazna, tudi do psov. V oni drugi o dominantnosti pa navajaš nasprotne trditve. Čudna si.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #21 : ponedeljek, 17.08.2009 : 20:39:47 »

Morda bo pri razvozlavanju, za kaj gre, pomagala tudi predstavitev.
Ali pa tudi ne.
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #22 : ponedeljek, 17.08.2009 : 20:56:24 »

Hm, hudo.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #23 : ponedeljek, 17.08.2009 : 21:24:49 »

Morda bo pri razvozlavanju, za kaj gre, pomagala tudi predstavitev.
Ali pa tudi ne.
Shocked Shocked Shocked
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #24 : nedelja, 30.08.2009 : 09:15:24 »

ojla. Tudi jaz imam te probleme. Zdaj je moj Pik star leto in pol,ko vidi psa,ponori. Z psi,ki so na povodcu,mu pustim,da se povoha,ampak ponavadi nanese tako,da cvili dokler ne povoha,potem pa ga je strah psa. In pocepne. Kriza pa je,ce ponori ob psu brez lastnika. Nikoli ne vem,kako bo drugi pes odreagiral. Moj ati ga recimo brez povodca pelja na sprehod. Zakaj njega uboga??? Mene pa ne glede tega nikoli. Sem pa razmisljala,da takoj ko dobim sluzbo,ga peljem v solo,upam da se bo pri teh letih se lahko naucil,da hodi poleg,in da se ne ozira prevec na druge pse.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Tekanje za tujimi psi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines