mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:38:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 104123 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« : sreda, 15.03.2006 : 19:50:24 »

Danes so v Ljubljani trije bullmastifi napadli mimoidočega na Oražnovi ulici.
Zanima me, ali so bili to psi od ***** oz. njegove partnerke?

Lp
Marko
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #1 : sreda, 15.03.2006 : 20:03:07 »

Prispevek o tem je tule. Lp N.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #2 : sreda, 15.03.2006 : 21:11:42 »

Moram priznati, da nam je novica o napadu potegnila iz pozabe težke spomine na napad dveh bulmastifov iz Oražmove ulice na Viču na našega 14-letnega kraškega ovčarja Karija (že pred tremi leti). Napadla sta ga na sprehodu v Tivoliju, brez opozorila (naš Kari ni nikoli bil pretepač, nikoli ni izzival) - pes (tedaj 2-leten) ga je držal vkleščenega na tleh, 10-mesečna psica pa ga je klala, naš tedaj 20-letni sin je bil ob tem povsem nemočen, ukazov gospodarice sploh nista poslušala ! Tedaj smo bili zgroženi: najprej nad lahkotnostjo, s katero nas je "sprejela" njihova lastnica, ko smo (s pomočjo zelo prijazne g. Kavčič s Kinološke zveze) dobili njen naslov in prišli opozorit, da imajo v hiši "pse morilce". Odslovila nas je z besedami, da naj kar pošljemo račune (!!!!kot da bi nas tedaj skrbelo, kdo bo plačal za operacije, ko nismo niti vedeli, ali bo Kari preživel) in da sta njena psa prava mucka in da ne ve, kaj jima je bilo, da sta napadla Kara brez opozorila. Da sta očitno v njem prepoznala nekega drugega psa, ki ga nista marala. Že tedaj smo ji rekli, da očitno ni sposobna obvladati dva vsaj 70-kilogramska psa (sama ima manj kot 50 kg) in da pomenita dva psa krdelo. Da je bil tokrat žrtev naš kuža, drugič bo pa kakšen otrok v Tivoliju, ki jima bo šel na živce.
Drug stres je bila prijava na policiji, kjer so nam pojasnili, da smo - ker tudi naš Kar (ki se je zaradi starostnih sprememb hrbtenice in kolkov komaj še premikal) ni bil pripet - enako krivi pred "zakonom" in bomo enako kaznovani kot lastnica napadalcev.

Naš Kari se je po dveh dolgih operacijah (in nočeh, ko smo sami še bolj jokali kot on) zlizal - in srečno živel še dobro leto v naši sredi. Res ga je prišla lastnica bulmastifov (zdravnica po poklicu !) tudi obiskat, se opravičit, poravnala je tudi stroške dveh operacij, po katerih je bil Kar ves v drenažnih cevkah in nekaj mesecev videti kot obrito-čopasto pasje strašilo ...

Da ima omenjena gospa še vedno ta dva psa, smo slišali. A je nikoli nismo videli na sprehodu z obema. Danes pa šok z novico o napadu TREH bulmastifov v Oražmovi. Saj to ne more biti slučaj.

Prepozno je, da bi se spraševali, ali res nihče ni imel moči, da bi "pojasnil" paru z bulmastifi, da krdelo takih psov pomeni tempirano bombo. In ob tem verjetno posamezen pes ni bil nič kriv in nam je težko ob pogledu na fotografijo s pokritim ustreljenim psom. Upamo pa, da bo kakšnega od lastnikov večih psov to le spomnilo, da se njihovi ljubčki znajo spremeniti v pobesnele klavce. In še zlasti upamo, da ne bo prišlo do obračunavanja "javnosti" s psmi na splošno in do poziva k linču vsakega psa dokazano ali "potencialno" nevarne pasme.

družina Cerar iz Rožne doline v Ljubljani
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #3 : sreda, 15.03.2006 : 22:33:30 »

Te pse bi bilo potrebno uspavati, ker je samo še vprašanje časa kdaj bodo spet napadli. Morda bi jih rešila le vzgoja s strokovnjakom... ???So psi opravili kakšno šolanje? Bodo lastnico tožili?
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #4 : sreda, 15.03.2006 : 22:37:24 »

Prvega aprila bo minilo tri leta od kar sta me na sprehodu z mojo whippetko iz Tivolija proti Rožni dolini napadla dva bullmastifa. Srečali smo se vsak na svoji strani ceste in se že mimošli. Moja Diva in bullmastifi so bili na povodcih, ko sta se po nekaj metrih bullmastifa strgala in se pognala čez cesto ter me podrla na tla in dobil sem udarec v glavo. Potem pa sta se spravila na mojo psico, jo podrla na tla, kar 10 kg težkega whippeta ni težko in ji dobesedno trgala zadnji del. S prijateljem sva s skupnimi močmi Divo nekako potegnila stran in vrgla čez ograjo na vrt neke hiše, ker v tistem nisem prav dosti razmišljal: bolje met čez ograjo, kot pa da jo požrejo pri živem telesu. Bullmastifi so popustili in se umaknili. Najhuje je to, da nobeden od sprehajalcev ni odreagiral in pot bi nadaljevali v Tivoli, če ne bi interveniral moj prijatelj. Psa sta namreč sprehajala znanca od lastnice.

Vso zadevo sem prijavil policiji, veterinarski inšpekciji in zadevo spravil v medije. Diva je bila operirana: raztrganine in zlom zadnje noge, lastnica pa je dobila poziv k sodniku za prekrške. V pogovorih je nastopala isto, kot je že zapisal Ikc v svoji objavi: lahkotno, da sta njena psa njena otroka, da sta  v moji psici prepoznala verjetno nekega psa, ki ga ne marata in da denar sploh ni problem, ker sta psa zelo dobro zavarovana,…isto, isto, vsakič očitno isto.
Policijo, kakor tudi inšpekcijo sem opozoril, da verjetno nisem prvi in tudi verjetno ne zadnji, ki je oz. bo imel nevšečnosti s psi te ženske. Ampak se ni zgodilo kaj dosti, razen to da je nabavila še dva nova psa. Na obravnave mislim, da ni niti prišla, vsaj jaz je nisem srečal, tako da niti ne vem, če jo je doletela kakšna kazen.

Imam tri hrte in vem, koliko energije in časa mi vzamejo. Za žensko pri teh letih pa so štirje bullmastifi več kot preveč, ker jih očitno ne obvlada.
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #5 : sreda, 15.03.2006 : 22:45:44 »

Groza kaj se dogaja  Angry

Lks in Santos, žal mi je, da sta imeli tako izkušnjo  Undecided. Še najbolj grozno je pa to, da se tukaj očitno nihče ne zgane, dokler se ne zgodi nekaj res groznega. Zgleda, da mora človek skoraj umreti, preden se zadeva reši, če se sploh bo  Angry Se mi zdi, da je tole podobno kot je bilo z Lipo, sicer niso bili vpleteni ljudje, ampak tudi Lipa je bila že prej prijavljena inšepkciji in se dejansko ni nič premaknilo, dokler ni bilo žrtev  Angry
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #6 : sreda, 15.03.2006 : 23:18:24 »

Pred nekaj tedni mi je znanka pripovedovala o podivjanih bulmastifih iz Rožne doline. Povod za to je bil najin pogovor o vseh sortah potencialno neprijetnih pasem/psov, ki se prosto šetajo po mestu in so več kot očitno v nepravih rokah.

Vsakič, ko se z mojo šicujko (zdaj je dobila še družbo in lahko že govorim o šicujčkih) sprehajam po mestu (in to je res vsak dan, ker živim v stari Ljubljani), imam oči na pecljih, saj bi jo taka mrcina zmlela v sekundi. Tisti pogovor mi je še kako ostal v spominu, saj sem se že znašla parkrat v zelo neprijetnih situacijah z agresivnimi psi, ampak ker ponavadi začnem že takoj mahati in tuliti, pa brcati še preden jim uspe zasaditi zobe v mojo psico ali vame, se ponavadi umaknejo. Njihovi lastniki pa kot da se ni nič zgodilo, samo stojijo, bulijo, ti rečejo, sej ne bo n'č naredu, v zadnjem primeru pa celo, ja kaj ste pa tako živčna. Ta je bila res kronska. S psico sva šli čez prehod za pešce, ko je nenadoma pred naju planila renčeča, agresivna, zaganjajoča se psica in nama blokirala pot na pločnik. Okrog so vozili avti, lastnica zverine pa je zmogla samo nekaj v smislu, ja Ajka, kaj se pa greš, in nesrečno otepala z nezablokiranim fleksijem... Doslej sem imela srečo, ampak se sprašujem , če jo bom še dolgo imela.

Žalostno, res žalostno. Santos, svaka čast, da ti je uspelo rešiti tvojo whippetko. Res si dobro odreagiral.

Me res zanima, kakšni bodo zdaj ukrepi - se bodo spomnili kaj pametnega ali, kot je pričakovati, kakšne hude neumnosti?

Sploh pa, kaj je ljudem? Nič ni narobe, da sta bila tista psa tej ženski kot otroka, ampak zaboga, če je otrok nasilen do drugih, je treba kaj ukreniti. Ne predstavljam si, kako ji je zdaj pri srcu. Upam samo, da ne bo nikoli več imela psa.

In spet bodo rekli, da ni pravne podlage... Ni je za nadzor nad psihopatskimi morilci, trgovci z belim blagom, goljufi, mučitelji ljudi in psov ter motenimi osebki z agresivnimi psi...

A naj potem spet skomignemo z rameni?

Porkaduš, če je to tista demokracija, o kateri so nam vnedogled govorili, bi raje nazaj socializem.

Se opravičujem za tole klobasanje, ampak res mi je težko pri srcu.
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #7 : četrtek, 16.03.2006 : 00:25:18 »

Zanimivo bi bilo vedeti kdo je vzreditelj teh psov, da svojo vzrejo pusti takole klati naokoli!
Odnos lastnice pa tako ali tako ni gladek!
Logiran
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #8 : četrtek, 16.03.2006 : 00:39:06 »

Kaj ima pa vzreditelj s tem?
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #9 : četrtek, 16.03.2006 : 00:43:17 »

Zanimivo bi bilo vedeti kdo je vzreditelj teh psov, da svojo vzrejo pusti takole klati naokoli!
Odnos lastnice pa tako ali tako ni gladek!
Ja točno to! In če ve, da so nevarni sploh če jih je več skupaj, kako jih lahko proda nekomu, ki je lažji od odraslega psa in povrhu vsega že ima nakaj teh psov.

Mislim, kako si ja ta ženska lahko privoščila take pse in še v takem številu. A ne pozna njihovih lastnosti? Pa ne to, da so doma čukrčki in kot njeni otroci. Zavedat bi se morala kakšni so, ko stopi z njimi na ulico in s tem ogroža druge. Ne razumem, da je po vseh scenah, ki jih opisujete imela o njih še vedno tako mnenje. Tak človek potem ne more imet teh psov.
In groza, da nihče, glede na to da je bila zgleda večkrat na sodišču, ni nič ukrepal!  Angry

Po vsem tem, te je potem še strah it na spehod.  Huh

Kaj ima pa vzreditelj s tem?

Ponavadi se vsem gre za to da točno vedo v kakšen dom in h kakšnim lastnikom gre pes.
Tu očitno že ni bilo tako.
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #10 : četrtek, 16.03.2006 : 00:44:58 »

Nikomah
ocitno nic drugega kot samo kaj bo naredil z denarjem ki ga je iztrzil ko je doticni osebi prodal psa...nadzor nad svojo vzrejo mu ocitno ni v interesu.
Logiran
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #11 : četrtek, 16.03.2006 : 00:50:43 »

Pričakovan odgovor...
Ljudje se večinoma v situacijah prehodnega značaja (kot je v večini primerov nakup psa), znamo pokazati v najlepši luči in narediti karseda dober vtis.
Tako vzreditelji lahko določene kupce tudi napačno ocenijo, oziroma ne predvidijo njihovih možnih pomanjkljivosti.
Zato ne morejo biti odgovorni za take ekscese!

Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #12 : četrtek, 16.03.2006 : 00:55:05 »

V tvojem pogledu mogoce Nikomah...vsak resen vzreditelj na svojega mladica ne bo pozabil v trenutku ko mu v dlan pade svezenj denarja ampak ga bo tudi kasneje spremljal. Razen, ce psi niso bili uvozeni iz tujih drzav.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #13 : četrtek, 16.03.2006 : 00:55:47 »

Kako ne more oceniti, da 50kg težka ženska, ki ima že takega psa, ni primerna še za nadaljne 3 Huh
A ne ve kakšne pse prodaja? Mislim na vse njihove lastnosti, kamor spadajo tudi vsi omkenjeni izgredi.

Ja sigurno je v VELIKI večini kriva lastnica, ampak malenkost pa lahko pripišemo tudi vzreditelju.
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #14 : četrtek, 16.03.2006 : 00:58:09 »

...sploh pa pri toliko incidentih bi slovenskemu vzreditelju ze moralo kaj priti na usesa se sploh ker je pasma v Sloveniji se dokaj nezastopana in take informacije hitro potujejo.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines