mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 10.06.2024 : 06:44:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 106694 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #150 : četrtek, 16.03.2006 : 21:53:42 »

In potem se oglasi gospa Milerjeva /.../  In ženska prijavi, da so v Ameriki popadljivi psi prepovedani in da bi moralo storiti to tudi tukaj. Tega nekako od nje nisem pričakovala, ko je zavedna zaščitniva vseh živali. Potem pa prijavi, da se je te pse uporabljalo za pasje boje. Še en šok zame.

Stara lajna spet zaropotala... in lajna očitno zna lajnat samo eno in isto kadarkoli pa kjerkoli jo zavrtiš. Za osvežitev pobrskajte po cajtngih iz leta 94, ko je v pismih bralcev "kao da" nastopala v imenu najmanj WSPA. Medtem ko imam nekje med papirji založeno podano stališče te iste organizacije iz leta 2001, ki ni tako mediteransko temperamentno kot omenjena gospa, ki jo je njena labilnost - tako, stopotjo - že v primeru "pasjih mučiteljev" kar se mene tiče izdala kot osebo, ki nekako ni kos situaciji, niti trezni konstruktivni debati.
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #151 : četrtek, 16.03.2006 : 21:55:46 »

Saj ne vem cesa se po vsem tem bojim bolj  - da nas napade kaksen od nagona blazen, grozno podivjan pes ali da nas zadane metek, ker bomo slucajno v sosednjem stanovanju od kraja napada taksnega groznega in podivjanega psa.  Huh

Zal bomo posledice tega dogodka obcutili vsi lastniki pasem, ki jih sirsa javnost tretira kot nevarne pasme.

pa tudi lastniki crnih psov in seveda zlatih prinasalcev.  Wink
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #152 : četrtek, 16.03.2006 : 21:56:36 »

že v primeru "pasjih mučiteljev"

Mačjih, se ve. Lapsus.
Logiran
papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #153 : četrtek, 16.03.2006 : 22:04:59 »

V Sloveniji resnično potrebujemo kakšen boljši zakon!

 Angry

potrebujemo ga TAKOJ!
Logiran
love-c
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #154 : četrtek, 16.03.2006 : 22:13:46 »

Seveda spošovani kinofili in kinologi, ta primer je bil tragičen in nesrečen za človeka in živali. Nedvomno je skrbnica odgovorna za vse ,kar so pregrešnega storili njeni štirinožci, splet okoliščin. Bolečine tržičana so bile nedvomne, ogroženo življenje vsekakor, pa tudi posledice na vidiku. Žalostno! To pa nam je vsem šola in izkušnja, kako naprej. Država bo spregledala in ugotovila, da ne more biti vsakdo skrbnik, vodnik kaeršnega koli psa, še posebno ne v urbanih okoljih. Izobraževanja,usposabljanja s pasjeslovja je nuja. Na tem forumu sem se zgolj osredotočil na dvomlivo  intervencijo  državnih inštitucij javnega reda. Nedopustno je v intervencijo napada štirih psov poslati dva prva najbližja policista, ki potem čakata, da jima mimo idoči državljan z lestvijo  potiska pred cev pištole razjarjenega psa. Menim, da bi celo gasilci z vodnim curkom zalegli in postorili manj posledic. Pa v našem glavnem mestu lepe bele Ljubljane bi pričakoval, da se da kaj hitro delovat.....lepo se imejte naprej....
Logiran
papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #155 : četrtek, 16.03.2006 : 22:16:20 »

Kar je je, po toèi zvoniti je pozno, posledice so tukaj! Relevantno je kako naprej. Za èloveka je poskrbljeno, kaj pa psi? Ali so takšne intervencije policije, v tem primeru dveh splošnih policistov s ceste verodostojne?  Se mora zaradi tega resnièno žival kar ubiti s strelnim orožjem, predvidevam  pištolo Baretta 92, 9x19 mm? Kaj nimamo za takšne primere drugaène metode? Se ja ve, da imamo puške z gumijastimi iztrelki, da imamo mreže s katerimi psa onemogoèimo, imamo tudi posebne drogove z zankami na poteg, da imamo tudi specialne puške z omamljanjem.... Kaj pa pravice živali, o teh kdo razmišlja. Kinologi toèno vemo kakšen poseben status imajo psi v živalskem svetu, psi niso divje živali in niso živali v prehrambeni verigi èloveka, da bi jih kar pobijali s strelnim orožjem. Že res, da se v policiji verjetno izgovarjajo, da je potrebno uporabiti strelno orožje, èe ni mogoèe drugaèe zavarovati življenje ljudi. Za tisto drugaèe pa bi ravno policija in ustrezne službe morale poskrbeti. Opraviti intervencijo na takšen naèin kot so jo tokrat, da je bil tebi niè, meni niè ubit pes, dva ranjena, pa prestreljeno okno, èudež. Takšnih intervencij pa bolje, da ne opravlja policija, ampak strokovnjaki.

Prjatu? ?! ?! ?!??!! ??! !??!

Človek je ležal na tleh, tri zverine pa so živega trgale... brez najmanjšega razmišljanja takojšen metek v glavo vsem trem!

Pa "gospej" lisice gor in gremo.

ps: upam da se nikdar ne boš sam znašel v koži žrtve


Jeb***** tako demokracijo pa človekove pravice pa živalske pravice pa ne vem kaj še vse (res je, ni ustreznega smeškota za tu zraven). In potem ženska še kokodaka da je pravzaprav ona žrtev. Adijo Slovenija, jst grem na Antarktiko.
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #156 : četrtek, 16.03.2006 : 22:23:18 »

love-c

Pa resno, kaj je s tabo? Tisti človek je imel srečo, da je preživel, ti bi pa čakal na gasilce pa usposobljen kader. Hvala k..., da sta bila tista dva policaja nekje v blizini (kar verjetno sta bila, ker se verjetno mrcine niso eno uro obdelovale tistega človeka) in sta ukrepala, ker, če ne bi, bi se verjetno končalo precej slabše kot se je...
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99


« Odgovor #157 : četrtek, 16.03.2006 : 22:36:28 »

Mogoče bi policaj res lahko reagiral drugače (čeprav mi ni jasno kako; najverjetneje ne bo šel z gumijevko na njega) ampak, ko vidiš človeka pod tropom psov najverjetneje že refleksno zagrabiš za najbolj učinkovitim orodjem v tem primeru je bila to pištolja. Verjamem, da tudi policaju ni bilo najlepše pri duši, da je ubil psa, toda najverjetneje bi istega psa po vseh pregledih in preučevanjih, ki bi ga čakala po tem napadu (glede na še ostale napade), čakala evtanazija.
Definitivno se strinjam s tem, da je celotna odgovornost na strani lastnice. Glede na njihovo dosedanje obnašanje bi jim vsaj lahko nataknila nagobčnik za tisto urico ali dve, ko so na prostem-sploh pa če jih še ne more obvladati.
Jaz sem tudi ljubiteljica velikih pasem, še posebej rotwalarjev, toda že rahel dvom, da ga ne bi mogla obvladati me je odvrnil od tega, da sem si ga odmislila kot ljubljenca. Vsaj za ene 10-15 let ko bosta otroka že večja in bom imela čas za takega psa.
Pa še to: danes, ko sem otroka pripeljala iz vrtca (seveda je bila naša Lady-cavalier spanielka- z nami v avtu) se je meter stran prikazal ogromen (mešanec cca. 60 cm) pes. Živimo v Tomačevem in tam je malo morje spuščenih psov; toda vse bolj ali manj poznamo. Ta pa je bil čisto nekaj novega, najverjetneje se je strgal iz verige (ker jo je vlekel za sabo). Na pogled je bil prijazen toda človek nikoli ne. Postavil se je ob avto in čakal. Po vsej verjetnosti je zavohal psico (videl je ni). Mi štirje pa smo čakali v avtu kot eni loleki. Vam povem, da sem se resnično ustrašila. Odprla sem okno in ga propala spoditi toda nič ni pomagalo. Skratka da skrajšam zgodbo. Čez 5 min. je mimo prišla soseda in je lepo odpeketal za njo; čeprav ga je tudi ona odganjala je hodil za njo vse do konca ulice.
Če bi se to zgodilo, ko bi bila sama v avtu bi šla ven, ker resnično ni zgledal nevaren ne glede na velikost, toda z otroci... smo pa raje cel dan v avtu in pojemo pesmice.
Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #158 : četrtek, 16.03.2006 : 22:47:57 »

Lovec opisujes idealno pot resevanja,kjer nihce ne potegne krajsi konec.To je idealno,ti pa si pravi idealist.Tako bi naj bilo teoreticno in tako si se ucil na izobrazevanjih.Vse lepo in prav,vendar realnost kot vidis je kruta in niti najmanj idealna.Sedaj vidis kaksno je izobrazevanje.Kot zrtev bi mi bilo vseeno kdo in kako bi odstranil psa,ki me grize in mi s tem povzroca poskodbe.Se najmanj bi si takrat zelel v blizini kaksnih posebnih borcev,ki bi pametovali in idealizirali,ter s tem ovirali resevanje.V primeru prometne nesrece bi bil vesel pomoci tudi strokovno usposobljenega zdravstvenega tehnika pred prihodom urgentnega vozila.Tako bi nekomu lahko resil zivljenje,tebi podobni bi mrtvi docakali urgentno vozilo.Nikoli si ne zeli idealnega resevanja!
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #159 : četrtek, 16.03.2006 : 22:56:42 »

v primeru prometne nesreče si vesel tudi kakšnega posameznika z znanjem prve pomoči.
Logiran
bullyzone
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 398


« Odgovor #160 : četrtek, 16.03.2006 : 22:56:52 »

Kolikor je meni znano policisti niso usposobljeni niti pooblaščeni, za uspavalne ''naboje'' .

Če nebi ustrelili psov takoj, bi verjetno le-ti do smrti poklali tega moškega, ali pa celo še koga drugega.

Sicer pa bodo policisti menda dobili tiste ''elektro pendreke'', pa bi mogoče za take situacije prav prišlo, da ne bi rabili ravno streljat naokrog, navsezadnje je bila še sreča ker tisti ''pobegli'' metek ni nikogar poškoddoval.

Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #161 : četrtek, 16.03.2006 : 22:59:07 »

Povsem brez veze je zdaj pametovati, kaj bi kdo moral narediti, saj niti tega ne vemo, kaj tocno se je zgodilo. Poznamo samo posledice.
A je mogoce kje navedeno, v kolikem casu so prisli policaji?
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #162 : četrtek, 16.03.2006 : 23:14:20 »

Pozdravljeni

Prijatelj mojega prijatelja je bil navzoč pri napadu psov.
Gospod se je poskušal rešiti s tem, da se je povzpel na ograjo pa so ga skupaj z njo strgali dol.
Ženska je menda pomagala dokler je bil oškodovanec pokonci,
ko pa je le ta padel pa ni bilo več pomoči. Eden od psov je bil res v hiši in ni sodeloval menda je bil celo pripet.
Čuvala naj bi ga menda neka mlajša ženska.
Dotična ženska pa je poskušala ustaviti prijatelja, ki se je zaletaval v njih z avtomobilom
postavila pa se je tudi pred policiste, da ti ne bi streljali v psa.
Psi so bili čisto v afektu, nek očividec je enega od psov v jajca pa ta sploh ni reagiral. Niti ni bilo reakcije, ko so jih s kolom
(del odtrgane ograje).
Popustili so edino ob zvoku siren.
Pravi, da je bilo kot v nočni mori. Meso je ležalo na cesti, roka ogrižena do kosti ....da so ga po obrazu, trebuhu ...
Na koncu je menda klicala moža ? po telefonu in, da se je slišalo "psa so mi ubili...".
Prijatelj nadalje še pravi, da ni bilo nikjer videti fotoaparata. Policisti so bili na kraju menda okol 5 minut
ampak to je samo približna ocena prijatelja.

Da ne bo pomote, sam nisem bil zraven je pa bil prijatelj, ki je nakratko tako opisal, kaj več pa ni hotel povedati.
Ga razumem.


Logiran
sicilija
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #163 : četrtek, 16.03.2006 : 23:17:30 »

Na najprej povem da sem velika ljubiteljica živali in predvsem psov. Ampak mislim, da je v tem primeru nekako nerazumno govoriti o pravicah živali. Sem proti vsakršnemu nasilju nad živalmi, ampak govoriti o neprimernem ravnanju policistov je pa v tem primeru kar malo huda obtožba. Če sem prav slišala, sta bila policista na kraju dogodka v 4 minutah, kar se meni zdi presenetljivo hitro. Ko sta prišla tja sta pač ukrepala po svojih najboljših močeh. Razložili so tudi, da bi bilo čakanje na veterinarsko inšpekcijo in uspavalno pištolo usodno za moškega, ki so ga psi napadli. Lahko rečem le, da vsaj enkrat policija ni zafurala in rešila človeku življenje.
Tisti, ki se vam zdi, da bi policija lahko posredovala bolje, si poskusite predstavljati, da ste v vlogi žrtve. Mene še nikoli ni napadel noben pes, sem pa že bila priča pasjim pretepom, ampak takšnim, ki so se končali brez krvi. Pa je že to grozno za videt. Kaj storiti v takem primeru? Kako spraviti pse narazen? Meni je to večna uganka. Vtakniti roke med dva razburjena psa, pri temu da veš da če te kateri zadane z zobmi, bo šlo do kosti. Če ga potegneš za rep, kožo, taco lahko v navalu besa ugrizne tebe še preden po pogledal, kdo ga vleče. Če ga udariš s čemerkoli bo le še slabše, ker bo še bolj razburjen. Kaj šele storiti če pes napada človeka, ki je praktično nemočen? Ne potem o nehumanosti in nasilju. Nehumani so neodgovorni lastniki.
Krivda je absolutno na strani lastnice. Jaz imam tudi rada konje, všeč so mi sloni, pa kamele, da ne omenjam panterjev in volkov. Tudi medvedje v živalskem vrtu so izredno simpatični. Naj si zdaj pripeljem domov par eksotičnih in očitno nevarnih žvali, čeprav za to nimam pogojev, znanja in sploh ničesar? Mogoče se to na prvi pogled zdi absurden primer, a vendarle podoben. Potrebna je odgovornost in samokritičnost. Če bi je ljudje premogli vsaj malo, ne bi na cestah končalo toliko psov in mačk. Če bi premogli malo samokritičnosti, bi veliko ljudi hodli okoli s čivavami in ne z rotwailerji.
Nekateri govorite o psih v urbanem okolju in da 4 psov ni mogoče imeti v mestu. Teh izjav ne razumem, zakaj jih je možno imeti na vasi, v mestu pa ne? Mogoče vsi ne grejo vsak dan na sprehod in s seboj vzamemo le dva naenkrat, a spet bi nekateri lahko rekli, da je to mučenje živali.
Nobeno pretiravanje ni dobro. Pri hiši imamo 4 pse in lahko rečem, da nobenemu izmed njih nič ne manjka. Noben ni popadljiv, vsakega od njih lahko peljemo na sprehod brez bojazni, da bodo koga požrli. Niso vzorno vzgojeni, so pa socializirani in popolnoma prilagojeni na življenje v mestu.

Mala pasma, velika pasma. Pes je pes. Vsi so potencialno nevarni. Mogoče eni manj, a le zaradi svoje majhnosti, Takega psa se pač lažje obranimo kot pa 60 kilogramov težke mrcine. Psi so čuvaji, ki to delo opravljajo z nagonom. Ne vprašajo, kdo ste pa vi in kaj počnete na mojem vrtu. Jih ne zanima. ampak vrt je eno, javne površine so drugo. Tam veljajo drugačna pravila in vsak lastnik psa ima pravico do mirnega sprehoda.
Je pa še ena malenkost- psi tudi ne napadejo kar tako. Renčanje je eno, napad na človeka ali psa pa drugo. Že nekajkrat se je zgodilo, da smo bili na  potovanjih priča branjenju našega prostora v kampu. Ampak ni šlo za noben napad, le za opozorilo, kaj je naše. Pes je zarenčal in stopil stran. Brez napada in grizenja.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #164 : četrtek, 16.03.2006 : 23:18:46 »

Popravek. (mam kontrolo)
Na začetku je sodeloval tudi tisti pes, ki je bil kasneje
odpeljan v hišo. Trobljenje pa je bilo brez haska.

Kontrola zadovoljen ?
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines