mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 00:11:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 105210 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #45 : četrtek, 16.03.2006 : 11:04:03 »

G.Vanja
Pravkar ste povsem identicno opisali Nasega psa.Zgodba je popolna in je skupna vsem ,ki imamo kosmatince.Splosno,prevec splosno za konkreten primer.Od vase, se nasa razlikuje samo v tem,da ni "slucajno"in nihce nam ga ni "vsilil" v druzino!

Rajsi bi bral,doticnih; obcutke,spoznanja,ukrepe,prijeme ob vseh teh napadih.O tem bi rad bral.Zakaj ste ukrepali- NIC,da se ob drugem napadu ne bi ponovil tretji,cetrti.......??!!
Ce so psi za borbe,razumem njihovo obnasanje,ce so vzgojeni za na kavc,tega pa ne razumem.Zakaj se po vasem lahko zgodi taksen dogodek?

Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #46 : četrtek, 16.03.2006 : 11:08:24 »

Klaus, preberi še enkrat  Wink
Ga. Vanja, ki pa ni lastnica, o kateri tece tukajsnja tema, da ne bo kdo znorel, mi je poslala sledece sporocilo (ni registrirana clanica mojpes.neta, zato je prosila mene za objavo):

LP Noli

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #47 : četrtek, 16.03.2006 : 11:15:28 »

Klaus, se jaz:

ga. Vanja ni lastnica bulmastifov, ki so napadli. Je lastnica svojega bulmastifa, ki ni nikogar napadel.

Tudi meni je bil prvi bokser" vsiljen". Kako? Prvic v zivljenju sem sla gledat leglo bokserjev in nisem vec mogla domov, brez da bi vzela enega. Upam, da je jasno.

Tudi jaz sem imela psa, ki je napadel cloveka. Bil je bokser, bil je kavc pes in bil je najvecja "maza" na svetu. Nikoli ni bil solan za borbe, nikoli ni delal obrambe. Napadel je samo enkrat in nikoli vec. Kaj pa zdaj?

Padem tudi jaz in z mano bokserji ter vsi ostali lastniki ostalih "kavc" psov pod tvojo "jezo" ali se bos omejil na gospo iz vcerajsnje policijske zgodbe?
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #48 : četrtek, 16.03.2006 : 11:22:21 »

Jaz sem brez besed.....
Brez nadaljnega sočustvujem z vsemi, ki so imeli neprijetne izkušnje in tudi s temi štirimi psi, ki so se znašli v nepravem času na nepravem krajo (ko si je gospa nabavljala pse). Pa to ne pomaga dosti, pa tudi ne to, da do ne vem kam obsojam lastnico in vse druge, ki si zaradi prestiža ali kaj vem česa nabavijo pse, ki potrebujejo veeeeeliiiiko dela. Sprašujem pa se, kaj počno veterinarski inšpektorji??? In moram rečt, da se ne strinjam s trditvijo, da se enkrat lahko zgodi. Vsi, ki imamo pse, zlasti tiste, ki so "potencialno nevarni" moramo nardit vse kar je v naši moči, da se kaj takega ne bi zgodilo niti enkrat!!! Pasji prepir je eno, tak napad pa nekaj čisto drugega. In če si lahko nabaviš 4 take pse, bi skoraj moral imeti denar še za 4 nagobčnike.... To je najmanj kar lahko narediš. In mislim da že po zakonu in pravilniku o zaščiti živali morajo biti psi, ki so 2x neizzvano napadli, označeni (prijavljeni) kot nevarni psi. In kako lahko lastnica dveh takih psov dobi še dva?!?!?!  Shocked
Res ne vem zakaj imamo potemtakem vse te inšpekcijske službe.... najbrž zato, da porabljajo denar davkoplačevalcev.....
Seveda ne obsojam pasme, kakor tudi večina tu ne. Psi so lepi, krasni, mogočni in v pravih rokah so verjetno res "muce", ampak za to je že treba bit odgovoren skrbnik! S takimi .... premaknjenci... se je pa že toliko pasmam zgodila krivica, da me to res neizmerno jezi.
V dobro bullmastiffov in vseh drugih psov si seveda tudi jaz želim, da konkretna gospa (in mnogi drugi, podobni) nikoli več ne bi smela met nobenega psa! Še zlate ribice ne!
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #49 : četrtek, 16.03.2006 : 11:24:40 »

Jana, kaj pa vzrok za napad Huh Saj Bero je tudi mene že ugriznil, pa je še vedno živ. Ampak vem, da tujca ne bo ugriznil (razen, če bi varoval recimo kost; ampak tega se zavedamo in izogibamo takim dogodkom). Mene je ugriznil zato, ker je mislil, da mora zajčka varovat in branit pred mano. Če bi me napadel brez razloga, ga ne bi bilo več med živimi. To smo psu povedali že prvi dan, ko je prišel k nam... Grin Samo da bi pa brez razloga napadel in razgrizel človeka na cesti Lips Sealed Lips Sealed Takoj bi dobil injekcijo...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #50 : četrtek, 16.03.2006 : 11:30:00 »

ne vem, ali bi to kaj dosti pomagalo - vozniški izpit imamo tudi vsi, pa se nesreèe na cestah vseeno dnevno dogajajo.
sam izpit ti niè ne pomaga - moraš se držati pravil in zakonov in vsi ostali (avtomobilisti in peèci - lastniki psov in nepesjanarji) se morajo držati pravil in zakonov, pa vseeno bi in bo prihajalo do nesreè (poledenel ceste, tehnièni defekti......)
lp
marko

Se strinjam, bil bi pa večji nadzor in sigurno manj incidentov, ker tisti, ki se jim nebi dalo ukvarjat s psom bi takoj leteli... Sej tudi če bi naredili ni sigurno, če bi se tega tudi držali, ampak vsekaga bi se vsaj kaj primlo. In pes bi bil tudi bolje socializiran. Sej samci ali tudi samice med sabo se vedno lahko stepejo... Sej so si tudi psi med sabo antipatični... To vedno lahko zgodi...
Tudi določenih ljudi kakšen pes ne mara, če pa je naučen da ne pomeni ne je pa tudi že nekaj, ne? Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #51 : četrtek, 16.03.2006 : 11:33:06 »

bina,

Maks je ugriznil postarja.
Kdo je kriv? Seveda jaz, ki nisem onemogocila njegovega dejanja.
Zakaj je ugriznil? Ne vem, morda se mu je kaksna kost premaknila Cheesy.
Zakaj ni nikoli vec ugriznil? Ker ni imel nikakrsne moznosti vec.
Je kdaj mene poskusal ugrizniti? Nikoli in tega tudi nikoli ni nakazal.
Po dogodku je zivel se 3 leta, postar je dobil mastno odskodnino, mi pa smo ukrenili vse, da so zadeve prisle "v prave tire".
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #52 : četrtek, 16.03.2006 : 11:33:47 »

Heh, pes ze lahko obvlada 1000 in 1 povelje, ma kaj, ce ga lastnik ne izrece. Pa ne mi rect, da se nikoli niste naleteli na kak tak primer. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #53 : četrtek, 16.03.2006 : 11:34:14 »

Vem,da gospa ni lastnica doticnih napadalcev.Zgodbica pa je njena.
Razlika je vsiliti ali "ne" domov brez bokserja.Tako smo mi odsli,niso pa nam ga vsilili!Da, maza vgrizne nekoga, tega ne morem razumeti?Ocitno je slo nekaj za trenutek narobe.Tega obcutka,da lahko ugrizne,se predobro zavedam in se ga bojim.Hudo bojim!Ne zelim si ,da bi prislo do dogodka,katerega bi si Flip zapomnil in bil zaradinjega agresiven.
Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #54 : četrtek, 16.03.2006 : 11:38:59 »

He,he 1000 in eno povelje.Midva imava 5 povelj in ce gre za igro ,lahko ukazem vsa ,me ne bo smirglal.Taksen pac je-norcek.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #55 : četrtek, 16.03.2006 : 11:41:12 »

Oh, saj poznam enkup psov, ki jih ne smirglajo, pa lastnikom sploh ne potegne in so se vedno prepricani, da imajo super ubogljivega psa. Resi se, kdor se more.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #56 : četrtek, 16.03.2006 : 11:43:12 »

Vidis,taksnih se bojim najbolj.
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #57 : četrtek, 16.03.2006 : 11:43:44 »

Zato pa  obstaja izpit B-BH, katerega pisni del bi po moje moral biti bolj zahteven.
Ko kandidati pozitivno opravijo izpit B-BH v celoti,  ki je sestavljen iz treh delov,  prejmejo izkaznico KZS,da so sposobni za vodnika psa spremljevalca, na državi pa je, da ta izpit uzakoni kot obvezen za vse skrbnike psov.


Pes običajno čuva svoj teritorij pred vsiljivci, možno je, da je bil povod za ta dogodek odprt avto v katerega jih je skrbnica spravljala, vemo pa, da nekateri psi avtomobile svojih skrbnikov in njih same zelo ljubosumno čuvajo. To je zgolj moje mišlenje.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #58 : četrtek, 16.03.2006 : 11:45:13 »

Ne, kljub BBh se vedno ostanejo tisti, ki svojih psov, pa ce ti imajo narejen odpoklic ali ne, enostavno ne poklicejo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #59 : četrtek, 16.03.2006 : 11:47:59 »

Škoda, da je prišlo do tega dogodka. Kaj je bil vzrok tega dogodka, se mi zdi, da žal neve niti lastnica, ker jo je prav malo brigalo za že storjene napake (napadi na druge pse itd.), prav tako pa pristojen inšpekcijske službe. Kako bodo okrepali proti njej - nevem, vem pa da bodo spet imeli delo "pametni" poslanci, kateri bodo (vsaj eni)  hoteli prepovedtai "nevarne" pasme, da bo imela slovenska javnost neko zadoščenje.
Škoda, ker bodo(bomo) trpeli zaradi takih dejanj tudi drugi lastniki štirinožnih prijateljev.

Pa še tole:
Citat
Ampak vem, da tujca ne bo ugriznil (razen, če bi varoval recimo kost; ampak tega se zavedamo in izogibamo takim dogodkom).
Bina tudi sam sem vedel enako, no pa se je zgodilo Undecided(ugriz), k sreči brez večjih posledic Huh. Pes ima kosmata ušesa.

čaw
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines