mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 08:41:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Selitev
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Selitev  (Prebrano 13393 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #15 : ponedeljek, 20.11.2006 : 15:53:25 »

Ulpi, stisni zobe, odmisli si vse trpljenje in čimprej začni Raya navajati na to, da mora biti kdaj tudi sam! S čimprej ne mislim drug teden ampak danes!

To veščino mora kuža obvladat, pri tem pa prav nič ne trpi, če je na to naučen pravočasno. Trpimo mi, ker imamo slabo vest, ampak je popolnoma odveč.

Začni tako, da kužka pustiš v eni sobi, ti pa greš ven, npr. za 15 ali 20 min. Če kuža protestira, se vrni šele takrat, ko bo tiho! Ne hodi nazaj, ko tuli, ker ga boš naučila, da te tako prikliče.

Ko se vrneš, ne zganjaj nobenega cirkusa. Mirno vstopi, se začni s čim ukvarjat, mimogrede pa psička pohvali. Namenoma mimogrede, ker če ga boš hvalila na vse pretege in zganjala cirkus, te bo naslednjič težje čakal.

Čas podaljšuj primerno njemu, se pravi kolikor prenese.

Veliko sreče!
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #16 : ponedeljek, 20.11.2006 : 17:26:36 »

Kalsang, hvala za nasvet.
Sej Ray ostane sam tudi ze eno uro. No da sem cist iskrena je do zdaj ostal sam 3 krat po eno uro. Ni bilo nobenega problema. Se je sicer vidlo da ni bil vesel ko sva sla, ampak se ni jokal in naju je pocakal na kaucu. Zdaj na zadnje sem pa naredila eno napako in sicer sem sla na okno skilit kaj dela in me je verjetno slisal in se je zacel ful dret. Sicer sva pol vseeno sla in ko sva prisla nazaj je blo vse ok.

Torej zdaj v novem stanovanju ga tudi naj zacnem cimprej puscat samega? Selimo se pa 15 januarja. Malo me skrbi, ker bomo cez praznike v Sloveniji. Kar pomeni, malo v Mariboru, malo v Prekmurju, pa se kje..  In pol takoj za tem selitev.. Upam da ne bo bogi pes cist zmeden. Sicer sem jaz tudi, tak da..

Ja meni je ful hudo samega ga puscat. Vem da v bistvu ni problem v njemu ampak v meni. In da on to verjetno cuti:-( Vem pa da moram.

Kolko casa pa vasi kuzeki ostanejo sami doma?


Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #17 : ponedeljek, 20.11.2006 : 18:47:46 »

Tudi v novem stanovanju kar kmalu začnite. Sicer ne prvi ali drugi dan, tretji pa že. Seveda spet najprej za kratek čas, potem pa dlje.

Moja starejša psica je navajena dolgo zdržati sama, sem jo pa začela na to navajati takoj, ko je prišla k hiši. Mlajša, ki je njena hčerka pa je na žalost manj navajena samote. Nisem bila tako dosledna in tudi v mamini družbi ni zadovoljna, če nas ni doma. To se včasih pozna na pohištvu.

Tako da, kar pogumno! Bosta potem oba bolj zadovoljna.
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #18 : ponedeljek, 20.11.2006 : 23:09:20 »

Kalsang hvala za nasvete. Jih bom upostevala. Ray na sreco ne unicuje pohistva. Upam, da se bo v bodoce tega tudi drzal:-)
pozdravcek
Logiran
She86
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #19 : sobota, 17.05.2008 : 15:28:00 »

Pozdravljeni,
kuža mojega fanta se nikakor ne more navaditi na novi domek. Kar naprej je samo v eni sobi (spalnici) na postelji, v drug prostor gre samo, če jo midva neseva tja. Hodi čisto pri tleh, previdno in počasi, rep ima med nogami. Ves čas se trese in cele dneve in tudi preden zaspi, diha kot v največji vročini, hrope. Noče jesti in pije samo ko je res že sila in ji jaz prinesem posodico na posteljo. ko gremo na sprehod je že bolj vesela in pogumna, ampak ko se bližamo hiški začne bremzat in noče naprej. To dela tudi kadar gremo na sprehod kam drugam, nekaj časa je vse v redu kar naenkrat pa se ustavi in noče naprej. Me pa že kar skrbi ker res noče jesti in cel dan hrope.

Hvala za odgovor!
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Selitev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines