mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:26:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Zlati prinašalec in popadljivost do samcev
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zlati prinašalec in popadljivost do samcev  (Prebrano 15004 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #15 : petek, 15.04.2005 : 07:21:12 »

Odpreti bi bilo potrebno novo temo, ker res ne paše  sem.

Na hitro povedano. iz tega gruljenja ti lahko kaj hitro pride do pretepa, ker nasprotnik ne bo razumel to kot igro, ampak kot grožnjo.
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #16 : petek, 15.04.2005 : 07:29:34 »

Simi!

Bom odprla novo temo - gruljenje med igro. Se bereva tam!

LP
Sebi
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : petek, 15.04.2005 : 11:24:48 »

Hej, Simi, očitno imava ravno nasprotna pristopa do problema agresije med psi.Jaz najprej gradim odnos lastnik - pes in se izogibam konfliktnim situacijam, ti greš direktno na prepoved oz.  discipliniranje ter pri tem psa namerno postavljaš v konfliktne situacije. Mogoče zato, ker imava največ opravka z povsem različnimi psi, jaz največ delam s polarnimi in lovskimi, ti pa, če se ne motim s službenimi. Nič hudega, na oba načina se da priti do cilja, če si dosleden in obeh načinov ne mešaš med sabo. Se pa nikakor ne strinjam s tem, da je treba odpravljati tudi  vsako obliko "ritualne" agresije med psi. To je del normalne komunikacije med psi. Če mu tjo onemogočimo, se nam lahko zgodi, da bomo dobili psa, ki grize brez poprejšnjega opozorila. Mene tudi popolnoma nič ne moti, če psa med igro renčita, dokler  oba jasno kažeta, da gre le za igro (to si povesta z signali pomiritve - v tem primeru drža telesa, lizanje po gobčku... )
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #18 : petek, 15.04.2005 : 11:36:31 »

Hej, Simi, očitno imava ravno nasprotna pristopa do problema agresije med psi.Jaz najprej gradim odnos lastnik - pes in se izogibam konfliktnim situacijam, ti greš direktno na prepoved oz. discipliniranje ter pri tem psa namerno postavljaš v konfliktne situacije.

Govorimo o odpravlju agresije, ne o odnosu pse- vodnik.

Res je, da če te pes ne posluša je nekaj hudo narobe z odnosom pes- vodnik, a vse dati v en sklop bi bilo tako zmešano, da še tisti, ki bi pisal ne bi vedel kaj je na koncu napisal Shocked.

Je pa čisto vseeno kakšna pasma je, zadnji tak bivši renčač je čisti lovski pes. Verjetno bo vodnica kaj več povedala. Prinašalec tudi ne, da o mešančkih ne govorim.
Lahko povem primer stafroda, ki je bil šolan za boje. Na začetku ni delal drugega kot gledal naokoli kje je kdo, napadel brez opozorila, sedaj je moj najljubši staford na svetu.
Šar pei tudi ni delovna pasma, pa se mirno sprheja mimo psov.
Pri odpravljanju agresije ne delam prav nobene razlike med pasmami in niti ne med velikostjo.

Metod je toliko kot je ljudi. Meni se je ta pokazala kot najučinkovitejša in zato jo uporabljam.
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #19 : petek, 15.04.2005 : 11:56:49 »

Govorimo o odpravlju agresije, ne o odnosu pse- vodnik.

Res je, da če te pes ne posluša je nekaj hudo narobe z odnosom pes- vodnik, a vse dati v en sklop bi bilo tako zmešano, da še tisti, ki bi pisal ne bi vedel kaj je na koncu napisal Shocked.

Jep, pred vsakim 'solanjem' psa je treba najprej izsolati lastnika oz. poskrbeti, da ta pospravi pod svojim podstresjem. Sele potem bo lahko postimal odnos s psom in bo ta z lahkoto vedel, kje je njegovo mesto in kaj naj v danih situacijah pocne oz. kaj lahko pricakuje od vodnika.  Vodnik se mora tudi nauciti, kako v dani situaciji odreagirati; ze samo s tem je pol bitke dobljene.

Je pa čisto vseeno kakšna pasma je, zadnji tak bivši renčač je čisti lovski pes. Verjetno bo vodnica kaj več povedala. 

Sicer ne mislim navijati za nikogar; vsakomur je pac ljuba neka druga metoda. Tudi pri vsakem psu ne pali ena varianta odpravljanja nezelenega vedenja, ampak pod Simijinim 'vodstvom' sva z nasim bizgecem prisla od najvecjega frajerja na vasi do pesjana, ki se je odlocil, da nikogar ne vidi in nikogar ne pozna. Pa da ne bo pomote: se vedno je isti dobri stari bilko debilko dare bare.

Lp N.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #20 : petek, 15.04.2005 : 12:17:56 »

Simi!

Sem se včeraj v pasji šoli posvetovala in vprašala za nasvet tudi najine "učitelje". Vsi, ki jih poznam in so videli Žižo pri igri pravijo, da to ni te vrste rečanje (a la napadanje - preugriz) ampak vabljenje k igri.

Tudi moji dve psici (mati in hči) se med igro "dereta" in si kažeta zobke. Jaz vem da to nikakor ni podrejanje ali grožnja, ampak le način igre. Ko se Kaja igra z drugimi psi pa ne renči ampak se bolj umirjeno igra. Ko pa se skupaj igrata pa počneta vsemogoče (v pozitivnem smislu). Se je pa Geri že "naučila" njunega načina in ju vabi z "renčanjem" k igri. Tudi ona tega z drugimi psi ne dela. Druge pse vabi k igri tako da se začne vrtet za 360 stopinj Grin!
Jaz mislim da je renčanje in renčanje... med katerima sta razlika, ki ju ne opazimo le lastniki ampak tudi psi. Med igro moji dve tudi ves čas mahata z repom.

Lp, Mojca
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #21 : petek, 15.04.2005 : 12:25:18 »

Ja, Geri, saj ne gre samo za rencanje, gre se za kopico drugih dejavnikov, ki skupaj sestavljajo pasjo govorico.  Vsaj po mojih izkusnjah je pa treba pri nasih zgovornih pesjanih zelo paziti, saj zelo hitro pride do nesporazuma, ki ga je treba poklopiti ze v startu. Lp N.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #22 : petek, 15.04.2005 : 12:27:46 »

Mojca!

Sicer sem odprla novo temo "Gruljenje med igro" ampak ti bom odgovorila tukaj. Tudi moja psica med igro ves čas maha z repom, pa rito v "luft" dviguje (priklone dela  Smiley , če se partner neha igrati teka za njim in na tanko cvili. Mislim, da stvar ni tako resna (moram priznati, da me je Simi pošteno prestrašila)! V šolo naju do sedaj ni noben opozoril, da bi bil to lahko preugriz. Tudi včeraj ko sem izrecno vprašala vse inštruktorje, so mi rekli da je "ta dober način dretja".

Jana in vsi ostali: se opravičujem, da tukaj debatiram o temi, ki ne paše sem. Sem nastavilala nov post, pe se nihče noče tam pogovarjat  Cry

LP
Sebi
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 91


« Odgovor #23 : nedelja, 11.09.2005 : 11:49:45 »

Živjo!

Čeprav nimam zlatkota imam pa s svojim švicarjem iste problem. Je pravi mucek in komaj čaka, da se lahko igra s psičkami in psi, ki so manjši od njega. Ko pa pridemo do samcev njegove velikosti je pa zadeva končana. Praktično čez noč je začel zganjati takšno agresijo do njih, da ne vem več kaj naj storim. Če vidi psa že na 500 m začne vleči in renčati kot zmešan. Seveda grajam to njegovo ravnanje in ga skušam preusmeriti nase, vendar nič. Kot da me ni   Sad. Zdaj hodiva v šolo ampak stvari se ne premaknejo. Razen moje roke, ki je vedno bolj zatečena  Undecided Ali imate kakšne nasvete, ker res ne želim, da se to vedenje stopnjuje? Poleg tega, je pa kuža zelo pameten saj uboga čisto vse, dokler ne zagleda kakšnega samca - takrat je vsega konec.
Sem pa opazila, da na istega psa ni reagiral, ko je bil drugi pes spuščen in brez lastnika. Ali je možno, da me brani? Poleg tega, pa s psi ni imel nobene slabe izkušnje, ki bi lahko to sprožila. Tako se obnaša celo do psa, s katerim sta se igrala že od malega  Shocked
V šoli mi halti prepovedujejo, in se strinjam z njimi, vendar pa se bojim kaj bo pozimi, ker je 50 kg zverinico precej težko zaustaviti  Wink

Pomoč!!!
Logiran
rapgirl
rad pišem
****
Sporočil: 264


« Odgovor #24 : petek, 23.09.2005 : 18:00:13 »

Mogoče to psi počneju u času gonjenja, ko mislijo, da so ostali psi njihovi tekmeci in se hočejo z njimi boriti. Tudi sama imam zlato prinašalko, ki je pa sicer psica. In še nikkolli nisem imela nobenih problemov z njo. Pazi pa! Največ ugrizov je od zlatih prinašalcev!
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Zlati prinašalec in popadljivost do samcev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines