mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 04.06.2024 : 04:47:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 308333 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pixy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 86


« Odgovor #135 : četrtek, 15.07.2004 : 08:20:36 »

Živjo!

Tina, me veseli, da ste se imeli na jadranju fino in da z Bubo niste imeli večjih težav. Me pa prav čudi, da uživa v plavanju... Mislim, kot sem že enkrat napisala, Šan uživa v vodi, ampak le toliko, da si zmoči svoj trebušček  Roll Eyes Tako da  kakšnih plavalnih podvigov še nismo imeli.
Kaj je pa rekel veterinar glede Bubine ritke?

Ja, tudi jaz sem se sedaj odločila, da bom Šanu začela ščetkati zobe. Pa me zanima, če moram nujno kupiti zobno pasto, ali ga lahko kar "na suho"? Mislim namreč, da bo Šan hotel tisto zobno pasto kar celo polizati (poliže vse, kar mu vsaj malo diši), tako da bova porabila že za to nekaj časa, kaj šele za to, da se mi bo sploh pustil ščetkati  Wink ...

Lp,
Ana
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #136 : četrtek, 15.07.2004 : 09:58:28 »

Živjo, Ana!

Glede ščetkanja zob- boljše, da uporabiš zobno pasto (za pse, seveda), saj bo učinek dosti boljši, pa tudi suho ščetkanje bi ga po mojem motilo (isti občutek, kot bi si sama umivala zobe samo s ščetko). Okus paste mu bo sigurno všeč, na začetku jo daj na prst in mu masiraj dlesni in zobe, postopoma preidi na ščetko. Nič hudega, če bo hotel pasto polizat, je narejena prav za pse in mu ne bo nič škodila  Wink

Glede Bubinega drsanja pa smo bili v torek na veterini in smo s skupnimi močmi ugotovili, da ima vnetje kože okrog "ta male" (vulve, strokovno). Btw. a si kdaj imela podoben problem s svojo psičko? Potem me je skoraj kap, ker je veterinarka privlekla na posvet še kirurga  Shocked , ki pa je imel eno idejo o rezanju kože, da bi zmanjšal gubo in s tem možnost vnetja. Midva sva se odločila za drugo varianto, da ji kožo dvakrat na dan popudrava z otroškim pudrom, ki kožo posuši (problem je verjetno bil potenciran zaradi dopusta in soli- čeprav sva jo spirala s sladko vodo, je polno soli v zraku, sploh na jadrnici). Enak problem z vnetjem kože zaradi stalne vlage ima na desni prednji tački, ki si jo pogosto liže, tako ji pudrava tudi to.
Najhujši problem pa so bile njene oči, ki so se ji fino solzile (spet verjetno veter). Zato so ji s tretje veke postrgali neke bunkice, zdaj pa se 3x na dan mažemo z antibiotikom. Z veterine smo odšli po 2 urah in lažji za 11 jurjev (če bi šli na privat kliniko, bi bilo pa to ene 2x toliko, si predstavljam). Je pa Buba zelo priden pacient, za dajanje kreme v učke je čisto mirna, je sploh ni treba držat.

Lp,
Tina
Logiran
pixy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 86


« Odgovor #137 : četrtek, 15.07.2004 : 13:10:41 »

Živjo, Tina!

Ne vem, če je isto, ampak tudi moja prejšnja psička je imela s svojo "ta malo" probleme. Ni se ji sicer dobesedno vnela, se ji je pa vnela kožica okoli nje (med nogami), poleg tega pa se ji je nekega poletja začela kar "lupiti" (najbrž tudi od drsanja). Nismo šli k veterinarju, smo jo pa mazali kar z bepantenom in je pomagalo (za silo)... Tako da se kar strinjam s tabo, da je najbolje, da jo pudrata.

Drugače se mi pa zdi, da so ta vnetja okoli gubic sedaj v poletnem času pogostejša; ne vem, mogoče zaradi vročine, vlage in pa seveda cvetnega prahu. Šan se sicer sam ne liže po tačkah, mu pa paše, če ga jaz tam malo počoham. Poleg tega pa sta se mu tudi na gobčku vneli dve majhni gubici, ki ju zaenkrat še pridno sproti čistim in upam, da se ne bosta "gnojili" naprej... Tako da ostajam čim dlje od veterinarjev  Wink
Poleg tega pa moram priznati, da Šan ni ne vem kako priden pacient. Zadnjič ko sva bila na kliniki (cepljenje) se je veterinar samo dotaknil njegovih jajčk, pa je že začel "renčati"  Roll Eyes Pa tudi kar se zdravil tiče, mora on najprej vse prešnofati (in po možnosti še poskusiti), kaj bo dobil in šele nato mi mogoče pusti, da mu kaj naredim  Smiley

Hvala za nasvet glede umivanja zob!  Smiley

Lp
Logiran
Eva3
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 254


« Odgovor #138 : torek, 24.08.2004 : 22:36:06 »

Nasi sosedi so danes prinesli domov 1 leto starega francoskega buldoga. Je crno bele barve in je tako zelo srckan... Pa se zelo prijazen. Renci samo na metlo. Sklepam, da zato ker so ga prej tepli z njo. Res super kuza. Morda vam bom poslala se kaksne njegove slike, ce bom lahko. Pa se nekaj: ime mu je Jean- Zan. Direkno iz Francije prihaja.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #139 : sreda, 25.08.2004 : 09:51:00 »

Renci samo na metlo. Sklepam, da zato ker so ga prej tepli z njo.

 Shocked  Shocked  Huh  Huh

Kako pa to, da so ga šele z enim letom "posvojili"? Od kje pa si? Pa ob priliki res prilepi kakšno fotko, tukaj smo sami firbci  Grin

Lp,
Tina
Logiran
Eva3
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 254


« Odgovor #140 : sreda, 25.08.2004 : 14:21:41 »

Jaz sem s Kopra. Zan pa ima eno leto, ker... torej: v Izoli so prijatelji imeli psa, potem pa je zena rekla (ni vlih ljubiteljica psov) : Ali jaz ali pes! Undecided  in so ga morali oddat. Pa se je srecal s sosedi in ... pac ljubezen na prvi pogled. Kiss Pa tudi pes si je grozno zelel it z novim lastnikom. Ocitno ga stari ni vec zanimal. Shocked  Tako so ga vzeli. Pri sosedih imajo se bullmastifa in se ta dva trenutno zelo dobro razumeta. Wink
Logiran
anap
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #141 : petek, 27.08.2004 : 13:48:05 »

Zdravo Tina!

Danes sem prvič na spletni strani Moj pes in tvoji maili so več kot dobrodošli.
Imam VELIKO prošnjo. Kot rečeno, si svojo Bubo kupila v Novem Sadu. Prav tako si objavila spletno stran, ki pa ne vsebuje več prave telefonske številke.
Ali si tako prijazna in mi posreduješ aktualno tel.št., naslov, ime lastnika, ker je moja odločitev o nakupu kužka, francoskega buldoga, dokončna Smiley.
 Grin
Za vso pomoč se ti toplo zahvaljujem in te prav lepo pozdravljam,

Ana
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #142 : petek, 27.08.2004 : 14:03:51 »

Živjo, Ana!

Dobrodošla v svetu francozkov- me veseli, da si se odločila za to pasmo  Wink

Podatke ti pošiljam na privat, da ne bova še drugih nadlegovale s tem.

Lp,
Tina
Logiran
anap
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #143 : petek, 27.08.2004 : 14:08:06 »

Ojla Tina!

Joj kako sem te vesela. Hvala, da si tako hitro odgovorila.
Imaš kako tel.št., da te pokličem?
Lp,
Ana
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #144 : sreda, 01.09.2004 : 14:13:32 »

Tina in ostali!

Me veseli, da ste se naužili dopusta z vašimi ljubljenci. Jaz sem po vseh peripetijah okoli iskanja francozka (ne bom na dolgo in široko razlagal - skratka za znoret Huh) slučajno naletel na zelo ugodno ponudbo angleškega buldoga - ki si ga je mimogrede zelo žežel sin - od znanega vzreditelja in dobrih, zdravih prednikov, ki sem jih nekaj tudi videl. No, tako da je pri nas sedaj anglež namesto francoza. Imam pa srečo, da ima znanec iz mojega kraja tudi francozka (že dve leti, pa nisem vedel  Undecided), ki pa ga sedaj pogosto obiskujeva z mojim psom.
Še naprej bom spremljal vaš forum. Želim vam obilo lepih trenutkov!

Lep pozdrav!

Luka
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #145 : sobota, 04.09.2004 : 17:16:40 »

Luka,

ČESTITKE! Važno, da je mali knedelj končno pri tebi, ne glede na to, ali je francoski ali pa angleški  Wink Seveda pa pričakujemo kakšno fotko. Kakšne barve pa je? Kako mu je ime? Koliko je pa star?
Veliko veselja ti želim z malo kepo pa še kaj se oglasi.

Kako ste pa kaj ostali ljubitelji frenchijev? Preživeli dopuste? Ana (Pixy), kako kaj Šan? Pa umivanje zobkov? Ta druga Ana (anap), sta mogoče klicala še Kojekove, bodo imeli kakšno leglo? Držim pesti  Wink

Lp,
Tina
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #146 : torek, 07.09.2004 : 07:40:37 »

Tina in ostali!

Seveda ne mislim opustiti branja vašega foruma, pa tudi oglasil se bom še kaj. Francozki še vedno ostajajo moja ljubezen. Vam vsem pa želim čim lepšo jesen in čimveč uživanja z vašimi navihanci!

LP!

Luka
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #147 : četrtek, 09.09.2004 : 07:38:01 »

Tina!

Oprosti, da te nisem prej obvestil. Sem imel neke obveznosti. Pes je star 6 mesecev (dlje je ostal pri vzreditelju, ker sem bil vmes še na dopustu), kakšen je in slike pa lahko vidiš na foromu angleški buldog, stran 43 pod sinovim nikom lenivec. Drugače pa smo mu dali ime Paco in je zaenkrat zelo priden in zelo dober karakter.

Pozdrav tebi in seveda tudi ostalim "francozkom"
Logiran
ziga_mc
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #148 : nedelja, 12.09.2004 : 10:26:34 »

Moram povedat,da sem dobil v torek f. buldoga in sem zelo navdušen nad njim.vceraj je bil komaj 2 meseca star.nekaj bi pa vprašal!zaenkrat še mu nena ušesi gor stojita,kaj bi jih naj res z salotejpom nazaj lepil?tak pravijo...

Hvala za odgovor ze vnaprej!

Ziga
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #149 : nedelja, 12.09.2004 : 14:31:40 »

Živjo!

Nekaterim francozkom se ušesa še ne postavijo takoj  pokonci, moji Bubi so se šele pri dobrih 11 tednih. Lepit jih ni treba oz. se jih ne sme (to ni angleški buldog, pri katerem lepljenje pomaga). Sicer pa je najbolje, da vprašaš vzreditelja, pri katerem si psa kupil (upam, da ne pri Matoši ali katerem drugem takem "vzreditelju"). Vzreditelj ima največ izkušenj s takimi zadevami, je pa s temi ušeski pri vsakem fr.buldogu drugače- v Bubinem leglu sta dve sestrici imeli pokončna ušesa že pri 6 tednih, Bubi so se dvignila precej pozno.

In kakšen je sicer tvoj kužek? Kje si ga pa kupil? Pa barva?

Lp,
Tina
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines