mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 21:56:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad na mojega psa  (Prebrano 54431 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #15 : četrtek, 08.06.2006 : 11:10:18 »

Grem zdaj k zdravniku, samo čakam še, da mama pride domov, da prevzame varstvo nad Orijem. Drobtinica, Ori ni zavarovan (le preko stanovanja je), ker je za zdravstveno zavarovanje prestar.

Še enkrat - pri zdravniku bom dobila zapisnik o poškodobi? Potem oni dajo naprej na Zavod?

Se opravičujem za toliko vprašanj, ma sem še vedno zmedena...
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #16 : četrtek, 08.06.2006 : 11:24:12 »

Glede na vsepogostejše neljube dogodke, bi bilo morda res pametno odpreti temo s ti. "navodili" , kako ukrepati v primeru, z navedbami inštitucij, tel. številk, opisom postopka... ne nezadnje do tožbe... seveda v upanju, da se NIKOLI ne zgodi in da teh nasvetov NIKOLI ne bi potrebovali.
Morda nasvet poznavalca, pravnika...

Če ne bo nobenega kandidata, lahko jaz, ko bom dala vse skozi kaj napišem. Zato pa rabim nasvete.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #17 : četrtek, 08.06.2006 : 11:34:53 »

Zdaj ti bom odgovorila na mojem primeru, ki samo podkrepljuje dejstvo, da so drugi lahko pametnejši od tebe, če se jim pustiš. Opisala bom praktično.
Kot že rečeno, imam rotweilerko, ki nadvse obožuje otroke in žoge. Imam jo v stanovanju, kamor je veliko zahajal tudi sinov prijatelj, vedno brez problema. Potem smo na nekem nogometnem igrišču praznovali sinov rojstni dan. Moja Aisha je bila pripeta k mizi, kamor se je z žogo približal ravno ta fant. Pravočasno sem ga opozorila, naj žogo odloži, pa ne, kakor kot "bik skozi vrata", direktno do psice. Ta pa skok, žoga je moja, pri tem pa minimalna poškodba fantove leve dlani s krempljem.
Malo krvi, prva pomoč, obvestila njegovo mamo, ta pogledala, nič hudega. Naslednji dan telefon: Vse se gnoji, ven brizga kri, moram k zdravniku, daj potni list za žival. O.K. Dam, fanta odpelje k zdravniku, od tam pa naravnost na infekcijski oddelek Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Potem spet ponoven papir, naj pošljem fotokopijo potnega lista in dokazila o cepljenju proti steklini.
Potem obvestilo veterinarskega inšepktorja o zakonsko predpisanem opazovanju psa (kljub temu, da je bila ustrezno cepljena proti vsem boleznim) ter ŠOK : obvestilo o tem, da je moj pes na javnem prostoru, brez povodca napadel otroka. Si predstavljaš kakšna je kazen za takšen prekršek. Pa da ima poškodovani fant najmanj odtrgano polovico dlani. Očitno je v vnemi za denar, fantova mati namenoma podpisala lažno izjavo (moja psica ni nikoli brez povodca) ter napačno opisala posledice poškodbe.
In kako smo rešili. Jaz sem oddala vse papirje, od zdravnika zahtevala dokumentacijo o tem, kako resnične so bile fantove poškodbe, materi otroka pa povedala, da jo bom tožila zaradi lažnih obtožb in obrekovanj, predvsem pa zaradi podpisa lažne izjave.

No, danes nisva več prijateljici. Jaz nimam slabe vesti, ona jo ima. Aishi pa kremplje strižemo.

Upam, da sem vsaj malo pomagala. Lepo zrihtajte.
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #18 : četrtek, 08.06.2006 : 11:44:15 »

Mel,

pridobi si čim več papirjev, kjer piše, kdaj, kje so se zgodile itd. poškodbe - jaz bi se osredotočila na poškodbe predvsem ljudi (vaju s fantom), kajti na tem temelju je civilna tožba po mojem bolj trdna - vseeno ne pozabit na mnenje veterinarja - ga pa vsaj zaprosi, shrani vse račune (morajo biti vidni tudi datumi) - ker bi skupaj z odškodnino za vaše poškodbe zahtevala seveda tudi odškodnino ali vsaj plačilo stroškov tudi poškodb psa in morebitne opreme - napisano mora biti tudi vzrok poškodbe (ugriz psa - ugriznina) - in to pri vseh. Vse kar je posledica tega napada - vse bolečine in vidne pa tudi nevidne poškodbe dokumentirajte (pri zdravniku, veterinarju, če gre za kakšen predmet tudi v popravilu,...), slikajte, zabeležite tudi uro in datum dogodka, vse dokumente, ki ne gredo vam v roke si prefotokopirajte (žal sem imela eno slabo izkušnjo, ko so se določene slike in dokumenti shranjeni pri enih naših uradnih osebah čudežno izgubile) - ne pozabite tudi na policijski zapisnik in zapisnike drugih služb. Mogoče bi se bilo fajn pozanimat kako in kaj je z odškodnino v tem primeru pri kakšnih pravnih službah (sedaj jih je kar nekaj, ki se s tem ukvarjajo in marsikatere nudijo tudi prvi posvetovalni pogovor zastonj - mogoče tudi kakše firme, ki se ukvarjajo s poravnavami, itd. - to bi mogoče kak pravnik, če je na forumu bolje povedal), pozanimajte se tudi kako je ne le z vašim nezgodnim zavarovanjem ampak tudi z zavarovanjem, ki ga ima narejenega gospa - če se ne motim, se škoda, ki je povzročena s strani psa lahko izplača tudi iz njenega zavarovanja hiše/stanovanja....
Načeloma bi se jaz tega vsekakor poslužila, v primerih, kjer gre za tako malomarnost lastnika psa (okrepljeno s pijanostjo!!!???), če ne za drugo že za to, da bo na nek način s tem "kaznovana" - ljudje se morajo navadit prevzemat odgovornost za svoja dejanja!

Upam, da nisem preveč zmedeno napisala...

Srečno!

T
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #19 : četrtek, 08.06.2006 : 12:17:15 »

Ravnokar od zdravnice, dobila napotnico zaradi kolena za na urgenco. Kamor bom šla, samo imam prej še kontrolni veterinarski pregled za mojga sončka (ki ni še nič jedel  Sad ).

Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #20 : četrtek, 08.06.2006 : 12:26:20 »

Mel

pa kako se je moralo to zgodilo ravno tebi in tvojem Oriju, še včeraj sva samo opozarjali na to možnost, sedaj pa sta jo skupila ravno vidva, res mi je hudo zaradi vaju in tvojega fanta, vsem želim čimprejšnje okrevanje in upam, da ne bo večjih trajnih posledic.
Po mojem mnenju, bi tega podivjanega psa morali takoj odvzeti lastnici, njo pa dobro oglobiti, da bi si zapomnila za vedno.
Sedaj sem še bolj prepričana, da rabimo res mnogo strožji zakon kot je sedanji.

LP in čimprejšnje okrevanje želim.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #21 : četrtek, 08.06.2006 : 13:18:17 »

Ja Žiži, sem sama isto pomislila. Trenutno sem le srečna, ker imam Orčka živega ob sebi. Čeprav se mi vsakič solze ulijejo, ko samo pomislim, kako je pes napadal Orija, ga tresel, metal...jaz pa nisem mogla nič.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #22 : četrtek, 08.06.2006 : 13:23:05 »

Mel, kaj pa če bi zgodbo spravili v medije? Pa ne samo na forume, ampak v časopise. Naj se ljudje začnejo zavedati, da nevarni psi niso samo rottiji in tipa bull, ampak tudi druge pasme! In da imeti psa pomeni veliko odgovornost. Mogoče bi pa s tem preprečili še kakšen podoben napad Undecided
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #23 : četrtek, 08.06.2006 : 13:30:29 »

Meni ni problem javno spregovort.
Logiran
draga
novinec
*
Sporočil: 37


« Odgovor #24 : četrtek, 08.06.2006 : 16:33:46 »

Lep pozdrav
Totalno sem zgrožena in žalostna zaradi nespametnih Lastnikov že spet trpijo nedolžni ljudje in psi.Do  kdaj?Huh.Vsem skupaj želim hitro okrevanje ter če se da poskusiti vsaj vso grenkobo psihičnih,ter fizičnih bolečin vrniti takšnim lastnikom.Čim bolj jih udariti po žepu, da pride na videlo to,da pes ni igrača,da potrebuje skrb in vzgojo,kiso mu jo lastnikki dolžni zagotoviti.
   iz dna srca  želim vsem, da čimprej prebolite in pozabite ta krut dogodek.
Lep pozdrav od cartike in pupe
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #25 : četrtek, 08.06.2006 : 16:47:39 »


LP, Mel, upam, da si upoštevala vse moje nasvete.

Aisha in drobtinica
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #26 : četrtek, 08.06.2006 : 18:25:23 »

Grozno kaj se je zgodilo Mel, res mi je žal  Undecided Ne morem verjeti, da se kaj takega res lahko zgodi  Angry

Držim pesti za Orija in vse vas.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #27 : četrtek, 08.06.2006 : 19:43:22 »

Grozno...upam, da si bo mali hitro opomogel, vama s fantom pa cim manj preprek in cim hitrejso resitev situacije.
Ko sem brala sem imela solze v oceh, se sedaj sem v soku in mi je najbolj hudo, ker ne vem kaj bi lahko pametnega rekla... vse kar mi zdaj hodi po glavi je filmcek, kako bi to baburino parkrat posteno....
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #28 : četrtek, 08.06.2006 : 20:35:10 »

Ma sej ne morš verjet. Takim bi blo treba pse odvzet. Taki si ne zaslužijo imet pasje družbe. Pa ne mosrš mrtvo pijan pelat psa ven, še trezen ga včasih težko človk kontrolira....

Ma dejta jih stožit do zadnga, k ...........  Ma bom raj tih, k bi kr znorela najraj.

Držim pesti da bo vse kul.....
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #29 : četrtek, 08.06.2006 : 21:33:36 »

Hvala res še enkrat vsem za vse nasvete in lepe besede! Jaz sem se ravnokar vrnila iz urgence in policije. Jutri imam še en tlf pogovor s policijo (pravzaprav policistom, ki ima čez moj primer, saj danes ne dela), tako da stvari ne bom pustila na miru. Potem, ko bom imela vse zbrano bom klicala lastnike, da vidim, kaj imajo za povedat.

Pri vetu sva z Orijem bila danes spet, in se je revežu zagnojilo.Zdaj imam problem, ker moram rano čistiti, kar mi on ne pusti. Če ne bom čistila, mora na opercijo, česar pa NOČEM! Ker mu bodo vstavili drenažno cevko...Čisto sem fuč, res. Ker pa ga boli in se seveda z vso močjo upira, so čiščenje izvedli s strokovnim prijemom asistenta in nagobčnikom. In zdaj moram jaz to doma sama spirat in čistit in mi ni jasno kako, ker mi Ori ne pusti. Rano je pa ovezno treba čistit, ker ima tak žepek, ki se zapre ko se mu anredi hrasta, in se vse začne gnojit. Če ne bom čistila je vet rekel, da bodo morali operirati, da poglobijo luknjo in vstavijo drenažno cevko.
Zdaj sem pa čisto preč, ker Ori ne pusti čiščenja, ker ga boli in se upira. Drenažna cevka + narkoza pa se meni zdi še hujša kombinacija!! Edino da kupim naagobčnik (kje sploh prodajajo tako majhne?) in ga probam na silo umirit. Samo to je katastrofa.

Še to, dobila antibiotike Synolux, kar pošteno dozo, spirala naj bi pa z žajbljevim čajem  Shocked Jaz sem vseeno kupila fiziološko, se mi zdi bolj pametno, kaj mislite? Pa mogoče s Spitadermom pošpricat? Če mi bo sploh kej uspelo... Sad . Dobila sem tudi veterinarsko poročilo.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines