mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:48:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Ampule proti vsemogočim zajedalcem
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ampule proti vsemogočim zajedalcem  (Prebrano 20913 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« : četrtek, 13.08.2009 : 16:20:15 »

Na tržišču se pojavlja vse več "različnih" ampul, ki ščitijo kosmatince pred bolhami, klopi, glistami, garjami....

Včasih se mi zdi, da vsakič, ko pridem k veterinarju dobijo neko novo.

Mi smo do sedaj uporabljali Stronghold  (za psa pa Advantix, samo tole je tama za muce) in moram priznati, da je Ok , edino, da se muci kak dan po nanosu pojavi čisto malo prhljaja, ki v dveh do treh dneh izgine.
Sedaj razmišljam še o Advocate-u, ki ima prav tako precej širok "spekter" delovanja plus zaščito proti srčni glisti pa še nekaj, kar sem pozabila.

Poleg tega se v trgovinah dobi tudi ampule, ki sicer delujejo le proti klopom in bolham, so pa brez insekticida (od Biogance-a recimo)

Ena od veterinark mi je recimo svetovala uporabo Frontline v kombinaciji s Profenderjem, samo nič od tega dvojega ne pokriva tudi garij...


Pa me zanima kakšne izkušnje imate sami in kaj se vam zdi boljše uporabljati tako za odrasle muce, kot tudi mladičke.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #1 : četrtek, 13.08.2009 : 18:30:17 »

Poleg tega se v trgovinah dobi tudi ampule, ki sicer delujejo le proti klopom in bolham, so pa brez insekticida (od Biogance-a recimo)

te ampule (tiste, ki se jih da dobiti v trgovinah) lahko vedno dajes poleg Strongholda/Frontline-a (so dodatna zascita).

Ce je muca notranja, potem je recimo bolj primeren Stronghold (garje, bolhe, srcna glista), ce hodi tudi ven, pa morda bolj Frontline (bolhe, klopi). Frontline ne gre po kilazi kot Stronghold in naj bi deloval do cca 5 tednov, Stronghold cca 3-4 tedne. Se mi pa zadnje case dozdeva, da je Stronghold veliko mocnejsi kot je bil, saj se je ze kar nekajkrat pripetilo, da macka na kontaktnem mesti izgubi vso dlako in nastane okrogel flek, ki je blazno podoben mikrosporiji hehe  Smiley Sicer ni nic hudega, dlaka zraste nazaj.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #2 : petek, 14.08.2009 : 11:17:45 »

se je ze kar nekajkrat pripetilo, da macka na kontaktnem mesti izgubi vso dlako in nastane okrogel flek, ki je blazno podoben mikrosporiji hehe  Smiley Sicer ni nic hudega, dlaka zraste nazaj.

Joj mene bi pomoje pobralo od panike, če bi se mi to zgodilo Cheesy. Če se mi bo sedaj, bom vsaj vedela.

Ja saj stronghold uporabljam že precej časa, muca je notranja in ne hodi ven, verjetno je tudi "z metlo" ne bi mogla do tega pripravit tudi če bi zaradi kake  poškodbe možganov to želela naredit Cheesy

Za Advocate sem pa zadnjič prvič resno slišala, ne vem a je že dolgo pa sem jaz samo vedno pridrvela, naročila stronghold in odbrzela nazaj, da sem ga čisto zgrešila. Ima tudi tak širok nabor stvari proti katerim varuje. 
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #3 : torek, 27.10.2009 : 21:24:03 »

Tisti ki uporabljate Frontline - danes sem videla v lekarni (veriga Lekarne Ljubljana), da trenutno imajo Frontline za mačke in za velike pse znižano 20%. F Combo za mačke (1 pipeta) pride 5,94 €, za velike pse pa 9,30 €. Samo njihovo kartico je treba imet Wink
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #4 : sreda, 28.10.2009 : 00:04:41 »

Opa, to je pa veliko ceneje. Če se ne motim, sem dala nazadnje za pasjega nekih 15 €. Za mačke mi Combo žal ne pride v poštev, ker kratkodlakima "požre" dlako.

Že dalj časa uporabljam kombinacijo Frontline (plavi) + Profender, ker je to točno tisto, kar potrebujem. Mačke so notranje, tako da je za garje razmeroma malo možnosti, bolhe imamo pa na žalost kar v hiši (verjetno v lesenih delih in v špranjah). Obvezno pa mora biti med nanosom enega in drugega sredstva najmanj en teden razlike.
Logiran
jesen
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #5 : petek, 13.05.2016 : 13:59:45 »

Malo sem pogledal po spletu in se odločil za nakup Frontline Combo (ščiti pred klopi, bolhami, itd). Za eno muco pride 9€, imamo pa štiri, pa še kužka. Zdaj pa sledi zanimivo vprašanje, bi bilo v redu, če nabavim eno dozo za večjega psa, ki ima 4,02 ml raztopine po ceni 13,5 €. Iz podatkov pa vem, da na vsako muco lahko dam 0,5 ml raztopine, na kužka pa 0,67 ml raztopine. Bi bilo to v redu ? Zgoraj vidim pripombo, da Combo požre dlako, je to res ? Kako to, da je potem dovoljena prodaja tega ?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : petek, 13.05.2016 : 14:40:03 »

Za frontline zgotovo lahko, seveda pa moraš natančno dozirat on ne preveč packat. Za f. combo pa ne vem. Če se uporablja isti za pse in za mačke potem ja, če ne pa ne. Da bi "požrl dlako ne vem, lako pa ima nekaj časa masten flek.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #7 : petek, 13.05.2016 : 15:32:41 »

Frontline ni enak za mačke ali pse.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #8 : petek, 13.05.2016 : 17:25:06 »

V čem je razlika? Enaka je aktivna snov, v enaki koncentraciji, razlika je samo v količini. Pri nas ga nikoli nismo kupovali osebej za mačke.
Logiran
senca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 54


« Odgovor #9 : sobota, 14.05.2016 : 11:46:59 »

Frontline Combo in Fypryst Combo sta po sestavinah enaka - omenjam zato, ker je Fypryst Combo cenejši. Je pa razlika (pri obeh) med mačjim in pasjim...in sicer imajo pasji več fipronila. Kakšno slabost ima pa lahko ta sestavina na mačka, pa ne vem.
Niti slučajno pa ne kupujte pasjega Advantixa za mačke.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #10 : sobota, 14.05.2016 : 14:41:42 »

Ni, sem šla gledat v deklaracijo: v obeh je koncentracija fipronila enaka (9,8%). Pri frontline combo pa je koncentracija metoprena v mačjih kaplicah nekoliko višja (torej ne more škoditi, če dobi pasjo z nižjo koncentracijo) Če vzameš iz pasje ampule pol ml tekočine, dobiš enako količino fipronila, kot bi ga dobil v pol mililitra mačje.
Logiran
senca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 54


« Odgovor #11 : sobota, 14.05.2016 : 17:56:47 »

Za 'običen' Frontline sploh nisem gledala sram V Combo pa je res več metoprena v mačjih. Sem spregledala razliko v količini tekočine, ki je v ampulah.
Škoditi verjetno res ne more Smiley še kak eur pa se lahko prihrani z nakupom Fypryst Combo, ki je res praktično enak kot Frontline Combo, le da je Krkin in posledično cenejši...

Aja, tisto glede izgube dlake, pa je Gargamel par postov višje opazila pri uporabi Strongholda, ne Frontlina Combo Smiley
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Ampule proti vsemogočim zajedalcem
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines