mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 10:27:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: selitev psa (ali mačka)
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: selitev psa (ali mačka)  (Prebrano 16112 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Strelca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 87


« Odgovor #30 : sreda, 24.11.2010 : 10:34:15 »

Jaz ne kompliciram, samo nikoli se še nisem selila in nimam teh izkušenj, zato raje vprašam tukaj, kjer imajo ljudje že izkušnje s tem. Raje vprašam, kot da naredim kaj narobe in bi to imelo potem dolgoročne posledice.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #31 : sreda, 24.11.2010 : 10:38:44 »

Strelca midva sva se januarja preselila iz hiše v stanovanje (blok). Psica je seveda šla z mano. V stanovanju ni bila, dokler se nisva vselila pa ni bilo nobenih problemov.
Tudi sama je ostajala doma (sprva v kletki, zdaj pa ne več) že od začetka in ni bilo nobenih težav.
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #32 : sreda, 24.11.2010 : 10:44:26 »

1. Moj (pokojni) zlati Živec: najprej sva bila skupaj samo za vikende, nato sem ga vzela s sabo v LJ, kjer sva se 3x selila. Prihajalo je tudi do sprememb "dnevnega ritma" (od tega, da je bil veliko sam, do tega, da sva bila cel dan skupaj) in "potovanj" na Štajersko vsak vikend. Nikoli ni bilo nobenih problemov, prav tako nisem opažala, da bi te selitve za psa predstavljale stres.
2. Moja vražičkasta Nejka: sva se v LJ tudi že selili in prav tako greva večkrat za vikend na Štajersko. Tudi z njo ni bilo (na tem "področju" Tongue) nikoli nobenih problemov. (OK, razen tega, da se ji strga od veselja, ko zagleda našo "domačo" psičko. Roll Eyes)

Pač... Če se moraš seliti, se pač seliš. In tvoja žival gre s tabo. Simpl ko pasulj. Cool
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #33 : sreda, 24.11.2010 : 10:56:59 »

Selitev je isto kot izleti, počitnice... Takrat nič ne kompliciramo, a ne?
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #34 : sobota, 05.03.2011 : 04:26:18 »

Jaz bi mogoče le eno izkušnjo delila z vami. Prejšnji mesec smo se spet selili-sedaj le jaz, fant, Pikec in "nova" Jessy. Rada bi vam rekla le to, da v tistih nekaj dneh, zna bit pesovo počutje malo slabše, tudi obnašanje. Morda bo izgledal bolan. No, mogoče je res kaj narobe, ampak pri nas je bilo sedaj tako: Jessy, tamlajša, je pogumna kot ne vem kaj, in je bila selitev za njo by the way... Za Pikeca, je bilo pa težje. Obnašanje čudno, nič volje, žalost, napet trebušček itd... peljali smo ga veterinarju in tudi opozorili, da se selimo, ce je morda le to vzrok. Nekateri veterinarji so zelo požrešni. Skasirala mi je 50€, pa s Pikom sploh ni bilo nič narobe, razen napetost. Zato da ga je 2x potipala po trebuščku, je računala 25€ ( kar je za njo pomenil "klinični pregled", vzela mu je tudi kri, kjer smo videli, da je z želodčkom vse vredu. Ampak tega mi seveda ni žal, vsaj vem, da je kul nasploh.

Bistvo je v tem, da ni nujno, da je med selitvijo resnično kaj narobe z živaljo. Lahko je le živčnost in napetost, katera nas lahko prestraši v obnašanju naše živali.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #35 : sobota, 05.03.2011 : 16:59:28 »

Sama se pri selitvi mačk držim tega, da jim v novem stanovanju najprej pripravim "njihov prostor", kamor namestim vse njihove stvari (hrano, vodo, ležišča, WC, igrače, praskalnik), tako da je prostor napolnjen z domačimi in po njih dišečimi stvarmi (pred selitvijo zato ne operem ležišč in blazin).

Komaj ko se udomačijo v tem prostoru, pričnejo raziskovati ostale dele stanovanja, sobo, v kateri so njihove stvari, pri tem uporabljajo kot bazo.

Pred selitvijo ali počitnicami, kamor gredo zraven, večinoma že nekaj dni prej postavim po stanovanju potovalne bokse z odejicami in blazinami, ker v njih radi spijo in jim je tako manj stresno, ko jih popakiramo na pot.

V bolj stresnih trenutkih (če ostanejo sami v varstvu, selitev ali prihod nove živali) večinoma že nekaj dni prej "vklopim" Feliway in ga pustim delovati v novem domu ves mesec, v času odsotnosti pa ves čas odsotnosti.

Sem pa ugotovila, da jim je selitev v bistvu manj stresna kot če ostanejo sami na domačem terenu in nekdo drug skrbi za njih v času odsotnosti. Vožnje sicer ne marajo preveč (so se pa navajeni voziti tako z avtobusi, vlaki kot z avtomobilom), vendar se ne pritožujejo. Čez praznike, ko greva obiskati družino, gredo vedno zraven, na obisku se zelo hitro sprostijo, čez tri dni so že čisto domači in takrat moja mama začne v hecu spraševati, kdaj gremo nazaj  Evil

Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: selitev psa (ali mačka)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines