mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 11:23:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Živali v cirkusu
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Živali v cirkusu  (Prebrano 42658 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #15 : ponedeljek, 05.05.2003 : 18:50:07 »

Jap, iztrebili sami sebe. Tongue
Enkrat zagotovo Sad
Logiran
Hartich
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 2


« Odgovor #16 : ponedeljek, 09.08.2004 : 21:46:04 »

Pozdrav.
Zanima me kakšen imate vi odziv do cirkusv? Meni osebno se to zdi zelo nehumano. Naprimer v cirkusu Moira Ofrei je nastopila američanka ki se je spustila v veliko "nevarnost" ko je zaplavala v "velikem" akvariju z morskimi psi ki so bli že čisto rumene barve, voda v kateri so plavali je vsebovala ogromno svinjarije,... Morske pse je vlačila kot da bi bli plišasti, saj ni blo nobene nevarnosti da bi jo napadli, ker še za sebe niso vedli...
Menim da bi bilo treba nove prihode cirkusov zatreti.
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 233


« Odgovor #17 : ponedeljek, 09.08.2004 : 21:51:26 »

Se popolnoma strinjam...100000%%%...Živali so v takih majhnih hlevih da se komaj obrnejo...trenirane so na nehuman način..vse...vse je narobe..no...mogoče obstajajo kake izjeme.. Angry Angry Angry Angry
Delajo pa pogosto napako starši,ko peljejo svoje otroke v cirkus..in to se potem iz generacije v generacijo nadaljuje... Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
Eva3
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 254


« Odgovor #18 : sobota, 14.08.2004 : 15:14:09 »

Tudi jaz se popolnoma strinjam. To je pa res nehumano. Angry Angry Ne razumem pa, zakaj to ne prepovejo in dodelijo kazni. MORAJO se nauciti boljse ravnati s prav tako zivimi bitji.
Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #19 : ponedeljek, 31.01.2005 : 14:36:26 »

staaaaraaa tema, pa vseeno... cirkus je mučenje živali in nič drugega! ne glede kako ravnajo z njimi (večina tako ali tako slabo), je to prisiljeno "nastopanje" živali. jst sem bila v cirkusu samo 1x ali 2x v življenju, nazadnje pri osmih letih. že takrat mi je bilo grozno gledati živalice v kletkah!  Angry   saj, če je kdo gledal oddajo na kanalu A ("ko ljubljenčki podivjajo"), mu je lahko postalo vse jasno!!! idiotizem!
Logiran
TjasaK
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #20 : četrtek, 19.05.2005 : 11:11:23 »

Men se zdi, da je bil ze pred nekaj casa v Trenjih ali pa Preverjeno prispevek o zivalih v Cirkusu. Seveda so bili prizori grozni in po mojem mnenju cisto mucenje. Premale kletke, preostri vzgojni ukrepi, neprimerna vzgoja in ucenje trikov z razlicnimi napravami, ki so dalec od zivalim prijaznih...
Jaz Cirkuse preziram. Tudi "velika obozevalka" zivalskih vrtov nisem, tako da...sam tam jih vsaj ne silijo v taki meri delati razlicne trike in tocke....
mah  Angry
Logiran
evangelina
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 172


« Odgovor #21 : ponedeljek, 11.07.2005 : 06:58:30 »

Najbrž se sliši že malo zguljeno ampak tudi meni se živali v cirkusu resnično smilijo. Ponavadi so zaprte in brez prave oskrbe, ljubezni, ki jo nujno potrebuje vsako živo bitje. Včasih že njihove žalostne okice povejo več kot dovolj. Vse temelji le na služenju denarja z njimi in njihovi dreserji in oskrbovalci nimajo pravega občutka za njih. Pa še tiste dolge poti, ki jih prevozijo...
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #22 : ponedeljek, 11.07.2005 : 08:41:02 »

Sem še jaz nekaj skupaj spravila.Vse to,da so zanemarjene še ni tako kruto,kot potem,ko zbežijo in najhujše ubijajo.Ubijajo zaradi ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Enostavno jih imajo odvolj,napadejo...In kdo je takrat kriv?Ja itak žival.Kako si drzne po toliko letih mučenja napasti??Takoj uspavat!!!!!Pa ali sploh pomislijo zakaj je napadla??Kje imajo ljudje možgane?
Nekaj časa sem si iz časopisa izrezovala članke,ki so govorili o živalskem napadu na človeka.Največkrat so bili tigri Cry.Vse so uspavali.In potem se še čudijo zakaj izumirajo ta prekrasna bitja...Sram naj jih bo!!!
Logiran
medom
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #23 : četrtek, 05.10.2006 : 13:19:36 »

Po moje da do konca tega tisočletja ali pa naslednjega ne bomo več obstajal.
Mal preberite od segrevanja, ledeniki izginjajo z njimi pa bodo počasi tudi polarni medvedi. Gozdove podiramo za les, z njimi bodo počasi izginili volkovi, srnjad, ptice,.. in to gre v nedogled. Ne znam si predstavljat koliko gozdov je izginilo v teh minutah, ko jaz tole pišem.

Zaradi cirkusa pa takole. Kako bi se počutili vi, če bi vas kdo s palico (tudi drugi predmeti) tepel ker pač ne znate ali nočete narediti kakšnega trika. Na primer stoje na glavi!! Angry Ali pa da bi živeli v prostoru velikem 2 x 2 m, kot je ena prej omenla.

Sama sem za popolno ukinitev cirkusov. Sej je res 'lepo gledat' kako žival od blizu. Ampak naj bo vsaj ograja vmes. Pa da ne bo treba tej živali na zadnjih nogah zraven stat! Zaradi ZOO-jev se mi pa ne zdijo tako slabi. Razen boljše razmere bi lahko v nekaterih postavili: večje ograde, pa omogočili nekaj zasebnosti tudi živalim (pa to ne pomeni v betonski kletki)!!

Dam pa prav tistim ZOO-jem ki pomagajo ohranjat ogroženo vrsto.
Namesto da se človek trudi izumiti nova orožja (kaj jih ni že dost), pa razmišljat čigavo ozemlje komu pripada. Raje s tehnologijo ki jo imamo pomagajmo tistim, ki te možnosti nimajo.

 
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #24 : četrtek, 05.10.2006 : 13:46:33 »

Resnično žalostno kaj se dogaja v nekaterih cirkusih   Cry
Tudi mene je šokiralo, kar sem videla v italijanskem cirkusu, kateri je gostoval v bližini. Žalostno. Tukaj sem se prvič srečala s takšnim negativnim primerom, popolnoma nepričakovano, saj sem se veselila obiska cirkusa, to sem se vedno. Žal je bil ta eno samo veliko razočaranje in namesto veselja me je čakalo 1 1/2 h trepljenja ob pogledu na vse.

Vendar spet ne gre posploševati. Obiskala sem tudi nasprotne cirkuse, že prav "luksuzne", glede na bivalne razmere njihovih živali.

Jih popolnoma prepovedat, se mi zdi nesmiselno. Saj obstajajo tudi takšni kjer imajo svoje živalo zelo radi, jih temu primerno razvajajo in tudi treningi potekajo v sožitju in na pozitiven način. Verjemi! Niso vsi takšni, tudi brez palice jim rata zverine zmotivirati  Wink
Drugače bom mislila, da celo za naše slavne Lipicance trdiš da jih z nekimi el. palicami trenirajo do teh trikov. Ne ne, na srečo se nekateri res trudijo  Cheesy

Sam je dejansko res, da kaj takega od raznih low-budget cirkusov iz Italije, Romunije, itn ni za pričakovati.
Sploh pa ne iz takšnih državah, kjer za ljudi ni poskrbljeno, kako šele za živali 
Žal so vsi, kateri gostujejo pri nas takšne vrste. Zato jih odsvetujem obiskovati.
Za res odličen cirkus se bo treba odpraviti v tujino. Seveda so tudi cene temu primerne.

Kako izgleda sodobni "svetovni" cirkus in življenje njihovih štirinožcev si lahko ogledate na naslednjih linkih:

http://www.circus-krone.de/
http://www.roncalli.de/
http://www.knie.ch/de/index.php

Moram reči, da je vzdušje v takšnem cirkusu neopisno  Cheesy sama bi ostala tam ure in ure, ne morem se nagledati lepih sijočih kožuhov, ponosne hoje in drže ali pa okrogle bušije razno raznih eksotičnih ali tudi manj eksotičnih/domačih živali.
Če si predstave podrobneje/natančno pogledaš, opaziš razlike v njih.

Nažalost sem videla tudi drugačne, črno ovco med čudovitimi belimi, in čeprav bi si z veseljem prišparala to izkušnjo, ne morem zanikati dejstvo, da me je po dolgem času ponovno opomnilo da ni vse vsepovsod rožnato in da je treba tehtno izbirati kaj obiskati in kaj ne.

Logiran

I_love_dogs
otrok do 14 let
*
Sporočil: 26


« Odgovor #25 : četrtek, 05.10.2006 : 13:59:38 »

Jaz bi cirkuse zaprla, ker tam samo mučijo živali... :'(njim je važno samo, da zaslužijo !!!! Ko sem bila enkrat v cirkusu sem videla kako mučijo živali jih pretepajo, trpinčijo, se izživljajo nad njimi...itd ! Odločila sem se, da ne grem nikoli več v cirkus, ker ne mislim plačevati denarja ljudem, da mučijo živali !!!
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #26 : četrtek, 05.10.2006 : 14:05:29 »

I_love_dogs , si si ti sploh vzela čas prebrati kaj sem napisala  Undecided Huh
Logiran

Živalca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #27 : četrtek, 05.10.2006 : 14:31:19 »

Jaz sem si.
In se strinjam s tabo. V nekaterih cirkusih se res potrudijo in vse dosežejo s poterpljenjem, prijaznjostjo in seveda živalim na razumljiv način pokažejo kaj hočejo od njih. Ampak na žalost takšnih cirkusov pri nas ni. Na žalost.

Npr. Nekoč sem bila v cirkusu. Cirkusanti oz. zaposleni v cirkusu (ki niso nastopali) so bili prijazni in ustrežljivi, ampak živali so imele razmršeno dlako, videti so bile bolane...  Dva morska psa sta imela izredno umazano vodo, bila sta čisto 'obtolčena' - enemu je mankalo pol plavuti, drugemu spet polovica zob...  Imela sta tudi izredno majhen akvarija, ki je bil del tovornjaka (bil je celo manjši kot navaden tovornjak), poleg tega sta imela v akvariju samo vodo, nobenega rastlinja, peska ali česarkoli drugega iz njunega naravnega okolja.
Logiran
medom
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #28 : četrtek, 05.10.2006 : 17:08:05 »

Ne mislim si da so vsi tako hudo zanemarjeni oziroma da z živalmi delajo kruto. Ampak moje mnenje je da kar je divjega naj v divjini tudi ostane.
Kako se  lahko zgodi da najdeš več tigrov v živalskih vrtovih kot pa v divjini. Meni bi bilo bolj všeč jih gledat iz kletke (v avto za safari) kot pa da jaz njih gledam za kletkami, kjer nimajo niti približno dovolj prostora za življenje, kot bi ga imele v divjini.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #29 : četrtek, 05.10.2006 : 18:15:00 »

Tigri prakticno nimajo vec divjine, na zalost.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Živali v cirkusu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines