mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 11:46:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Strani: [1] 2 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izsiljevanje  (Prebrano 20928 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« : sreda, 07.10.2009 : 13:41:45 »

Hecno se mi zdi, da jaz pisem o problemih z vedenjem, ampak ocitno se zgodi tudi nam dolgoletnim lastnikom zivali, da kje naredimo kaksno napako  Wink.
Torej, zadeva se je zacela dokaj nedolzno in mi kar nekaj casa ni kliknilo da zna postati problem. Kazali so se majhni znaki, ki pa sem jih zal ignorirala. Krivda je torej 100% na moji strani. Moj samec (predtavnik najmanjse pasme) je krasen pes in nasplosno zelo lepo vzgojen. Vsi znanci ga obozujejo in so navduseni nad tem kako neproblematicen in prijeten pes je. Z njim grem kamorkoli in kadarkoli in vedno je prilagodljiv.
Njegov edini problem je, da je pravi mojster v prefinjenem izsiljevanju. Dostop ima do vsakega koticka v hisi (kadarkoli mu pase) in do sedaj se mi to ni zdel problem. Ko sem na postelji je zacvilil in sem ga dvignila gor. Ko sem se vsedla na fotelj ali stol me je popraskal in takoj je imel dostop do narocja. Skratka, vse je potekalo tako postopoma in nedolzno, da sploh nisem opazila, da je mali pravzaprav postal en majhen diktator.  Sad
Vse do vceraj zvecer, ko se mi je pa po pravici povedano konco zjasnilo. Celo zivljenje od svojega prvega dne (star je 4.5 let) je spal v svojem boksu v kuhinji ali pa v nekem drugem prostoru (stran od spalnice), ker pac verjamem v miren spanec in ker je to eno pravilo, ki so mu sledili vsi moji psi. Ob priblizno 11.30 zaslisim cviljenje in praskanje po vratih. Hitro vstanem, ker sem mislila, da fanta nekam tisci. Odprem mu vrata na vrt in me mali samo gleda in maha z repom. Potem pa svigne v spalnico in praska po postelji. Seveda sem ga peljala nazaj v box, pa cez 5 min spet cviljenje. Na koncu me je pripeljal do tega, da je spal na postelji samo da je bil mir. VELIKA napaka  Angry, ki je ne bom nikoli vec ponovila.
Danes je cel dan spet za mano in prejle je 40 minut cvilil in me praskal za v narocje. Pa to ni tisto cviljenje, ko psa nekaj boli..... to je tisto nedlezno jokajoce stokanje, ki ti dejansko nateguje zivce.  Smiley In zdaj se greva kdo bo koga.
Skratka rada imam psa, ki je navezan name in mi je 100% zvest (zato imam tudi Chihuahuo), pa vseeno mislim, da smo sli tukajle cez mejo. Kje naj to mejo potegnem? Naj ga popolnoma ignoriram, ko cvili in stoka in praska po postelji in nogah? Kdaj ga lahko vzdignem v narocje?
Naj mu popolnoma prepovem dostop do moje postelje? To me malo skrbi, ker ne vem ce  bo zadevo razumel... pa vseeno se je ze tako razkomotil, da renci na fanta ko skupaj gledamo TV v postelji. Zarenci ce pride prevec blizu mene ali pa ce se ga dotakne. Po mojem mnenju je to tipticen primer izsiljevanja in premalo postavljanja mej z moje strani.
Uf, se oproscam ce sem se prevec razpisala, ampak sem sigurna da je tema kar atraktivna za marsikaterega lastnika..... malo sram me je samo zato, ker sem bila kljub dolgoletnim izkusnjam tako "neumna" in slepa, da problemov sploh nisem opazila.

lp
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1 : sreda, 07.10.2009 : 13:47:18 »

Potegni črto. Brez kompromisov. Ko teži, ga dvigni in zapri v boks. Pa naj skače po trepalnicah.
Ja, hudo se sliši, ampak tako je.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 07.10.2009 : 13:51:51 »

In če zarenči, še prej! Najmanj kar lahko je "polet" iz postelje na tla...
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #3 : sreda, 07.10.2009 : 13:57:54 »

Hehe, se mi je zdelo da bodo taki odgovori, ker bi jaz svetovala isto.  Wink Se popolnoma strinjam, ne morem samo verjeti da me je tako dolgo "peljal" ne da bi to sploh opazila.
Vidim, da je trmast, ampak na sreco sem jaz se bolj.  Angry

lp
Logiran
Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #4 : sreda, 07.10.2009 : 14:02:51 »

Se strinjam s predhodnjima postoma. Če boš želela nekoč mir, boš morala zdaj kar trmasto vztrajat.  Wink
Jasno in glasno mu daj vedeti, kdaj je njegovo vedenje nezaželjeno.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #5 : sreda, 07.10.2009 : 14:13:28 »

Ja, takole z izsiljevanjem me je moja prva yorkica Frča prepričala, da je reees uboga in je pristala na postelji, kjer je potem preživela vse življenje. In kjer so ji sledile še vse ostale psičke. Sem se ravnokar ob branju tegale zavedela, da psi z mano v postelji spijo že 30 let. Saj se nič ne pritožujem - vsaj ne, dokler so samo tri,  Tongue pa še te so bolj mini princeske in si pravzaprav sploh ne predstavljam, da ne bi spale zraven mene.
Polagam pa na srce vsem, ki si tega ne želite: ne smete popustit niti za sekundo! Ko enkrat popustiš, si pečen. Oziroma rabiš desetkrat več energije, da psa spet prepričaš, da ima svojo lastno čudovito posteljo/kletko/blazino/hiško/grad z vodometom ipd.  Roll Eyes Tongue
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #6 : četrtek, 08.10.2009 : 07:30:14 »

Absolutno ga je treba postavit na svoje mesto. Jaz Micko pošljem direkt v njeno posteljo kadar ima kakršnekoli ˝popadke˝ in ne sme ven dokler ji ne dovolim. Če je to box, še toliko bolje, ker je še fizično omejen prostor in psa ni treba vračat na določeno mesto ob poizkusih pobega. Jaz Missy striktno vračam. Hvalabogu se nam take situacije dogajajo dokaj poredko in želim si, da tako tudi ostane.
Vam pa želim veliko uspeha z malim teroristkom.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #7 : četrtek, 08.10.2009 : 08:09:25 »

Pri nas tudi nimamo posteljnega/kavč psa  Tongue   Smo tako začeli in se po hitrem postopku odločili drugače, ker je ratal rahlo problematičen  Roll Eyes. Prve dni je kuhal mulo, zdaj pa točno ve, da je vstop prepovedan. Na oboje je pa tudi povabljen in sme gor samo, ko ga pokličem gor, drugače ves žalosten nasloni glavo in me gleda z očmi, kako težko je moje življenje  Grin.   
Sem mnenja, da je pri takšnih upornikih dobrodošel malo strožji režim, da zalaufajo v pravo smer, kasneje se pa lahko tudi kdaj pregrešiš (pa ne 1x na dan, bolj 1x na teden), ampak bo vseeno vedel, kje je njegovo mesto. Vsaj jaz imam takšne izkušnje. Takoj je treba zatret upornike, da ne zrastejo potem kasneje v direktorje  Tongue
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #8 : četrtek, 08.10.2009 : 08:56:26 »

Mala baraba neverjetno hitro dojema. Se vidi, da je bil problem res izkljucno v meni  Wink. Vceraj zvecer je bil popolnoma priden, tudi pisknil ni in danes zjutraj ni bilo nobenega izsiljevanja za na posteljo (vceraj sem namrec 40 minut popolnoma ignorirala njegovo jamranje, kar ga je ocitno tako sokiralo, da danes ni niti probal).
Pravila ostanejo, seveda pa tudi pohvale in nagrade za primerno obnasanje. Skratka pozornost z moje strani samo in izkljucno takrat ko jaz hocem in ne takrat ko si jo izsili on.

Hvala za odgovore!
Logiran
Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #9 : četrtek, 08.10.2009 : 09:03:15 »

Super Ory.  Cheesy
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #10 : četrtek, 08.10.2009 : 09:13:37 »

Pa smo zatrli še enaga rahlo problematičnega  Grin Cheesy Wink
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 08.10.2009 : 10:22:22 »

Pa smo zatrli še enaga rahlo problematičnega Grin Cheesy Wink
khm...zdele mi ni čisto jasno, koliko nog ima tale zgoraj omenjeni... Wink Grin Tongue Roll Eyes

ej brez zamere - sem vesela, da ste kul! Kiss
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #12 : četrtek, 08.10.2009 : 11:07:54 »

Ja itak, da štiri  Cheesy
Logiran
Tarchyca
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #13 : sobota, 27.11.2010 : 11:41:48 »

Zivjo!
Mi imamo pa sledeč problem. Naša Tala je bila dolga leta, odkar je bila mladiček, ponoči zaprta v predsobi. Tam ima tudi košaro in ločeno posodo z vodo ipd. Pred kašnimi parimi mesecimi pa se je naš pes nenadoma odločil da želi spati v dnevni sobi. Nekaj noči zapored je okoli dveh, treh začela kot nora praskati po vratih. Najprej smo mislili, da kaj sliši ali jo kaj vznemirja, ampak izkazalo se je, da hoče gospa le spati v dnevni sobi. Pojma nimamo od kje ji to, ker prej vseh 8 let ni niti enkrat spala v dnevni.
Seveda smo mi, neumni kot smo bili začeli psa spuščati v dnevno sobo. Nato pa smo jo danes ponovno zaprli v predsobo in ponoči je ponovno praskala in lajala kot zmešana. (Lajala ni še nikoli ampak je oči ugotovil, da to počne zaradi peči, ki smo jo ponoči kruili in je spuščala take pokajoče zvoke.)
No mene zdaj ubistvu zanima kaj naj storimo.
1.Kako naj jo navadimo nazaj na predsobo, če pa potem praka po vratih in nas ponoči zbuja ter hkrati uničuje vrata?
2.Razmišljala sem, da bi kupili boks ampak bi potem spala v dnevni sobi saj za boks v predsobi ni prostora..
Hvala za odgovore. Lp
Logiran
Katarinčica
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #14 : nedelja, 13.02.2011 : 19:41:04 »

Hej!
Boks pomoje ni dobra ideja ker bi potem pes dosegel svoje in bi spal v dnevni sobi.
Če živite v bloku mogoče lahko probate s kakšno majhno lučko, da sveti, moj pes je imel problem da je hotel spat v moji sobici, pa smo na koncu ugotovili da ga motijo zvoki, ko ljudje hodijo gor pa dol in ga je strah.
Drugače pa predlagam da samo nadaljujete z ignoreranjem, res boste nekaj noči slabše spali, ampak se bodo problemi kmalu nehali.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines