mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 04:49:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izsiljevanje  (Prebrano 20912 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #15 : nedelja, 13.02.2011 : 22:23:29 »

Če se boste šli kdo bo koga zavarujte vrata, da jih ne bo uničevala. Poglejte tudi, da ni mogoče z njeno dosedanjo posteljico kaj narobe (kak vonj recimo). Ali je možno, da jo zebe oz. ji je pretoplo?
Naš spi pred spalnico in je v bolj mrzlih dneh pokrit z dekico. Mislim, sicer, da ga nikakor ne zebe, ampak je pa užaljen, če se ga ne pokrije (ritual za lahko noč) Smiley
Logiran
ŽAKPIA
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #16 : nedelja, 06.11.2011 : 21:51:16 »

Živjo,
sem nova na tem forumu in malo berem o izsiljevanju mladičkov. Tudi sama imam problem s pekinezerjem starim dva meseca. Namreč, ko gremo spat, začne tako cviliti in lajati, da je groza. Očitno je zelo trmast, ker ne odneha.Prvo noč sem ga vzela iz ograde in ga tolažila. Ko sem ga dala nazaj je bila stvar ista, tako da sem ga dala spat v kopalnico. Mogoče je bilo v kopalnici za spoznanje boljše, vendar čisto odnehal ni. Se pravi že drugo noč ne spimo nič. On je pokonci vse do 16 ure, nato pa ga začne zmanjkovati. Poskušam ga postaviti na noge in nič, ker je očitno tako zmatran da ne more nič. Svetujte kaj naj storim. Hvala za odgovore.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #17 : ponedeljek, 07.11.2011 : 00:14:03 »

Kje pa je ograda, v spalnici?
Dva meseca star mladič je še dojenček, navajen svojega krdela, vonja po mami, bratcih in sestricah. Pričakovati, da se ne bo pritoževal nad povsem tujim okoljem, brez "svojih"- kar v dveh dneh to še niste vi, jasno - je povsem nerealno. Poriniti takega "dojenčka" še bolj stran, v kopalnico, je kruto, saj ne razume odtujitve.
To, kar se vam dogaja, je vse drugo kot izsiljevanje.
BTW, kolikokrat ga pa vodite lulat ponoči? Ali normalno je in pije?
Logiran
ŽAKPIA
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #18 : ponedeljek, 07.11.2011 : 09:35:23 »

Silba Mia hvala za odgovor. Dobro se zavedam to kar si napisala, da je dojenček in da pogreša mamo in bratce. V kopalnico sem ga dala, ker se ga ne upam pustiti samega v stanovanju, ker imamo kar nekaj kablov in me skrbi da bi v kakšenega ugriznil, če bo spuščen.Danes je ušel ven iz pregrade ki smo mu jo naredili iz ograjice. Ko je mož odšel spat ga je dal v to ogrado ki je v kuhinji, pogasil luči in odšel spat. Takoj je začel jokati.Pustila sva ga, potem pa je nekako ušel ven. Pije in je uredu. Ponoči ga ne peljem ven. Odpeljem ga pozno zvečer in potem zjutraj. Zelo redko se polula v stanovanju. Kadarkoli ga čez dan peljemo ven naredi svoje, tako da je zaradi tega zelo priden. Problem je samo noč in kam ga dati oz. ali ga kar pustiti da ima vse na razpolago.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #19 : ponedeljek, 07.11.2011 : 10:24:36 »

Še najbolj bi pomagal boks (ali pasja postelja) tik ob postelji.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #20 : ponedeljek, 07.11.2011 : 10:40:07 »

Žičnati hišni boks? Preberi si malo teme o navajanju nanj. V grobem gre tako, da je podnevi odprt, lahko še pokrit, da ima res občutek brloga. V njem je ležišče, pa pasji priboljški se 'pojavljajo' noter, igračke mu daješ tja in kaj za glodat, tako da ga sam od sebe sprejme kot pribežališče in možnost umika. Za tako majhno pasmo je sploh enostavno, ker tak boksek zasede čisto malo prostora.

Postopoma ga začneš zapirat za po par minutk, recimo čez dan ko ima na programu spanje ali ko je fejst utrujen po sprehodu. Če je res hudo in imate njegovo leglo kje blizu, morda nesete kakega pliškota in dekco nadišavit po mamici - zvečer tik pred spanjem mu daš 'mamico' noter in zapreš vrata. Še lažje je, če takrat boks odroma z vami v spalnico (sva s Sanco1a hkrati pisali), tam mu pogrneš noter 'mamico' in zapreš. Ni treba, da spi pri tebi, mu bo pa lepo, če te sliši ponoči dihat in se obračat.

Včasih je treba plane malo prilagodit, naša precej večja psička je tudi bila mišljena, da bo spala v pralnici in se tam nahajala, ko nas ne bo doma, no, pa je iz stiske delala tako veselje (grizla reči, praskala vrata, panično se reševala ven - s tem da je bivša ketnarka in ima najbrž razlog za to), da zdaj žmuri na ležišču v bivalnih prostorih ali pa pred vrati od spalnice, kakor ji paše - pa smo še vsi živi Wink.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #21 : ponedeljek, 07.11.2011 : 12:00:21 »

Tudi mi smo ob prihodu cca 5 mesecev staro psico po prvi prejokani noči v kopalnici prestavili v spalnico (spi na svojem ležišču - na posteljo nikakor ne sme) in od takrat naprej imamo blažen mir.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #22 : ponedeljek, 07.11.2011 : 13:12:59 »

Lahko pa si pomagate tudi s feromoni, dobite jih pri veterinarju.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #23 : ponedeljek, 07.11.2011 : 13:20:02 »

Sori, ampak meni se tole bere tako: dva meseca star mladiček pride v nov dom in je zaradi normalnega obnašanja mladička takoj kaznovan, ker je novi lastnik premalo informiran in preveč komot. Obtožiti psička za izsiljevanje, ko samo išče varnost, mamico ali vsaj nek znan vonj - prav dvignilo mi je pritisk.

Dragi lastnik, daj kakšno literaturo o mladičih preštudirat, pa pogovorit se z vzrediteljem - saj res, kaj so ti to svetovali rejci, takoj tamauga v kopalnico zapret, da ti ne bo živcev najedal?

Oprostite za izbruh, ampak take stvari me spravijo v bes.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #24 : ponedeljek, 07.11.2011 : 14:04:52 »

Podpis pod Cats, kompletno in 100%.   

Jaz sem prav žalostna, ko slišim, kako malo se ljudje pozanimajo pred nabavo živega bitja in kako samoumevno se jim zdi, da se mladič kar takoj  vzorno  obnaša. Ja, to pač ne gre, pa mladiček ni nič kriv!  Sad

Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #25 : ponedeljek, 07.11.2011 : 15:43:55 »

Imaš tršo in mehkejšo varianto. Pri trši vzameš dovolj močno katronasto škatlo (ali boks) daš mladiča notri in ga vzameš ven takrat, ko tebi zapaše. Za vmesno cviljenje se ne zmeniš. Če si dovolj dosleden (psa ne smeš nikoli vzeti ven takrat ko se dere ampak takrat ko je tiho in popustiti ne smeš niti enkrat), potem se tudi najbolj trmast mladič vda v usodo in prej ali slej utihne.
Pri mehkejši varianti vzameš psa spat s seboj - ali ga imaš ob postelji ali v postelji, ni bistveno, mladič je zadovoljen in spi.  Ker si tega ni priboril s cviljenjem ampak mu je bilo dano, se seveda izsiljevati niti ne navadi.
In btw - vse moje psice so prve noči preživele pri meni v postelji (ali pod njo, če jim je bilo bolj všeč), pa kot odrasle ne silijo v posteljo - so raje zraven ali pod posteljo.
V obeh primerih bo mladič preživel iz zrastel.
Če psa ko odraste ne misliš pustiti niti v hišo kaj šele v spalnico, potem je trša varianta vsekakor boljša - bolje je psa priškrnit takoj kot pa mu kasneje vzeti nekaj, na kar je navajen.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #26 : ponedeljek, 07.11.2011 : 15:44:59 »

Meni se pa ne zdijo nič preveč čudni, to se dejansko marsikje v splošnem priporoča (vem da to ni izgovor, a vseeno), boste tudi v marsikateri šoli slišali. Da če popustiš na začetku, imaš potem skoz mir oz če preživiš in se ne vdaš ko prvih par dni ko joka, mu potem postane jasno in imaš mir. Meni ta teorija nima lepega sporočila - uči, da signali, ki jih oddajaš, nimajo učinka, ker te itak nihče ne posluša in s tem vzgaja 'zatolčena' bitja.

Se mi zdi, da je v bistvu današnji čas prinesel spremembo, ki pa se še ni zgodila pri vseh. Na mama-forumih pogosto isto še berete o izsiljevanju, ko novorojenček joka in bi se skoz nosil - da naj bi bilo treba pazit, da ga ne razvadiš itd. Jaz sem mnenja, da majhno bitje pač jok uporablja kot klic na pomoč - človek ali žival, v bistvu je prav podobno. In sem pripravljena malo več ckrljat, si nakopat bitje, ki je stabilno in samo v sebi zadovoljno in izpolnjeno. Potem pa počasi odmikat po potrebi. Je pa res, da imaš s tem pristopom precej več dela. Tudi kasneje, ko moraš ocenit, ali gre dejansko za potrebo, ali si že malo žrtev nekoga, ki te prinaša naokoli. Včasih je res težko razlikovat in včasih se dejansko ne sme popustit...

Temule konkretno bi jaz recimo kako tako 'izmišljevanje' pustila pa bila zato bolj striktna drugje, da se ti ne zgodi siten kosmat razmazanček. Varjanta je tudi, da si nekdo da v kuhinjo, kjer počiva, ležalnik in je par dni z njim tam. Potem se pa počasi odplazi stran, ko mali trdno zaspi. Ali pa, da spi tik pred (odprtimi) vrati od spalnice, tako vas še sliši, ne prestopi pa meje 'prepovedanega prostora'. Mogoče mu kar boks za počivanje namesite tja. Malo je navlaka, ampak počasi ko ne bo več grizel, lahko tako ostane od njega samo ležišče.
Logiran
ŽAKPIA
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #27 : ponedeljek, 07.11.2011 : 22:45:04 »

Hmmm ja vidim , da me kar konkretno napadate i obsojate... Naj povem, da to ni moj prvi pes, imela sem yorkija 15 let, tako da verjetno nekaj le vem o psih, vendar z njim nisem imela nobenih takih težav. To da psa kaznujem ni res. Vem, da je še dojenček in da rabi veliko crkljanja. Tudi sama sem razmišljala o tem da ga dam v spalnico ali k hčerki v sobo, samo v kaj??? V kartonasto škatlo, da ne bo odracal? Ker v posteljici ali na  odejici definitivno ne bo ostal. Meni se kartonasta škatla zdi veliko bolj neprimerna kot to da je pes v kopalnici.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #28 : ponedeljek, 07.11.2011 : 22:49:07 »

Pa jaz ne razumem, v čem je sploh težava. Vsak pasji mladič (no, ok, večina) joka in cvili ponoči zaradi ločitvene stiske oz. pomanjkanja bližine in topline  drugih teles, ki jih je bil vajen v leglu.
Sem prepričana, da bi v postelji spal kot polh, razen če se vam to seveda ne zdi popolnoma nesprejemljivo (ne vem sicer, zakaj, se podnevi se pa stiskate in crkljate skupaj, a ne.)
Logiran
ŽAKPIA
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #29 : ponedeljek, 07.11.2011 : 23:16:33 »

Crkljanje  in stiskanje podnevi je čisto druga pesem, ker se ne crkljamo v postelji! Ja ne vem ali sem pa jaz malo čudna, če se mi zdi da pač žival ne paše v posteljo kjer spimo?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines