mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 07:38:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izsiljevanje  (Prebrano 20913 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #45 : torek, 08.11.2011 : 09:27:12 »


....

in tudi mladič se v svojih potrebah razlikuje od mldiča.
Poiskati je potrebno idealno kombinacijo sobivanja mladič/človek, ki bo ustrezala obema - psu IN človeku, ne SAMO psu.

................


se bom obesila samo na tole ... in dodala ....


IN NE SAMO ČLOVEKU ....

Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #46 : torek, 08.11.2011 : 09:33:36 »

Ja, saj je IN dovolj zgovoren Smiley
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #47 : torek, 08.11.2011 : 10:23:21 »

In kaj da ne - tudi pri mladičih gre poleg iskanja topline in zavetja za en delček ˝izsiljevanja˝, čeprav to ni zavestno. Pač želijo doseči svoje. Zdejkujprec.

Včasih nam je res zelo težko ločiti, ali gre za resno stisko ali samo izsiljevanje, osebno bi izbrala safe option in se rajši pustila malo izsiljevati, kot pa da žival spsihiram Wink
Logiran

ŽAKPIA
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #48 : torek, 08.11.2011 : 10:35:29 »

Da odgovorim tebi Cats. Vzreditelji mi niso povedali popolnoma nič, ker je bil kužek dostavljen na dom.In še to so ga pripeljali lastnikovi prijatelji. Nobenih napotkov nisem dobila, niti kakšne odejice, da bi si lahko s tem pomagala. To da sem kužka dala v kopalnico mi ni svetoval nihče, vendar takrat nisem imela izbire.
No pa da povem današnjo zgodbico. Njegov povšterček sem prenesla v hčerkino sobo in spal je do 5.40 brez jokanja. Peljala sem ga lulat in zaspal je nazaj, vendar v hčerkini postelji.
Tako da smo bili vsi zadovoljni.Zanima me kakšni so te kletke ali boksi, da bi bil lahko takrat v njej ko nas ni doma??? Ker trenutno imam zagrejen prostor zanj z ograjico vendar noče biti tam, čeprav visi vse ker je v kuhinji.Ker kot je omenila Frigga ima kletke v dnevni sobi.So to podobne kletkam za prevoz živali. Če lahko naj mi kdo prilepi fotko kletke da si bom lažje predstavljala.
Pa hvala za mnenja, sam verjemite kužka imamo vsi radi in daleč od tega da bi ga kaznovali z zapiranjem.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #49 : torek, 08.11.2011 : 11:10:39 »

meni se to ravno tako ne zdi izsiljevanje ampak strah.

dojenčka v bistvu na silo odtrgaš od mame, ga odpelješ v popolnoma neznano okolje, zapreš v neznan prostor v katerem nima niti enega znanega in VARNEGA faktorja in ga osamiš - ne ve kaj ga bo doletelo, kaj lahko pričakuje in nima niti najmanjšega pojma o tvojih dobrih namenih ... po moje je strah čisto normalna reakcija.

če pa je v prostoru še eno živo bitje, ki diha, smrči, prha (in vse ostalo, kar še ljudje počnemo ponoči), je to vse kaj drugega.
tu se mi zdi, da je bistvena razlika med tem, ali gre za dva meseca starega pasjega dojenčka ali pa nekoliko starejšega psa.

jaz sem po spletu nesrečnih okoliščin pred mnogimi leti tudi dobila v varstvo 6 tednov staro pasjo mladičko (direkt iz legla) za en teden. včasih so jih pač oddajali pri šestih tednih. poskušala sem spati tako kot Sančulja (z bingljajočo roko na psu), pa se je tamalo še vedno cmerilo in seveda pristalo v postelji.
lastnike sem v bistvu dobro zajebala, ker psice potem ni bilo več možno spraviti iz postelje.

ko so si po smrti te psičke isti lastniki omislili novo psičko, so en teden pred odhodom mladičke iz legla, nesli dekco v leglo, da se je ta navzela žlahtnih maminih vonjav. ko je psička odšla od mame, je šla z njo tudi dekca. tamala je brez kakršnihkoli problemov spala s tisto dekco tako prvo noč, kot tudi vse ostale noči in ji še na misel ni prišlo, da bi rinila v posteljo, ker je imela ob sebi znan predmet, ki ji je vzbujal občutek varnosti.

meni se je ta finta ful dopadla - kaj mislite o tem pasji znalci? Lanabela?
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #50 : torek, 08.11.2011 : 11:14:06 »

Tole z dekco je že stara praksa, ja Smiley.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #51 : torek, 08.11.2011 : 11:23:18 »

Pri Maju smo tudi prakticirali dekco, ampak je menda že prvo noč spal pri nogah Tongue Je bil najbolj udren od vseh v leglu Grin
Logiran

Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #52 : torek, 08.11.2011 : 11:26:54 »

Da odgovorim tebi Cats. Vzreditelji mi niso povedali popolnoma nič, ker je bil kužek dostavljen na dom.In še to so ga pripeljali lastnikovi prijatelji. Nobenih napotkov nisem dobila, niti kakšne odejice, da bi si lahko s tem pomagala.
To me pa zelo žalosti. Upam, da imaš stike z rejci in, da ti bodo znali pomagati, če v prihodnosti pride do kakšnih težav.
To da sem kužka dala v kopalnico mi ni svetoval nihče, vendar takrat nisem imela izbire.
No pa da povem današnjo zgodbico. Njegov povšterček sem prenesla v hčerkino sobo in spal je do 5.40 brez jokanja. Peljala sem ga lulat in zaspal je nazaj, vendar v hčerkini postelji. Tako da smo bili vsi zadovoljni.

No, vidiš, da se da Wink

Zanima me kakšni so te kletke ali boksi, da bi bil lahko takrat v njej ko nas ni doma??? Ker trenutno imam zagrejen prostor zanj z ograjico vendar noče biti tam, čeprav visi vse ker je v kuhinji.Ker kot je omenila Frigga ima kletke v dnevni sobi.So to podobne kletkam za prevoz živali. Če lahko naj mi kdo prilepi fotko kletke da si bom lažje predstavljala.
Pa hvala za mnenja, sam verjemite kužka imamo vsi radi in daleč od tega da bi ga kaznovali z zapiranjem.

Na tej strani imaš kar nekaj primerov: ***
Pa v vseh večjih živalskih trgovinah jih imajo razstavljene, da si jih lahko ogledaš.

Želim ti samo povedat, da si prišla na forum, kje se vsi prizadevamo, da bi naše (in druge) živali bile čim bolj zadovoljne, marsikdaj pa imamo priložnost prebrati vse sorte in zato moj oster komentar. Tukaj je veliko izkušenih ljudi, ki bodo iz srca radi pomagali in svetovali, če bo treba.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #53 : torek, 08.11.2011 : 11:34:20 »

tole z dekico je tudi odvisno predvsem od karakterja psa.... nekdo jo rabi, drugi pač ne. jaz ponavadi dam s sabo eno igračko, ki jih imajo mladiči v leglu in tudi povem, da je naj nikar ne operejo, ko pridejo domov, četudi ni najbolj čista.  Grin Grin

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #54 : torek, 08.11.2011 : 11:37:27 »

Bivalna kletka je tole:

Logiran

rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #55 : torek, 08.11.2011 : 11:53:27 »

jaz ponavadi dam s sabo eno igračko, ki jih imajo mladiči v leglu in tudi povem, da je naj nikar ne operejo, ko pridejo domov, četudi ni najbolj čista.  Grin Grin

funkcija igračke je v bistvu ista kot pri dekci. živalca ima na začetku nove poti ob sebi en znan ugodje vzbujajoč faktor.
bolj kot je poslinjena, bolj je safe in nobl Evil  ljubezen
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #56 : torek, 08.11.2011 : 13:31:09 »

Jaz sem sicer vedno dajala mladičem dekce (pravzaprav brisačke) s seboj, koliko so jim prišle prav ne vem, škodile zanesljivo niso. Od mojih mladičev pa na dekco noben ni preveč šmirglal. Zdej...ne maram dlak v postelji, niti nisem preveč navdušena nad psom v postelji, sem pa občasno popustila - tista, ki se je bala pokanja, je par let po pol decembra spala pri meni pod kovtrom,  pa še ena se je navadila ležati v postelji ko je bila dalj časa bolna in je kasneje pogosto spala povsem nemoteče in nedlakasto pri nogah. Ostale pa...občasno si dovolikatera  zlesti na posteljo, ko je prepričana, da dovolj trdno spim, a če jo zalotim, posteljo resetiram. Lahko pa spijo pod posteljo ali zraven, če jim paše.
A še bolj kot dlake sovražim neprespane noči in nočno zbujanje. Zato so bili mladiči vedno lahko v postelji, če so seveda hoteli. Itak ni dolgo trajalo, po kakšnem mesecu je bilo ponavadi veliko bolj zanimivo spati pod posteljo skupaj s tastarimi psi.
Taka posteljca, kot je na sliki od FŽ je seveda idealna - a meni se zdi malo prehud logistični zalogaj za en mesec.
Sicer pa psi niso iz cukra in če se jih deložira za čez noč v škatlo (tu se škatle in pokriti boksi bolj obnesejo, ker ne vidijo ven. če vidijo, da se zunaj nekaj dogaja, pa ne morejo zaven, ne bodo zlepa odnehali) zaradi tega ne bodo vse življenje premlevali traum iz otroštva. Pač ugotovijo, da ponoči protesti nimajo nobenega efekta in ponavadi že po dveh,, treh nočeh spijo. Pogoj pa je, da se v prostoru, kjer spijo ne dogaja nič - torej se da psa spat tik preden gremo spat mi in se ga vzame ven takoj, ko vstanemo.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #57 : torek, 08.11.2011 : 13:55:06 »

Od petih psov, so vsi razen enega prve noči prespali v škatli ob postelji s kakim predmetom, ki je bil "nadišavljen" v leglu. Mogoče so malce pojokali, ampak hude krize pa ni bilo. Ko so se privadili pa so vsi romali ven iz spalnice in so lahko spali v kateremkoli prostoru, samo v kuhinji in spalnici ne. Pa tudi ni bilo kakih protestov zaradi tega, saj so bili čez dan z nami in so bili del družine. Še danes na posteljo ali kavč svojega psa pustim samo na vikendu, pa ne zaradi dlak, imam mačka, ki pošteno angorno plemeniti kavče in postelje, ampak zaradi blata, peska, trave, ... Po tleh me nič od tega ne moti, se ljudje po mojem kar križajo, ko vidijo moja tla, me pa moti na kavčih in v posteljah. Na vikendu pa naredim izjemo, ki je obema s psom prav fina, čeprav zdaj, ko imamo comfort, se lahko tudi na njem stiskam s psom.  Smiley Ponoči pa imam rada svoj mir in me moti že to, da se pes ponoči na primer liže (saj hodi okoli tako ali tako ne), ko pa kdaj zaspim z mačkom na postelji, sem pa celo noč nemirna, slabo spim in pazim, daga ne brcnem ali kaj podobnega in potem raje ustanem in pospremim živali ven iz spalnice. Pes ve, da ko mu rečem "lahko noč", je to iztočnica, da gremo spat, Samo pa tudi zamjavka in steče iz spalnice, ko mu rečem; "Samo, pančat." Pa še to, na vikendu se pes sicer pride pocrkljat na posteljo ali kavč, ampak zdrži največ pol ure, potem gre pa spat na tla/svoj prostor.

ŽAKPIA, malo potrpljenja in prilagajanja, pa bo. Saj ste zdaj na dobri poti, ko kuža ni več izoliran v kopalnici. Je pa res neverjetno kako pozabimo, kakšno smo imeli z mladički, ne glede na to koliko smo jih že dali skozi. Kar naenkrat iz odradlega psa, ki "vse" ve in zna, preidemo na psa, ki "nič" ne zastopi, in kljub temu, da razumsko vemo, da je to mladič in da je to normalo, se včasih spozabimo in delamo traparije in napredek znanja mladiča se nam zdi kar prepočasen. Rabimo veliko samokontrole, da mladičku ne delamo krivice in škode. Ampak nekako nam uspeva.  Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines