mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:27:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Bioterapija
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bioterapija  (Prebrano 56242 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #105 : sreda, 03.11.2010 : 08:32:23 »

O, luna7, se mi zdi, da imava precej usklajeno mnenje Smiley
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #106 : sreda, 03.11.2010 : 09:43:20 »

Hehe, kocka, vidim, vidim! Si pa ne žeim vedet, kaj je resnično v farmaciji zaene packarije...samo slutim...
Mojemu psu je metoda po domančiču zelo pomagala in smo jo uskladili z operativnim posegom. Tako sem se odločila in absolutno mi ni žal.
Še zdaj z veseljem vstopim v Galija  Cheesy
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #107 : sreda, 03.11.2010 : 10:00:34 »

Aja, pa še vedno jemljemo zdravila za ščitnico, ki nam pomagajo. Tako, da oboje konvecionalno in alternativno velja.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #108 : sreda, 03.11.2010 : 10:08:35 »


Jaz nimam nič proti uradni medicini, dokler so stvari transparentne - ko mi zdravnik natančno pove kako in kaj, kaj lahko pričakujem in ko odreagira na moje pripombe in opažanja poslabšanj ali izboljšav stanja.

Kaj pa bi imela proti uradni medicini?
Zaradi mene greš z zlomljeno nogo ali zamašenimi srčnimi zaklopkami lahko tudi k bioenergetiku namesto na urgenco oziroma h kardiologu. Samo ne o tem prepričevati drugih.

Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #109 : sreda, 03.11.2010 : 10:10:38 »

jst, zamašijo se žile, srčne zaklopke običajno opešajo  Smiley. In odločitev o načinu zdravljenja je vsekakor stvar posameznika, dokler se odloča o sebi.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #110 : sreda, 03.11.2010 : 10:24:52 »

jst, zamašijo se žile, srčne zaklopke običajno opešajo Smiley. In odločitev o načinu zdravljenja je vsekakor stvar posameznika, dokler se odloča o sebi.

Prehitro pisala, ampak poanta ostaja enaka.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #111 : sreda, 03.11.2010 : 10:49:22 »

jst, saj ne vem, kaj naj ti napišem - nikogar ne prepričujem, podajam pa svoje mnenje in tisto, kar vem. Ker je naše vedenje in mnenje različno, pa še ni treba neumnosti pisat, se ti ne zdi?
Sem lepo večkrat napisala - po pameti. Valjda ne bom z zlomljeno nogo k bioenergetiku letela Roll Eyes Shocked, da mi jo uravna z bienergijo. To bo naredila uradna medicina, bioenergetik pa bo pomagal pri hitrejšem in uspešnejšem procesu zdravljenja.

Ko je bil moj tamal v narkozi smo negativne učinke anestetika zelo uspešno blažili s homeopatijo, prav tako uspešnost celjenja. Zelo uspešno Smiley
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #112 : sreda, 03.11.2010 : 10:53:48 »

... aja - in niti na pamet mi ni padlo, da bi težavo, ki jo je imel tamal reševali z alternativo. Šlo je za težavo, ki jo je bilo možno opraviti izključno operativno.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #113 : sreda, 03.11.2010 : 11:11:31 »

Saj sem tudi jaz že dovolj jasno napisala svoje mnenje. Pa so kljub temu nekateri užaljeni in mi pripisujejo nekaj, česar nisem rekla in kar sem celo izrecno zanikala.
Take metode mi niso prav nič všeč.

Če bi se jih posluževala tudi jaz, bi te zdaj vprašala, zakaj ste potem sploh potrebovali anestezijo, če bi pa lahko to bioenergetik vse uredil.

Ampak te ne bom, ker mislim, da dejansko razmišljamo precej podobno, samo da so me nekateri, pa pri tem sploh nimam v mislih tebe, s svojimi zapisi postavili v situacijo, v kateri izgleda moram zagovarjati uradno medicino pred obtožbami šarlatanstva. To, da take obtožbe prihajajo iz vrst zagovornikov alternativne "medicine", je vsekakor vsaj malo hecno. Oziroma žalostno.

Z uradno medicino sicer nimam nobenega pogodbenega odnosa.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #114 : sreda, 03.11.2010 : 11:48:17 »

Nikomur ni treba nič zagovarjati, le izmenjujemo mnenja, a ne? Dejstvo je, da nihče ni vsemogočen. Niti uradna medicina, niti alternativci. Tisti, ki to priznamo, spoštujemo ene in druge in ne blatimo nikogar brez potrebe. Želim samo povedati, da si ni treba zatiskati oči in ušes in uradno medicino kovati v zlato, vse ostalo pa označiti kot šarlatanstvo. Na obeh straneh je veliko tragičnih primerov, samo uradna medicina to označi kot nepredvidljive zaplete ali neozdravljivo bolezen v končnem stadiju (i nikomu ništa), zdravilcem pa se ob vsakem takem primeru pripiše šarlatanstvo, mazaštvo in še kaj hujšega. Dejstvo je tudi, da zdravilci pokasiramo negativno mnenje v mnogih primerih tudi zato, ker oboleli pride po tako pomoč šele takrat, ko je uradna medicina že dvignila roke in bi tako hudo bolnega resnično lahko rešil samo še čudež. Kaj se zgodi? Bolnik seveda umre, ampak ves žolč in obtožbe se zlijejo na zdravilca, ker je bolnik pač nazadnje pri njem iskal zadnjo pomoč in pričakoval čudeže. Nihče ne bo obtožil uradne medicine, ker mu pravočasno ni zmogla ali znala pomagati. Žal v javnost pridejo večinoma tragični primeri, množica uspešnih posredovanj alternative pa se skriva in s strani uradne medicine zanika. Pa čeprav se pri mnogih lahko izboljšanja in ozdravitve dokažejo na podlagi laboratorijskih in drugih preiskav.
Mi tukaj nismo zato, da bi sodili enim ali drugim brez tehtnih razlogov.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #115 : sreda, 03.11.2010 : 12:05:40 »

Samo še tole. Dani, res ne razumem, da si pripravljena poistovetiti se z vso alternativno medicino. Jaz ne pišem negativno o vseh, za nekatere pa dejansko lahko z vso gotovostjo napišem, da gre za šarlatane.
Nikakor ne obtožujem kar vseh povprek. Imam pa, verjemi, zelo tehtne razloge, za to, da lahko napišem, da so med njimi taki, ki škodijo, namesto da bi pomagali. Ne razumem tega, zakaj si pripravljena pristati na to, da se daješ v isto skupino z vsemi.
Vsemogočen pa seveda nihče ni.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #116 : sreda, 03.11.2010 : 12:51:47 »

Ne istovetim se z vsemi alternativnimi zdravilci, govorim lahko samo za bioterapijo, ker jo najbolj poznam in prakticiram.  Tudi jaz priznam, da so med alternativci nekateri, ki jim lahko rečemo šarlatani. Tako tu, kot povsod drugod, kar sem že napisala. Zato tudi jaz ne razumem, da nekateri vse zdravilce, dobre in slabe, mečejo v isti koš in se takoj postavijo v kontra položaj, ko je govora o alternativi. Najbolj pošteno bi bilo, da se s prstom pokaže na vse tiste, ki mečejo slabo luč na celotno skupino. Ampak vsakemu je seveda treba dokazati, da je nekomu škodoval, ga nategnil ali izkoristil. Enako mislim tudi za uradno branžo, ker tudi tam niso sami svetniki.
Saj počasi prihajamo na podobna mnenja in se malo bolj strpno pogovarjamo tule. Če smo tega sposobni, smo sposobni še marsičesa, a je tako?
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #117 : sreda, 03.11.2010 : 23:31:43 »

Moje mnenje v zvezi z alternativnimi metodami na podlagi izkušenj zdravljenja mene in psa... če slediš svojemu občutku, boš tudi vedel, kdaj je kaj prav zate in tvoje bližnje. Pa naj gre za alternativo ali pa klasično medicino. Na obeh straneh so dobri in slabi. Le, da je eno zavito v "potrjeni papir", na drugem pa moramo "potrditev" poiskati sami - to pa je že težko, kajne. Lažje je prebrat navodila na škatlici in se prepustit učinku in/ali poslušat navodila zdravnika, ki ima štempelj države. Huh
Le dovoljšnja osveščenost o eni IN o drugi možnosti zdravljenja lahko pomaga na pravi način=da mi ozdravimo. Cool


Mene pa čisto resno zanima: ali greste k alternativcem tudi po diagnostiko, glede na vaše zaničevanje zadev, ki imajo štempelj države? Ker obstajajo alternativci, ki na podlagi slike avre postavljajo diagnoze. Pa še stranskih učinkov slikanja avre ni, torej je to veliko bolje kot rentgen ali druga slikanja z aparati, ki so uradni in plačani le zaradi uspešnega lobiranja proizvajalcev?

Ker v tem primeru je problem čakalnih dob na takšne preglede enostavno rešljiv ...
Da o čakalnih vrstah za razne operacije sploh ne govorim ...
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #118 : sreda, 03.11.2010 : 23:36:54 »


Bioterapija oz. metoda, s katero delam jaz, se je znanstveno preverjala v laboratorijskem okolju na Inštitutu Jožef Štefan v Ljubljani. Rezultat: kristali kalcijevega karbonata so se pod vplivom bioenergije spremenili v oblike cvetov. Kar tako? Malo sutra. Pa to ni edino znanstveno preverjanje.
 

To je le dokaz, da zadeva ima učinek, pa še to samo na ta konkretni mineral, ki niti ni živa snov, kajneda? Smiley
Hehe, "dokazi" ...
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #119 : četrtek, 04.11.2010 : 07:42:49 »

Mene pa čisto resno zanima: ali greste k alternativcem tudi po diagnostiko, glede na vaše zaničevanje zadev, ki imajo štempelj države? Ker obstajajo alternativci, ki na podlagi slike avre postavljajo diagnoze. Pa še stranskih učinkov slikanja avre ni, torej je to veliko bolje kot rentgen ali druga slikanja z aparati, ki so uradni in plačani le zaradi uspešnega lobiranja proizvajalcev?

Ker v tem primeru je problem čakalnih dob na takšne preglede enostavno rešljiv ...
Da o čakalnih vrstah za razne operacije sploh ne govorim ...

Ufff... Angry Zakaj polagaš ljudem besede v usta, zakaj namesto njih dokončaš ali dodaš cele misli? To, da nekdo do določene mere zaupa (na podlagi lastnih izkušenj, kolikor je moč razbrati) neki alternativni metodi, še zdaleč ne pomeni, da se bo v vsakem koraku odločal za alternativo.
Primer psičke mojih staršev: celo življenje je imela strašne težave s kožo (težko opisljive, naj povem samo to, da je stanje bilo včasih tako grozno, da smo pomislili tudi na evtanazijo), nonstop na takih in drugačnih zdravilih. Potem smo - v zadnjem letu njenega življenja - poskusili tudi z bioterapijo in učinek je bil presenetljiv (obenem nismo prekinili z "uradnim" zdravljenjem). Nič več toliko grizenja, nič več trpljenja, pomirila se je. Seveda ji bioterapija ni rešila življenja (zaradi dolgotrajnega zdravljenja z uradno priznanimi zdravili je umrla zaradi raka na jetrih), ji je pa omogočila kvalitetnejše preživljanje zadnjega leta, o tem sem prepričana - videti bi jo morala po vsakem ciklusu te zasmehovane terapije, pa bi ti bilo jasno, o čem je govora. Pa pazi - jaz sem zelo velik skeptik in me ni lahko povleči v katerikoli tabor, da smo si na jasnem Wink
Vprašanje je, če želimo ostati trdno vkopani vsak na svojem bregu, ali pa narediti korak naprej vsaj z ugotovitvijo, da s sežiganjem grmad mogoče le ne pridemo nikamor in da mogoče je le nekaj potencialno pomembnega v konkretnih izkušnjah posameznih ljudi in v metodah, ki niso uradno priznane. Ampak včasih nas je strah, da se nam trdna tla začnejo počasi majati, to je (po mojem mišljenju) najnevarnejša zadevca, ki nam onemogoča tistega malega koraka naprej, še na drugo stran, pa karkoli to že je Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Bioterapija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines