mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 14:38:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Hrbtenica-težave pri hoji
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hrbtenica-težave pri hoji  (Prebrano 42032 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #60 : nedelja, 05.02.2006 : 19:35:54 »

No pa smo tam. Spet po točno enem letu ponovitev problemov.  Sad
Kot sem v to temo že pisala, je imela Gina lani vnetje medvretenčnih križnih živcev ( med štirimi vretenci ). Pojavili so se znaki kot je  - po počitku, ko je vstala npr. s kavča je ful zacvilila in dvigovala zadnjo tačko, ni hotela več sama na kavč, avto... Ko se je razhodila zunaj je zgledalo vse ok, po mirovanju doma spet isto. Naredili smo rtg. hrbtenice in kolkov in prišli do tega nesrečnega vnetja, ker pa je bil prizadet izhod živca na desno stran, je dvigovala desno tačko.
Takrat nam je bili strogo zabičano 6-tedensko mirovanje, sprehodi izkjučno na povodcu, doma onemogočeno vzpenjanje na kavč, posteljo..., bognedaj kakšnega divjanja z drugimi psi, za žogo...
Dobili smo Ceporex kapsule, Metacam solucijo in analgetike za hujše trenutke.
Moram priznat, da smo se res strogo držali navodil, čeprav je bilo zelo težko jo držati v mirovanju, sploh zunaj, ko je vajena vsaj potrebo opraviti brez povodca... Undecided
In se je res obrestovalo .... do sedaj, točno po enem letu identični znaki. Cry Takrat nas je dr. Matko opozoril na to, da se te zadeve večkrat ponavljajo.
Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s podobnim primerom, je običajno, da se stanje ponavlja ?
Danes sem ji dala en Rimadyl ( čeprav niisem ravno navdušena nad njim, sploh možnimi stranskimi učinki ), ker je kazala očitne znake bolečine. Jutri bom klicala na veterino, samo ne vem če je smiselno še enkrat opravljati rtg, pa spet narkoza, če so znaki popolnoma enaki.... Undecided
Logiran
tini106
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #61 : torek, 21.03.2006 : 17:40:16 »

po branju te teme, mislim da imamo doma isto težavo. Prejšnji teden je Aresek se začel tresti, od takrat hodi zelo počasi, ne gre po stopnicah, v glavnem miruje. ko ga dam na povodec in na vrt je videti boljši,ko pa ponovno miruje je spet bogi. dviguje zadnji tači (predvsem desno) in ne more normalno sesti-usede se zelo previdno. Ponoči sem pokonci, saj nekajkrat zastoka(danes prva noč brez stokanja). v kp in lj so ugotovili le neko vnetje in dali antibiotik, ampak morda ima vnetje križnih medvretenčnih živcev ali je kaj narobe s hrbtenico. mi lahko kdo svetuje glede tega?pravite, da sta najboljša ortopeda dr. Matko in Zorko-a ima kdo morda tel. številko?lp
Logiran
tini106
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #62 : torek, 21.03.2006 : 17:41:47 »

v lj hodim sicer na kliniko k Zaninoviču, ampak če pravite, da so v Mestnem Logu boljši bom ga pa tam peljala.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #63 : sreda, 10.05.2006 : 18:44:46 »

Ojla!

Tudi nam se je spet ponovilo  Sad. Kaja spet šepa. Tokrat tako močno, da drži tačko kar gor. Glede na to da je na kolkih minimalna displazija, ki nikakor ne more bit vzrok šepanju, na boreliozo in še neke bolezni je bil test negativen... verjetno bo hrbtenica. Kaja se je čez zimo žal spet zredila zaradi počitka- zgleda da je nekje dobila hrano Angry. Tako je spet na strogi dieti. Sedaj ne vem kako naprej.. počivati ne more, ker če počiva sploh ne hujša. Sedaj je v enem mesecu (normalni sprehodi- ne predolgi in malo hrane) shujšala pol kila. Ko smo s sprehodi nehali se je ob isti količini celo redila. Veterinarji ne vedo kaj in kako. Če ji dajemo protibolečinske tablete je OK, če ne spet šepa. Sem pa opazila še nekaj zanimivega. Ko spi na postelji zjutraj NE šepa, če pa spi potleh na dekici pa šepa!
Vsekakor bomo poskušali zadevi priti do dna. Najprej shujšanje psa na mejo shiranosti, potem pa bomo videli kako naprej... sram
Logiran
spelyka
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #64 : petek, 22.09.2006 : 11:09:31 »

Naš kuža Čapy se je pred dobrim mesecem dni poškodoval-hrbtenico, pri igri mu je počil medvretenčni disk, čez noč postal hrom, tako da smo ga takoj peljali k dr. ******, poleg g. MAtkota najboljši kirurg daleč naokoli, ki ga je z zelo zahtevno operacijo rešil. Naš kužek s pomočjo fizioterapevtke gospe MAJE zdaj že nekoliko hodi po čisti paralizi zadnjega dela, je zelo atrohiral, zato se mu je prejšnji teden stanje nekoliko poslabšalo, ga je uščipnilo, zdaj pa gre spet na bolje. Brez odličnega dela veterinarja in gospe fizioterapevtke, danes naš sonček še daleč ne bi tako okreval kot je, je pravi HEROJ in res borbeno in potrpežljivo prenaša vse to. Nam pomeni SVET! Res pa je da je na žalost vse povezano s stroški, kajti takšna operacija stane cca. 250 tisoč, zraven pa še dobrih 100 tisoč za fizioterapijo, če želiš psičku nuditi najbolj kvalitetno zdravljenje! Ampak tako kot je nekdo na blogu reku, ja dobra ena registracija avta in kakšen luksuz, ki ga pač nekaj časa ne bo. Odgovornost moraš sprejeti, če se odločiš za žival, ali tako ali drugače, na žalost pa vse se konča in začne z denarjem. Mi smo pripravljeni marsikaj prodati samo da bo naš Čapek okreval, pač tako radi ga imamo, dal nam je ogromno, zdaj smo na vrsti mi, ker nas rabi!

Špela
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #65 : nedelja, 08.10.2006 : 14:21:58 »

koliko dni je potrebno, da se rimadyl zares "prime"?
opažam, da je po jemanju tablet bolečina pri psu manjša, toda ko doza popusti (zjutraj in zvečer), pa ga na trenutke zelo zvija od bolečine.
zdravilo mu dajem od četrtka dalje, diagnoza pa naj bi bila vratna hernija. vrat ima v opornici.
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #66 : sreda, 22.11.2006 : 10:36:34 »

Moj TT že 4. dan čudno šepa na zadnjo desno tačko. Ni ravno šepanje, bolj kot da bi jo vlekel za sabo oz. kot da je pijan v zadnjo desno taco (žal ne znam boljše opisati). Hotela sem počakati do konca tedna, če bi se slučajno izboljšalo, ampak se je včeraj komaj vstal iz postelje, in sem ga peljala k veterinarju. Obe zadnji taci je natančno pretipal in pes ni zacvilil. Nazadnje mu je pretipal še hrbtenico in tudi ni bilo bolečine. Rekel je, da bi glede na znake to lahko bila pareza, ampak da je še premad, da bi to imel (star je 13 mesecev), da pa je tudi možno, da je vnet živec. Dobil je dve protibolečinski injekciji in sva šla domov. Danes je še vedno isto, težko vstane in ko se obrne na mestu, hopa po obeh zadnjih nogah, da se premakne. Zunaj hodi normalno in je živahen. Ima kdorkoli kakšno idejo kaj bi to lahko bilo oz. ima kdo podobne izkušnje? Ali ga dam testirat na erlihijo in boreliozo, če se stanje ne izboljša?

Aja, pa še to. Pred 4 meseci je imel slikane sklepe in kolke, bilo je vse v redu, sem pa klicala dr. Matkota in je rekel, da se lahko v 4 mesecih marsikaj spremeni, in da je najbojše, da ga pripeljem na slikanje! Jaz pa ne bi rada zdaj na vrat na nos ga še enkrat dala na rentgen in po nepotrebnem izpostavljala sevanju in na koncu ne bi nič ugotovili!

LP

Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #67 : sreda, 22.11.2006 : 13:13:39 »

Khyim, pri nasem Berotu je borelija cca. 6 let nazaj "udarila" ravno na zadnje tace. Pes se ni mogel usest, ulezat... bolelo ga je. Naredili smo test za borelijo (takrat je bila samo ta bolezen), bil je pozitiven (hiter test), pes je dobil antibiotike in hitro je bilo bolje. Tako da vseekakor test za klopne bolezni! In to cimprej.

Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #68 : sreda, 22.11.2006 : 14:36:33 »

Tako da vseekakor test za klopne bolezni! In to cimprej.

Jp!
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #69 : sreda, 22.11.2006 : 15:09:19 »

Hvala, to sem se že odločila, da bom dala. Koliko časa pa se čaka na rezultate, če veste?  Ker če prav vem, se vzorci pošljejo v LJ?

Bina, Kimija sicer ne boli (zaenkrat, trkam na les), je pa blazno miren in ves čas spi. Me pa vseeno zelo skrbi. Undecided
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #70 : sreda, 22.11.2006 : 15:17:52 »

klopne bolezni se itak skoraj pri vsakemu psu drugace kazejo. Zato je pa tako tezko napovedat, ali ima pes kaksno izmed teh bolezni ali ne. Na rezultate se caka kaksen teden. Na hitre teste (ce jih sploh se kje delajo Huh) pa nekaj minut.
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #71 : sreda, 22.11.2006 : 16:09:39 »

Ravnokar sva prišla s kratkega sprehoda in je nazaj že konkretno šepal, ko sva prišla do bloka, pa je tačko že gor držal. Od včeraj na danes se je poslabšalo, torej tiste injekcije niso zalegle...zdajle greva k veterinarju, pa da vidimo kaj bo rekel. Jaz bom vsekakor predlagala teste za klopne bolezni!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #72 : sreda, 22.11.2006 : 17:18:53 »

Ne predlagaj, ampak vztrajaj!
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #73 : sreda, 22.11.2006 : 20:18:59 »

Sem predlagala (oz. vztrajala  Wink) teste in se je strinjal, tako da jutri zjutraj, potem bomo pa videli. Držite pesti!!!!!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #74 : četrtek, 23.11.2006 : 09:33:34 »

Držimo pesti, ti pa sporoči rezultate. A danes bosta dala kri, ali kako?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Hrbtenica-težave pri hoji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines