mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 16:59:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA  (Prebrano 55228 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #15 : sreda, 25.05.2005 : 15:23:41 »

Bom po vrsti malo odgovorila:


Opravičujem se vsem, katerih očetje, pradedje, mrzli bratranci, polbrati in ostali sorodniki so bili/so lovci, ampak lov za zabavo je barbarizem, in pika. Vse ostalo je pa slepljenje samega sebe. Da gredo lahko ljudje iskat izgubljene kužke, ni pogoj, da morajo zato biti ravno lovci, in obratno. Ker so šli iskat psičko, nahranili potepinskega psa ter ga niso na mrtvo pretepli, ker je razbil vrata, zato njihovo pobijanje živali (ki nimajo pušk) s puško ni postalo ne opravičeno ne opravičljivo. Vsak ima kakšne dobre lastnosti, celo Hitler ali Osama bin Laden, a zato še ni dober človek in tisto, kar počne, ni nujno dobra stvar.

V tem širšem smislu so torej vsi lovci primitivci. Če so lovci upravičeni pobijati, sem jaz upravičena po tem pljuvati (če že temu tako rečete)... in še veseli naj bodo, dokler samo pljuvam. Kar se pa tiče mene in mojega sprehoda, nisem bila v gozdu, ampak kot sem napisala, na makadamski poti do spomenika. Od kdaj so pa makadamske ceste in spomeniki lovski revir? In tudi lovec ni imel nobene pripombe na to, da sta psa spuščena, saj je videl, da hodita kulturno ob meni, po cesti, dokler ni moja psička trikrat pognala v krog njegove psičke.

Razgledan lovec je težko predstavljiva besedna zveza; če bi bil razgledan, ne bi pobijal. In nikar prosim zdaj besno na plan z raznimi za lase privlečenimi razlagami, s katerimi nam lovci tako radi mahajo pod nosom (da oni živalim pomagajo, da sicer bi jih ugonobile bolezni itd.). Prvič, lovci vedno govorijo "gremo na kapitalca" in podobno; še nikoli nisem slišala "gremo na tistega najbolj bolnega srnjaka z najbolj zakrnelim rogovjem, ker ta pa ni primeren za nadaljevanje zdrave črede..." In potem zvečer gostilniške debate, kdo je večjega. Drugič, živali so dolge milijone let, najlepša hvala, krasno živele s pomočjo naravne selekcije, ko še nikjer ni bilo nobenega lovca. Tretjič, kaj naj si potem mislimo o gojenju fazanov in drugih živali samo za odstrel. Čertrič je pa to seveda tudi biznis.

Gotovo je vmes kakšen, ki živalim pomaga (v gozdu in izven njega), zakaj jih mora pa zraven vseeno še streljati, pa najbrž še sam ne more razložiti.

Toliko o lovu in lovcih na splošno.

 




  Vidim  da si  gledala  oddajo  preverjeno  (  določen  del  tvojega  citata  je bil  že  slišan   v  omenjeni  oddaji)
Lahko  samo  rečem  stare  fore  .......

In  če  si  že  gledala,  oddajo  ali  si  si  odgovorila(  pri  sebi)  na  vprašanje  ki  so  ga postavili  lovci
1.)  kaj  storiti  ko  bi  ti  horda  divjih  svinj  vsak  dan  uničevala  tvoj  vrtiček  in  prideljke?      (  navadne  motikce  se  namreč  ne bojijo,  sploh   pa ne taka  ki ima  mladiče)
2.)  procent  odstrela  in  procent  garjavosti med   srnadjo?
3.)  skrb  za  senožeti?   (  naravni  vir  prehrane  katerega je potrebno vzdrževati za   prehrano  gozdnih  živali)
4.)  krmljenje  pozimi?
5.)  sol   ?  (  čez  vse leto  ...)
6.)  cepljenje  proti  steklini?  (  lisice!)

Pa  še  kaj  bi  se  našlo....... sem  že  malo  vprašanj  pozabila.

Glede  razgledanosti  lovcev  in njihovih  psov.........  obstajajo  tudi  lovski  psi... in  sicer z  razlogom....... ne  samo  krvna  sled...... ponavadi  zavohajo  poginulo  žival  katera  še  vedno  razdaja klice  nalezljive  bolezni.......  sam  človek  je pa ne zavoha  ....

Med  lovci  so  tudi  kinologi!!!!

Glede  fazanov  za  biznis........  aha  kure   , pa piščanci,pa prašiči, pa krave in navsezadnje  tudi, konji in psi.......................  a to  gojenje  pa ni  biznis???


In  glede  na to ,  da  se  ti ne da  razglabljat  kako  bi  kdo reagiral,  in  o  mučenju  živali......... preberi  si  današnjo  temo  dneva  "  psa  požrli  klopi"........  a to  pa  ni  mučenje....... a  so  tudi  lovci  krivi  za to?


In  pa  nima  se  smisla  tukaj  razburjat  in  definirat  naših  kleti (  ker  tole  z kletjo  si  načela  ti Wink)...... Razburjaj  se  nad tistim  ki te je razkuril!!!!!
Drugič  ga  pa  že  na mestu  NAPIZDI,  kot  prvo.......  ne  pa  da  tukaj  potem  jamraš.
Če  si  toliko  bogata  na jeziku  kot  si  v pisanju,  drugič  svoje  bogastvo  izlij  v trenutku  ko je  potrebno...... pa  se  bo še tak  primitivec   poklapano  odstranil.



p.s.  Take  opazke kot  si  jih pa napisala  zgoraj, " očetje,pradedje, mrzli bratci........"  znajo  pa  koga  užalit.....
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #16 : sreda, 25.05.2005 : 16:50:16 »

No ljudje božji,dober dan v svetu realnosti.So lovci,pa policaji in gasilci in bla bla bla bla bla bla...
Smo ljudje,ki imamo z lovci dobre izkušnje,in so ljudje,ki imajo z njimi slabe.In kaj lahko storimo?

Kolikor jaz vem,ima lovec pravico ustreliti psa,ki je 100m odaljen od doma brez lastnikaq in/ali povodca.Tako je bilo,kako je pa sedaj pa ne vem...Kdo pa bi streljal okužene,bolne in trpeče divje živali,če ne bi bilo lovcev???
Prosim malce premislite kako in kaj.Kiki,ti pa pojdi v LD in jih tam nahruli pa bo vse bolje Wink.

Lp
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #17 : sreda, 25.05.2005 : 16:57:09 »

Citat
Kdo pa bi streljal okužene,bolne in trpeče divje živali,če ne bi bilo lovcev???

Verjetno dokler ni človek iztrebil zveri-volkov,medvedov,risov,ni bilo teh bolnih,okuženih...živali.
Ma itak se ne mislim spet zgovarjat o tem-res so takšni in drugačni lovci,dejstvo pa je,da če bo kdaj kdo ustrelil mojega psa brezveze(ne preganja divjadi),bo dobil vrnjeno v isti meri-in to s svojo puško!!!

Pa da ne bomo tudi tole temo spremenili v pridiganje o povodcih,flexiju..........


LP Zoran
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #18 : sreda, 25.05.2005 : 17:06:06 »

Kiki, kako sta pa lahko tvoja in lovceva psicka prisli v stik, ce se je on pripeljal (ali je bil na biciklu?)? Je bila njegova psicka spuscena?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #19 : sreda, 25.05.2005 : 17:22:17 »

Citat
Sosedov pes in sprehodi - na vasi nihče ne vodi psov na sprehod, celo življenje poznajo samo verigo. (Tudi domači pes od tistega drugega lovca, ki si je izmislil obtožbo zaradi zemlje). Tako da ta kužek, ki je čez dan zaprt, se ima v primerjavi z drugimi še super: lasntik ga zdaj spušča ponoči, ko je doma, pa na kratko tudi podnevi, večkrat pa gre kuža z nami tudi na sprehode.

Kuzek ze mogoce, kaj pa ostali. Ce se prav spomnim, je zakonsko prepovedano oz. ni dovoljeno psov brez nadzorstva spuscati v naravo. In pes, ki sam luta naokrog, pac ni pod nadzorstom. Jaz osebno bi take lastnike vsakic kaznovala-100.000-300.000. Za vsako pohajanje. Pa ce pes preganja divjad-100.000-300.000 (ali pa "sus u glavo, mona" kot se rece pri nas), pa za vsak primer "breznadzornosti" 100.000-300.000. Za vsak indicentek zaracunas pa ne vem, ce bo lastniku se hodilo po glavi prosto spuscanje. Bo vzel kredit. Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #20 : sreda, 25.05.2005 : 17:37:24 »

). Prvič, lovci vedno govorijo "gremo na kapitalca" in podobno; še nikoli nisem slišala "gremo na tistega najbolj bolnega srnjaka z najbolj zakrnelim rogovjem, ker ta pa ni primeren za nadaljevanje zdrave črede..."



Sem  pozabila.   Res  je  Kiki ! Roll Eyes  Ne  rečejo  gremo   na   na tistega  bolnega  z  zakrnelim  rogovjem,  ker  ni primeren za  nadaljevanje zdrave  črede.

Ampak  rečejo   gremo  na  gumbarja!       Mislim  da  je  to  to Wink
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #21 : sreda, 25.05.2005 : 18:03:11 »


Pa  še   nekaj  glede  kapitalca........ ko vsi  zagovorniki  prepovedi lova  toliko,  govorite  in  omenjate  kapitalca.

Kapitalec  je   tisti   (  na  višku   svoje  spolne  moči)  ki  ima  na glavi  "rožo"  (  rogovi)  in  je  zakonsko  prepovedan  za   odstrel!

Vsak  lovec  pozna  lovski  zakonik.......... in  v primeru  , da  pihne kapitalca  za  trofejo(  kar  se  zve  slej  ko prej-  fovšija je  SLO  nacionalni  šport),  takemu  junaku  sledi  prepoved  lova . V določenih  družinah  tudi  do  dve  leti  .  (  če  je  tolk  rad  lovec,  dvomim  da   bo  streljal...)
In  vsak  neprimeren  odstrel  (  vsak lovec  mora  točno  precenit  žival........ ja  ali  ne  -odstrel)  sledi  enaka  kazen.

 
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #22 : sreda, 25.05.2005 : 19:37:47 »

Jp jp Damayanti imaš prav Roll Eyes.

Verjetno dokler ni človek iztrebil zveri-volkov,medvedov,risov,ni bilo teh bolnih,okuženih...živali.

Čaki čaki.Mislim,da boste v sedmem razredu jemali PREHRANJEVALNI SPLET.In na koncu te verige se hočeš nočeš pojavi ČLOVEK.In tu ti ne moreš storiti NIČ.
Lovci pri iztreblanju niso krivi čisto sami,ampak tudi drugi.Sedaj lovci poskušajo ta poruš verige uravnavati.
Ne morem pa zagovarjati vseh lovcev.Še posebno k******* starih pijancev,ki bi res odstrelili še kašnega človeka,kaj šele psa! Angry

Tako.Najbolje,da pazimo na naše pse-škoda jih je Wink.
Lp
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #23 : sreda, 25.05.2005 : 20:22:35 »

Alti : midva k pa pse u kevder zapirava greva pa na borovničke pa bo lih med šnopskom in sokcem Wink
Jaz jih ne več. sedaj jih imam v kurniku.
sicer je tisto kar je moj star foter imel za kurnik, v resnici notranje dvorišče gospodarskega poslopja, ampak se kurnik lepše sliši, hehe.

ampak, ja, velja. greva na "borovničke" Smiley
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #24 : sreda, 25.05.2005 : 20:31:12 »

Da gredo lahko ljudje iskat izgubljene kužke, ni pogoj, da morajo zato biti ravno lovci, in obratno. Ker so šli iskat psičko, nahranili potepinskega psa ter ga niso na mrtvo pretepli, ker je razbil vrata, zato njihovo pobijanje živali (ki nimajo pušk) s puško ni postalo ne opravičeno ne opravičljivo. Vsak ima kakšne dobre lastnosti, celo Hitler ali Osama bin Laden, a zato še ni dober človek in tisto, kar počne, ni nujno dobra stvar.

torej je treba v vsaki pozitivni stvari ki jo ti ljudje naredijo, najt nekaj slabega, pa magar "se spraševat kak človek je to, ki da psa v klet" in z celim tonom posta namigovat, da kaj prida že ne, če je lovec. Navadni Altiji, Damayanti, etc., ki so maksimalno ustrelili žival takole na kakem fotolovu, z fotoaparatom, po defoltu nimajo enake kleti. Tisti, ki jih domači pes namesto v kleti, počaka v boksu, da ja ne bi poscal tepiha ali sesul sedežne, imajo pa svoboden lajf in so srečni. Ampak samo, če niso v lovski družini. ker lovske kletke so pa hujše. samo zgledajo in reče se jim "kletka".
enako je s kletmi: Moja je nelovska, njegova pa sigurno skriva še kakega boogie mana notri. pa najmanj verige s kavlji na katere obeša svoj okrvavljeni plen občasno, mu visijo s stropa tam v tisti zatohli ječi....
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #25 : sreda, 25.05.2005 : 20:41:05 »

Citat
Čaki čaki.Mislim,da boste v sedmem razredu jemali PREHRANJEVALNI SPLET

Ej,pa kolikokrat pa misliš,da sem ponavljal razred,da pri 26. še vedno nisem v 7. razredu? Roll Eyes


Citat
Sedaj lovci poskušajo ta poruš verige uravnavati.
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Shocked


LP Zoran

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #26 : sreda, 25.05.2005 : 20:42:48 »

Alti:  glede  na to  da  me  vsakič   znova   nasmeješ,  jih  jaz  častim.    Ampak  kurnik  se  pa  res  hudo  dobr  sliši Grin Grin Grin Grin Grin Grin     Sicer  je  pri  nas  tud  še  štala  frej(  prazno  gospodarsko  polopje),  pa  bo  še  mal  u  kevdru  razturaval........ tam  bi  preveč  odmeval...... Grin



Glede  odprave  lova  sem  pa  jaz  proti!  (  žalim  slučaj)  Ni  ga čez  dober  divjačinski  golaž.
Pa  moj  pes   ima  tud  rad  divjačino(  pa  makar  od  ta-povožene  srne)  kuhano in  na  koščke   sesekljano.
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #27 : sreda, 25.05.2005 : 20:48:18 »

moja izkusnja o lovcih ena dobra, druga grozna!
Tukaj pri nas jih je malo morje.....poznam samo dva.....eden je prijazen in res ima rad zivali se posebej svojo psicko. drugi cisto nasprotje......samo, da ga zagledas lahko zbezis......svoje beagle in neke pticarje najprej pretepe potem ustreli.  .........no ta lovec je tudi streljal name in mojo prijateljica ter najina psa. oba psa sta bila privezana, ker smo bili v gozdu in imata mocan lovsi nagon tako, da sta v gozdu pac na povodcu. v tem gozdu je tudi veliko sprehajalcev in ne vem kaj ga je tega lovca tok r********* da je na naju streljal....on sicer pravi da je vrgel samo petarde ...ampak niso bile petarde. no v glavnem prideva v gozd, zaslisiva da se nekdo dere, da se naj spokava iz gozd, ker so notri jeleni......  ja haloooo....sredi vasi v gozdu jeleni.....no za vsak slucaj sva sle ven iz gozda.....ampak v tistem trenutku je pocilo.....jest na tla cez psa, prijateljici je uspelo uiti ven iz gozda....meni pa ne.....videla sem lovca, da je zacel hoditi za mano...in nic mi ni preostalo kakor samo spura v gozd, ki sem ga prvic videla......potem je bil pa drug problem, kam sploh it..no prisli smo srecno ven in sprintali domov...doma smo takoj klicali policijo in
je tudi takoj prisla .....sla do lovca ampak ga slucjno ni bilo doma in je sel na lov za nevem cem ....no policija je pred njihovimi vrati kar nekaj casa strazila ...ampak lovca od nikoder..le zakaj??....no potem so ga dobili......lovec je moral placati, ker je bil pijan in se ni zavedal kaj dela itd. ...mislim, da je kar veliko placal.....pa smo potem zahtevali, da naj mu vzamejo pusko.....ja halooo pijan s pusko v roki..kaj pa ce bi mene zadel.....no puske mu niso vzeli, ker je on ne vem kaksen poseben clovek v lovski zvezi...ampak lahko pa samo recem, da se je umiril in, da ga sedaj niti enkrat nisem srecala pijanega...vsaj nekaj......in, da do sedaj nisem niti enkrat zaslisala poka pistole....(zivimo namrec cisto blizu)...upam, da bo tako tudi ostalo.

se za zanimivost.....pred tem je ustrelil ze nevem koliko psov drugim ljudem..in ga lastniki niso prijavili, ker so se ga bali ...potem so hodili k nam in sprasevali, ce smo res to naredli itd.

lp, pa cim manj problemov z lovci!!!!!
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #28 : četrtek, 26.05.2005 : 12:11:52 »

Ej,pa kolikokrat pa misliš,da sem ponavljal razred,da pri 26. še vedno nisem v 7. razredu? Roll Eyes
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Shocked
LP Zoran

Izgledaš kot da si še vedno v njem Roll Eyes.
Ko je ta veriga že takooooooooooooooooooooo smešna,da se valjaš potleh ti pa rečem tole:Sam si izjavil DOKLER NI ČLOVEK iztrebil vseh....Ja a ti nisi človek??? Grin Ja zgleda ,da ne...
Lovci so torej po tvojem morilci in nekoristna bitja na tem planetu.Zame pa niso!Kdo pozimi krmi srne?Lovci.Kdo "sortira" živali,ki so za odstrel in tiste ,ki so bolne?Lovci.Kdo spomladi nastavlja cepiva proti steklini in nas lastnike psov na to opozarja?Ja lej ga zlodja LOVCI!(Saj pri nas je tako in moram povedati,da živimo blizu gozda)
Sicer se pa s teboj ne mislim prekarjati Wink

Ampak moja izkušnja z lovci je dobra,za vaše pa ne vem.

Lp
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #29 : četrtek, 26.05.2005 : 12:48:28 »

T.M.T, kolikor jaz vem tudi lovci ne smejo kar tako streljati pse.Mislim,da je bilo sprejeto, da lahko ustrelijo psa,če ga najdejo direktno ko napada divjad drugače pa ne.Vsekakor je treba najprej izdati lastniku psa opozorilo.,
Kiki, tudi moji psi so čez dan zaprti, ko sem v službi,ko pridem domov grem pa najprej z njimi na sprehod-na povodcu.Vse prepogosto pa gledam zjutraj pred službo,ko grem z njimi na sprehod,kako so ljudje "komot",kako odvečno jim je iti s psom na sprehod in vstati malo prej.Klasični pogled v našem mestu in najbrž še marsikje drugje je, da zjutraj samo vidiš kako se odprejo vrata na hiši ali stanovanju,ven priteče pa pes brez gospodarja.In običajno ti prijazni mačoti samo gledajo kje bodo naredili kakšno sranje in ogrizli kakšnega psa.Se popolnoma strinjam z Nanook, takim bi tudi jaz zaračunala visoko kazen pa ne glede na to ali pes živi na vasi ali pa v mestu.Če imaš psa se brigaj in skrbi zanj,če ne ga pa ne rabiš imeti.Pes danes tudi na vasi nima več tiste funkcije kot jo je imel v preteklosti-biti čuvaj.Sicer je pa moje mnenje, da je čuvaj lahko tudi čivava-dovolj je, da da glas.
LP
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines