mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 01:57:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA  (Prebrano 55358 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #165 : torek, 27.12.2005 : 22:44:13 »

Srne so vendar eden najboljših rekvizitov, da zlaufaš svojega psa. Samo spustiš ga potem pa pes do onemoglosti teka naokrog tako da vodniku niti migniti ni treba.

aha, sam to je res. Samo ni pa dobro za živce Undecided Jaz tistih 10 ali 15 minut izgubim 5 let življenja Lips Sealed Na srečo je sedaj psica postala tako vodljiva, da mi ne uhaja več. Čeprav jo pa zeloooooo matra Angry Zadnjič je laufala po našem travniku (v radiju 30 m okoli mene), vohala sledi, jaz sem pa skoraj glas izgubila, ko sem jo klicala Angry Roll Eyes
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #166 : sreda, 28.12.2005 : 01:32:50 »

Moji psi ne gonijo srn... se pa je že zgodilo da mi je Kaja ušla za srno.. sicer gre kakih 10m od mene in teka gor pa dol in "kliče" Mašo, da se ji pridruži. Sama si ne upa... tako da praktično nikoli ne steče za srno. Maša je imela močan nagon in sem ga obvladala saj je sedaj njen odpoklic 100%, Žanov tudi.. res pa je da za Kajo ne dam roke v ogenj. Je pa (zame) razlika ali pes parkrat v življenju pobegne za srno- se pač kljub šolanju zgodi, ali pa če nek pes stalno goni in lastnik nič ne ukrepa. Meni ni prijetno ko mi Kaja gre za srno- vem da je ne bo ujela ker je počasna, se pa bojim da si sama ne kaj naredi. Vem da se ves čas ko jo imam trudim njen nagon obvladati in mi nekako uspeva. Mogoče pa se bo zgodilo da bo še kdaj pobegnila za srno- a potem pa naj se kar sprijaznem da bo ustreljena Huh Pa še to.. zakaj je potem nimam na povodcu? Ker gre na sprehod vsak dan, pa je pobegnila parkrat v življenju. Je dobro socializirana in vajena drugih psov. Še nikoli se ni z nobenim stepla, pa čeprav je bila izzivana, ljudi pa tudi ne ogroža- po pravici, srne tudi ne. Vem pa da ni prav niti da steče za njo, zato pa se trudim v to smer.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #167 : sreda, 28.12.2005 : 13:46:05 »

saj to se vsakemu lahko zgodi. Samo problem je, ker se dotični gospod zaradi rekreacije svojega psa niti najmanj ne sekira, očitno mu je celo všeč, da se pes lepo upeha ne da bi bilo treba njemu s prstom migniti. čeprav je za psa to samo rekreacija in srni verjetno res nič noče, je za srne to zelo izčrpljujoče. Glede na to, da gonita dva psa in glede na zapadli sneg, je lahko  za srne tudi pogubno. Pogubno pa lahko kaj kmalu postane tudi za psa, saj lahko srečata takega lovca, ki namesto grozilnih pisem raje uporabi puško.
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #168 : sreda, 28.12.2005 : 18:18:18 »

Mal sem preletu tole temo, pa bi želel povedat tistim, ki apriorij ne marajo lovcev, da so lovci samo ljudje, kot kinologi in tudi med kinologi se najdejo za en drek ljudje, ki se imajo za velike ljubitelje psov in živali, okolica jih pa sploh ne zanima in njihovi psi tekajo in opravljajo potrebo po travnikih, zelenicah, vrtovih, ob sprehajalnih poteh, pločnikih, itd. in ne da bi za njimi počistili, potem se pa čudimo zakaj nas kinologe nekateri ne marajo.

Kolikor je meni znano iz zgodovine človeštva, so bili prvi predniki človeka nabiraleci in loveci in, če človeka uvrstimo na živalsko lestvico po načinu prehranjevanja, kam bi ga vi uvrstili, jaz med lovce, kot volka, ker se že od nekdaj hrani z mesom in, da je se je lahko prehranjeval na ta način se je moral naučiti lova in pri tem je spretno uporabljal psa, kar je bil v tistem času njegov edini namen, v času pomanjkanja pa je služil kot sveža rezerva hrane.

Toliko v premislek.
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #169 : petek, 30.12.2005 : 08:45:23 »

Jaz bi pa želela povedati tistim, ki apriori zagovarjajo lovce, dve stvari:

Prvič, nismo več v davninah. Saj smo nekoč tudi živeli v votlinah ali pa v srednjem veku opravljali veliko potrebo skozi okna na ulico, pa danes tega več ne počnemo, ne? Pa nacisti so nekoč pobijali Žide, in tako naprej. Zato tisto, kar je človek nekoč počel, ni noben legitimen argument in ne potrjuje niti, da je bilo tisto početje dobro ali pravilno, niti da bi to isto morali početi tudi danes.

Drugič pa, človek je nekoč lovil, ker je MORAL loviti. Ni šlo za trofeje (česar lovci tudi danes kot svoj razlog (v glavnem)  ne marajo priznati), in tudi ni šlo za "neke vrste pomoč živalim" v smislu odstranjevanja bolnih živali ali redčenja čred zaradi uravnavanja naravnega ravnovesja (s čimer se lovci danes tako radi prsijo, ker mislijo, da je prikladen izgovor za njihovo ubijalsko slo).

Skratka, klavrno, vse obsodbe in zaničevanja vredno početje. Nič zato, če je to za nekatere po zakonu celo "dovoljeno". Tudi to, da je dovoljeno, je obsodbe in zaničevanja vredno, saj ravno o tem nasprotniki lova govorimo!
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #170 : petek, 30.12.2005 : 10:51:31 »

Kiki

Občutek imam, da tako malo, kot poznaš pomen in namen sodobnega lovstva v evropskem prostoru, poznaš malo tudi razmere v naravi in ekologijo samo, kar je itak značilno za vse "odpravitelje" lova, ki se takim in podobnim gibanjem pridružijo zgolj iz emocionalnih vzgibov kasneje pa iščejo razumno razlago za svoj način razmišljanja.
Človek je v preteklosti lovil iz enih razlogov, danes pa v populacije posega iz drugih a še vedno podobnih razlogov.
Lov v sodobnem evropskem prostoru pomeni trajnostno koriščenje naravnih virov, na način, ki pripomore k usklajenemu delovanju ostalih človekovih ponog in dejavnosti ter ohranjanje naravne pestrosti živalskih in rastlinskih vrst.
Če je nekdo nagnjen k zbiranju trofej ni v tem nič narobe, saj je vezan na kvoto odstrela, ki preprečuje, da bi posegali samo v trofejno divjad ampak je odvzem prirejen tako, da je čim bolj podoben naravnemu t.j. takemu, kot ga izvajajo planilci v nekem ohranjenem okolju.
Kult trofeje izhaja iz germanskega sveta medtem, ko ostali evropejci lovijo za meso in ker je človek tudi mesojedec v tem ne vidim nič spornega. Gojhiti in ubiti domačo žival ali upleniti divjo.....v čem je razlika. Morda v tem da je divja žival vse do trenutka vplenitve živela polno in zadovoljno življenje v naravnem okolju medtem ko je bila domača zaprta v neko umetno!
Kiki, svet ni bel in črn! Vmes je še širok pas sivine!
Logiran
MR Jack
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #171 : torek, 03.01.2006 : 19:21:03 »

Podpis!
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #172 : torek, 03.01.2006 : 23:42:35 »

Sam da Nanook mal lust naredim Grin

Ce stopim v kopalnici na stol, vidim skozi stresno okno direkt njivo, travnike in vso gozdno favno. No in ravno prejle grem malo precekirat kako stvari stojijo, ko masira proti njivi ene par (14 natancno Cheesy) divjih prasicev. Digitalc je bil ze v polni pripravljenosti, bili so zelo fotogenicni, nic se niso prestrasili.. imam pa preslab digitalc, da bi sneg, tema in zoom napravili dobro sliko (pa nekak mi znanja primanjkuje ja..). Poklicem starsa, oca so lepo tiho, mama pa zacne galamo delati, ker so ravno bili na kupu in jih ni dobro videla. In so seveda odmasirali.
Zdaj se pa na eni drugi njivi pasejo, nimam ravno dobrega razgleda, sam crne pikice se vidijo.

Bili so pa raznoraznih velikosti, en mali je sele potem prikopitljal, ko so ze vsi brskali. Tako zmedeno bitje je deloval Wink

Pa se dobr se mi zdi, ker sem kar nekak zgubila tisti strah. Vcasih sem kar tulila, ko sem sla kam, da ja ne bi kak prisel. zdaj pa po prstih okol lazim, da bi ga ja kje srecala.  Smiley
Logiran
Rozi
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #173 : sreda, 04.01.2006 : 07:42:19 »

Lovcev ne potrebujemo. Narava bo sama poskrbela za svoje ravnovesje.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #174 : sreda, 04.01.2006 : 10:58:56 »

Lovcev ne potrebujemo. Narava bo sama poskrbela za svoje ravnovesje.
Bravo Rozi. Zelo strokovno je to tvoje pojasnilo!
A ti kot človek pa nisi narava? A si morda bog, ali kaj nadnaravnega? Si mogoče umetna inteligenca, so te naredili v tovarni?
Logiran
Rozi
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #175 : sreda, 04.01.2006 : 11:10:49 »

Seveda sem. zato pa ne pobijam živih bitij.

Kaj je lovec?

Lovec je oboroženi pijanec, ki gre skozi gmajno do prve oštarije..
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 91


« Odgovor #176 : sreda, 04.01.2006 : 11:42:50 »

Popravek:
lovec je oboroženi pijanec,ki gre iz gostilne skozi gozd v naslednjo gostilno.
lp,MAT
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #177 : sreda, 04.01.2006 : 12:31:26 »

Seveda sem. zato pa ne pobijam živih bitij.


A ti to resno? Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #178 : sreda, 04.01.2006 : 13:04:58 »

A ti to resno? Grin Grin Grin Grin Grin

Hahaha, daj še mene nauči da bom takšna kot ti. Jaz pa pobijam uboge živalce: komarje, bolhe, muhe... Lips Sealed

Ej Nanook, resno misli, ja...saj pravim, naj pove svoj recept da bomo še mi takšni, kot je ona  Wink
Logiran
_Bučka_
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 78


« Odgovor #179 : ponedeljek, 06.02.2006 : 23:12:56 »

Vsi, ki toliko zagovarjate lovce - kakšna se vam zdi naslednja zgodba:

S pesjankotom sva se sprehajala po gozdu, ki je blizu našega naselja in srečala soseda lovca in njegovega prijatelja. Sosed je svojega lovskega psa učil iskanja sledi in tekanja po sledi oz. nekaj podobnega. To je izgledalo tako, da je v rokah držal vrv, na kateri je visela mrtva lisica. To ubogo lisičko je potem vlekel po gozdu, da je naredil sled in potem spustil psa po tej sledi. Ko je bilo učenja konec sem slišala, da bosta lisico zakopala.

Torej, lisico sta ubila samo zato, da sta lahko trenirala psa - a je to normalno??!!! Ni dost, da sta jo ubila, potem sta jo kot cunjo vlekla sem in tja. A to še ni dost, zraven so bili otroci, ki so to z navdušenjem opazovali - kakšna vzgoja je to???!!!!  Angry
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines