mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 08:14:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA  (Prebrano 55377 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #180 : torek, 07.02.2006 : 02:15:36 »

Bučka, vlečke po dlakasti divjadi se ne da narediti z ribo ali pa z zeljnato glavo. Če hočeš izšolati lovsko uporabnega psa, ki bo lovil žive živali se je potrebno poslužiti ustreznih postopkov in eden izmed njih je polaganje vlečke in sicer z zajcem ali lisico. Razlika je v tem, da zajca lahko potem še vedno poješ lisica pa ni najbolj užitna.
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #181 : torek, 07.02.2006 : 08:48:06 »

Bučka, vlečke po dlakasti divjadi se ne da narediti z ribo ali pa z zeljnato glavo. Če hočeš izšolati lovsko uporabnega psa, ki bo lovil žive živali se je potrebno poslužiti ustreznih postopkov in eden izmed njih je polaganje vlečke in sicer z zajcem ali lisico. Razlika je v tem, da zajca lahko potem še vedno poješ lisica pa ni najbolj užitna.


gre za uporabnico _Bučka_ , ne Bučka.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #182 : torek, 07.02.2006 : 14:59:14 »

Razlika je v tem, da zajca lahko potem še vedno poješ lisica pa ni najbolj užitna.
tehnično vprašanje: a za šal tud ni dobra? Sej vem, se sliš neumno, ker predvidevam da se ji od vleke tud kožuh malo zguli. Ampak če je finta v sveže ubiti "vlečki", se pravi da pse na takorekoč sveži sledi trenira....pol se verjetno ne zguli tolko?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #183 : torek, 07.02.2006 : 15:38:28 »

Kolikor vem lovci ne gredo lisico ubit samo zato, da bi pse trenirali, ampak včasih uporabijo ulovljeno tudi za trening psov.

Sicer se mi vsako ubijanje gabi, ampak toliko za info.
Logiran
Malko
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #184 : sobota, 11.02.2006 : 13:52:49 »

Sem napisal že nekaj na lovci--kako morejo?
Pa da se ne ponavljam.
Naj krmijo divjad zredi zime, skrbijo za divjad.
Pse naj pa pustijo pri miru.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #185 : sobota, 11.02.2006 : 13:57:45 »

Kalsang žal taki so ti lovci, mene tud to ful jezi...Pse pa naj puste pri miru!
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #186 : nedelja, 01.10.2006 : 20:45:14 »

Že dolgo nisem pokukala v to podtemo, ki sem jo začela sama, sedaj sem pa spet imela "bližnje srečanje" s pripadnikom pritlehnega pobijalskega klana. OK, zaenkrat smo še vsi živi, ampak zagrozil je, da prihodnjič pa morda ne bo več tako ...

Zato ker moji trije psi, čeprav se me nenehno držijo in se sploh ne upajo oddaljiti z makadamske ceste, med sprehodom niso nenehno privezani. In čeprav moji psi niso pobili še nobene srne, on jih je pa že kar nekaj.

Moji psi (ali jaz) tudi nimamo doma na steni nobenih rogov, nagačenih glav in ostalih delov ubitih živali in ne čutimo potrebe, da bi slavili umore živih bitij z različnimi trofejami. Medtem ko za gospoda Prepotentnega tega ne bi mogli trditi.

Vsi trije moji kužki so razvajeni ljubitelji kavča, ki se na potepanjih ne oddaljijo od mene več kot nekaj metrov. Njihovi vohalni aparati niso naravnani na srne in zajce, temveč bolj na kakšne domače dobrote. Čeprav sama na sprehodih pogosto videvam cele črede srnjadi, jih moji pesjani nikoli ne zavohajo. Srne, ki so sprva morda plašno gledale, so se sedaj na nas že navadile in se mirno pasejo naprej, ko gremo mimo. Srne točno vedo, od koga jim (ne) preti nevarnost.

Ker je tri pse težko sprehajati na povodcu, (tudi če ne bi imela zdravstvenih težav z roko in hrbtom), pa tudi psička se boji srečanj z drugimi psi, saj je bila v mladosti večkrat napadena, se posebej potrudim in hodimo na sprehode na samotne poti, kjer le redko koga srečaš, čeprav so te površine v resnici javne. Razen seveda lovcev, ki hodijo tja pod pretvezo, da ščitijo živali. V resnici pa ščitijo "svoja" lovišča in svoj mošnjiček, da jim živali ne bi slučajno pobil kdo drug in si zagotovijo, da jih lahko pobijajo sami.

Tako ugotavljam, da podobno kot živali, tudi že ljudje nismo skoraj nikjer več varni pred lovci.

Puške pokajo po poljih in travnikih tudi poleti, čeprav naj bi bil zdaj lov prepovedan, in čeprav se sprehajaš po javni poti (kjer vozijo občasno tudi avtomobili, kolesarji in traktorji). In prijetne sprehode, na katerih s psi skoraj postaneš eno z naravo, mi kvarijo frajerji, prepolni samih sebe, katerih največji dosežek v življenju je bila včlanitev v lokalno lovsko društvo, s čimer so pridobili pooblastila, da terorizirajo civile in morijo živali. Verjetno še sami ne vedo, kaj od tega dvojega jih bolj veseli. Njihova največja bolečina - če sklepam po primerkih, ki jih srečujem - pa je dejstvo, da (vsaj zaenkrat) ne smejo streljati tudi civilov. Kar jih pa ne moti, da ne bi opletali s puškami in grozili, kaj čaka neposlušne sprehajalce "naslednjič". Pa čeprav se mi samo sprehajamo in še nikoli nismo na nobenega streljali.

Trdim, da noben normalen človek, ki ima v podstrehi vse počiščeno, nima potrebe, da bi na koga streljal. Pa čeprav so to "samo" živali. Ni treba, da priznava živalim enako svobodo in pravice, kot ljudem, če tega noče, ampak pobijati jih pa vseeno ni treba.

Trdim, da v 21. stoletju tak šport ni več potreben in ni več primeren. Potreben je bil v kameni dobi, ko še niso poznali poljedelstva in živinoreje (ne bom se zdaj spuščala v vegetarijanstvo, to je spet čisto svoja tema in verjetno ne sodi v ta forum) in se drugače ni dalo preživeti. Vse odtlej pa je lov barbarstvo in primitivizem, ki ga je treba preganjati in čimprej ukiniti. Nobena družba ne bo civilizirana, dokler ne bo tega storila.

Trdim, da mnogi (morda ne vsi, ampak vseeno jih je preveč) lovci krinko svoje ogabne zelene uniforme izkoriščajo za izživljanje nad ljudmi in živalmi, med drugim tudi nad psi. Res je, so primeri, ko krvoločni psi povzročajo škodo in ubijejo živali. Ampak zakaj bi jih morali sankcionirati prav lovci? Od kod jim pravičniška vzvišenost nad psi, ko pa pobijajo živali tudi sami? Psi to počnejo zaradi slabega nadzora in malomarnosti lastnikov, nekateri tudi zaradi globoko ukoreninjenega nagona, za katerega niso krivi sami. Lovci pa to počnejo namenoma, docela zavestno, iz krute sle po ubijanju, ker se potem počutijo bolj pomembne in moške. Pa verjetno ker se je potem v gostilni luštno prsiti med zvračanjem kdove katerega šnopčka po vrsti. Ne vem, zakaj si vseh tistih rogov in drugih grozot ne pribijejo kar na glavo.

Še bolj obsodbe vredno je, da imamo zakone, ki jim dajejo do določene mere celo prav in ki lov sploh dopuščajo. Nizkotne kreature, ki se ovešene z modernim orožjem in opremo, proti kateri se uboge živali ne morejo branit, iz golega veselja nad ubijanjem spravljajo na nedolžne živali in jih z užitkom pokončujejo ter se nato s tem še hvalijo, imajo, glej ga zlomka, "pravico" komandirati, kdo se lahko kje sprehaja in kako. Po javnih poteh! Ker menda so potrebni, da živali zaščitijo! Pred ljudmi, ki živalim nikoli niso storili hudega.

Veste kaj, živali lahko mirno ščitijo gozdarji ali pa imenujmo posebne varuhe živali (pri nas še človeške pravice niso vedno samoumevne tako da za živali je treba tako ali tako še marsikaj postoriti) - ljudi, ki bodo za živali skrbeli brez pušk, ki jih bodo po potrebi pozimi hranili, in ki bodo, če že res ne bo šlo drugače, resnično ustrelili bolno žival, ker bi čredi lahko škodila, ne pa ker v njej vidijo trofejo in sta jim ubijanje in streljanje v užitek.

Ko takemu človeku poveš, da sam pač ne moreš peljati treh mišičasih in razigranih psov na povodcu, sama pa iz zdravstvenih razlogov ne morem tako hitro teči, da bi jih v zadostni meri razgibala, je njegov odgovor: "Potem pa ni treba imeti treh psov." Res pravi ljubitelj živali. Verjetno frustriran, ker lov v zavetiščih za živali za zdaj še ni dovoljen. Še zlasti, ko potem namigne tudi, da če jih ne bom privezala, pa kmalu morda res ne bom imela več treh psov.

Tri pse imam zato, ker imam rada živali, pse pa še posebej. Gotovo bi bilo veliko laže imeti samo enega ali dva. Bilo bi manj dela, manj stroškov ... a tudi neizmerno manj veselja. Lovec lahko - po sedanji zakonodaji žal - res ustreli psa, ki ogroža divjad. Ampak ali lahko vsak bukselj, ki živali ogroža neprimerno bolj, oceni, da spuščen pes divjad ogroža (čeprav divjad sama ne meni tako in čeprav je pes vzgojen in hodi lepo ob psičarju)? Kaj pa petelinjenje in izživljanje? V zakonu sicer nikjer ne piše, da lahko tudi grozi in se izživlja, ampak lovci to vseeno (radi) počnejo.

Skrajni čas, da zakon spremenimo in lovstvo enkrat za vselej prepovemo.





Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #187 : ponedeljek, 02.10.2006 : 06:57:04 »

Se sploh ne strinjam z zgoraj napisanim. Ce ne mores skrbeti za psa, ga pac nimas. A je to tako tezko razumet?

Lovstvo je pa se vse kaj drugega kot sicanje zivali po gozdu. In osebno sem ZA to, da se pse v gozdu strelja, ko preganjajo divjad. Brez pardona, za vsakega najmanj en metek.

Pa prosim, ne mi s temi pridnimi in ubogljivimi psi letat okol, okej. Ce bi jaz sodila pesjanarje-lastnike psov-tako kot ti sodis lovce, potem bi bilo 95% psov za postrelit.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #188 : ponedeljek, 02.10.2006 : 07:23:40 »


Lovstvo je pa se vse kaj drugega kot sicanje zivali po gozdu. In osebno sem ZA to, da se pse v gozdu strelja, ko preganjajo divjad. Brez pardona, za vsakega najmanj en metek.

Pa prosim, ne mi s temi pridnimi in ubogljivimi psi letat okol, okej. Ce bi jaz sodila pesjanarje-lastnike psov-tako kot ti sodis lovce, potem bi bilo 95% psov za postrelit.

Kaj pa s tistimi psmi, ki nimajo mar za divjad, oz. če jo vidijo sploh ne reagirajo (kvečjemu se ustrašijo), in se od lastnika ne oddaljijo več kot 20 m? Bi tudi te vse postrelila? Ali je tudi za njih vstop v gozd in na gozdne potke prepovedan?
Jaz si to razlagam, kot da pes spada le v urbana naselja in v parke, kjer so psi dovoljeni!
LP
Logiran
Igor-
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #189 : ponedeljek, 02.10.2006 : 07:40:34 »

Kaj pa s tistimi psmi, ki nimajo mar za divjad, oz. če jo vidijo sploh ne reagirajo (kvečjemu se ustrašijo), in se od lastnika ne oddaljijo več kot 20 m? Bi tudi te vse postrelila? Ali je tudi za njih vstop v gozd in na gozdne potke prepovedan?
Jaz si to razlagam, kot da pes spada le v urbana naselja in v parke, kjer so psi dovoljeni!
LP

Imej s seboj tablo, kjer bo na VELIKO napisano:
DIVJAD, MOJ PES IMA VAS RAD !!!
Tako bodo vsi lovci (tudi pijani) videli, da imaš prijaznega psa, ki ne goni divjadi  Grin Grin Grin

Igor

btw
od vseh, ki se hvalijo da psi NE reagirajo na divjad in da se ne oddaljujejo več kot 20m .... jih je 99% nakladačev in 1% tistih, ki imajo psa pod kontrolo 
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #190 : ponedeljek, 02.10.2006 : 08:04:43 »

Dejstva:

1. Pes v lovišču ne sme biti spuščen.

2. Lovec nima pravice ustreliti psa.

3. Do 15. novembra je vsako prosto gibanje psov v naravi prepovedano, ker nastavljajo vabe s cepivom proti steklini za lisice. Vsak stik psa z vabo se obravnava kot stik s steklo živaljo.

Tudi meni se gabijo prepotentneži s puškami, ampak mimo teh dejstev ne gre. Ko enkrat vidiš, kako je sposoben pes razmrcvariti srno, ko enkrat vidiš svojega psa ali psa svojega prijatelja v akciji (se pravi psa, za katerega si prej verjel, da je itak samo za na kavč), te vse mine.

Če se ti gabi pobijanje, ki ga zagrešijo lovci, bi se ti moralo tudi pobijanje, ki ga lahko zagreši pes. In tu nobeden "sej moj pa ne bo" ne pride v poštev. Vsak lahko in vsak enkrat proba. Tudi tamali se poženejo v dir za srno ali ovco, pa čeprav je ne morejo poškodovat z zobmi. Lahko se pa žrtev poškoduje, če med begom nerodno stopi in pade, si npr. zlomi nogo. Da o smrtnem strahu ne govorim.

Kot ljubitelji živali imejmo radi vse živali enako.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #191 : ponedeljek, 02.10.2006 : 08:16:33 »

Citat
Zato ker moji trije psi, čeprav se me nenehno držijo in se sploh ne upajo oddaljiti z makadamske ceste, med sprehodom niso nenehno privezani. In čeprav moji psi niso pobili še nobene srne, on jih je pa že kar nekaj.

Zdaj enkrat se bo zacelo cepiti lisice in je treba obvezno imet privezane pse, a ni tako?
Sicer pa pobijanje ni vse, marsikaj drugega zelo zelo zmoti divje zivali, za zacetek ze sama prisotnost psa in cloveka, recimo.
Kako pa naj lovec ve, da tvoji psi se niso pobili srne?

Citat
Moji psi (ali jaz) tudi nimamo doma na steni nobenih rogov, nagačenih glav in ostalih delov ubitih živali in ne čutimo potrebe, da bi slavili umore živih bitij z različnimi trofejami. Medtem ko za gospoda Prepotentnega tega ne bi mogli trditi.

A si bila pri njemu doma? Zgolj firbec. Vem, da ima marsikdo doma take zadevsne. Sklepam, da ce si ze bila pri lovcu doma, bi se lahko z njim tudi pogovorila o teh groznjah.

Citat
Vsi trije moji kužki so razvajeni ljubitelji kavča, ki se na potepanjih ne oddaljijo od mene več kot nekaj metrov. Njihovi vohalni aparati niso naravnani na srne in zajce, temveč bolj na kakšne domače dobrote. Čeprav sama na sprehodih pogosto videvam cele črede srnjadi, jih moji pesjani nikoli ne zavohajo. Srne, ki so sprva morda plašno gledale, so se sedaj na nas že navadile in se mirno pasejo naprej, ko gremo mimo. Srne točno vedo, od koga jim (ne) preti nevarnost.

Pisuka poldi, a lahko to kdo pove se jelenjadi, ker ta nikakor ne more razumet, da jaz ne predstavljam nevarnosti in vedno pobegne. Roll Eyes

Citat
Ker je tri pse težko sprehajati na povodcu, (tudi če ne bi imela zdravstvenih težav z roko in hrbtom), pa tudi psička se boji srečanj z drugimi psi, saj je bila v mladosti večkrat napadena, se posebej potrudim in hodimo na sprehode na samotne poti, kjer le redko koga srečaš, čeprav so te površine v resnici javne. Razen seveda lovcev, ki hodijo tja pod pretvezo, da ščitijo živali. V resnici pa ščitijo "svoja" lovišča in svoj mošnjiček, da jim živali ne bi slučajno pobil kdo drug in si zagotovijo, da jih lahko pobijajo sami.

Tako ugotavljam, da podobno kot živali, tudi že ljudje nismo skoraj nikjer več varni pred lovci.

Pa smo tam. Imas tri pse, vse tri naenkrat je tezko peljat na povodcu na sprehod. Se strinjam, ceprav imam samo enega psa. Kaj pa ce peljes vsakega posebej (to je potem ca. 9 sprehodov na dan). Resitev? Trije spusceni psi na sprehodu. Zur... Ze dva psa sta zahtevna, kaj sele trije. Krdelo pa to...
Se pravi-lovci hodijo na samotne poti pod pretvezo zascite zivali, ti pa pod pretvezo "razlaufat tri pse, ki jih ne morem peljat na povodcu, ker je to cist tu mac". Lovce ob tem skrbi, da bodo tvoji psi pobili kako srno, ki bi jo sicer sicnili oni. Jaka logika.

Zivali pa pred ljudmi ne, pri tem mislim tako na navadne smrtnike kot na lovce in lastnike psov!

Citat
Puške pokajo po poljih in travnikih tudi poleti, čeprav naj bi bil zdaj lov prepovedan, in čeprav se sprehajaš po javni poti (kjer vozijo občasno tudi avtomobili, kolesarji in traktorji). In prijetne sprehode, na katerih s psi skoraj postaneš eno z naravo, mi kvarijo frajerji, prepolni samih sebe, katerih največji dosežek v življenju je bila včlanitev v lokalno lovsko društvo, s čimer so pridobili pooblastila, da terorizirajo civile in morijo živali. Verjetno še sami ne vedo, kaj od tega dvojega jih bolj veseli. Njihova največja bolečina - če sklepam po primerkih, ki jih srečujem - pa je dejstvo, da (vsaj zaenkrat) ne smejo streljati tudi civilov. Kar jih pa ne moti, da ne bi opletali s puškami in grozili, kaj čaka neposlušne sprehajalce "naslednjič". Pa čeprav se mi samo sprehajamo in še nikoli nismo na nobenega streljali.

Skrajni cas, da groznje prijavis policiji, se ti ne zdi?

Meni pa so sprehode kvarili frajerji, prepolni samih sebe, katerih najvecji dosezek je bil hkratno kajenje in drzanje mobitela v drugi roki, povodec pa je bingljal okrog vratu. Pes se je sprehajal nekje naokrog, mogoce 20m stran, snofal po tleh in vsake tolko nadlegoval mimoidocega, ki je bil s psom ali pa tudi brez. Najvecja bolecina takih modelov pa je bilo dejstvo, da ce v naslednji sekundi ne bodo prijeli psa, bo ta koncal pod kolesi vlaka ali avtomobila. Seveda oni ne bi bili oni, ce se ne bi sproti usajali, da je njihov pes "poslusen, prijazen in ubogljiv". Pa ceprav sem sla samo na sprehod in nikogar izzivala.

Priblizno tako pa so izgledali sprehodi v moji okolici, kjer nevarnosti za mojega psa niso predstavljali lovci, temvec lastniki psov in njihovi "ljubljencki", seveda vedno odvezani, ker se morajo zlaufat, ane. Pravzaprav mi je bilo kar nekajkrat zal, da ni bilo tam malce vec lovcev, "jagrov", ki bi bili proti psom bolj ostro naravnani in bi jih nekaj tudi sicnili. Moji sprehodi bi bili tako veliko bolj znosni.

Citat
Trdim, da noben normalen človek, ki ima v podstrehi vse počiščeno, nima potrebe, da bi na koga streljal. Pa čeprav so to "samo" živali. Ni treba, da priznava živalim enako svobodo in pravice, kot ljudem, če tega noče, ampak pobijati jih pa vseeno ni treba.

Trdim, da v 21. stoletju tak šport ni več potreben in ni več primeren. Potreben je bil v kameni dobi, ko še niso poznali poljedelstva in živinoreje (ne bom se zdaj spuščala v vegetarijanstvo, to je spet čisto svoja tema in verjetno ne sodi v ta forum) in se drugače ni dalo preživeti. Vse odtlej pa je lov barbarstvo in primitivizem, ki ga je treba preganjati in čimprej ukiniti. Nobena družba ne bo civilizirana, dokler ne bo tega storila.

Lovstvo kot tako ni sport, vsaj ne bi se ga smelo jemati kot takega. Z lovom na zivali kot hobijem, sportom, se ne strinjam. To pa se ne pomeni, da lovstvo enacim s sportom samo zato, da bi lahko rekla, da se z lovstvom ne strinjam.

Boze ne daj, da se zivalim prizna enako svobodo in pravice kot ljudem!!!!

Citat
Trdim, da mnogi (morda ne vsi, ampak vseeno jih je preveč) lovci krinko svoje ogabne zelene uniforme izkoriščajo za izživljanje nad ljudmi in živalmi, med drugim tudi nad psi. Res je, so primeri, ko krvoločni psi povzročajo škodo in ubijejo živali. Ampak zakaj bi jih morali sankcionirati prav lovci? Od kod jim pravičniška vzvišenost nad psi, ko pa pobijajo živali tudi sami? Psi to počnejo zaradi slabega nadzora in malomarnosti lastnikov, nekateri tudi zaradi globoko ukoreninjenega nagona, za katerega niso krivi sami. Lovci pa to počnejo namenoma, docela zavestno, iz krute sle po ubijanju, ker se potem počutijo bolj pomembne in moške. Pa verjetno ker se je potem v gostilni luštno prsiti med zvračanjem kdove katerega šnopčka po vrsti. Ne vem, zakaj si vseh tistih rogov in drugih grozot ne pribijejo kar na glavo.

Osebno sem ZA to, da se psa, ki kolje divjad, ustreli na licu mesta, lastniku pa poslje racun za metek, ure, kilometrino lovca + kazen, ker je krsil zakon o lovstvu ali zasciti zivali al nekaj takega. Mislim da je zagrozena kazen 100.000 sit in vec.
Alternativa streljanju psov, ki srno preganjajo, je uspavalo-omamljenje pesjana in potem iskanje lastnika ter kazen. Pa se cena za ure, kilometrino in uspavalo. Neizmerno bi me/me bo? zabavalo, ko se bi/se bo zacelo talat kazni, res. Parkrat po recimo 200.000 sit, pa se bo folk zacel odrekat psom, rekoc "tapanimoj, moj uboga, moj ne preganja divjadi". Grin
Mogoce bi tako marsikdo, ki sicer psa razmiga tako, da ga pac pusti ganjat divje zivali, premislil, ce se mu morda bolj splaca ogradit hiso oziroma na kak ograjen prostor hodit razmigat svojega "tako zelo zelo ubogljivega psa".

Mene osebno prav en drek briga, kako globoko zakoreninjen nagon ima pes, ki se mu je zahotelo preganjat srne in me se manj briga, kako objokan in custveno sesut bo njegov lastnik, ko tega psa ne bo vec (puf puf in prijetno preganjanje postane problem). Ni ga imel pod kontrolo, torej sledijo sankcije. Krivdo naj pripise sebi, naslednjic pa naj si kupi psa/omisli pasmo, ki ji je kos.

Sankcije-odstrel psa-pa seveda morajo biti zavestne, hladnokrvne, saj vendar nocemo, da psa fali in zadane recimo srno, ane! Huh

Citat
Še bolj obsodbe vredno je, da imamo zakone, ki jim dajejo do določene mere celo prav in ki lov sploh dopuščajo. Nizkotne kreature, ki se ovešene z modernim orožjem in opremo, proti kateri se uboge živali ne morejo branit, iz golega veselja nad ubijanjem spravljajo na nedolžne živali in jih z užitkom pokončujejo ter se nato s tem še hvalijo, imajo, glej ga zlomka, "pravico" komandirati, kdo se lahko kje sprehaja in kako. Po javnih poteh! Ker menda so potrebni, da živali zaščitijo! Pred ljudmi, ki živalim nikoli niso storili hudega.

Hvalabogu, da imamo zakone, ki jim dajejo prav (namrec lovcem), edino tistile del o odstrelu psa manjka, na zalost.  Undecided
Sklepam, da so vse srne, ki jih preganjajo in ubijejo psi, krive necesa, saj psi vendar ne preganjajo nedolznih zivali.
Ja, nekdo mora zascititi tudi divje zivali, saj velika vecina ljudi vidi samo svojega psa, pa cisto nicesar drugega. In zakon o zasciti zivali je v bistvu zakon o zasciti psov in mack.

Citat
Veste kaj, živali lahko mirno ščitijo gozdarji ali pa imenujmo posebne varuhe živali (pri nas še človeške pravice niso vedno samoumevne tako da za živali je treba tako ali tako še marsikaj postoriti) - ljudi, ki bodo za živali skrbeli brez pušk, ki jih bodo po potrebi pozimi hranili, in ki bodo, če že res ne bo šlo drugače, resnično ustrelili bolno žival, ker bi čredi lahko škodila, ne pa ker v njej vidijo trofejo in sta jim ubijanje in streljanje v užitek.

Najboljse, da zivali scitijo kmetje. Gozdarji-kaj pa ko srnjaD' in jelenjaD' unicujeta mlade smreke in odscipata vrsicke mladim bukvicam. To je pa ja grozno in jih je treba postrelit...
Varuhi zivali niso primerni za varovanje zivali, ker ni potrebno varovat samo zivali, ampak gozd kot celoto, z rastlinami in "moj pes je tako zelo priden" lastniki psov IN "ljubitelji" narave z Bambi sindromom v eni osebi.

Citat
Ko takemu človeku poveš, da sam pač ne moreš peljati treh mišičasih in razigranih psov na povodcu, sama pa iz zdravstvenih razlogov ne morem tako hitro teči, da bi jih v zadostni meri razgibala, je njegov odgovor: "Potem pa ni treba imeti treh psov." Res pravi ljubitelj živali.

Amen, se podpisem pod njegovo izjavo. Se ne bi mogla bolj strinjati z njim, res. Ce ne mores obvladati psa/psov, jih pac NE imej. A ni to simpl?

Citat
Tri pse imam zato, ker imam rada živali, pse pa še posebej. Gotovo bi bilo veliko laže imeti samo enega ali dva. Bilo bi manj dela, manj stroškov ... a tudi neizmerno manj veselja. Lovec lahko - po sedanji zakonodaji žal - res ustreli psa, ki ogroža divjad. Ampak ali lahko vsak bukselj, ki živali ogroža neprimerno bolj, oceni, da spuščen pes divjad ogroža (čeprav divjad sama ne meni tako in čeprav je pes vzgojen in hodi lepo ob psičarju)? Kaj pa petelinjenje in izživljanje? V zakonu sicer nikjer ne piše, da lahko tudi grozi in se izživlja, ampak lovci to vseeno (radi) počnejo.

Fino, jst imam rada orke, si bom nabavila mladicka in ga stlacila v akvarij. Malo za salo malo za hec. Zal ljubezen ni dovolj in ce ne mores kvalitetno skrbeti za toliksno stevilo zivali, kot si jih zelis, jih imas pac manj. S tem ne mislim, da ti ne zmores kvalitetno skrbeti za svoje tri pse, ampak jamranje, da imas tri, pa da jih ne mores peljat na povodcu... Sori, mi ne potegne.
Ne, kakor je meni znano, lovec po sedanji zakonodaji ne sme ustreliti psa. Na zalost. A mislis, da je edina divjad, jelenjad in srnjad? A si vprasala vse strige, pajke, muhe, polhe, ptice, male sesalce,... ali jih prisotnost tebe in tvojih psov moti?
Ali je res, da je pes vzgojen in lepo hodi ob psicarju? Ja? V koliko primerih? Ce se ne motim, tvoji hodijo ca. 20m od tebe. Ce hodijo ob tebi, kako se potem razletajo? In ce hodijo lepo ob tebi, kje je torej problem povodca? Saj te ne vlecejo, povodci so dolgi par m, recimo, pa lahko se kaj posnofajo, za srnami se ne zaganjajo, torej te tudi na tak nacin ne morejo cuknit.

Citat
Skrajni čas, da zakon spremenimo in lovstvo enkrat za vselej prepovemo.

Ne, skrajni cas, da se dorece kako in kaj s sprehajanjem psov v gozdu. Jaz sem za obvezne povodce (pa naj vas zarad mene psi vlacijo gori doli in veselo naokoli), sploh v gozdu morajo biti psi na povodcu, in pa dovoljenje odstrela psa, ki preganja divjad. Brez pardona, pa ce gre za civavo ali mastifa. Saj je dosti, da jih splasi in se zazene za njimi.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #192 : ponedeljek, 02.10.2006 : 08:17:09 »



btw
od vseh, ki se hvalijo da psi NE reagirajo na divjad in da se ne oddaljujejo več kot 20m .... jih je 99% nakladačev in 1% tistih, ki imajo psa pod kontrolo 


Se strinjam. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #193 : ponedeljek, 02.10.2006 : 08:21:10 »

Jaz osebno nimam problemom z lovci, ker okoliški me poznajo tako mene kot psico in dobro vejo, da moja psica ne ogroža divjadi in ji ne bodo naredili nič.
Je pa žal polovica teh lovcev kroničnih pijancev, ki mislijo, da če imajo puško v rokah, da držijo boga za j...  in da lahko vsakemu sprehajalcu zatežijo, da mu bodo psa ustrelili, če se bo sprehajal tudi po poti in ima psa na povodcu.
Teh pijanih lovcev se je za bat!
Pa prosim ne razglabljat, da med njimi ni pijancev, ker vem kaki so rituali npr. pred nedeljskim skupnim lovom.
LP
Logiran
Igor-
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #194 : ponedeljek, 02.10.2006 : 08:37:50 »

Ko takemu človeku poveš, da sam pač ne moreš peljati treh mišičasih in razigranih psov na povodcu, sama pa iz zdravstvenih razlogov ne morem tako hitro teči, da bi jih v zadostni meri razgibala, je njegov odgovor: "Potem pa ni treba imeti treh psov." Res pravi ljubitelj živali. Verjetno frustriran, ker lov v zavetiščih za živali za zdaj še ni dovoljen. Še zlasti, ko potem namigne tudi, da če jih ne bom privezala, pa kmalu morda res ne bom imela več treh psov.
Ti nisi ljubitelj, ampak mučitelj živali. Nabaviš si 3 "mišične" pse, pol pa jih pelješ v gozd, odpneš in počakaš, da se zdivjajo  Angry Angry , ker pač sama ne moreš obvladati psov.
Ja, res si "pilotski primer " ljubitelja živali  Angry

Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines