mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 08:00:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA  (Prebrano 55375 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #195 : ponedeljek, 02.10.2006 : 08:44:16 »

btw
od vseh, ki se hvalijo da psi NE reagirajo na divjad in da se ne oddaljujejo več kot 20m .... jih je 99% nakladačev in 1% tistih, ki imajo psa pod kontrolo

Res je. Smiley
Ti nisi ljubitelj, ampak mučitelj živali. Nabaviš si 3 "mišične" pse, pol pa jih pelješ v gozd, odpneš in počakaš, da se zdivjajo  Angry Angry , ker pač sama ne moreš obvladati psov.
Ja, res si "pilotski primer " ljubitelja živali  Angry



In  takih  pilotov  bi se še našlo.

Škoda  , da  v soboto nisem imela  fotoaparata  s seboj.  Bi  nalimala  zopet eno slikico, kako zgleda  mala  srnica  po bližnjem srečanju z  psi. (  takih  iz  kavča, ki grejo malo  kondicijo v gmajno nabirat Angry)
( da  bi  pa komu  za dobro-jutro malo želodec  obrnilo)
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #196 : ponedeljek, 02.10.2006 : 09:06:47 »

MAh,jaz se ne bom spuscala v debato o spuscenih pseh,ker vidim da nima smisla.....glede lovcev pa morem priznat da se tudi sama v gozdu pocutim neprijetno in to zaradi pomanjkanja info iz strani lovskih druzin. Zakaj ne morejo bit informacije o obsegu lovisca,casu lova in jagah javnega znacaja....ne dostopne samo ce poklices,ampak recimo vsak teden sproti vpisane pod dogodke regionalnih casopisev? Zakaj ko poklicem neko lovsko drustvo in zelim samo info o jagi za naslednji vikend mi nobeden noce odgovorit? Kaj naj pol naredim ko se znajdem v gozdu prav ob takem casu? Normalno ni nobenih obvestil in pol gres nabirat sparglje ali gobe in zacnejo metki frcat okoli tebe! Kam naj se pritozim ko lovec koraka cez mojo nivo in strelja proti hisi? Ko gre njegov pes v moj zajcnik in zajcem v kletkah tacke odgrizne?
Lovci so se kako potrebni za ohranjanje naravnega ravnotezja in preprecevanja bolezni med divjimi zivalmi,to sploh ni vprasanje. Vendar mislim da je potrebna tudi kontrola! Vsake toliko inspektor na jagi:hop preledat ustreznost puske,psihicno stanje lovca,st. pobitih zivali....krsitelju odvzet licenco pa je.
lp
!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #197 : ponedeljek, 02.10.2006 : 09:31:15 »

Tudi jaz sem za obvezne povodce v gozdu, pa ne glede na to, ali so ga trenutno zasedli lovci, ali je poln divjadi ali pa gobarjev, kostanjarjev, borovničarjev, vab za lisice ali ne vem česa vse. Se pa strinjam, da med lovci obstaja tudi  nekaj odstotkov tistih, ki izkoriščajo svoj položaj - vem iz lastnih izkušenj.
Sicer pa je moje mnenje, pa ne me strest iz hlač, če se mora kuža zdivjati, se lahko divjanje brez povodca spremeni tudi v več daljših sprehodov na povodcu.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #198 : ponedeljek, 02.10.2006 : 11:34:38 »

ma kaj pa spuščeni lovski psi, njim lovci nadvse zaupajo, in sama sem imela nekoč bljižnje srečanje z dvema, ma saj ni bilo nič hujšega samo prestrašla sem se kod hudič Lips Sealed, ko sem nabirala gobe in lezla pod dračjem in glaj ga zlomka, na drugi strani sta me čakala v zasedi in preden je meni kliknilo, da sta samo psa  sem spustila tak krik Shocked, da še danes ne vem od kje sem ga potegnilla, nedaleč stran pa lovec veselo sedi na hlodu in se mi smeje Grin.No saj, ko sem jaz prišla k sebi od silne groze sem se tudi smejala, ampak prej bi me pa skoraj kap. Lips Sealed

Da ne bo kdo mislil, da se strinjam z spuščenimi psi, ker se ne in svoje še nisem spustila s fleksija niti v gozdu, ker jo imam tako bolj pod kontrolo, ne zaradi srn ali divjadi, saj ni večja od malo večjegha zajca, me pa zanima ali lovski psi spuščeni v gozdu ne preganjajo divjadi saj imajo to v nagonu in so lahko spuščeni in ali se še ni zgodilo, da bi lovski pes pokončal kakšno divjad.  Undecided

LepDan
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #199 : ponedeljek, 02.10.2006 : 11:35:59 »

Res zanimivo, koliko ljudi se potrudi razumeti stvari narobe, da lahko potem povedo kakšno presunljivo in tehtno modrost.

Za začetek, še nikoli nisem peljala spuščenih psov po gozdu. Ne enega ne treh. Zelo jasno sem napisala, da smo hodili po javni poti. Ter da tam vozijo tudi traktorji, kolesarji, avtomobili. Ja, tudi lovci s svojimi avtomobili. (Lovskih svtomobilov in psov se pa divjad ne boji, ali kaj? Ali pa ko v smrtnem strahu beži pred njihovimi streli?) Sprehajam se torej po cesti.

Drugič, je cesta lovski revir? No, za nekatere je revir očitno vse. A kot je lepo napisal Kalsang: lovci na cesti psa ne smejo ustreliti. Morda se motim, ampak zame iz tega tudi sledi, da na cesti ne smejo groziti, da ga bodo ustrelili.

Tretjič, ne samo, da ne peljem psov v gozd, tudi nenadzorovano jih ne spuščam. Ne v gozdu, ne kod drugod. NIKOLI. Hodimo po cesti, resda manj obljudeni, vendar še vedno cesti. In hodimo skupaj. Tudi če bi imela samo enega psa (oziroma, ko sem ga imela, in pa ko sem imela dva) jih ne bi vlačila in jih nisem vlačila po cesti sredi travnikov na povodcu.

Torej, ne razlaufam jih s spuščanjem, ampak s hojo. Med sprehodom so popolnoma orientirani name in za to skrbim z raznimi tehnikami. Z njimi se ukvarjam in zanje odgovorno skrbim. Pri tem cinični komentarji o sprehajanju 9x na dan in podobni ne spremenijo prav ničesar.

Četrtič, vsem tistim, ki se jim zdi po neki sprevrženi logiki moje zdravstveno stanje bolj očitanja vredna stvar kot pa to, kar počnejo lovci: zdravstvenih težav, zaradi katerih ne morem psov imeti stalno na povodcu, nisem dobila nalašč in jih nisem planirala vnaprej.  Tudi se ne bom zanje opravičevala. In če se to zgodi, ko psa (ali pse) že imaš - kaj potem? Naj dam pse evtanazirati? Ali morda sebe?

Tudi se moram rahlo zamislit o ljudeh, ki so od vsega uspeli izluščiti samo to, da sem mučitelj psov, ker sem si "nakopala tri". O tem, koliko psov bom imela, sem dobro in temeljito razmislila. In imam za svojo dolžnost, da pomagam in vzamem koga iz zavetišča, če mi to prostorske in materialne okoliščine omogočajo. Ne očitam nikomur, ki tega ne stori, hkrati pa ne bom dovolila, da bi kdo očital meni, ker sem to storila. Ljudje, ki menijo, da bi bilo kužku bolje v zavetišču, naj se zamislijo sami nad seboj, v kolikor so tega seveda zmožni.

Petič, tudi če ne bi imela v ničemer prav, ne lovec ne nihče drug nima pravice groziti in izkoriščati svojega položaja za ustrahovanje drugh ljudi. Ravno debata o izkoriščanju njihovega položaja je naslov te teme, ampak nekateri so to pozabili prebrati in se jim zdi, da je to kotiček za udrihanje po vseh, ki ne mislijo tako kot oni.

Šestič, nikoli nisem trdila, da lahko podivjani psi poljubno letajo po gozdovih in koljejo, sem proti klanju vsake vrste, ne le klanju s strani lovcev. Ampak ne čudi me, da se nekateri zatekajo k podtikanjem, kajti težko je, kajne, če bi rad udrihal, pa nimaš nobenih pravih argumentov?

Sedmič, ko rečem, da se me držijo, pomeni, da se me držijo. Na ukaz so poleg, sicer pa velja ukaz "skupaj". Če ne bi ubogali in bi se zgubljali po poljih in travnikih, taki sprehodi sploh ne bi bili možni, ker kdo bi jih potem sploh še priklical? In kako bi jih spravila s ceste ter zavarovala, kadar pride recimo avtomobil?

Osmič: a ker sem proti teroriziranju in mačističnemu primitivizmu lovcev, potem sem pa kar avtomatsko za prepotentne frajerje, ki zaradi tega, ker nimajo pojma o obvladovanju psov, ali pa celo namenoma, terorizirajo v mestu s spuščenimi psi? In za raztrgane srnice? Čestitam za te in podobne miselne preskoke. Kar tako naprej, Nobelova nagrada ne uide.

Devetič, o krvoločnosti mojih psov le tole: pride zadnjič sosedov muc in steče po stopnicah gor. Moja trojka seveda za njim, ker so pač reagirali na premikanje. Ne rečem torej, da nagona nimajo. Ampak ko se je muc (ki niti ni odrasel), na vrhu obrnil in usedel, nenadoma niso vedeli, kaj bi. Krvoločni, kot so, so preplašeno obstali in me negotovo pogledali čez ramo. Samo pomignila sem, naj pridejo dol, in so pricapljali dol. Toliko o napadalnosti in krvoločnosti. Pa so bili trop! (Eni imajo tri pse, drugi pa so pametni za tri. Ker če napišeš, da samo 1% psičarjev res obvlada svoje pse, potem si a) blazen frajer b) nesporna avtoriteta in c) avtomatsko pristojen, da že na daleč oceniš, da jaz v ta 1%, ki je itak izmišljen, ne sodim.)

Maček se jih ni bal. Je že vedel, zakaj. In povedala sem, tudi divjad se nas ne boji. Če misliš, Nanook, da sem si posebej za člane tega foruma šla to izmislit, tudi prav. Vidim, da si si vzela veliko časa, da obdelaš in negiraš vsako najmanjšo vejico mojega maila. Naravnost počaščena sem, ker te očitno tako zelo ogrožam. Ja, vsekakor je ena pomembnejših stvari pri vsej tej debati, ali sem preverila, kaj ima tip doma na steni. No, mogoče če bom pisala bolj pogosto kot doslej, se me boš pa navadila, tako kot srne, ki se zdaj samo še zdolgočaseno ozrejo name in mulijo naprej svojo travico. Čeprav okoli mene skačejo trije razigrani kužki.

Desetič, ker si očitno prebrala samo to, kar ti je ustrezalo za komentirat: poti so res samotne, ampak tam so srne prisiljene trepetati tudi pred traktorji, ki ne le povzročajo veliko hrupa, ampak so bistveno večji od mene in mojih psov ter se vozijo tudi po poljih, torej srne direktno preganjajo med pašo. Mi pa ostajamo na cesti. Bomo zdaj prepovedali tudi traktorje? In kaj pa streli, ki se oglašajo med sprehodom? Ja, s travnikov in polj, ker gozdov ni. Jih bolj prestrašijo streli, ali mi, ki gremo  - o groza in strah - mirno in disciplinirano mimo.

Enajstič in zadnjič, grožnje bi takoj prijavila, če bi to kaj zaleglo. (Moja beseda proti njegovi, če nisem bila dovolj jasna ...). In tipov niti ne poznam.  Ampak sem nekoč prijavila nekaj veliko hujšega, pa ni bilo posledic. Bilo je pozimi in moj kuži mi je prinesel nekaj rjavega - mislila sem, da je palčka, kakršne mi nosi za metat, potem sem pa videla, da je odsekana srnina tačka. Odsekana s človeško roko, dane bo pomote, ker je bil rez gladek. (In ne, ni je krvoločno zgrizel ali raztrgal ali karkoli, samo prinesel mi je pokazat.) Poklicala sem policijo, saj se mi je zdelo grozno, da lovci preganjajo živali pozimi, ko v grmovju brez listja že itak nimajo zavetja in je hrana redka dobrina, in nato eno uro čakala na mrazu, da pridejo (njim se recimo ni zdelo nič narobe, da so kužki spuščeni, ko so videli, kako igrivi in prijazni so, in da nikamor ne letajo brez dovoljenja). Potem sem pa izvedela, da je sezona lova na srne ravno pozimi (eden od policistov je imel kolega lovca in se je malo spoznal, pa me je podučil) ter da so dolžni pustiti na mestu uboja tačke, ker da s tem "vrnejo nekaj naravi".  Naprej ne bi komentirala.

Žal mi je, da nekateri glavni problem vidijo v  meni in v tem, da imam tri pse. Verjetno takšni, ki si doma zatikajo lovske značke v glavo - pardon, klobuk - a jih je tukaj to sram priznati. Mogoče se bo pa le kdo opogumil. Zakaj bi ga bilo sram napisati, kaj počne, ko pa je to taka lepa in živalim prijazna naravovarstvena dejavnost? Ampak pri dejstvih, kaj živalim škodi in s čem jih strašimo, to ne bo ničesar spremenilo.
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #200 : ponedeljek, 02.10.2006 : 11:45:05 »

Ah ja, pa še to, Nanook:

3.963 sporočil? Vidim, da blazno veliko časa preživiš s svojim kosmatincem. Razen če ni on tisti, ki tipka na računalnik, medtem ko se ti 9x na dan sprejahaš ...

Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #201 : ponedeljek, 02.10.2006 : 11:50:28 »

Žiži, kolikor jaz poznam pravila, mora biti lovski pes registriran k lovcu prav tako kot njegova puška. Torej, če ta pes naredi škodo v gozdu ali moti ostale, ki se tam nahajajo, mora lovec za to odgovarjati. Seveda v primeru, da ga je nekdo prijavil, sam se sigurno ne bo.

Malo za hec, ti telepatsko sorazmerna Žiži, kaj pa delaš pod dračjem, na kolenih, pa še kričiš poleg?

Moje mnenje torej je, da gozd ni popolnoma primeren prostor če želiš ali moraš kužata razdivjati.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #202 : ponedeljek, 02.10.2006 : 12:20:10 »

ne boš verjela, nabiram gobe Grin, ampak ponavadi samo puzam po kolenih, gob pa nikjer. Angry

Me pa res zanima, ali morajo biti tudi lovski psi na povodcih, kajti v nasprotnem primeru res ni moralno učiti nekoga naj svojega psa priveže, tvoj se pa prosto giplje, pa čeprav si zadolžen za varovanje divjadi v gozdovih.

LP.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #203 : ponedeljek, 02.10.2006 : 12:30:56 »

od vseh, ki se hvalijo da psi NE reagirajo na divjad in da se ne oddaljujejo več kot 20m .... jih je 99% nakladačev in 1% tistih, ki imajo psa pod kontrolo 
Se pravi, da moja psica spada med tisti 1%, ker njo niti malo ne briga divjad, če pa že pogleda za katero srno ali zajca, ne steče za njimi, pa ni bila prav nič posebno šolana za to. Povejte mi za novofundlanca, ki bi preganjal divjad. No, jaz ne vem za nobenega. So določene pasme psov, ki jih divjad ne zanima in se raje podijo in igrajo z domačo poznano mačko kot da bi preganjali divjad.
Vsak naj pozna svojega psa in naj ve kako se bo obnašal v določenih situacijah. NO, zdaj sem pa že malo zašla s teme.
LP
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #204 : ponedeljek, 02.10.2006 : 12:49:09 »

Žiži, ne vem kdaj jih morajo kdaj pa jih ni potrebno imeti na povodcu. Vem le edino to, da morajo biti vsi psi registrirani pri Lovski zvezi in da lastniki zanje na lovišču odgovarjajo tako v materialnem kot v kazenskem smislu. Torej morajo služiti svojemu osnovnemu namenu (goniči) ne pa napadalci.

Kiki, tebi pa naslednje. Tvoje poste sem dobro prebrala in vem da je težko, če imaš zdravstvene težave, ki ti delno onemogočajo vodenje psov na povodcih. In če sem dobro razumela, se sprehajaš po cesti okoli travnikov oziroma polj, po katerih se sprehajo srne in jeleni, torej gre morebiti za lovišče.
Oprosti, ampak sem absoluten zagovornik uporabe povodca povsod.
Jaz za divjanje psa uporabljam samo eno alternativo, to je ograjeno šolsko igrišče s travnikom, s ključavnico in ključem, ki so mi ga v naši šoli velikodušno odstopili za čas, ko tam ni nikogar. Zame druge možnosti ni, ne vem, ampak kljub temu da mislim, da svojega psa dobro poznam, še vedno ne vem, kaj mu lahko naslednji trenutek veli njegov nagon.
Kar se pa lovcev tiče pa je moje mnenje naslednje. Obstajajo tisti, ki v zeleni uniformi služijo naravi in obstaja nekaj tistih, ki vidijo samo rogove in meso, pa to, da te čimprej postavijo pred dejstvo, da je tvoj pes predaleč stran in ogroža divjad. Ampak vseeno brez njih ne gre. Preberi koliko težav imajo ljudje z medvedi, divjimi svinjami, z zajci. Ne nisem zagovotnik tega, da je potrebno vsakega nepridiprava takoj počiti, ampak en red pa menda mora veljati. In dokler nimamo tega področja urejenega drugače, so pač lovci, takšni ali drugačni, pristojni za to. Pa kljub dejstvu, da domov nosijo divjačino, pa jo nekateri preprodajajo, da o rogovju in kožah, ki za mastne denarce pristanejo nekje v tujini sploh ne govorim.

Pa še to. Ne vem koliko imate izkušenj z oborami z jelenjadjo in srnadjo. Ampak tam, kjer sem doma, prihod do ograde s kužkom ni dovoljen.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #205 : ponedeljek, 02.10.2006 : 12:50:29 »

Sicer ni njuf, a prav na tem forumu je lastnica bernardinke, ki je precej rada preganjala divjad.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #206 : ponedeljek, 02.10.2006 : 13:00:18 »

Vsak naj pozna svojega psa in naj ve kako se bo obnašal v določenih situacijah.
LP

Za tale recept se pa globoko priporočam. Primer: imela dobermana, dva metra od njegove ograde pesjaka se sprehajali dve srni z mladiči, no coment z njegove in srninih strani. Ampak niti enkrat mi ni prišlo na pamet, da bi jih soočila tudi brez ograde. Če ne drugega bi za njimi stekel iz čiste radovednosti in bil po možnosti razlog za to, da srne mrtve obležijo pod kakšnim avtomobilom.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #207 : ponedeljek, 02.10.2006 : 13:51:38 »

  Draga  moja  Žiži Smiley

Predno se spustiš  na  nivo lovskih psov  si  preberi  malo stvari o lovski kinologiji Wink

Lovski pes(   lovski pes  z   opravljenimi preizkušnjami) ne trga divjadi!
V  kolikor  se  to nakaže pri mladiču,  takega  psa ne boš videla v lovišču.

Veš mi ki imamo  lovske  pse, in jih  uporabljamo kot pomočnike  pri lovu moramo narediti  cel kup  preizkušenj  in izpitov  predno sploh lahko gremo  s takim psom v gozd!

In še nekaj  za  vse.... enkrat  in za  vselej.

Gozd je dom divjih živali( in ne  nas  in naših    psov)  in  komur je malo   stalo do živali , spuštuje  to.

Več pa sploh ne mislim razpredat.  Ker  nima  smisla.    Smo  že toliko  povedali o tem , da glava  peče.( lahko pa pregledaš malo moje poste  na to temo  pa  boš  marsikakšen odgovor našla)
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #208 : ponedeljek, 02.10.2006 : 16:06:08 »

dragi/a moj/a damayanti Roll Eyes

hvala za razlago, čeprav še vedno ne vem ali se lovski psi lahko prosto gibljejo po gozdu Huh, izuzet je čas lova.

 Malo me tole o testih in preizkusih spominja na nevem kakšne šole z odlikami katere so opravili psi in njihovi lastniki si zato dovolijo psa peljati na sprehod prez povodca, saj njihov pes obvlada vse zahtevano in uboga vsa povelja in mu zato psa niti na najbolj obiskanih krajih ni potrebno pripeti na povodec. Ampak pes ima še vedno kosmata ušesa pa naj bo to v gozdu ali urbanem naselju in res ne moreš predvidevati kako bo pes reagiral na dano situacijo. Sad
Verjamem ti, da lovski pes ne trga divjadi, tako kot verjetno sit in lepo vzgojen pes ne ali jo bega s svojo prisotnostjo in ji sledi je pa že vprašanje in ne predstavljam si, da pes, ki je desna roka lovcu ostane popolnoma miren če opazi divjo žival, če se motim me popravi, ampak ne morem si predstavljati, da pes ne bi lovca opozoril nanjo, saj so zato šolani.

Ja se pa strinjam s teboj, da je gozd dom divjih živali in jih ne smemo po nepotrebnem vznemirjati, ampak vseeno si ne predstavljam, da ne bi smela v gozd na lep dolg sprehod ali nap. nabiranje gob. Undecided

Da sem pa sama vroča zagovornica povodcev povsod in ne samo v urbanem naselju sem pa že velikokrat povedala v različnih temah, in to naj bi veljalo tudi za lovske pse razen v času lova.

LP Smiley
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #209 : ponedeljek, 02.10.2006 : 16:09:47 »

aja pa še to, kako bo lovec nekomu ukazoval naj pripne svojega psa, če njegov veselo teka naokoli. Shocked

lp.
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines