mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:22:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Srce-srcna zaklopka
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Srce-srcna zaklopka  (Prebrano 40082 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
travica
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #60 : četrtek, 13.08.2009 : 17:38:47 »

Lynn, koliko pa je star tvoj kuži, praviš da je majhen, kako to da so mu dali tablete, na podlagi česa so se pa odločili Huh Oprosti za toliko vprašanj ( ko boš imela čas!).
Kot sem napisala ima tudi moj Tai 4 od 6 stopenj, in jasno vse pripadajoče nevšečnposti..., res pa je da zakašlja mogoče 1 x na mesec, zaenkrat nimam občutka da se hitreje utrudi, res pa je da je že vsa leta bolj lenuhec, ko je pa zunaj ( cca 1 ,5 ure na dan), pa lepo hodi.

Aja, Lynn, kako ste ugotovili, da ima šum ?

Držim pesti in Tai prstke da bo vse dobro !
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #61 : četrtek, 13.08.2009 : 17:53:24 »

Živjo travica, mislila sem majhen kot velikost psa. Drugače je pa star 8 let in 3 mesece. Šum na srcu so mu odkrili že pri petih letih, ampak zelo blag in so rekli, da ne potrebuje nobenih zdravil. Pred tremi meseci pa je začel pokašljevat po petkrat na dan, nato pa se je enkrat kar zgrudil in takrat je tudi dobil zdravila. Čeprav se mi pa zdi čudno, da ima Boni tudi četrto od šestih stopenj in toliko simptomov popuščanja, tvoj pa zakašlja samo enkrat na mesec. Možno je, da mu je sedaj že napredovalo, čeprav se mi zdi, da je dr. Domanjkova še pred dvemi tedni napisala v izvid, da ima četrto stopnjo.

Koliko pa je star tvoj kuža, travica in katere pasme je? No, kavalirji, mopsi, pudlji so že nasploh bolj nagnjeni k srčnim boleznim..
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #62 : četrtek, 13.08.2009 : 20:55:49 »

Moj Boni se zaenkrat še kar bori, je pa res, da je dobil zdaj še neko infekcijo in je spet začel bolj kašljat. Ali je imel tvoj Triško tudi kakšne infekcije, ko je zbolel na scru, oaza?

Meni je veterinarka rekla, da je to pogosto, da pes še kako infekcijo dobi, ker je pač že tako bolj oslabljen, mu je pa zdaj po antibiotikih malo bolje, nima več vročine, ampak je pa še vedno manj.

Kako pogosto, pa je imel tvoj Triško napade (omedlevico), ker moj jih ima precej pogosto. Najprej je imel napada sredi maja, potem konec julija in predvčerajšnem spet. Vem, da je to  slabo znamenje..

In moje sožalje za izgubo tvojega Triška.. Cry

Lynn, Triško je imel že veliko pred težavami s srcem težave z ledvičnimi kamni. 2x je bil operiran, prvič že pri starosti 3 let. In parkrat kateter, ki je na srečo pomagal, da ni bilo potrebno še več operacij. Tudi v času, ko so mu odkrili popuščanje srca, je imel težave s kamni, "blažje " oblike, al kako naj rečem (=ni bilo treba operirat, katerer je pomagal).
Omedlel je čisto samo enkrat - takrat, ko so mu potem na pregledu ugotovili popuščanje in vodenenje.
Zaradi kamnov je moral jesti čisto samo in izključno dietno hrano, ki pa je ni maral. In tko eno z drugim...

Zdaj ga nič več ne boli. Hvaležna sem mu za vsa leta, ko je bil z nami. Meni je pomagal rasti (ne mislim v fizičnem smislu) in veliko me je naučil in mi dal.

Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #63 : četrtek, 13.08.2009 : 21:00:14 »

Hvala za tvoj odgovor, oaza.

Lp, Sara
Logiran
travica
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #64 : petek, 14.08.2009 : 09:05:42 »

Lynn - moj sonček je yorki, odkrili so mu pred nekaj več kot 1 letom, pred čiščenjem zob, pred narkozo, čisto po slučaju..., star je 8 let in 3 mesece, tako kot tvoj, ja res bogu hvala, da zakašlja samo 1x do 2 x mesečno in kadar se znervira (kakšna punca/psička ali pa kakšen nov psiček). Kot sem omenila zdravil še nimava, če ne bo nič "novega" drugo leto ponoven pregled pri Domanjkovi !
Ali ga imaš na kskšni srčni dieti? Moj je od postavljene diagnoze Royan Canin Cardiac, vendar sem se za to odločila sama, svetovali mi niso nič !
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #65 : petek, 14.08.2009 : 10:18:24 »

No, dokler zakašlja samo enkrat mesečno res še ni nič hudega. Čeprav pri mojem Boniju bolezen zelo hitro napreduje, od kar je kašljal po enkrat na dan, pa do zdaj ko kašlja po šestkrat na dan je minilo samo kakih šest, sedem mesecev. Dr. Domanjkova mi je povedala, da pri tej pasmi bolezen zelo hitro napreduje, ampak vseeno upam na najbolje. Drugače pa ga nimam na nobeni dieti, ker v tej fazi, ko še s tabletami kašlja po šestkrat na dan, mu dieta ne bi prav nič pomagala.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #66 : petek, 14.08.2009 : 23:04:44 »

Nekej me pa še zanima, ali je imel kak kuža ki ima/je imel srčno popuščanje tudi kakšno infekcijo (simptomi so vročina, kašljanje in visoki levkociti), ali jo ima samo moj? Namreč ne gre mi v račun, od kje bi to infekcijo dobil, glede na to, da je večinoma noter in nima stikov z drugimi psi?
Logiran
travica
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #67 : sobota, 15.08.2009 : 08:12:14 »

Lynn - jaz bi ti pa vseeno svetovala hrano ROYAL CANIN - EARLY CARDIAC, glej, v nobenem primeru mu ne bo škodovala (briketi), je pa prirejena kužkom s takimi težavami. Vprašaj zdravnika. Tudi Hills ima eno tako hrano: PRESCRIPTION DIET ( je ne poznam !).
Meni tega ni svetovala dr. Domankova, vendar sem jo sama našla.
Zdravniki (vsaj meni) sploh niso svetovali kako delovati po taki diagnozi, samo čakati, ...
je že tako da se moramo samo malo pozanimati kaj bi koristilo našim sončkom!
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #68 : sobota, 15.08.2009 : 14:02:29 »

Ja, poznam obe ti hrani, samo meni je dr. Domanjkova rekla, da jaz sicer lahko kupim to hrano, ampak najbolj važna so zdravila in da jih Boni redno jemlje ter da se njegovo stanje spremlja s pregledi. Jo bom pa kupila, saj škoditi itak ne more. Vesela sem pa, da ima Boni še vedno dober apetit, čeprav kašlja, je sicer malce manj živahen, ampak še vedno gre rad na sprehod, še vedno laja na vrtu, samo kašlja pa že pet dni res precej.

Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #69 : torek, 15.09.2009 : 11:23:57 »

Lynn, katere tablete dobiva tvoj Boni?
Pri nas se je začelo pokašljevanje, iz izkušenj s prvim še predobro vem, kaj to pomeni. Pa vendar se nekoliko bojim terapije - prvi je bil po laxisu in enapu popolnoma onemogel, samo še spal je, komaj se je premikal. Na lastno voljo sem opustila enap, živel je  (z boljšimi in slabšini obdobji) še skoraj tri leta.
Drugi je izjemno živahen 10-letnik, razen kašljanja ni (še) nobenih znakov, malo se bojim obiska pri vetu, ker ne bi rada iz njega čez noč naredila betežnega starca. Res pa so menda odzivi na zdravila individualni, veeno pa me zanima, kaj povečini predpisujejo sedaj.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #70 : torek, 15.09.2009 : 13:55:29 »

Živjo! Moj Boni jemlje štiri vrste tablet: Edemid za odvajanje vode, Tritace, Vetmedin in Amlopin pa za srce. Je tudi včasih malo utrujen, pa sem vprašala če to od tablet, pa sicer pravijo da ne, ampak jaz vseeno mislim, da je od tablet, ker prej je bil bolj živahen, pa je tudi kašljal.
Čeprav ni zdej da samo spi, glih včeraj mi je sam prinesel igračke in sva se igrala, tudi na sprehodih je isto živahen, ampak ne hodiva pa več na dolge sprehode.
Me pa veseli da je tvoj kuža živel še tri leta, se pravi od kar je začel jemati tablete je živel še tri leta? Kako pogosto pa kašlja tvoj?

Lp, Sara Smiley
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #71 : torek, 15.09.2009 : 14:07:11 »

Ne, Sara, jaz sem prenehala z dajanjem enapa (za srce), ker mu je tako padel pritisk (razlaga vet., pri psih ga ne znajo zmeriti, dejansko so to tablete za znižanje pritiska in proti popuščanju srca), da se ni mogel niti premikati. Dajala sem mu samo za odvajanje vode, pa je od začetka kašljanja živel brez dejanskih zdravil  tri cela, mogoče celo štiri leta (ne spomnim se točno, od tega je cca13 let). No, samo to me je zanimalo, ali imajo sedaj kakšna druga zdravila, ker jaz tedaj drugih nisem dobila, res pa je, da nisem bila pri Domanjkovi, kamor mislim sedaj.
No, taka je moja izkušnja z ne/zdravljenjem, pri nas je šlo zelo počasi, čeprav  je pes kašljal, vendar ni bilo nobene omedlevice. Vendar vseeno menim, da je verjetno boljše z zdravili, če le po njih pes približno normalno funkcionira.
Šit no, že drugič moram čez isto sr***,  sem zelo upala, da se bom temu izognila. Ja, kašlja enkrat do dvakrat na dan, vendar se kašelj intenzivira, danes se je že izkašljeval, dosedaj le narahlo.
Veliko sreče vama želim.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #72 : torek, 15.09.2009 : 17:15:13 »

Aha. Tudi jaz ti želim veliko sreče s tvojim kužkom.

Lp, Sara
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #73 : sreda, 16.09.2009 : 12:43:32 »

Lynn, a smem še vprašati, kako je z lulanjem po tabletah za odvajanje vode? Zdrži čez noč? Koliko popije?
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #74 : sreda, 16.09.2009 : 16:17:47 »

Ja, seveda lahko vprašaš. Smiley  Pije več kot je prej, ampak ni zdej to, da bi kar naprej pil, ampak ko pije, popije več. Ponoči zdrži osem ur brez problema, ga pa spustim pred spanjem še na vrt, tako da se polula in zjutraj ko vstanem gre tudi najprej na vrt, potem greva pa še na sprehod. Aja, kot zanimivost lahko povem še, da odkar jemlje tablete ful rad je kuhano zelenjavo in salato in po mojem je to od tablet, ker potrebuje več vitaminov.
Mi je pa tudi dr. Domanjkova rekla, da je dobro, da je zelenjavo, ker po tabletah mu primanjkuje kalija.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Srce-srcna zaklopka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines