mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 11:11:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: uhajanje urina
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: uhajanje urina  (Prebrano 64860 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #15 : torek, 31.08.2004 : 07:04:15 »

To in podobne strani sem tudi jaz našla, vendar pa tudi ameriški veterinarji še vedno priporočajo propalin za zdravljenje inkontinence. Ta snov se v človeških zdravilih nahaja kot sredstvo za hujšanje ipd, v uporabi za pse pa je verjetno korist, ki jo prinaša še vedno večja kot možne težave - ki pa pri psih niti niso znane.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #16 : ponedeljek, 06.09.2004 : 15:47:54 »

Moja 5 letna sterilizirana psička ima podobno težavico. Zdrži po celo noč brez potrebe po lulanju, včasih pa po pol ure pusti za sabo precej veliko lužico. To se je zgodilo le nekajkrat, moram pa reči da 3x na istem mestu. Ne vem ali psička tam počiva ko nas ni ali pa se gre enostavno polulat. Kako naj ugotovim ali ima sploh težave ali se gre le polulat? To se dogaja v roku pol leta, prej se nikoli ni polulala v hiši.

Lp!
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #17 : ponedeljek, 06.09.2004 : 20:37:04 »

Mogoče psička samo označuje nek "svoj" prostor. To se je zgodilo tudi pri najini mlajši psički. Prejšnji teden sem prišla tri dni zapored domov in je bilo polulano na istem mestu - odeja od starejše psičke. Ko sem jo oprala in dala nazaj, tega ni več počela. Najina NO je "puščala" kar med spanjem. In to ne le ponoči ali le čez dan, ampak "non-stop". Vsakič, ko je spala in se je hotela malce premakniti ali se je zbudila, ji je malce ušlo. Tako, da so na koncu že vse njene odejice smrdele... Undecided Naj poudarim, da ni bilo pomembno kje je nastala lužica. Mokro je bilo povsod, kjer je spala.
Mislim, da tvoja psička nima težav z uhajanjem. Vseeno pa, če nisi prepričana, pojdi k veterinarju.
LP
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #18 : ponedeljek, 06.09.2004 : 20:44:43 »

Tosa: hvala. Ampak zadnjič se je polulala kar ko je ležala zraven kavča in smo bili zraven tudi mi. Ležala je, ko je vstala pa je bila lužica. To ni bilo na istem mestu kot ostale lužice. Bom za vsak slučaj Kajo peljala k veterinarju.

Lp!
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #19 : ponedeljek, 06.09.2004 : 21:02:32 »

LP!
Kadar smo pri nas doma imeli podobne težave z NO, je moja teta skuhala čaj iz travniške preslice in mu jo dala za pit. Po treh dnevih se je stanje bistveno izboljšalo. Je pa ta zadeva dokaj močna, saj se je ne sme uporabljati več kot teden dni zaporedoma, nato pa je potrebno za tri tedne prenehati. In pravilno mora biri sušena, pripravljena...skratka pozor, da ne bo še večje škode! Mislim, da jo prodajajo na ljubljanski tržnici.
LP,Miša
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #20 : torek, 07.09.2004 : 10:44:34 »

Jaz že lep čas odlašam sterilizacijo. Najprej sem bila takoj za to, ker psica ne bo imela mladičev. Potem pa ko sem se začela malo bolj zanimat in kakšni so stranski učinki pa sem si premislila. Do sedaj spoznala veliko lastnikov steriliziranih psičk in večina od teh (predvsem večje pasme) imajo problem z inkotenco. Se mi zdi da je vse skupaj tak dvorezni meč. Če je ne steriliziram ima velike možnosti za raka (pri obeh gonitvah do sedaj je imale navidezno brejost, ki smo jo sicer kar hitro odpravli tako da je vse skupaj ostalo le pri smiljenju sami sebi in igračah ni pa bilo kaj hujšega), če pa jo steriliziram pa ima še večje možnosti s problemom uhajanja urina.

A obstaja kakšna vmesna rešitev?
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #21 : sreda, 08.09.2004 : 09:25:19 »

Moja psica je dobila proti inkontinenci propalin, ki ga ni prenašala. Imela je drisko, izgubo apetita. Svetujem, da pogledaš strani, ki ti jih je dala Peibie in da ukineš tole zdravilo. Mi čakamo na homeopata  Wink

LP, Maša
Logiran
tisssa
gost
« Odgovor #22 : ponedeljek, 13.09.2004 : 17:16:23 »

Sosedova kokeršpanjelka je bila pred leti sterilizirana in od takrat naprej stalno pušča urin. Bila je ze operirana, dobivala sirup, tablete, kapljice.. Vse. in vsakic se je stanje izboljsalo le za kak mesec ali dva. Ne vedo kaj bi storili, saj je psička navajena biti notri, a je sedaj zaradi smrada tezko prenasajo v hisi (kjerkoli je pušča skoraj litrske luze,srmdi kot sam hudic, kopajo jo vsak dan...). Zaenkrat je se toplo, a kaj bodo storili ko bo zima, ki bo predvidoma mrzlejsa kot prejsnje leto? Sicer sosed ugotavlja, da bi bilo lahko zaradi kosti: vsakic ko ji da kaksno kost,naslednji dan lula dosti mocneje. ce ji pa ne da, pa obcasno sploh ne lula. sicer dvomim da bi bilo zaradi kosti, a vseeno vas sprasujem za mnenje
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #23 : sreda, 20.04.2005 : 09:39:25 »

Živjo!

Jaz sem tudi začela s propalinom. Imam dobermanko, ki je bila pred 5 ali 6 meseci sterilizirana in sedaj se je začela pojavljati inkontinenca. včasih en teden nič, potem pa v eni noči tri velike luže (ker spi na kavču je to kar velik problem). Čez dan je običajno ok. Mogoče kakšna kapljica, čez noče pa luže. Zaenkrat se to pojavlja na vsake toliko, ampak večraj sem ji prvič dala propalin in potem danes zjutraj.

Upam, da ga dajem pravilno. Zračunala sem, da ga mora dobivat 2krat na dan po približno 1.05ml - to naj bi bilo ene 27 kapljic. Težka je cca 35kg, ampak jo moram še stehtat. Bomo videli kaj bo. V navodilih piše, da lahko psice postanjeo bolj nervozne in agresivne. Ima kdo izkušnje s tem ali z drugimi stranskimi učinki? Do sedaj sem ji dala na konček kruha, čez pa salamo, ampak razmišljam, da bi ji dala kar v brikete, saj ponavadi v šusu vse poje. Kaj pravite?

lp
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #24 : sreda, 20.04.2005 : 09:41:47 »

aja pa še nekaj! ko kličeš okrog po klinikah (razen na vet.fakulteti) ti pa trdijo, da to ni odvisno od pasme in prirezanih repov in da je zelo redko - 2 od 100!!!! In, da je ful čudno, da je dobermanka kar inkontinentna!!!JAo jao jao kako me podžgejo! Angry
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #25 : sreda, 20.04.2005 : 13:01:22 »

WildaAngel-
mi dajemo naši punci Propalin že kakšno leto, in moram priznat, da nisem opazila nobenih stranskih učinkov, npr. izgube apetita, drisko, nemirnost, povečano agresivnost...
Jaz lahko ta sirup samo pohvalim, saj se mi zdi, da resnično deluje. Cheesy Nobenih lužic več, no mogoče na samem začetku dajanja, preden je začelo zdravilo 100% delovati, ji je kakšna kapljica še ušla.
Pa nazadnje, ko je bila na slikanju hrbtenice, ko je bila v narkozi, je kar spuščala kapljice - no vsaj nismo imeli problema z jemanjem urina za lab. analizo, smo samo podstavili "ledvičko". Wink

Ja, dozo prilagodiš glede na težo, v navodilih piše 0,75 ml na 25 kg telesne teže, dvakrat dnevno. Potem pa prilagodiš.
Jaz naši s kapalko/brizgo kar v gobec stisnem, tako sem vsaj prepričana, da je vse popila.

Ja, saj za inkontinenco pravijo na klinikah, da se zelo redko pojavi, pa še to pri starejših psicah Roll Eyes, pa moram priznat, da kolikor jih jaz poznam, da so bile sterilizirane, jih ima sigurno 80% s tem probleme.
Lp
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #26 : sreda, 04.05.2005 : 10:38:51 »

No mojem 11 letnemu (skoraj 12 let ) staremu westiju prav tako uhaja urin. Danes smo bili pri veterinarju in sicer ima vnetje mehurja ter nek sindrom nadledvične žleze, ki sproča preveč hormona. Kar je povezano s tumorjem na možganih Cry in ravno se odločamo kako bomo. Zdravljenje je precej drago. Če Terry zaradi tumorja ne bo trpel se bom odločila za zdravljene. Drugače pa za evtanazijo. Ker nočem, da trpi. Možnost je tudi, da tumor e bolj zraste. Odstranitev tumorja pa stan 9000€ in je treba iti na Nizozemsko. Joj js upam, da bo vse vredu ker, če ne bom js umrla od žalosti Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #27 : sreda, 04.05.2005 : 11:23:54 »

WildAngel, tudi mi nimamo nobenih problemov s Propalinom.
Smo (skoraj) popolnoma zadovoljni (skoraj zaradi cene Undecided, nam gre ena flaska na mesec).
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #28 : sreda, 04.05.2005 : 11:36:55 »

no mi smo se pa zadnjič (po treh dneh odmerkih propalina) kar odločili, da bomo probali še nekaj časa brez. razlog je v trem, da sem klicala na kliniko v mestnem logu prof. butinarja (ki mi je tudi steriliziral psico) in je rekel, da propalin vpliva na srčno mišico in ožilje in da je zato treba čim bolj zmanjšati odmerek.

ker se je urin do takrat pojavil le nekajkrat smo raje še enkrat premislili in se odločili, da jo bomo dali zvečer čimbolj pozno lulat, potem bomo pa tako furali dokler bo šlo. za sedaj morm rečt, da od takrat še ni bilo uhajanja ( 15 dni). upam, da bo čimdlje zdržala....
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #29 : sreda, 04.05.2005 : 11:48:15 »

Mi smo imeli s Propalinom težave. Bučka je izgubila apetit in pojavila se je krvava driska.

LP, Maša
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: uhajanje urina
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines